Ens volen violents i dividits

El pla A d'Espanya és esperar una espurna de violència al carrer, provocada per ells mateixos o fruit de la desesperació d’un poble esclafat des de fa més de 300 anys"

Ens volen espantats. Ens volen humiliats. Ens volen rendits. Però sobretot, ens volen violents, dominats per l’odi i dividits. És la seva carta més potent. Tenir arguments per aplicar encara amb més força el 155 i posar en pràctica amb més violència les armes d’un estat autoritari per destruir les institucions catalanes. Esperen una espurna de violència al carrer, provocada per ells mateixos o fruit de la desesperació d’un poble esclafat des de fa més de 300 anys que justifiqui, sobretot de cara a Europa, que les eleccions del 21 de desembre no es puguin celebrar en condicions de normalitat –la seva normalitat- perquè l’independentisme és violent. Aquest és el pla A d’Espanya, el més còmode i net. Els seus ‘Piolins’, els seus helicòpters sobrevolant la ciutat, les vexacions als polítics elegits a les urnes, els empresonaments de vuit honorables consellers i dos representants de la societat civil, les pallisses als votants de l’1-O o el repugnant somriure d’alguns diputats aquests darrers dies al Parlament, van en aquesta línia. L’independentisme s’ha de mantenir ferm en el pacifisme i la defensa de la República al carrer i també des de l’únic Govern legítim.

 

El pla B és provocar el trencament intern de l’independentisme. Espanya jugarà fort què el moviment arribi dividit a les urnes, si és que hi ha urnes i si és que no s’il·legalitza abans algun partit i provoca una crisi interna sobre si la resta hi han de concórrer o no. I dividit no vol dir necessàriament amb llistes separades. Dividit vol dir confrontat, sense un objectiu compartit que és defensar la República declarada. Una República que ara té representants empresonats i un Estat forà ocupant il·legítimament les seves institucions. Una llista única amb societat civil, el president i els consellers lleials a la República, gent de la CUP, d’ERC, del PDeCAT i representants del carrer que van defensar l’1-O, com per exemple bombers i CDR seria un missatge potentíssim per a Europa. Però si finalment són llistes separades, el poble no podria perdonar als líders de les tres sigles cap tipus de confrontació partidista. Tristament, no seran unes eleccions constituents, sinó unes eleccions on ens juguem la supervivència i fer un pas més cap a la consolidació de la República. Recordant, sempre, que la revolució està en marxa i que cal resistir i construir.

 

Els partits del règim a Espanya i Catalunya, les oligarquies econòmiques, la policia política i la monarquia saben que han perdut el relat ideològic. De fet, mai no han estat en disposició de guanyar-lo perquè sempre s’han negat a jugar en un tauler de joc veritablement democràtic. De moment, la UE dels despatxos avala la violència judicial, política i policial d’un dels seus estats, però és obvi que l’opinió pública internacional –només cal llegir la premsa internacional o escoltar ràdios i televisions de prestigi- vira cada vegada amb més força cap al cantó de la pau i el civisme. El molt honorable president Carles Puigdemont ho ha advertit des de Bèlgica: Ens espera una repressió llarga i ferotge.  Per aquesta raó només hi ha un camí, un front de defensa de la República. La forma que pregui aquest front donarà pistes sobre la seva solidesa.
Comentaris
Fat Boy
La residencia fiscal que ens cal es la de Portugal. Fins que no arribi la Republica.
Només votarem els compromesos amb 1-O
s'acaba la broma quant es para el pais.
Albert Puig
Excel·lent, Gemma. Felicitats per aquest article, com cada setmana brillant. Cada dia llegeixo el Salvador Cot, que el seguia a Nació Digital ja, però també et segueixo a tu. Tots dos sou grans articulistes, felicitats a El Món per tenir aquesta qualitat
Georgiana
Prou "Taxation without representation", prou!
urticaria
molt bo Gemma. Mantenim-nos ferms
Units per la unitat
Totalment d´acord amb la Gemma. Unitat, unitat i més unitat. En aquests moments, i donada la gravetat i excepcionalitat de la situació, tan se val políticament PDeCAT como la CUP, com la ANC, etc. I sempre, sempre, sempre, LLIBERTAT PRESOS POLÍTICIS. I endavant.
Pepo
Corren veus que la veritat oculta, es que tant la UE com els USA, han donat carta blanca a Rajoy per esclafar-nos. Pot arribar a ser un relat creïble, segons què passi una vegada guanyat el plebiscit que ha convocat l´unionisme. Si no hi ha cap suport internacional a la nostra victòria, voldrà dir que definitivament s´ha entrat en una època molt fosca de l´actualitat i que ens espera un futur proper a tots plegats que fa por. Espero anar errat i poder celebrar la nostra República en breu.
White House
"Crec que el "president" (Rajoy) dirà que no votaran. Però crec que la gent seria molt contrària a això." -President Trump, 26 de set.2017-. Ho va dir a la conferència de premsa amb en Rajoy al "Rose garden" de la Casa Blanca referint-se a l'1-O. Som-hi continuem empenyent!
Rafel
L'odi només et fa mal a tu mateix. A Espanya hi ha molta gent digna i bona, sotmesos igual com els catalans pel aparato feixista de Madrid. No podem caure en paranys que ens facin mal, com a persones i com país. Fermesa, constancia, dignitat, valentia però sense odi... Això ho deixem pels feixistes i és el que els desfarà.
Ja toca renovar l'argumentari
Més del mateix, Aguilera, més del mateix. De tant en tant cal renovar el fons d'armari de l'argumentari. Més ara que ha canviat el temps. Renovar-se també és una qüestió de dignitat.
Sixtus
Qué vas treballar per Signal en la teva reencarnació anterior? L'estil és clavat. S'en diu periodisme de guerra i consisteix en denigrar l'enemic a l'extrem, sense cap fonament. Certament és el que toca a l'ocasió per crear l'opinió. Felicitats, ho fas molt bé.
Josep Bruch
Molt bé, Gemma. Hi ha un problema, però. El poble está unit, sense cap mena de dubte, però els partits polítics semblen una colla de putes barates (i que consti que elles em mereixen molt de respecte, més que no pas els partits), que en lloc d'anar juntes, cadascuna cerca la millor cadira o la millor cantonada, no fos cas que perdessin algun client, poltrones en aquest cas. No anem bé, a nivell de partits, ja ho estem de dividits.
Narcís ( la maldat d'aquest estat no té parangó .. no debades fou l'últim en deixar la Inquisició i l'esclavisme !)
Gemma que bé escrius, que bons continguts, ço és, clar i català ! PD: ah, si us plau, quan siguis a tv3 parli i no et deixis trepitjar així com deixa acabi el ' fatxet ' de torn sinó afavoreixes parli temps i temps repetint-se en ses vomitades!
En resposta a..Pepo
Doncs no vas desencaminat, lo nostre no es només un problema amb Espanya, no es un problema amb el franquisme actual, es molt més, ni la vella Europa de Estats-nació i monarquies, ni els EUA, volen uns futurs Estats Units d'Europa, amb nacions naturals, els primers perquè las monarquies tenen de desapareixer, (farien de reis per torns?) i els segons, per la competència mundial.
Inadaptado
Leer a esta neurótica pseudoperiodista aún da más ganas de reprimir violentamente los separatistas. Más y más.
Mariona Curie
"Recordant, sempre, que la revolució està en marxa i que cal resistir i construir" M'agradat molt aquesta frase. És el que estem fent aquests dies tristos i grisos: resistir. Pot ser pensàvem que la resistència seria més lluïda, més física i clara;pero no. Aquests dies sempre passan coses i la realitat supera la ficció. Ni que sigui amb petites accions, hem de mantenir-nos dempeus i continuar resistint. Deien q la lluita seria llarga, i aquí la tenim
Joan
Estuve preso en la modelo en 1974 por llevar panfletos antifranquistas. En esa época ejecutaron Salvador Puig Antich. Ahora con 60 años hay perfume de dictadura en las mismas calles que fui perseguido por Cristo Rey y el franquismo. Visca la República Catalana
Larosadereus
Mensaje a las palabras envenenadas de “Inadaptada”. Tu pseudónimo ya dice mucho de ti. Lo peor es tu odio visceral, hablas de castigar, reprimir, vengar... tus valores no son nuestros valores. Nosotros queremos construir, crecer y ser libres.

envia el comentari