Catalunya té bons amics

"L'esquerda diplomàtica es va eixamplant i la fanfarroneria espanyola no es correspon amb la situació real"

Aquest diumenge, el portaveu del PP a Europa, Esteban González Pons, se l'ha passat insultant, per torns, a polítics belgues de totes les tendències. Al viceprimer ministre i ministre de l'Interior, Jan Jambon, li ha dit que pertany a un partit "nacionalista" i "xenòfob" i que si no confia en la justícia espanyola és que "té un problema de percepció". A l'exministre Elio di Rupo, francòfon i socialista, l'eurodiputat del PP l'ha considerat un "ignorant" per haver dit que Rajoy es comporta com "un franquista autoritari" i li ha exigit que, ja que és socialista, ha de fer com el PSOE i donar suport a les represàlies contra els catalans.

 

Però el dia va anar empitjorant per als interessos espanyols. Fins que, després de tants insults, Mark Demesmaeker eurodiputat del principal partit del govern belga, va obrir foc amb l'argument que fa pànic a Madrid: "A Espanya hi ha un sistema judicial que no és just ni independent". S'ha trencat un tabú i la política belga comença a regirar-se contra la pressió espanyola i els insults que els arriben des de Madrid.

 

A diferència de l'espanyola, la justícia belga no és un apèndix dels partits. I això fa que les decisions es derivin d'un debat jurídic, no pas d'una ordre jeràrquica. Però l'esquerda diplomàtica es va eixamplant i la fanfarroneria espanyola no es correspon amb la situació real. Com diu Demesmaeker, "Catalunya té bons amics". A Flandes se'ls acostuma a pondre el sol.
Comentaris
Juli Cèsar
Horum omnium fortissimi sunt Belgae, propterea quod a cultu atque humanitate provinciae longissime absunt, minimeque ad eos mercatores saepe commeant atque ea quae ad effeminandos animos pertinent important, proximique sunt Germanis, qui trans Rhenum incolunt, quibuscum continenter bellum gerunt.
Grasias Salvadó
Tens molta rao, dons,a poc a poc, tutom ens dona la rao y en apuyan dons. Avans el 21D pudrem pruclamá el recuneixemén de mes da la mitat del paisus mundial, uns 100 paisus, y fins i tot els mes impurtáns
terrassenc
No és casualitat que a Catalunya se la consideri la Bèlgica del sud per història i idiosincràsia. Estem fent-ho realitat.
A poc a poc
Nova Aliança Flamenca és un partit amb l'objectiu de separar-se de Bèlgica. És a dir, no és amic de Catalunya; simplement comparteix secessionisme amb alguns partits catalans. D'aquí al fet que s'obren esquerdes, que tot comença a rodar bé, etc hi ha un gran tros. Nova Aliança Flamenca sempre ha estat amigueta de Diplocat (RIP). No ha canviat res.
A poc a poc...aprèn a llegir
No es tracta d'un partit belga determinat. S'estan pronunciant polítics de GAIREBÉ TOTS els partits belgues!
Lluis Sanavia Fernandez
Basta de abusos la derecha franquista,? Volvemos al 36, ahora les es difícil fusilar al pueblo!!!! Si pudieran volverían a ello, esta en su ADN, miserables!!!!
Si els belgues (valons)
alemanys, francesos, italians, anglesos fossin catalans, ja fa anys que haurien fotut el camp d'Espanya!
Som-hi
Si el Sr. Guy Verhofstad hagués escoltat alguna vegada com parlava d'ell, del seu idioma, de la seva cultura i fins i tot del seu cognom el Nart de Ciudadanos potser li costaria seure al seu costat al Parlament Europeu...o potser no, perquè tots estan pendents de la seva cadira i l'ètica els importa un pebrot.
Egpanña
Estaria bé que el Tercio de Flandes tornés a actuar i així eliminar qualsevol opinió que fereixi a l’ós egpanñoles!
mr. bean
El seu enemic és amic del nostre enemic; per tant, és amic nostre.
UE, quin fastic de feixistes populars
Junckers esta contento con los insultor del facista popular europeo Gonzalito Pons de Franco y de Hitler
Josep Alvarez
Ja es hora que els jutges belgues facin justicia contra el Gobern corrupte espanyol. Els catalans apostem per NO VIOLENCIA i DEMOCRACIA REAL.
Eduard Maria
És va veien l'ha llum de l'esperança.. Amb constància, forçà i paciència ens en sortirem

envia el comentari