'Fake news' madrilenyes

"L'EMA se'n va a Amsterdam, on no hi ha porres, ni Piolins, ni presó, ni exili"

El cas desgraciat de l'Agència Europea del Medicament (EMA) il·lustra perfectament com funciona la maquinària de mentides perfectament sincronitzada entre els diversos actors que conformen les elits de Madrid, parapetades rere aquest magma de contorns difusos que aplega des de la Moncloa fins els mitjans de comunicació, passant per l'Ibex i l'administració de Justícia.

 

Barcelona continua essent un dels pols més actius en recarca i producció de medicaments a nivell europeu, així que la seva candidatura era impossible d'impugnar des de Madrid. Però, des que es va conformar una majoria independentista al Parlament, la lluita per l'EMA ha estat condicionada per les proclames del govern espanyol, que sempre ha amenaçat amb el fracàs de l'objectiu si el Govern insistia en convocar el referèndum de l'1-O. Naturalment, la candidatura de l'EMA els va importar ben poc a l'hora de llançar la seva policia contra les escoles catalanes, en unes imatges que van contribuir ben poc a la imatge internacional de Barcelona.

 

Després de l'aplicació de l'article 155, la ministra Montserrat va intentar cobrir totes les possibilitats i va començar a fer declaracions que atribuissin una possible victòria de Barcelona a l'esclafament del Govern legítim. Els diaris de Madrid -com sempre- van aplicar aquesta mateixa línia. El País va solemnitzar l'estratègia amb l'editorial del passat dissabte: "Els caps d'Estat poden ratificar dilluns la seva confiança en el Govern espanyol assignant l'Agència del Medicament a la capital catalana". El rei d'Espanya està fent gestions, deia El Mundo.

 

I res. Fake news madrilenyes, com sempre. L'EMA se'n va a Amsterdam, on no hi ha porres, ni Piolins, ni presó, ni exili. Un dels llocs on el poeta deia que la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç. I, a més, viuen en democràcia.
Comentaris
Oh Salvadó
Quina clarividensia que tens, dons, ningú te la sabiduría que tens tu, dons. Veus cosas que ningú com capasus da vé, dons
Miserables
Des del reietó fins l'últim mico psicòpata uniformat
Espectador
No son elits madrilenyes , son les oligarquies madrilenyes . Madrid no té elits .
Jordi (Català i Suís)
Més anys passen sense tenir al damunt els Espanyols (és l'expressió que s'escau, al damunt), més confirmo el que ja pensava fa 40 anys: un Espanyol bo és un Espanyol Cec, Mut, Sord i Tetraplègic. En aquestes condicions físiques impossible d'emprenyar ni de fer mal a ningú. Un suís i israelià, antic capità de l'Exèrcit d'Israel em deia que un àrab bo era un àrab......... Us deixo endevinar la bestiesa.
Joan de canyamars
Per entendre que ha passat, només cal recordar allò de "antes alemana que catalana" i que el corredor mediterrani després de 40 anys encara no està acabat i quan l"acabin, pasarà per Madrid. A més encara que haguessin volgut no ho haguessin aconseguit (recordeu les olimpíades que havien de fer-se a Madrid), són un colla d'ineptes i de corruptes.
Fat Boy
Home, ja es va veure amb Disney Europa. Si no era Madrid, el Felipito preferia que anes a Paris abans que a Barcelona. No el critico, jo mateix prefereixo que si no anava a Barcelona anes a Paris abans que a Madrid. La diferencia es que jo no cobro ni tinc "bisnis" amb l'entitat espanyolista.
Jordi Català Sobirà
Vet aquí les conseqüències del 155 (o de l'aplicació sui generis d'un article prostitucional que ni tan sols respecta el que diu l'article en qüestió). Tot el temps que seguim sotmesos al Reino Caspanyol és temps d'empobriment de les classes mitjanes del país, marginalització de la nostra economia, repressió de la nostra cultura i minorització del poble català. És que fins i tot els cecs veuen què vol dir continuar sota el domini de la bèstia franquista!
madriles
Sois una panda de xenófobos. Siempre nos habéis odiado a los españoles. Decís siempre que lo del independentismo surgió con la sentencia del TC en relación al EAC y es mentira (Plan 2000 hecho a finales de los 80' por J. Pujol). Simplemente aprovecháis nuestros momentos de debilidad para jodernos, a pesar de ser la fábrica de España y Barcelona una gran referencia cultural para todos.
És l'autor qui ens vol fer un "fake" fent la seva post-veritat
Abans del 1-o es donava per fet que la EMA es quedava a Bcn. Tecnicament aventajava de llarg a totes les candidatures. Ara be; la probabilitat de que Catalunya s'autoexclogui de la UE i fes necessari repetir la mudança per tercer cop ha matat qualsevol opció. Fer veure ara que la causa no es aquesta és ser o be un ingenu o be un mentider.
com sepre, Salvadó
com sempre: ploramiques, victimistes, chantagistas, manipuladors, mentiders, covards, això no canvia.
La EMA se va a Amsterdam por culpa de la CUP
En enero de 2016 Anna Gabriel y un montón de cuperas hembra hicieron una performance en BCN diciendo cosas como “Soy una puta, traidora, amargada y mal follada”. Viendo las fotos de las hembras de la CUP y las fotos de los escaparates del Barrio Rojo de Amsterdam se entiende que cualquiera se vaya antes a Amsterdam que a BCN. Sí, esto es una fake-new.
JordiP
Madriles, et falta un bull d'informació. L'odi regional ha estat sempre de la meseta cap "el nordeste". Saps que deia el Queipo de Llano el 1937? Deia: "Haremos de Madrid un vergel, de Bilbao una gran fábrica y de Catalunya un inmenso erial". Qui odia a qui? Au, que quedis descansat.
JordiP
Salvador, on dius que perjudicava "la imatge internacional de Barcelona" no vas ben orientat. L'acció del 1-0 i el Art. 155 amb les seves derivacions judicials, com a culminació de la violència estatal, el que va `perjudicar es "la imatge internacional d'Espanya".
Benet Tallaferro
Algú s'imagina l'estat espanyol oferint contrapartides als estats europeus a favor de Catalunya? És que ja no n'hi queden, les ha gastades totes contra Catalunya.
Feu pena
M'agradaria que aquells que dieu que els catalans dolents, per que els que se senten espanyols son catalans de bé i els que no...que som?? feu de veritat una mirada a aquells que us diuen que els catalans independentistes som culpables de tot, mentres us fiquen les mans a les butxaques per robar-vos i a més diuen que us quedareu sense pensions...jajajaja si ja fa temps que van buidar la bossa de les pensions per a pagar bancs que no tornaran res. L'EMA no ve per que espanya fa pena.Intel-ligencia0

envia el comentari