'Pesecèxit'

"La subordinació explícita dels socialistes catalans als hereus ideològics del franquisme ha acabat donant coartada política a la destrucció de l'autogovern de Catalunya"

No fa tants anys hauria estat impossible d'imaginar que el PSC acabés essent expulsat -vergonyosament- del govern municipal de Barcelona. La subordinació explícita dels socialistes catalans als hereus ideològics del franquisme ha acabat donant coartada política a la destrucció de l'autogovern de Catalunya. Fins el punt que Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Albert Rivera -a falta d'ajuntaments propis- porten mesos parlant en nom dels alcaldes i regidors que li queden al socialisme català.

 

Tot i miniaturitzat, l'acceptació del 155 ha fet que el perímetre del PSC encara s'estigui reduint més. Ajuntaments com el de Terrassa -tercera ciutat de Catalunya, on els socialistes catalans retenen l'alcaldia, ininterrompudament, des de 1979- són a punt de caure perquè l'alcalde i la majoria dels regidors han fugit de l'abraçada de la Moncloa i ara és un clam la necessitat d'un govern entre els comuns, ERC, PDeCAT i la CUP. Les grans coalicions de Badalona o Sabadell tendeixen a escampar-se pel que un dia van ser feus inexpugnables del PSC. El pesecèxit s'accelera.

 

Sense el poder municipal, el que queda del PSC corre perill de ser engolit per Ciutadans. Al carrer Nicaragua estan convençuts que els seus electors -els que encara conserven- són furiosament espanyolistes i que la seva frontera principal és amb els d'Inés Arrimadas. Ja estan satel·litzats, el següent pas és l'absorció.
Comentaris
Georgiana
Em sembla que finalment han encertat la formula. Abans al Parlament tan sols hi havía els satel.lits del PP/PSOE. Ciutadans ha après que per influenciar la política catalana havía de tenir partit al Congrés deixant el satel.lit a l'Arrimadas. Ara també hi tenim el CSQP satel.lit de Podemos. O sigui partits genuinament catalans tant al Parlament com als Municipis ho tenen més dur, els partits de l'oposició són recolzats i manats pel engranatge espanyol des de Madrid imposant lo seu. Vergonyòs!
Iceta, busca't feina
Vist el perfil, els electors que queden del psc optaran abans per l'original (PP, Cs) que per una còpia feta de rampoines d'aquí i d'allà i liderada per un personatge ridícul.
Ramonet
En què ha quedat la pedanteria socialista.Fa pudor de peix podrit....
ELS SEU A POR ELLOS, EREM NOSALTRES.
Ho han volgut així. BON PROFIT.
elitisme
A les eleccions del 2012 van treure 20 diputats amb el dret a decidir en el programa. És un cuento més de la cúpula del PSC que el seu electorat sigui profundament espanyolista. Sinó no surt el 80% favorable al referèndum pactat
Pitjor.
I subordinació a SCC, l'extrema dreta espanyolista. Qui ho havia de dir!.
Joaquim
Al PSC-PSOE no quedarà ni el Tato. Bé, sí els d'Unió reforçaran el flanc dret a canvi que Pedro els lliuri del PP (Pagar Pasta)
Salvadó
OH Salvadó quina inel·liyensia que tens, els teus articles, com sempra, cargats dimayinasió, da cultura y da sansatés, dons. Gasias para adustrinarnus, dons
Adéu Collboni!
Esperem no veure't més a l'Institut de Cultura de Barcelona! El càrrec t'anava massa gran!
n
Sr Cot, si el govern no estava en condicions de desplegar la República, per què es va fer aquesta declaració d'independència? Crec que la gent mereix explicacions.
lluch
La utilitat del PSC. Crec que bàsicament avui la utilitat d'aquest partit consisteix a evitar que el vot més espanyolero se'n vagi cap els Ciudadanos i opcions neo-lerrouxistes. Tampoc els veig capaços de pactar amb el PP per fer de presidenta la sra Arrambades.
Francesc
Els del PSoE a Catalunya que vagin a fer-se selfies amb l'extrema dreta repugnant arrebossada de feixistes ultranacionalistes espanyols de PP, SCC, C's, la falange, etc. Resulta que estan la mar de bé amb la merda fins al coll. Que els aprofiti. Ells s'han retratat finalment per sempre més. Repugnància feixista de merda podrida.!!!
Narcís ( els ' fatxets ' .. ja tenen partits fatxes on triar!)
PSC ni n'és S ni n'és C que sí ' enfiladors titelles ' del PSOE, de forans ( ui, sinó em munten un PSOE a Catalunya .. amenaça constant a aquests no ningú que no pas als altres sí PSOE's regionals, a l'inrevés, a aquests acceptant ses amenaces/ xantatges ( ' pué mi 20 diputao no votaran no, Pedro '! ) !

envia el comentari