Els últims cops de cua

"El govern espanyol ha forçat la intervenció de la UE a favor seu segons els seus corruptes costums, subornant indirectament els seus mandataris"

No podent valer-se de l'exèrcit, com sempre ha fet, el nacionalisme espanyol ha decidit emprar tots els seus altres recursos en contra de Catalunya. Tots i en tota la seva potència perquè intueix que aquesta última confrontació és decisiva. Si el 21-D guanya una altra vegada l'independentisme i ho fa folgadament, Espanya haurà entrat a la història com a record.

 

El govern espanyol ha forçat la intervenció de la UE a favor seu segons els seus corruptes costums, subornant indirectament els seus mandataris amb premis "Princesa d'Astúries, doctorats Honoris Causa en submises Universitats i gestos similars. I tot i això, només ha aconseguit vacil·lants suports i l'incondicional del desacreditat Juncker.

 

Ha tret el Rei en dues ocasions amb gest feréstec i verb amenaçador. No els ha importat aprofundir en el desprestigi de la Corona lligant-la a un argument de part, d'imposició i falta de diàleg, gràcies a l'enèsim Borbó que, com tots, és incapaç de distingir entre regnar i donar suport a una dictadura o recolzar-se en ella.

 

De l’ús que ha fet de la policia i la Guàrdia Civil (un cos militar) innecessari dir res. Tenen Catalunya sota ocupació de les forces de repressió i estan disposats a emprar-les sense límit, com ja van demostrar amb la barbàrie de l'1 d'octubre.

 

Han convertit la justícia i els tribunals en un front judicial bel·ligerant que s'ha plegat a procediments de persecució no solament ideològics i inquisitorials sinó immorals. Aquesta activitat judicial, orientada per un grup de pedants d'extrema dreta a les ordres de la vicepresidenta del govern espanyol, porta el seu odi al catalanisme a l'extrem de voler arruïnar les persones acusades mitjançant mesures confiscatòries pròpies de règims tirànics. I això per part d'un govern format per un partit que s'ha finançat il·legalment i els seus caps (Rajoy i la tal vicepresidenta) s'han beneficiat personalment d'això.

 

Els mitjans de comunicació audiovisuals i impresos estan tots al servei del govern central, en una ostentació de manipulació, censura i ocultació de la realitat, gràcies al finançament públic (publicitat institucional) administrada amb criteris partidistes. No són mitjans de comunicació, sinó centres de propaganda del partit del govern per mentir i criminalitzar el catalanisme. La població només pot informar-se a través d'alguns mitjans digitals i les xarxes socials.

 

Tenen tots els partits polítics de l'arc parlamentari, excepció feta dels nacionalistes "perifèrics", al seu servei. Tots disposats a donar una pàtina de legalitat a l'arbitrarietat i la tirania d'un govern que regeix el país -no només Catalunya- al marge i en contra de la Constitució que diu defensar, per la via de la dictadura "constitucional" de l'art. 155. El suport del PP i de C’s ve de forma natural de la seva condició d'extrema dreta; el del PSOE, de la seva condició de dreta socialdemòcrata, amb l'empenta d'una exigència del Rei a la qual Sánchez s'ha sotmès; la de Podem, de la seva pròpia incompetència.

 

El mateix govern es dona feina a fons en la política d'intimidació, abús i arbitrarietat a Catalunya, desmantellant les seves institucions d'autogovern, ofegant econòmicament, sotmetent a persecució judicial centenars de càrrecs públics i emparant i tolerant l'activitat de bandes feixistes/franquistes (en les quals apareixen agents policials de paisà) per sembrar la inseguretat i la por als carrers catalans. El seu president, l'home dels sobresous, el responsable polític (i potser penal) de la màfia de la Gürtel es permet amenaçar el conjunt de l'independentisme i la majoria de la població catalana. I també insultar la població de l'Estat, en afirmar que els polítics que menteixen haurien de ser inhabilitats quan ell no ha fet res més que mentir des que està en política i també, suposadament, de delinquir ja en el govern.

 

El president dels sobresous diu que no té un "Pla B" per si perd les eleccions del 21-D, cosa molt probable ja que no sembla que la caixa B, que sí que té, li arribi per derrotar netament l'independentisme. Aspira que li doni per fer-ho brutament (recorrent a la tupinada en el recompte de vots). Però no està segur i per això torna a mentir dient que no té pla B. És clar que el té: aplicació indefinida de la dictadura del 155 fins que el bloc espanyolista guanyi les eleccions, si la UE el deixa.

 

Davant de tot això, l'independentisme ha fet un pas de gegant amb la internacionalització del conflicte i ha guanyat la batalla de la imatge moral i la legitimitat amb l'exili de mig govern i la presó de l'altre mig, després que el poble de Catalunya oferís un exemple únic de civisme i dignitat el passat 1 d'octubre. Seria imperdonable, incomprensible, literalment ‘canallesc’, que tot això es perdés per enfrontaments interns, ambicions i picabaralles personals en el bloc independentista.

 

Ho sabem totes. Al marge de les qüestions tàctiques de les llistes, més o menys comprensibles, l'objectiu estratègic només pot ser un i concitar la unitat sense fissures del bloc independentista, fins i tot durant la campanya electoral imposada pel nacionalisme espanyol. La llibertat dels presos polítics i la llibertat de Catalunya, que són el mateix, només pot aconseguir-se si els partits independentistes parlen amb una sola veu, com va fer el poble al que representen l’1/10, autèntica data de naixement de la República Catalana.
Comentaris
Espectador
Els partits independentistes anirán tots a una , per qué en cas contrari, si no ho fan, desapareixerán del mapa . La extraordinària manifestació de dissabte passat, es una imatge icònica del que es capaç de fer la gent . el poble , que en realitat son els que tenen la força ......que serà decisiva . El pare de Junker va colaborar amb Hitler, així com el seu sogre ,per tant el seu comportament es coherent amb la seva "educació "
Antonio Gizman
Porque todo esto no se denuncia en los tribunals europeos?
Victor
Gràcies per escriure-ho tant clar. No ens hem de cansar de denunciar-ho fins a guanyar. Crec sincerament que no podran mantenir o tornar aplicar el 155 per segona vegada si els independentistes guanyem les eleccions. Perquè aquesta vegada sí que reaccionariem ocupant les institucions furtades per segona vegada i seria insostenible que ens ataquessin per evitar respectar un resultat electoral.
Pepi
Tant se val si es una llista unitària o no, és important que hi hagi una estràtegia tant per la campanya com per desprès del 21D. Seguim!
Juan
El relat és de bons i dolents. Per a nens. Esperava una anàlisi més profunda que Caputxeta estelada contra el llop ferotge. Ja sabíem com acababa! Que ens agrada de fer-nos les víctimes!
Què dius Cotarelo, home de Déu
Ponsatí, Sabrià, Tardà, Comín... reconeixent que no hi havia república a la realitat, només sobre el paper. Tota la taula del Parlament dient al Tribunal Suprem que ni tan sols va haver república sobre el paper. Puigdemont suggerint terceres vies no independentistes. Ja no s'entén el teu discurs. La realitat li ha donat la volta.
Sara
Moltes gràcies pel seu article Sr.Cotarelo. Hi estic totalment d'acord. Tant de bo siguin els últims cops de cua!
Pere
Victor, el teu comentari és el meu, si guanya les eleccions el bloc independentista, el poble defensarà legítimament davant del món les seves institucions.
Albert
Gràcies Ramón pel teu article, i per tots els que escrius. Esperem que aquesta suposada "esquerra" finalment se n'adonni que reclamar la independència és una revolució, és conquerir la llibertat de poder-nos expressar, és fer un nou país lliure de casposos governs corruptes. Les repúbliques espanyola i catalana van ser un mirall pel món dels anys 30' i ara la nova república catalana ho tornarà a ser, amb esforç i patiment, però amb unitat i determinació.
M Teresa
Sr. Cotarelo, es un plaer escoltar-lo Iligir-lo, Es dels pocs que va per lliure, gracias
lluïsa
Jo ya no me mesto a leer a éste hombre, hace años que ha perdido los papeles y vive en una realidad paralela....
Francesc
Crec que el repta no es el dia 21 (som majoria). El repta major es el dia 22 amb el 155 crònic. M'agradaria saber que proposen els diferents partits i entitats socials per trascendir el moment i que no torni a succeí el mateix que el 2-O.
Mòdul militar
Gràcies Ramon. Hem de suportar una acció militar, de guerra, on tot és permès i la victòria per la força bruta ho vol justificar tot
Isabel
Jo penso que anem per el cami correcta, ens toca tindra una REPÚBLICA CATALANA i defensarla fins al final estic amb el me Govern el que van sortir a les eleccions pasajes, el 21D GUANYAREM
Pitxolí
Espectador: Em sembla que Juncker no és més que un peó de Merkel, el qui li fa la feina bruta (p. ex., fer costat a Espanya en el plet d'aquesta amb Cat.). En donar-li el càrrec que té, malgrat l'escàndol de frau fiscal que va muntar a Luxemburg, ella s'assegurava un esclau. D'altra banda, ella va fer carrera en un país comunista. ¿Consta que s'hagués enfrontat alguna vegada amb aquell règim?
gràcies Sr. Cotarelo sempre és un plaer llegir-lo i escoltar-lo
és un dels pocs espanyols lliures de pensament, que s'atreveix a expressar la seva opinió i a fer un encertat anàlisis de la situació política sense por... la seva valentia l'honora, tant de bo els espanyols obrissin els ulls per arreglar el seu país, que està a les últimes ....JA SOM REPÚBLICA, VISCA!!!!
remigio III
Coratge, catalans. Coratge i aguantar. Sou el camí a la llibertat dels Pobles. Crec que ja anem assabentant-nos del perquè de les reaccions del govern. Han preferit anar a, la càrcer que posar en perill els seus ciutadans. Això no ho pot dir amb decència els borbònics. Tota una acció militar "encoberta" per Junkker, tajani i segurament alguns més comprats amb premis no merescuts, i amb possibilitat de sang. Junker ens recorda d'on ve familiarment i això ens aclareix com actua.
gualbenc
caldria que ara, els partits afectats per la nova envestida cap als batlles que van anar a Brussel·les, avaluessin el cost dels "piolins" i es querellessin, junts o per separat, amb el Ministerio del Interior per malbaratament de cabals públics. La seguretat, a Catalunya, és competència exclusiva dels Mossos
gualbenc
caldria que ara, els partits afectats per la nova envestida cap als batlles que van anar a Brussel·les, avaluessin el cost dels "piolins" i es querellessin, junts o per separat, amb el Ministerio del Interior per malbaratament de cabals públics. La seguretat, a Catalunya, és competència exclusiva dels Mossos segons la "legalitat vigent" (Constitució i Estatut)
Tot arribarà, per molt que es vulgui obviar....
I arribarà un dia, que us en adonareu, perquè ja no podreu més, que a las feres també se'ls hi te d'ensenyar las dents i las urpes, i llavors serà quant esdevindrem lliures, perquè l'enemic només te ferralla i bales per quinze dies, això si el mon els hi permet tants dies....no els hi tingueu por, davant un altre exercit armats com ells, no s'hi atrevirien.....els valents no atonyinen gent indefensa, desarmada i pacifica, per tant son tot lo contrari....tot arribarà, tot te un limit.....
xup
molt bon article com sempre posant el dit a la llaga del Bocacharco i els mafiosos de torn, no es ell sol que opina aixo, gent de les Caspanyes tambe pensen que tot esta perfectament definit, encara que hi han d,altres que escriuen per aqui que els hi surt l,electroencefalograma pla, encara no han apres a analitzar situacions
Narcís ( les despeses i actes de qui mana aquest estat .. verament sí són ' desviacions del deure/ manca a les obligacions de llurs càrrecs .. i això hi té un nom, nom que hi és a qualsevol codi penal!)
Fum munt d'anys ( massa! de sempre!) que els catalans no hi pintem res dins/ dessota aquest estat .. encara que no hi haguessin independentistes .. qui pot ser ciutadà d'on manen PPSOE i l'excrescència de C's així fàctics seculars? PD: agrair en Cotarelo sa consciència bondadosa i coratge davant politiquers d'allò més mala voluntad !
RACIONAL
Los artículos de Cotarelo son fáciles de resumir: 1. España y Rajoy acabados, malvados y pura caca. 2. Cataluña y los indeprndentistas, grandes , heróicos y modernos.
RACIONAL
Dijo el rey: En definitiva, todo ello ha supuesto la culminación de un inaceptable intento de apropiación de las instituciones históricas de Cataluña. Esas autoridades, de una manera clara y rotunda, se han situado totalmente al margen del derecho y de la democracia. Han pretendido quebrar la unidad de España y la soberanía nacional, que es el derecho de todos los españoles a decidir democráticamente su vida en común.
Anna Armendares
No crec que siguin els últims cops de cua encara. Ens falta un llarg camí. Aixó passa sempre en quests processos d´independéncia. Pero jo considero que la Republica está declarada i que ara toca portar tot el que ha passat i passará als tribunals internacionals. Nomes ells tenen l´autoritat i la jurisdicció. Nomes ells poden fer obeir a Espanya, que va firmar el reconeixement del dret a l´autodeterminació l´any 1977, en el Pacte de la ONU.

envia el comentari