Restituir el president legítim

"L’independentisme polític té el deure de preservar el seu president i consellers legítims. Que ERC, el PDeCAT i la CUP busquin la manera de fer-ho, amb la fórmula i les renúncies temporals que calguin"

Catalunya ja té un president escollit democràticament pel Parlament de Catalunya el 10 de gener del 2016. Els catalans i catalanes no n’ha de triar cap altre a les urnes fins que aquest president dissolgui la cambra catalana i cridi els ciutadans a votar perquè s’ha esgotat la legislatura, perquè plega voluntàriament o perquè perd una moció de censura. La repressió antidemocràtica i l’assalt a les institucions catalanes per part del règim del 78 no és cap d’aquests tres supòsits, de manera que si l’independentisme creu en aquesta legitimitat, les eleccions del 21-D no han de ser concebudes com una eina de rivalitat entre sigles –encara que es presentin en llistes separades- per aconseguir quotes de poder l’endemà, sinó, simplement, com un tràngol per restituir el president de la Generalitat i el seu Govern. La repressió orquestrada pel govern espanyol, els seus socis polítics, la monarquia i les seves clavegueres judicials, policials i mediàtiques han provocat que el legítim president Carles Puigdemont no pugui exercir les seves funcions amb normalitat i que es trobi exiliat a Bèlgica amb quatre consellers més del Govern de Catalunya, i que vuit consellers més es trobin a la presó, a més dels líders de l’ANC i Òmnium. 

 

El 21-D, amb la fórmula que acabi triant cada partit, ha de tenir com a objectiu prioritari restituir el legítim Govern que Madrid ha usurpat. I això no només implica la retirada de l’article 155, sinó iniciar el camí per donar compliment al mandat de l’1-O i del Parlament de Catalunya del 27 d’octubre. Òbviament, sense presos polítics. Amb els tempos que consideri necessari el Govern i la CUP, actor que ha estat imprescindible en els primers passos de construcció de la República, de forma accelerada o recalculant el full de ruta. Però amb unitat d’acció.

 

Aquest país no es pot permetre el luxe que el president legítim de la Generalitat vagi a les eleccions i que la llista que encapçali resulti clarament perdedora. I Puigdemont s'ha de presentar, altrament, no podria ser investit president perquè la legalitat catalana, a diferència de l'espanyola, no ho permet. Catalunya ha tingut tres presidents a l’exili que van protegir la institució de la Generalitat, un dels quals, assassinat pel franquisme. Durant aquests tres períodes a l'exili, el país va ser conscient en tot moment de qui era el president legítim. L’independentisme polític té el deure de preservar el seu president i consellers. Que ERC, el PDeCAT i la CUP busquin la manera de fer-ho, si no són capaços de fer-ho amb una llista única i arribem al 21-D amb 3 o 4 llistes, que com a mínim es comprometin amb els seus electors a restituir el Govern usurpat. Amb els pactes que calguin, amb les renúncies temporals que calguin. Per dignitat i per responsabilitat. Si l’independentisme guanya a les urnes i restitueix la democràcia al país, ja hi haurà temps per convocar unes eleccions legítimes i perquè tots els partits facin els seus càlculs. L'alternativa és un Patxi López català.
Comentaris
Narcís
Així és, n'és obvi ( i fa molt bé l'autora de recordar-ho!) .. sinó seria acceptar tenir raó els del cop d'estat, seria ser traïdors/ còmplices d'aquest i seria ser malnats no correspondre ni en això amb qui han estat nostres ' abanderats ', abanderats democràtics i parlamentaris amb responsabilitat de Govern! PD: sembla mentida haver de puntualitzar quelcom així .. i en l'endemig, persones inocentes fora mida d'acusacions aberrants .. continuen a presó!
Pere
És aixì de simple. Si del 21-D en sortís un president diferent del president Puigdemont, estaríem legitimant el 155.
terrassenc
No és tan complicat. Que Puigdemont sigui president de la República i que el govern que elegim el 21D el faci tornar i es tiri endavant la llei de transitorietat. El problema real és com avançar en un context advers, i en aixó la 'unitat' no existeix i és millor saber la força en vots de cada partit. Cal unitat d'acció no xecs en blanc a una opció minoritària.
Repetir els mateixos
La única manera de contrarestar aquestes eleccions imposades pel 155 és tornar a presentar tot tal i com va sortir del 27S 2015.. Ara bé, si es pot millorar incorporant també les CUP i Fachin ja seria lo més semblant a un referèndum "pactat"...
Angelblau
Aquest dilluns començarem a recollir firmes per la Llista Unitaria.
Doncs al tanto el PDCAT
amb incloure Santis Vilas de qualsevol tipus o el president tindrà problemes de reelecció.
pep
Parlem clar, penosa la posici´n d´ERC. Ara va de Republica i no de partits. Per cert las enquestas tambe donaban guanyadors ERC a l´alcaldia de BCN. separats i Colau amb el recolçament d´ERC i la CUP.
Mensaje para esta pseudo periodista adoctrinada.
Al miserable y cobarde golpista no lo votó la ciudadanía, y después de la decisión de hoy de la CUP, tampoco lo votará ni un solo votante, puesto que al igual que hizo con el País, abandonará la candidatura del Pdecat ( que por cierto es un partido politicamente muerto).
Harta de fachas
¿Es verdad que todos los partidos miembros de Junts pel Sí, laCUP, Comuns y el resto de los impecables demócratas que han participado en el Procés, incluso el PdeCat, van a pegarle la puñalada trapera al President legítimo de Cataluña? ¿Van a pelear cada uno de los líderes, entre si y contra él, por la presidencia como si no hubiese pasado nada?¿Los putos fachas os dejado sin conciencia? ¿Será una estrategia porque interesa marear la perdiz? Si no es así, esto en mi pueblo se llama traición.
Raquel Tomàs i Tutusaus
Aquest és el punt clau. Tant se val una llista única o tres llistes independentistes. Allò que no podem permetre és que unes eleccions imposades s´enduguin el President que ha permès proclamar la República i que ara matex en preserva la legitimitat. De tota manera, cap partit polític n´ha dit res més enllà d´unes declaracions d´en Benet Salellas. I això em neguiteja molt!!!
Totalment d'acord amb l'article
El govern ha pogut cometre errors de càlcul. De fet, ningú esperava que l'estat fos capaç d'utilitzar la violència contra la gent, arriscant-se a l'opinió internacional, però són tan fanàtics que els és igual i la UE tan cínica que mira a un altre costat. Però el compromís i sacrifici del govern per complir la demanda de la gent és innegable. És difícil trobar això en la política actual. Plegats farem front a la resta del camí. Tots a una. Visca la República Catalana!
Tot és "fake"
fake-república, fake-president-legítim, fake-presos-polítics, fake-article, fake-periodisme .......
M.Dolors Prats
Estic completament d'acort amb el teu article . Gràcies pq amb gent com tu ens ajuda a continuar. El poble no fallarà. Els partits no estan a la nostra alçada. TENIM UNA REPÚBLICA, UN PRESIDEN, UN GOVERN ELEGIT DEMOCRÀTICAMENT. Defentsem-lo!!!!. GUANYAREM!!!!!
Toia
Endavant President!!! Et defensarem com a President legítim

envia el comentari