¡Vente pa'Madrid!

"S'ha fet massa evident que l'Estat no té la més mínima intenció d'aplicar cap mesura per revertir el retorn que ells van fomentar amb una normativa de deslocalització fàcil i ultraràpida"

Una de les notícies que la premsa de Madrid explica amb més deteniment i satisfacció és el recompte de les empreses que han canviat la seu social de Catalunya a algun territori exterior, amb especial predilecció per Madrid. Cada dia reapareix el comptador -diuen que va per les 2.500- mentre el fenomen s'esmenta amb impostada indignació a tots els actes polítics de l'unionisme català. Mai no falta, a més, a les declaracions dels polítics de Madrid.

 

L'eufòria de les elits madrilenyes és tal que a les facilitats legals per marxar de Catalunya s'hi ha afegit una incipient indústria de la deslocalització, amb bufets d'advocats que per només 70 euros al mes munten una aparença d'oficina, amb secretàries que reenvien els mails i recollida de correspondència comercial. Alguns fins i tot dibuixen uns quasi Països Catalans per fomentar el trasllat a adreces de València i Alacant. D'altres, com un centre de negocis de Madrid, fan una oferta del primer mes de deslocalització gratuït i la resta per 90 euros mensuals. Ja ho cantaven els Ketama, "... pero que ven, ven, ven, vente pa' Madrid". Una ganga, tu.

 

Tant d'entusiasme els ha fet oblidar que l'article 155 no ha tallat el raig i que s'ha fet massa evident que l'Estat no té la més mínima intenció d'aplicar cap mesura per revertir el retorn que ells van fomentar amb una normativa de deslocalització fàcil i ultraràpida. La guerra econòmica contra Catalunya és una política d'Estat, coherent amb una trajectòria inequívoca de drenatge de recursos en favor de Madrid. S'han passat tant i se'ls veu el llautó de tal manera que han hagut de demanar a Freixenet que almenys es quedin ells per tenir alguna represàlia a mà en cas que el 21D guanyin els independentistes. Brindem per això!
Comentaris
dons...
Gracies prusses !
David
La bombolla del 155
Pepi
Brindem però amb escumós DO del Priorat o del Penedès.
madriles
Claro que sí. Los madrileños acogeremos encantados a los catalanes que se venga a Madrid. Tenemos suelo industrial barato a espuertas en el Corredor de Henares y Madrid Sur. Muchos metros cuadrados de modernas oficinas en stock. Un mercado financiero potente. Puente entre Europa y Latinoamérica. Gente agradable, etc....
JTC
El compulsivo gusto del Reino de España por el robo, la violencia, el saqueo, así como su autoritaria y egocéntrica afición por imponer su cultura sobre las demás es algo genético que los países hispanoamericanos conocen bien. A ellos todavía no les han pedido perdón, así que paciencia.
Ya astá fet
Tenim la ayuda incundisiunal da la PAmela Anderson y aixó es imparapla, dons. Turnarán totas las ampresas que san anat y moltísimes més
Matacapalllans
El que si esta be,es veure com una pila de fills de puta,que s,alegren tant de les empreses que fugen de Catalunya,que no cantin victoria,que aixo comença ara,i ven aviat,aquestes empreses,tindran el seu boicot,i les represalies per ells i els seus clients,sera de les que fan historia!!! I les consecuencias pa madriz,aviat ploraran,i els ganduls a treballar,s,ha acabat les subvencions,i l,espoli dels diners catalans, si ara no arriven Amb nosaltres,cuant no hi siguem,els fotran a fora,per no pag
Arnau Estanyol
L'economia de Madrid és tan depenent de l'estat espanyol que quan aquest peti (que serà ben aviat) caurà tot com un castell de cartes.
Pep
On podem trobar la llista d'empreses que ha marxat?
Andreu
Tota aquesta política de terra cremada ja està bé, com més es passin, com més empreses marxin, més difícil serà reconduir la situació i menys sentit tindrà pertànyer a Espanya. Amenaçaven que amb la independència La Caixa marxaria, però ara ja ha marxat, ara La Caixa ja no és un actor a Catalunya, ja no pot amenaçar els votants (ni el Sabadell, ni Pastas Gallo, ni Codorniu, ni Ordesa, ni...). Seat en canvi, que no ha marxat tot i les pressions del rei, sí que té influència, però els altres no.
Bon vent, i no torneu
Em sembla fantàstic que les "emprses" enemigues fugin com rates. Jo, per exemple, només compro a una certa cadena de distribució catalana (super i hipermercats, benzineres incloses) encara que hagi de fer una excursió. Ara faig consum patriòtic. I les que han marxat, si us plau, no cal que tornin.
Som el cor
som el cor econòmic del món sencer, les empreses que no ens obeeixin acabaran desapareixent sense remei, això és segur
2017
De verdad Sr. Cot que es usted inigualable, primero independencia que vendrán todas las empresas del mundo, seremos la Dinamarca del sur. Ahora que se ha visto que efectos reales tendría la independencia, la culpa es de Madrid? por favor saque usted la cabeza de culo y vuelva la mundo real.
Anna
Pel Madriles: Òbviament, sou tan inútils que fins i tot per muntar empreses heu de suplicar als catalans que ho facin per vosaltres. I heu de tenir un comptador. Té un cert mèrit que hagin vingut a Madrid, és indiscutible, però això no us farà més emprenedors. Se'n diu robar talent, no crear-ne. I d'això, no en sabeu ni en sabreu. Se siente.....
El dia que
els espanyols obrin ulls amb la corrupció, el desfalc, l'estafa oligàrquica que han fet els seus polítics amb els diners de tots, se n'avergonyiran del seu país! Només una nova crisi econòmica els farà veure la realitat manipulada en què viuen! Ara ho patim els catalans, després tots els espanyols! Tirania!
Vigatà
Carai, sí que cremen ràpid els farols. Aviat no els quedarà res per amenaçar-nos. Anem bé, seguim...
madriles
Para Anna: Si fuésemos tan inútiles nuestra lengua no estaría en la boca de más de 500 millones de personas ni hubiésemos levantado un estado de cierta envergadura internacional (donde por cierto, los catalanes lleváis 500 años en él). Los madrileños siempre hemos tenido una visión más estatalista y menos mercantil que los catalanes, cierto, pero de ciegos sería no ver que a partir de los 80' hemos sabido consolidar potentes multinacionales y a la CA como un lugar estable y seguro donde invertir
madriles
En Madrid siempre se había admirado el talento comercial de los catalanes. De verdad, no entendemos como os habéis dejado engañar por el politiqueo en lugar de centraros en lo que sabéis hacer bien: negocios. En Madrid hemos aprendido la lección: liberalismo, trabajo duro y seguridad jurídica. Y en eso estamos
A Madrid tindran que començar a aprendre a treballar be, a ser productius, a donar qualitat en els seus productes, a viatjar per el mon venent, si saben, les seves mercaderies. El ofici de treballador costa de aprendre i no se si a Madrid hi dediquen molt de temps a aquest afer acostumats com estar a xuclar . Els que han marxat els hi tindran que fer cursos intensius i rapits.
Sisco
Crec que estem pixant fora de test tots plegats, que la seu d´una empresa marxi no significa que ho fagi la empresa ni la producció, per tant siguem una mica mes seriosos.
jan1
Si tan terrible és la fugida de les seu de les empreses, ho és per la majoria dels catalans, que segons ells no son independentistes. o sigui que perjudica a la majoría no independentista i que moltes vegados son els seus parents
Narcís ( al Felipet .. se l'hauria de caure la cara de vergonya .. si en tingués; o, potser, allò que no té n'és valor per a fer cara a llurs fàctics .. començant per ell mateix!)
Aquests ' demòcrates ' , a sobre, molts dient-se'n d'esquerres .. encara aconseguiran allò que demanà aquell colpista - sanguinari funcionari armat ' .. y Cataluña en un erial '! PD : quins intel·lectes .. quines consciències .. . . . quins ' cristians ' !
Peret2
Jo treballava a una empresa catalana, fa uns 20 anys, va tenir problemes, van trobar un "soci" madrileny, varen montar la fabrica vora d`Alcala de Henares, al cap de 3 anys, el negoci s´el havien endut a Romania. Negociants mafiosos, aixo es espanya????
Anna Armendares
Les empreses son a Barcelona. En Cot ho explica be: hi tenen una oficina pirata que com tot a Madrid, es de mentirijillas. Els impostos els pagaven i paguen a Madrid. S´ha de fer boicot a les empreses mirant no perjudicar els treballadors. S´ha de tenir la llista i veure quines son les que mereixen el boicot. Sempre, ara i abans, s'´ha de comprar a les empreses mes honestes que afavoreixin els catalans. Tot aixó es propaganda per fer que els catalans dubtosos afluixin i no votin independencia
Laura
Són uns fills de puta. Tant de bo s'ofeguin tots en els seus vòmits constitucionals d'aquesta pseudemocràcia de fireta.
Carme
Pero a ninguna empresa le han obligado a marcharse ¿no? A mí, por muchas facilidades que me pusieran y muy barato que fuera no me pillaban trasladando mi empresa a ningún sitio que YO no quisiera. Vamos, que si se van será por algo, o ¿hay que obligarlas a quedarse por el bien del pruces?

envia el comentari