¡Que viva España, señora jueza!

"Volem que els nostres presos polítics surtin al carrer. Que tornin i que tornin ja"

El reu era conduït a l'interior d'una església atapeïda de públic i, després de resar el Credo, l'inquisidor llegia amb to dramàtic, per a espant dels fidels, les opinions herètiques de les que s'acusava al dissortat presoner. Després s'adreçaven a ell i el comminaven a confessar en veu alta i a mostrar penediment i acceptació de la pena. Si el reu es mostrava submís i col·laboratiu, se li oferia alguna possibilitat de benevolència: "... si dieres muestras de arrepentimiento suavizaremos tu penitencia, pero guárdate de no cumplir con lo que se te manda, porque si tal hicieres serás castigado como hereje pertinaz". 

 

L'abjuració era una de les eines més eficaces dels tribunals de la Inquisició castellana. Estava molt reglamentada i servia per fer pedagogia social sota l'aparença d'un engranatge de confessió, penediment i, finalment, clemència. Per això l'abjuració de les creences havia de ser pública, davant la màxima quantitat de gent possible. El mecanisme era tan apreciat que fins i tot s'aplicava als condemnats a mort que anaven a ser ajusticiats. En l'últim moment, davant la foguera encesa, se li oferia al reu la possibilitat de morir estrangulat abans de ser cremat. Però havia d'abjurar.

 

Espero que hi hagi infern només per encabir-hi aquells inquisidors. Els d'abans i els d'ara. Però aquella mena de justícia és la seva, no pas la nostra. En definitiva, que exigim que els nostres presos polítics surtin al carrer. Que tornin i que tornin ja. I si per aconseguir-ho hem de cantar el Que viva España i abonar-nos als toros, doncs ho fem. Jo, ja ho he fet al títol. Els volem aquí.
Comentaris
Miserables
Tant de bo existeixi l'Infern. N'hi ha un que hi acaba d'anar a petar.
Harta de fachas
Si "eppur si muove"... ¡Seguimos! ¡Viva Cataluña Libre!
Narcís ( " Diguem No " .. malgrat qui la cantava digués ' no ser independentista ' , llavors .. fins quan haurem de cantar aquesta o la mateixa “ Jo vinc d'un silenci “ .. Verament el ‘ procés ‘ .. quantes caretes ha fet saltar .. i això amb les bestieses que hagué d’escoltar quan cantà per ..!)
Verament . sembla mentida el que fan als Jordis, al Vicepresident i Consellers, al President i resta de Consellers, a la Presidenta Forcadell i resta de la Mesa, a l'expresident i exconselleres, a regidors i alcaldes, a ciutadans varis . . . a mitjans de comunicació, a empresaris, a . . . . . " qui pot somriure àdhuc ser feliç quan hi ha tanta gent empresonada, assotada i plomada sense haver fet cap mal que no sigui respectar el desig de veritat, bé i dret natural i legal de llur poble "?
Fidels i infidels
Sembla que no tan sols els reus però la ciutadanía tota està aceptant el 155 des del moment que s'han convocat pel 21-D les eleccions autonòmiques, o no? Fidels i infidels tothom. I a quí votem els que no aceptem el 155?
Dignitat
Podríem anar tots de genolls fent penitència fins a la presó, si això ens hagués d'alliberar, però no ens compliquem la llibertat i exercim-la. Els Jordis sortiran si la gent lluitem fins al final. Seguim!
Parlem d'Inquisició
Posa millors exemples, Cot. La Inquisició espanyola es va implantar al s. XV per a Castella i Aragó. A la Corona d'Aragó (per tant a Catalunya) existia la Inquisició Pontifícia des del s. XIII. Gaspar Sala: "Por los catalanes goza España el santo Tribunal de la Inquisición, y fue su primer Inquisidor el santo Catalán Raymundo de Peñafort, a cuya instancia se erigió en la ciudad de Lérida, antes que en otra ciudad de España".
Harta de fachas. "els que no aceptem el 155" hemos de votar a Carles Pugdemont, President legítimo de Cataluña
Los que han aceptado el 155 son los que han decidido deponer al President legítimo presentándole batalla con otros candidatos. Aceptan como normales unas elecciones impuestas para medrar ellos; en lugar de emplearlas como una herramienta para restaurar el legítimo Govern. Postular a President implica que se asume que no lo hay; con lo que les concedemos a los fachas su objetivo prioritario : descabezar el movimiento más decisivo hacia la independencia de Cataluña desde 1714. ¡VCL!
Cat
Dir "Viva España" no és incompatible amb dir "Visca Catalunya LLiure": això demostra que volem ser un estat independent! Que a Espanya li vagi bé sense Catalunya! El problema dels caciques espanyols és que tenen un orgull patri malaltís: antes roja que rota, antes alemana que catalana, antes dictadura que democràcia, etc.. Crec que en el fons és un problema d'enveja i de complex d'inferioritat tot aquest sotmetiment i catalanofòbia vers Catalunya!
Oh Salvadó mi Salvadó
com sempra, els teus cumantaris plens d'intel·liyensia, dons. Segú que la juesa te fa cas i els llibara a tos, i sino, damánaselo a la Pamela Anderson, tu
Itant
Cap inconvenient en que visqui españa. El problema està en que no ens deixa ser ni viure a nosaltres.
La independència
no s'aconseguirà gràcies als polítics catalans sinó al feixisme, fatxenderia i males arts dels polítics, jutges, bisbes, militars i policies espanyols que ens conviden a marxar corrents d'aquest estat feixista i dictatorial!
Ay Salvador
No mesperaba així da tú, dons, pro magrada veura com cridas "viva españa", aixó astá cambián, grasias Salvador

envia el comentari