Puigdemont, escac a l’Estat

“La justícia espanyola és ara al banc dels acusats i hi ha proves contra ella“

Fa quasi tres setmanes que Carles Puigdemont i quatre dels seus consellers són a Brussel·les. I aquest temps ha estat suficient perquè el president de la Generalitat hagi posat contra les cordes l’Estat i la justícia espanyola. Des del moment que ell i part del seu Govern van aterrar a la capital belga, l’Estat ha viscut en la constant desubicació. Primer, pel gir que va suposar que s’instal·lessin a Brussel·les, un fet del tot imprevist per tothom, a Catalunya i a Espanya. Des d’allà, Puigdemont ha mantingut contactes amb líders flamencs però, sobretot, s’ha expressat des del cor d’Europa i ha parlat amb mitjans internacionals.

 

Però el fet més rellevant és que la justícia belga s’hagi de pronunciar ara sobre ‘el cas Puigdemont’ que, en realitat, vol dir jutjar la justícia espanyola. I sembla que Bèlgica no ho té clar. Tant és així, que la fiscalia ha demanat a l’Audiència Nacional informació sobre l’estat de les presons espanyoles per saber en quines condicions viurien el president català i els seus consellers -unes qüestions que han generat malestar a la justícia espanyola, fins el punt que, segons publica ‘La Razón’, el tribunal espanyol s’ha mostrat sorprès perquè “ni tan sols amb De Juana Chaos ens havien demanat tantes garanties”-.

 

Jugada magistral, i escac de Puigdemont a l’Estat. És ell qui de debò està posant sota sospita la justícia espanyola. Tant és així, que serà la justícia d’un altre país europeu qui determinarà fins a quin punt hi ha separació de poders a Espanya i si els drets dels membres del Govern català estan garantits a l’Estat. La justícia espanyola és ara al banc dels acusats i hi ha proves contra ella. 
Comentaris
Alex
L'extraditaran. Hi ha tanta corrupcio a Europa com a Espanya. Merkel, Junkers i Macron posaran pressio. Tambe s'ha de tenir en compte la trobada d'en Rajoy amb el primer ministre de Belgica. La justicia Belga tampoc vol una Catalunya independent perque pot influenciar Flandes i Valonia. No hi ha justicia a Espanya i tampoc a Europa. Pero tenim que seguir lliutant per la nostra supervivencia fins el final. Visca La Republica Catalana!
Vigatà
...muchas comodídades, bla bla, bla, està es la prisión que le espera a Puigdemont...(Dastis dixit)... està clara la separació de poders
Lamela l'ha cagat
Calia enviar a Brussel·les unes quantes fotos d'alguna pel·lícula del Comte de Montecristo i de Papillon per il·lustrar les presons espanyoles. Alguna escena d'Espartaco sobre el tracte carcerari també aniria bé. La idea és que no es concedeixi l'extradició, l'Estat retiri la nacionalitat espanyola (ergo europea) a Puchi i els seus mariachis i que s'arreglin en aquest llimb legals i vital.
Narcís ( en algú hem de confiar .. esperem que la justícia belga sigui aquest algú !)
Només esperar que llurs advocats siguin ben informats de : 1. com, de perquè, qui provocà de la manera més aguda possible ( atès que de sempre tenen Catalunya fastiguejada ) .. haver de prende el camí demanat per força població any rere any! i 2. tot el que ens fa aquest estat , sia en espoli, sia en no complir acords, sia en recursos al tc, sia en no deixà'ns-e potestats evitant nostra prosperitat, sia injuriant nostra educació, mitjans de comunicació i policia, sia reprimint àdhuc amb sang!
Pitxolí
Que en les actuals circumstàncies Juncker i altres dos alts càrrecs de la UE hagin acceptat -amb l'imprescindible vistiplau de Merkel- rebre honors i distincions de l'estar espanyol, indica fns a quin punt els dirigents de la UE han decidut comprar la versió espanyola en el nostre conflicte amb Espanya. Depenem de la independència de la justícia belga.
JordiP
Bélgica és un os dur de rossegar. Quin país va demanar a l'ONU (el 1946) l'aïllament diplomàtic d'Espanya, el darrer règim feixista d'Europa? Sí. Bélgica. Com que antigament can ser colònia maltractada de Castella, i es van alliberar per la sang, saben bé amb qui es gasten els quartos.
JordiP
Fa pocs dies, a la RTBF TV deien: "Coneixem molt bé la 'fúria española'. Fa 441 anys, en el dia més sangrant de la història de Bèlgica, van massacrar 10.000 ciutadans d'Amberes". I a l'edifici davant de l'Ajuntament (a la Grand Place), una placa recorda la execució de Egmont i Horn i inculpa Felip II i el Duc d'Alba. El cap feixista belga, Leon Degrelle, va ser acollit i protegit pel Franco després de 1945.
JordiP
Per cert: a l'escena primera de l'acte primer de "Don Juan Tenorio", si la memòria no en falla, a la Hosteria del Laurel estan Don Juan Tenorio i Don Luis Mejías explicant les seves "fazañas" per les colònies; Don Luis, entre altres sevícies, diu "pasamos a saco en Gante el Palacio episcopal". O sigui que el teatre popular i populaxeru feian normal que els aventurers espanyols fessin aquesta mena d'animalades. Era el esport de l'época, he, he.
Jordi Estelada
Tothom amb 4 dits de front veu que es tracta d'una persecució política. No cal saber de lleis ni haver fet cap màster de dret per entendre una cosa tan descaradament injusta! Per això fa ràbia sentir tertulians exclusivament enfocats a debatre del dret i del revés el procediment judicial. La seva és mentalitat de mesell. També quan parlen de l'exconseller tal, exconseller? Segueixen sent consellers, malgrat estar empresonats o exiliats per un cop d'estat feixista!
Nuria de Mexic
Hem d´esperar que a Belgica es faci justicia, pero no ens fem il.lusions. Tothom que es dins de la UE te un preu. I encara que probablemente la justicia belga es mes independent que l´espanyola, també ens podriem trobar que el jutge sigui contrari als flamens indepes i aixo contamini el seu judici. A Méxic els governs tenen tots el numero per ser condemnats internacionalment i ja sabem aqui como ningu alca la veu per condemnar el que passa. Mes val que tinguem el judici fred i el cor tranquil
Nuria
Catalans i catalanes solament tenim un president es diu Puigdemont. Tinguem fer i esperança. Però que sapigueu que els que estem fora de Catalunya intentarem per tots els medis votar
Episkyros
Exacte Nuria, aixi és, el que més em temo en aquestes il-legals eleccions es precisament aixo que tornin a boicotejar als catalans que sou a l'estranger. una salutació a tots els Catalans que sou fora i heu d'afrontar aquesta dictadura espanyola intentant votar.

envia el comentari