Trampes de tots colors

"El govern del partit més corrupte d’Europa incrementarà les activitats de les seves policies paral·leles, continuarà fent guerra bruta, difondrà calúmnies i mirarà d’impedir les eleccions"

D’aquí a les eleccions del 21-D que el govern espanyol, en ús de les seves facultats dictatorials del 155, ha trobat bé convocar de manera il·legítima i il·legal, el camí será ple de trampes, mines de tot tipus, insídies, manipulacions, amenaces, xantatges i enganys. Hi haurà un esforç redoblat i unitari dels nacionalistes espanyols per evitar que el resultat sigui una victoria de l’independentisme.

 

És legítim dubtar de la utilitat de les eleccions des del momento en què el govern espanyol, per boca de l’inefable Hernando, ja ha dit que, si torna a guanyar l’independentisme, es tornarà a aplicar el 155. O dit d’una altra manera, el mateix convocant diu que les eleccions només valen si les guanya ell. Si les guanya un altre, s’han de repetir… en el supòsit que hi hagi eleccions. L’ànim de la dictadura és patent.

 

No obstant, i en vista de les circumstàncies, s’ha d’anar a aquestes eleccions. Si després, en perdre-les, el govern espanyol les vol anul·lar, haurà d’explicar-ho a una Europa on, per cert, tot i ser de dretes, comencen a estar fins als nassos dels feixistes espanyols al poder. Els demòcrates s’han de preparar per a una intensificació de les polítiques de provocació de la dreta, els nacionalcatòlics, els franquistes governants i la seva oposición submisa.

 

Hi haurà més vandalisme de les bandes de neonazis pels carrers de Catalunya i d’Espanya sencera. Se saben impunes gràcies a la tolerancia del govern espanyol i la suposada col·laboració activa dels cossos de seguretat, començant pels agents de paisà que inciten els aldarulls i agredeixen a ciutadans pacífics, contribuents que els paguen el sou a aquests poca-vergonyes amb els seus impostos.

 

El govern del partit més corrupte d’Europa incrementarà les activitats de les seves policies paral·leles, que organitzaran actes de violencia per justificar la repressió, continuarà fent guerra bruta, difondrà calúmnies i mirarà d’impedir les eleccions. Igualment continuarà atacant i provocant les institucions catalanes, sempre en busca d’un esclat en la resposta que els permeti justificar una ocupació militar completa i no només a mitges, com la tenen ara.

 

La judicatura, a les ordres del govern espanyol, continuarà aplicant el dret penal de l’enemic als independentistas, retorçant els conceptes legals i perseguint judicialment opcions ideològiques i polítiques que no siguin grates als governants. Com aquesta jutge Lamela, que demana a Bpelgica l’extradició de Puigdemont per un delicte del què no l’acusa a Espanya (corrupción) però que sí que ho és en aquell país on, tot i això, no ho són com a motiu d’extradició els que cita la jutge. O aquell fiscal Maza, que s’atribueix el dret a posar ciutadans a la presó per raons estrictament ideològiques, de si acaten o no la Constitució, com quan la Inquisició, referent evident del fiscal, feia el mateix amb el dogma catòlic.

 

Els mitjans públics i privats, en un sol front espanyolista basat en la ocultació, la manipulació, la censura i l’engany. Els dos diaris impresos catalans están disposats a publicar mentides i calúmnies si perjudiquen l’independentisme. Passa el mateix amb la prensa de Madrid, especialmente ‘El País’, que està deixant enrere ‘La Razón’ en la seva baixíssima qualitat de pamflet anticatalà.

 

Igualment, els anomenats “mercats”, això és, els capitalistes, els banquers, els grans empresaris, fomenten un clima de por i maniobren mirant de descapitalitzar Catalunya o financien les partides feixistes de la porra per atemorir els ciutadans independentistes o les falses organitzacions socials españoles tipus SCC, Dolça Catalunya o DENAES, totes elles plenes de feixistes a l’estil del vell sometent.

 

Els partits de l’esquerra española –a qui la independencia de Catalunya ha deixat al descobert com a nacionalistes espanyols- han mostrat un cop més que són abans espanyols que d’esquerres. I espanyols de l’única Espanya que les seves clases pensants han estat capaces d’imaginar: la del ‘señorito’, l’oligarca, el militar, el capellà i l’intel·lectual a sou. El nacionalisme suposadament 'progre' mira de matizar aquest predomini asficiant de l’Espanya nacionalcatòlica amb referències llastimoses a una miserable tradició liberal española alimentada amb quatre o cinc noms com la Institución Libre de Enseñanza, la Segona República, Azaña i poca cosa més. Pel que fa al nacionalisme imperial i de quarter, sentint-se amenaçat, fa uns quants crits de comandament, aquestes esquerres sense pols ni esperit (PSOE, Podemos, etc) corren a amagar-se sota el sabre de torn, abominen de l’odiós i “insolidari” nacionalisme català i donen suport a la política repressiva de l’Estat contra Catalunya: la seva ocupació militar, la dictadura, l’estat d’excepció, la presó i l’exili per als seus dirigents.

 

L’independentista, que ha d’estar preparat per a totes aquestes trampes, només compta amb ell mateix, el seu propi poble i el suport exterior. Aquest darrer dependrà de la fortalesa interna del moviment, de la seva consistencia, la seva voluntat. I tot això només està garantit per un factor: la unitat. La unitat, la transversalitat, és la clau de la victoria. Si el front anticatalà aconsegueix trencar-la, no només caurà l’independentisme, caurà Catalunya. Prerservar la unitat és categòric per aquestes eleccions.

 

La forma més evident i clara és una única llista electoral de país, però l’assumpte no és dogma de fe i encara menys en un moviment democràtic. Això també es pot debatre. La unitat pot tenir una forma pràctica o una altra, sens dubte. Però sigui quina sigui l’esperit, l’ànim, el fons de la qüestió, el programa, l’acció, ha de ser la unitat. Perquè l’objectiu és únic.




Comentaris
Pitxolí
Cotarelo és l'hòstia. Ho copsa tot tal com és i ho sap expressar de manera clara i rotunda. Cada article seu és una lliçó de penetració i claredat. Fa un servei realment impagable. A espanyols, a catalans, a extraterrestres, a tot déu.,
Espectador
El discurs de Puigdemont a Bruselas amb els alcaldes, ha sigut de autèntic lider europeu (encara que els hi pesi molt a alguns ). La situació brutal que està vivint Catalunya es per la indefensable actitud de Europa .el gran mite que cau . Europa o reacciona o desapareixerà tal com la coneixem avui .Realment patétic !!
MFX
Vostè és una font d'aigua fresca Sr Cotarelo. Una font d'aigua fresca al mig del desert.
fotli
un cop mes mes, gracies Ramon, i que els deus i els homes t'escoltin i els fats ens emparin
Narcís ( justícia n'és veritat, raó i dret .. i aquests botxins no defensen cap ni una d'aquestes tres qualitats humanes, llavors, quina justícia defensen que no sigui la indignitat, la delinqüència i la maldat contra poble aliè al seu àdhuc contra llur mateix poble . . . . . !)
Així és .. " l'objectiu és únic " o llibertat/ independència/ sobirania per poder ser qui, què, com i on som sense mortificacions o càstigs de país veí ' violador de nostre territori ' que només cerca nostra anihilació com nació i pèrdua total de nostres béns com comunitat/ col·lectiu nacional! PD: no n'és excusa poguéssim ser ' comunistes ' .. ni poguéssim ser ' ateus ' .. ni de bon tros poguéssim ' envair-los ' .. llavors, per què ens atempten sinó per robar-nos i matar-nos?
XX
Un plaer LLegir-lo, senyor Cotarelo. La denúncia és essencial. Entre altres coses, que sigui INDRA qui farà el recompte del 21-D.
Qué dice el intelectual de pacotilla
El partido más corrupto de Europa es el PdeCat. Bueno, cuando se llamaba Convergencia.
Xabi
Escriu am precisió Ramó, no es el guber am més currupsió deuropa, dons es el ex-gubern am mes currupsió deuropa, dons el de Carlas Puchdamún, que ya no es gubern par el 155, dons. Am casi tots els seu membres a la carsel y el rest fugats, no i a unaltra gubern a europa am tants dalincuéns dons.
JORDI
Xabi, no he entès res del que dius, m'ho podries tornar a explicar? En un croquis, si us plau.
Albert
Xabi, tu que ets tan eixerit i escrius tan bé, et podries presentar al Premio Planeta.
Albert
Millor, impossible!!!
Nuria de Mèxic
Amic Cotarelo. Li escric millor en castellá: soy cata-mex y en México somos los campeones del fraude. A mi me huele que van a abultar el censo. Serbia lo hizo en las zonas de frontera con Croacia, cuidado ¡¡¡ Y lo más importante: denunciar a la empresa INDRA, que ha realizado fraudes en varios paises. Se piensa que también en España. INDRA regaló ilegalmente 700 mil euros a la campanya de Rajoy. Hay que denunciar esto a las instancias internacionales que vigilan comicios.
A propòsit del tal Xabi
Srs d'El Món: Seria d'agrair que deixesin de publicar gasòfia gramatical (surt a més d'una falta d'orografia per paraula), amb la pretenció de "fer-se el graciós", d'un individu que, francament, no aporta res al debat.
Corresponsal de guerra
Des del limb dels imparcials, novament felicito el senyor Cotarelo per la seva magnífica arenga republicana. Són aquestes mitjes veritats i mitjes mentides les que calen per inflamar els nostres cors d'odi a l'enemic. Magnífic exemple de literatura de guerra, escrita desde Madrid al servei del bàndol català. Tornem a lluitar, sofrir i perdre.
Joan M.
D'acord amb "a propòsit del tal Xabi". Demano que es deixi de publicar la seva brossa ortogràfica. Afegiria que estic convençut que escriu així expressament i sospito que és per menystenir la nostra llengua. Prou d'odi. S'hauria de vetar.
RACIONAL
1/El señor Cotarelo como siempre, expulsando bilis y mala baba. Es su derecho, pero los demás también tenemos el derecho, y la obligación en mi caso, de denunciar las mentiras de Cotarelo. 1. A nadie le encarcelan por aceptar o no la Constitución, sino por delitos encontrar de la misma. 2. Aquí no hay una guerra de demócratas catalanes contra fascistas españoles, sino que unos dirigentes en contra de la mayoría del pueblo catalán, encontrar del Estatut y en contra de Constitución han declarado
Vist
Mil gràcies Sr. Cotarelo.
xup
de fet aluçino de veura gent sensa cap tipus de lliura pensament, que hi ha replican aquest article, semble mentida a on pot arrivar la estulticia de la gent, pot arrivar a asser art del cinisme o del massoquisma els agrada que els donguin, oi Xabi i el corresponsal del frenopatic i d,altres
Roser
Però ningú se'n adona del perill? Quan es tracta de partits, surten els personalismes i les pataletes de nen petit. Senyors dels partits? Per una p...us voleu posar d'acord? Ara més que mai ens juguem el futur de Catalunya!!!!!!!
Ming-pen -Xiu
Sr. "IRRACIONAL " antes de denunciar menriras tendría que DENUNCIARSE ud. por la sarta de mentiras que dice . Agur
Narcís ( verament aquest bordegàs analfabet, ignorant, acomplexat i/ o fatxender frustrat, tot plegat, made in spain , que s'esmenta com Xabi ?! n’és pur retrat del que és espanya!)
Ojú, mi mare, no pué zé, quiyo de mi arma .. de ben segur escrius ' ejpañó ' àdhuc pitjor ! PD: als diaris espanyols/ fatxets aclaparadora majoria .. deixarien escriure així ( de continguts .. ni cal parlar-ne!)?
FRANCESC
Gràcies Sr. Cotarelo per aquest escrit -i molts d'altres- per les veritats que diu. La seva precisió en l'anàlisi del que pasa en aquesta Espanya -un estat quasi feudal d'uns pocs- és d'agraïr.
monica
Molts dels que escriuen com el Xabi, són trols
Ramon
No et preocupis, Cotarelo, que per més que facin, això ho tenim guanyat. El nostre pla consisteix a entrar en els fils d'algun digital i, ofegat en un mar de posts de sicaris d'Espanya comissionats per empastifar-los però que el digital no els esborra, entrar-ne algun nosaltres per dir "Fatxa!". No podem perdre.
Anna
Sr. Cotarelo moltes gràcies per descriure tan clar a la gent que ens mana!Europa ha defraudat molta gent! Ancara el món no sab qui són aquests corruptes,ho compren tot amb els nostres diners tot menys la dignitat dels Catalans que no està a la venta. Gràcies novament!
frederico
Estudie en la uned los libros de Cotarelo. Era una época de respeto, que pena que un Catedrático emérito de la UNED ( Nacional Española) vomite insultos y demagogia en vez de teorizar adecuadamente como se le supone a su conocimiento. También estoy de acuerdo con la autodeterminación pero con mayoría cualificada y asumiendo las consecuencias económicas, no con mentiras.
Mig-pen-Xiu
A todos estos TROLLS DESCEREBRADOS que entrais por aqui, abrir bien el ojete qye os la meteran hasta el fondo.Iros a la cloaca vuestro hábitat natural
frederico
Grandes argumentos, cuando no se insulta se llama TROLL y descerebrados a los que tienen otra opinión. Tengo residencia en Cataluña y puedo opinar lo mismo que tu que a lo mejor si tu Agur es sincero ni siquiera vives aquí.
Pau
Jo més aviat demanaria a El Món que no publiqui comentaris d'unionistes: són tots uns tarats que no aporten res.

envia el comentari