Junts per la República

"L'independentisme ha de donar una imatge d'unitat republicana. La millor fórmula és, evidentment, la visualització d'aquesta aposta a través d'una llista unitària, el màxim de transversal possible"

L'Estat pot cometre errors. L'independentisme, no tants. Es vulgui o no, els partits republicans afronten una campanya a la defensiva, sota el xoc polític de l'ocupació de l'administració catalana des de Madrid i l'impacte emocional dels empresonaments i l'exili. No és fàcil oferir un projecte il·lusionant en aquestes circumstàncies, i menys encara tenint en compte que, a partir d'ara, els electors donaran per descomptada la brutalitat de l'Estat.

 

Per tot plegat, l'independentisme ha de donar una imatge d'unitat republicana. La millor fórmula és, evidentment, la visualització d'aquesta aposta a través d'una llista unitària, el màxim de transversal possible. Els candidats naturals serien els presos i exiliats, amb el president Carles Puigdemont al capdavant i s'hi podria integrar tot el perímetre republicà, des de demòcrates fins la CUP, Dante Fachín inclòs.

 

Però tot indica que ERC vol guanyar en solitari. Hi té dret, òbviament, però serà responsabilitat d'Oriol Junqueras i els seus compatibilitzar aquesta aposta amb una oferta d'unitat d'acció republicana. No té sentit que la meitat dels presos i exiliats facin campanya contra l'altra meitat. Hi ha fórmules, com punts del programa compartits o denominacions-paraigua que deixin clara la lleialtat de tots els partits respecte al que és essencial del projecte comú. La responsabilitat de la unitat política recau sobre qui descarta la unitat electoral
Comentaris
terrassenc
Ja torna el pressing ERC dels convergents, ni País, ni República, ni res, la qüestió és manar, encara que siguis minoria! Estan preparant el terreny per tornar a l'autonomisme, que és el que volen els amics dels pont aeri.
Ara i aquí
Sembla ser que seran unes eleccions de SI o NO, la fórmula de JxS va fer perdre vots cap a altres llocs, com els comuns, jo mateix, vaig votar JxS, però a contracor, mai m'ha agradat convergència, i ja s'ha vist en el darrer moment qui hi tenia un talp, crec que amb llistes separades, gent que va votar els comuns votaria ERC, ja que en una votació de si o no, els comuns no hi pinten res, no son ni carn ni peix, o en cas de dubte ni peix ni carn, per això, la meva opino es llistes separades.
Carles Viñals Casado
Per què serà que el que la gent del poble veiem tan indispensable i lògic com la UNITAT entorn d'un objectiu VITAL com la llibertat de TOTS, ha de ser SEMPRE fatalment contradit i entrebancat pel partidisme d'en Joan, d'en Pere o d'en Berenguera ? Sería demanar massa als entrebancadors que ens ho expliquéssin als pobres curtets de gambals que no ho acabem d'entendre ? O que ajornéssin la competició per la victòria dels "seus"per a quan fóssim lliures ? O hem d'acceptar que perdrem per imbècils ?
Jordi (Català i Suís)
http://www.directe.cat/noticia/673086/catalans-residents-a-l-exterior-denuncien-traves-per-poder-votar-el-21-d
Narcís ( tu .. ' Ara i aquí ' : què nassos dius ? ..
.. també mentint ' made in spain ' ? : per ventura, el 2.012 no foren CiU = 1.112.341 vots i ERC= 496.292 vots així sumats ambdós " 1.608.633 " .. i el 2.015 JxSí = " 1.628.714 " ? ) La Unitat fa la força .. i si no hi anem tots a l'una per fer ' política ' de debò, ço és, sent independents/ conservant la declarada República ( o forma de govern representatiu que escollíssim ), què cerques, barruts-des pro status quo/ rere la ' menjadora ' tipus Iceta, Eva Granados , Coscubiela i llarg etc.?
Carles
Evidentment es imprescindible la unitat d'acció i fins i tot fer actes conjunts; però una llista única te moltes desavantatges. Tots els estudis electorals diuen que amb llistes separades guanyem mes, hi han com a mínim una dotzena de raons. Unes quantes: tenim que aconseguir que el votant indepe dels comuns voti CUP o ERC, mes diners en campanya, mes espais, mes grups al Parlament. Per tan Units per la República però amb llistes separades.
Jordi Comasobirana
Vaja, com si es tractés d'unes eleccions autonòmiques qualssevol! Per això estem lluitant contra un estat opressor? Quin desengany, si es confirma. Doncs pel que fa a mi m'estic repensant de fer campanya perquè ningú vagi a votar. Al final m'hauré de creure que ens mereixem la repressió per burros.
Carles Viñals Casado
A "ara i aquí": Eleccions SÍ o NO, també ho foren les del 2015. Gent que votaren als comuns per fàstic a Convergència ? Si hagueren estat i fóssin del SÍ, haurien votat la CUP i no pas els comuns. L'objectiu de les pròximes no és saber quin partit té més vots, sinó obtenir la victòria del SÍ, i veig la llista unitària com la via més segura per assolir-la, amb la CUP si voleu per lliure, per arreplegar els vots (no gaires), dels seguidors de Fachín. Ja ens separarem quan siguem lliures.
ona
Seria terrible que el president encapçalés una llista i Junqueras una altra. L'impacte d'això seria terrible. I a més si Junqueras guanya el president no tindria sentit, és a dir, em sembla un despropòsit. Si us plau alcin les veus encara queden unes hores. Si us plau sr. Cot facin arribar el missatge.
Ramon
El Rufián ja ens va explicar que era hooligan d'Espanya en general i de Sergio Ramos en concret. Però ara que els espanyols jugaran amb la bandera republicana, és a dir, la bandera de la R d'ERC, igual queda amb Manolo el del Bombo per ser-li el successor.
Fat Boy
Haurien de presentar-se en una sola candidatura i un sol punt programatic: Confirmacio de la declaracio d'Independencia, crida a l'ONU per l'enviament de tropes d'interposicio i vaga general indefinida el mateix dia. Vaja, el que s'hauria d'haver fet l'1-O.
Anna Armendares
Jo crec que s´hi ha d`anar junts, pero hi ha dues coses que vull advertir: 1) que no passi com a Croacia, que van registrar mes serbis dels que hi vivien normalment. Esteu segurs de que el padró es correcta ? 2: s`ha de denunciar a Europa, que no volem l`empresa Indra, denunciada per corrupció i fraus, va donar 700 mil pesos ilegalment a la campanya de Rajoy el 2011. Posem-nosles piles ¡¡¡ Ens faran frau ¡¡
federalista
si home si noi gros, a l'onu , no millor cridar al comandant ashtar, cap de les forces galactiques, de la federacio galactica de planetes units, aixi se universalitza millor dit es galactiza el conflicte ,que tota la galaxia sapiga, el mal que esta fent el malvat estat espanyol i els espanyols en general al pobre i noble poble catala hahahahahah es de coña, es que per posarse en els cervells de parvulari dels retardats als que deixa escriure cot es complicat, cot tes d'aptituuuud mental.
Anhorabona Salvadó
Anhorabona, Slavadó, com sempra el teu articla el millo, quina inteliyensia, dons. quin análisis me presís, dons, com sempra, tu tens las claus
erc, MONTILLISME ETERN
ERC vol un nou tripartit, i al final potser el millor es una BOICOT TOTAL AL 21-D FIESTA NAZIONAL DEL 155 a on nomes participin els partits franquistes i la seva chacha d'erc-montilla, i aixi el junqueras sera amnistiat i premiat
erc, junts pel tripartit
erc ES CAGA EN ELS JUNTSXSI, i ara ho diuen? Per votar a ERC nomes cal tenir un cervell de pardal
Llepafils
Si hi ha llistes separades em quedo a casa
josep
Ara la rebacarie .Si no m'agrada no jugo. Gran visio politica o mala fe els que diuen que ERC bol un altra tripertit. Comensem una guerra de retrets. . D'ERC tambe ni jan d'empresonats
Sebastià
Encara hi sou a temps ERC de no fer l'error més gran de la vostra vida. No veieu que la gent votarà tothom a PUIGDEMONT, el nostre president. Amb llistes separades es perden vots per tots costats. A més hi pot haver la gent desencisada que es quedi a casa si hi ha batalla de partits. ERC m'heu decebut molt, encara que es faci llista unitària, només pel què heu dit fins ara i les traves que hi poseu. Però us sabré perdonar.
Un lliri a cada ma
I per què no hi poden haver diverses llistes independentistes amb uns punts bàsics compartits? A qui beneficia el gregarisme polític a ultrança, algú m'ho pot explicar? Alguns sembla que ho tenen molt clar. I, si us plau, no comencem a repartir carnetsde bons i mals indepenentistes i de bons i mals republicans.
no ens posem pals nosaltres mateixos, que prou que ho fan i faràn els franquistes espanyols
TOTHOM A VOTAR!!! a revalidar o incrementar el resultat del 1-O....aquell dia va néixer la nostra República, ara toca defensar-la i consolidar-la...quan la tinguem a recer, ja ens tornarem a posicionar....ARA NO TOCA !!!...si els resultats no són els mateixos o més bons, voldrà dir que hi hagut tupinada...aleshores a defensar-ho al carrer com cal, SIGUEM DIGNES CATALANS!!!
fiscal afinao
ERC = BOTIFLERS
Joan de canyamars
www.respublica.cat Candidatura unitària civil
Aljubarota
Sempre he pensat ja des de bon començament que això ho haurien d´haver portat l´ANC i Omnium no pas els partits que l´únic que sempre fan és rebentar-ho tot i mirar particularment la seva poltrona i butxaca contra el poble.No ens els mereixem,d´aquesta manera treballen per l´enemic

envia el comentari