Els que s'escapen de Madrid

"No tenen manera de forçar que els electors catalans votin PP, Ciutadans o PSC, ni poden evitar que centenars de milers de persones es mobilitzin, una i altra vegada, contra el que ells fan i representen"

L'Estat espanyol ha demostrat que és capaç de destrossar l'autogovern català en qüestió d'hores, assumint el cost que calgui pagar en prestigi i imatge, però sense que això li suposi cap advertència internacional seriosa. No només això, sinó que ha deixat clar que utilitzarà la violència a voluntat i que utilitzarà a fons l'administració de justícia que té a la seva disposició, amb presó i confiscació de béns segons convingui, quan convingui i contra qui convingui. En definitiva, no hi ha regles. I Madrid ha volgut que això quedi molt clar.

 

Però hi ha dos àmbits fora de l'abast de les elits madrilenyes. Un, la base. No tenen manera de forçar que els electors catalans votin PP, Ciutadans o PSC, ni poden evitar que centenars de milers de persones es mobilitzin, una i altra vegada, contra el que ells fan i representen. Poden actuar contra qualsevol càrrec electe, però no contra els milers de persones que l'han elegit a les urnes. I això els deixa sense solucions ràpides, dràstiques i efectives, que són les que voldrien aplicar contra Catalunya.

 

L'altre espai que se'ls escapa és el de l'exili. Carles Puigdemont i els altres consellers han situat la justícia espanyola davant del mirall d'un sistema judicial -com el belga- veritablement independent. Només el fet que els ciutadans puguin escollir lliurement entre els tribunals neerlandòfons i els francòfons marca una distinció que s'eixampla cada dia que el president i els consellers conserven la llibertat de moviments i d'expressió. 

 

El vèrtex del Govern i la base dels electors són els que poden inclinar la balança política i social. Són aquests dos actors els que entraran en joc, de forma determinant, el 21D. Perquè són, alhora, el seu problema i la nostra solució.

 

 
Comentaris
Ningú pot forçar ningú a votar alguna cosa
Junts per Catalunya és una coalició de dos partits: PdeCat i CDC on s'han afegit alguns particulars, com Jordi Sánchez. Com farà el gran líder Puigdemont per forçar l'electorat a que voti aquesta gran coalició?.
ona
El PSC tornarà a mentir, i després tornarà a posicionar-se al costat del PP i de C's. I els Comuns basaràn la seva campanya en l'atac al PDdCat i per tant a l'independentisme, que és del que viuen i per al que viuen. De manera que cal treballar de valent. L'altra cosa que cal treballar és la transparència en el resultats a mans d'una empresa del gobierno intrús i corrupte.
Ciutadana farta
Cdc ja no existeix, deixeu de parlar-ne, per alguns s,ha acavat el sac dels cops, ja no hi es mes, oi que ja no es parla d,alianza popular perque no existeix ja? Doncs el mateix, i el pdecat no es presenta el21d, junts x catalunya es una llista del pres puigdemont, transversal i amb gent diferent, pero tots independentistes, les llistes anti155son cup , erc i junts x catalunya, res mes , no parlem dels qui no es presenten , senzillament no hi son ni hi seran, siguem seriosos , i estrictes
Fidriko
Compte el 21D. Hi haurà joc brut i l’estat ha comprat des del àrbitres als encarregats del material. Vegem, “fonts de bona tinta” –com diria la Marta Rovira- em diuen que el cents electoral ha augmentat en unes tres-centes mil persones des de l’1D; que no estan empadronats enlloc de Catalunya (no cal?!) i que estan repartits en llocs clau. Constatar-ho i demostrar-ho està fora del meu abast. Joc brut i, si perden, tornaran a començar.
CDC existeix i forma part de Junts per Catalunya
CDC encara apareix com a partit en documents oficials com a conseqüència del complex procés legal de dissolució. A més mantenir aquestes sigles permet als nous convergents (PdeCat) heretar quotes mediàtiques i altres privilegis per haver concorregut en eleccions anteriors. PdeCat s'aprofita de l'encara existència del CDC.
Harta de fachas
¿Y como harán los otros para convencer al electorado de que vote contra el President legítimo de Cataluña depuesto por un régimen dictatorial? ¿Cómo hacerles olvidar que no está donde el Parlament, legítimo por elección del pueblo, decidió que debe estar? ¡Viva Cataluña Libre!
Mul bé dit Salvadó
Dons, com a altras vagadas, tenim ca prasiuná als poplas patitóns, dons, para que no sens escapi nigú vot, tú, als pallesus astán cuntrulat, dons, als univarsitaris (aburragats cumpletamén) també, guañarem sagú sagú, dons
compte
Molt de compte amb C's, l'IBEX els ha preparat una campanya electoral multimilionària basada en fer-los semblar moderats. Si repeteixes prou cops un discurs i una imatge, hom pot arribar a creure-ho, i és el que fan els falangitos vers el cinturó castellanoparlant de les grans ciutats.
El meu nom és cosa meva
L'economia. Hem d'atacar l'economia. La prima de risc. Hem d'atacar. Ja. Ara.
Mientras el reyno de españa deba 1 Billón de euros
Europa no harà nada que pueda perjudicar la fragil estabilidad economica española. Una españa en quiebra supondría un grandisimo descalabro para europa, así que Rajoy tiene carta blanca de los mandatarios europeos para que haga lo que crea conveniente pero que evite a toda a costa que Catalunya se marche y les deje a españa el marrón de una deuda.. Si conseguimos la independencia hay que salir cagando leches de europa también.
No n'hi haurà prou amb votar
Per independitzar-se la India va tardar anys. Va declarar la independència el 1930, varen empresonar diverses vegades els parlamentaris indis, va haver-hi repressió com ara fan els espanyols. Els indis van guanyar no sols votant independentista elecció sino amb campanyes massives de no-col.laboració i resistència pacífica. Ens cal seguir el seu exemple. Sobretot la no-col.laboració.
Va
PP pagarà solet el 155. Ja veurem a qui volen culpar
Jaume
Els indús eren 300 milions i els anglesos armats 100.000, si els indús haguesin estat 150 milions i els anglesos haguesin tingut 150 milions de civils seus allà, la India encara seria anglesa. Crec que s'enten. Salut.

envia el comentari