Forcadell, eppur si muove

"Em sembla lògic que Forcadell digui davant el jutge tot el que sigui necessari amb l’objectiu d’evitar una sentència de presó injusta per part d’una justícia il·legítima"

Carme Forcadell i els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament han estat objecte de crítiques i burles aquests darrers dies, després de declarar davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llanera. Crítiques des de l’independentisme i burles des de l’espanyolisme. En el món sobiranista no tothom ha entès la seva estratègia, responent a les preguntes del jutge i el fiscal, i no només a les dels seus advocats -com van fer els Jordis i els consellers del Govern empresonats-, el compromís a “renunciar a la unilateralitat” i a acatar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, així com a assumir que la declaració d’independència va ser “simbòlica”.

 

Des d’alguns sectors de l’independentisme això ha estat vist com una simple baixada de pantalons. Discrepo. Després de tot el que hem vist en les darreres setmanes, ja n’hi ha prou d’acceptar la justícia espanyola com a vàlida. Em sembla lògic que Forcadell i els membres sobiranistes de la Mesa diguin davant el jutge tot el que sigui necessari amb l’objectiu d’evitar una sentència de presó injusta per part d’una justícia il·legítima.

 

“Eppur si muove”, va dir Galileo Galilei quan va haver d’abjurar de la seva convicció de què la Terra orbitava al voltant del sol. I el planeta s’ha mogut sempre, efectivament, al marge de la Inquisició. Com Catalunya.

 

 
Comentaris
Narcís ( d'acord amb tot, menys sigui possible trobar compatriotes que no ho entenguin!)
Excuses .. un servidor no ha trobat ningú que ho critiqués ( això seria ser el més semblant als ejpanyols o fonètica Bono/ espanyolers/ espanyolíssims .. i no ho som ni de bon tros!) .. no debades amb un punyal al coll made EI quina altra eixida tens ( a més, davant d'enemic indigne .. perquè actuar amb dignitat ?.. per suïcidar-s'hi ? a aquesta xurma no cal donar-la ni cinc de res, no mereix cap consideració ni respecte, fos només, perquè justament la " rectitud " és el més els fot!)?
XX
Exacte!
Josep Maria
No és una qüestió de dir, és una qüestió de fer... Com actuarà a partir d'ara la Presidenta amb els ulls del jutge controlant tots els seus moviments per veure si se surt del guió marcat (i acceptat)? El temps dirà si eren paraules per salvar-se de la crema o simplement està desactivada per a la causa de l'independentisme per secula seculorum.
Forcadell la taquillera
Bueno, más bien la taqiyyera. En la tradición islámica, la taqiyya es el acto de disimular las creencias religiosas propias cuando uno teme por su vida, por las vidas de sus familiares o por la preservación de la fe. Según los principios del teólogo suní al-Ghazali, mentir para protegerse a uno mismo o a otros es permisible bajo ciertas circunstancias. ¿Eres musulmana, Nerea?.
Pitxolí
L'argum. que aprova com ha evitat Forcad. la presó, s'entén. (El cas de Galileu és adduït també per E. Ekaizer, al d. Ara, per justific. -implícitam.- la Presid.); però també hi ha raons per a accept. els argum. dels qui s'han sentit deceb. o engany. per Forcad. (Ekaizer parla d'«abjuració» en qualif. l'acció de la Presid.). A la gent ens agrad. les pers. conseqü. i quan molts s'han deixat atonyin. per actuar en la línia assenyal. per unes pers., s'entén que esperin cert comport. d'aquestes.
Eppur això no aixeca la moral
Si han mentit per evitar la presó, es beneficiaran, sí, a si mateixos; però no veig gens clar que beneficiïn la causa que tan han defensat. Si no han mentit, queden desqualificats davant els ciutadans independentistes (acceptar, p. ex., el 155 no és, com ha dit el llest de Nuet, admetre que ara s'aplica el 155; és una altra cosa i ell ja sap quina). El que ha passat és comprensible, però no és gens bonic. És bastant gros. El T.S. els ha fet passar per l'adreçador.
Jordi Comasobirana
La majoria de catalans, si més no la gent honrada d'aquest país, només desitgem una cosa: alliberar-nos d'aquest monstre feixista que és l'estat caspanyol i de la seva corresponent estructura judicial franquista. Fora la tirania bubònica i visca la República catalana!
DANY
Ben dit Nerea !!
Ramon
Tens tota la raó, però només perquè Forcadell no és convergent. Si fos convergent no la tindries pas i llavors Forcadell seria "una rata" que hauria d'anar "a la forca".
No tot es admissible; ho sento. Decepció total.
He vist molt poca valentia en els actes de Forcadell. No puc evitar estar molt decepcionat amb el seu canvi de discurs a les primeres de canvi. Algunes persones que ens dirigeixen no són dignes d'aquests poble. Ara mols d'ells estàn demostrant com són de veritat. I ho sento, però no m'agrada gens.
FRANCESC
Evidentment Ramon, Forcadell és presidenta del Parlamnt de Catalunya, no de cap partit.
Jordi del Camp
Gens d'acord amb la tèsis de l'article. Perquè la república es mogui primer ha d'existir. Què teniem fins abans de la declaració de la Forcadell de la República?. Crec que tenim mig govern a l'exili mig govern a la presó i teniem la presidència del parlament. Després de la declaració de la Forcadell això darrer ho hem perdut . Ergo la República si eixisteix és gràcies als sacrificis dels valents no a mercés de la traïció de la Sra Maria Carme Forcadell i Lluís.
Sí, però...
Si l'estat menteix, fa trampa a l'independentisme (parla com un demòcrata i actua com un feixista), l'indep. també pot mentir, fer trampa a l'estat (fer una cosa a Parlament i dir davant un jutge que en va fer una altra). Però aquesta mena de recurs, a la llarga, potser pot fer molt mal a l'indep. A més hi ha mentides (p. ex., dir que s'accepta el 155 o la Constitució) de volada molt curta.
Fidriko
Ho sento, Nerea. Soc independentista des que tinc records i no he entès l’estratègia dels qui, per lliurar-se de la presó, han renunciat a la unilateralitat –quan altra no és possible-, han acatat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució –què fort!- així com assumit que la declaració d’independència va ser simbòlica –és a dir, una mentida. Sembla que els de l’AN faran el mateix i que els de Brucel·les xarren massa.
Ferran López
No considerar vàlida la justícia espanyola? Si ells la hi consideren! Si s'han desplaçat dos cops de Barcelona a Madrid, a presentar-se obedientment a declarar davant la justícia espanyola! Si això no és acatar-la i acceptar-ne la legitimitat, ja em direu què és. Sembla una baixada de pantalons perquè és una baixada de pantalons. A menys que tot el que s'ha publicat sigui fals. Però llavors, per què no surten a desmentir-ho? Molts callem per no fer més mal; però tampoc no estem disposats a empas
JordiP
Be water, my friend.
EREP
Nerea; tens tota la raó del mon.El "botifers" no tenen res ha pelar.
Carme
Muy acertada la comparación ya que está históricamente comprobado que Galileo NO lo dijo (tampoco este era tonto).

envia el comentari