Europa no es podrà amagar darrere Madrid

"És la lògica autoritària i repressiva de l'Estat espanyol la que amenaça el projecte europeu, subordinant els drets de ciutadania als interessos d'unes elits que basen el seu poder en la força"

La jutgessa Lamela va intentar enganyar la justícia belga canviant els delictes pels quals reclamava el president Puigdemont i els altres consellers. De rebel·lió va passar a corrupció, per provar d'aconseguir una extradicció ràpida. Doncs no. De la mateixa manera que la Nova Aliança Flamenca -el principal partit al parlament belga, amb cinc ministres al govern- i diversos líders polítics, també els francòfons, han respost, un per un, els insults públics que els ha dedicat el PP. En paral·lel, Madrid ha destrossat l'autogovern català i amenaça amb presó i confiscacions arbitràries dels béns dels discrepants.

 

Però Catalunya no està sola. D'aquí que faci forat el discurs de Carles Puigdemont, sobretot quan assenyala que l'exercici de la democràcia no es pot dissociar de la idea d'Europa. És la lògica autoritària i repressiva de l'Estat espanyol la que amenaça el projecte europeu, subordinant els drets de ciutadania als interessos d'unes elits que basen el seu poder en la força. El problema no és el projecte polític dels independentistes catalans, són les presons espanyoles.

 

Les preguntes són d'aplicació local, però d'abast universal: Què passa si guanyen els independentistes? S'acceptarà el resultat? O només es podrà aplicar el programa polític dels unionistes, al marge de qui tingui el suport dels ciutadans? La resposta ha de ser clara i aquesta vegada Europa no es podrà amagar darrere Madrid.
Comentaris
Ramon
Difícilment podrem trencar amb Espanya si ni tan sols gosem identificar-la com Espanya i continuem tirant de la sinècdoque madrilenya. I si temps enrere podia haver-hi l'excusa que anomenar l'enemic nacional pel seu nom podia dificultar la integració dels immigrants i facilitar-li al PSC la tasca lerrouxista, ara la prevenció ja no té cap sentit perquè els colons frueixen com els que més amb l'acarnissament d'ESPANYA contra CATALUNYA.
Ramon
I és molt estrany, que hagi fracassat tan clamorosament l'independentisme pesseterocastellanista d'ERC i els tres militants, ja diputats, de Súmate. És molt estrany que, en lloc de fer-se independentistes, els colons s'hagin fet jiménezlosantos perquè era una iniciativa intel·ligentíssima que, a més, l'han sabuda defensar de manera brillant. Era d'aquells plans que no podien fallar. Que estrany!
Fent amics
Puchi, els seus mariachis i els 200 alcaldes secessionistes es poden quedar a Brussel·les. Com tenen tants amics i suports que se'ls quedin els belgues. Lamela, porfa, envia'ls a la resta de mariachis d'Estremera i Meco i que s'ho passin bé tots junts menjant musclos.
Georgiana
D'aquestes eleccions autonòmiques il.legals, Europa dirà que són un afer intern. A Espanya i a Europa recolzen, recompensen i aceptan l'il.legalitat espanyola en canvi Espanya i Europa desestiman i menysprean l'il.legalitat catalana. Europa ha vist uns milers enlairant la bandera espanyola i el seu nacionalisme els ha espantat. Espanya i Europa s'han ben retratat!
Joan
Una opinió que comparteixo plenament amb tu. Un estat autoritari que pot convertir-se en un malson per a Europa. No crec que sigui un model que interessi als ciutadans europeus.
UE- FACISME DE LES PORRES ASSASSINES DE SANG
la UE ja nomes es una garantia del TERRORISME D'ESTAT, DE CRIMINALS QUE PEGUEN VELLES I EL junckers li agrada i protegeix als terroristes i criminals. UE-BANDA DE CRIMINALS DE LA SANG I EL FETGE, com vol la HEIL MERKEL, la nova HITLER DEL PARTIDO POPULAR DE FACISTAS DE EUROPA
Josep
M'agrada que els faxistes opinin. Tart pero han reaccionat
el talp venjador
si espereu algun moviment de la UE a favor de l'independetisme, em sembla que sou massa optimistes. Es tracta de la UE dels estats no pas dels ciutadans
la mort d'Europa
Europa ja boquejava, i ha començat a morir a Catalunya. D'aquí uns anys, l'èxode de països, com el Brèxit, serà normal, fins que no quedi res més que unes institucions encarcarades i mortes.
Parlant de feixisme
El partit Nova Aliança Flamenca (N-VA), que dóna suport a Puigdemont i els seus secessionistes, és el partit belga (i potser d'Europa) que més simpaties ha demostrat pel nazisme. Potser el veritable enemic no és la Merkel.
Zas
molt bona feina la de Puigdemont. molt espavilat;....ens falten més Puigdemonts.

envia el comentari