La postjustícia

"Potser val la pena començar a plantejar-se, de forma seriosa, una estratègia més contundent"

Nova agressió de la justícia espanyola contra Catalunya. Aquest divendres hem tingut l’última prova que no hi ha res a fer. L’Audiència Nacional ha decidit -després d’enviar a presó vuit consellers d’un Govern legítim- que és millor mantenir empresonats Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Quant pitjor pels catalans, millor pel govern espanyol. Quanta més humiliació i dolor als catalans, millor per l’Estat. Aquesta és la màxima que sembla haver-se fixat l’executiu de Rajoy respecte a Catalunya. I ja n’hi ha prou. Prou d’anar amb el lliri a la mà. Prou de manifestacions multitudinàries amb un somriure a la cara -“S’ha acabat la revolució dels somriures”, va dir, encertadament, el líder dels demòcrates, Antoni Castellà, després de l’empresonament del Govern-. Però sobretot prou de creure i acceptar la justícia espanyola.

 

Prou d’entrar al joc. Els advocats han de fer sempre la seva feina, però prou d’acceptar uns tribunals i una justícia que no és justa ni té cap garantia. Aquestes regles del joc no poden seguir sent acceptades pel catalanisme polític. Per aquest cantó, només hi ha represàlia i repressió.

 

Així les coses, potser val la pena començar a plantejar-se, de forma seriosa, una estratègia més contundent. Resistència civil, vaga general, bloqueig d’infraestructures... Tot plegat, incardinat en el procés electoral i, si s’escau, en el Govern posterior. Políticament, Catalunya no pot quedar engolida per la postjustícia espanyola. Superar-la és tenir l’oportunitat de guanyar.
Comentaris
Dany
M' agrada Nerea !!!
l'arjau
RETIREU les banderes espanyoles de TOTS els Ajuntaments.
Finalment
Ja era hora que algú parlés clar. Per desgràcia els primers afectats pel marc mental espanyolista eren els dirigents independentistes: on s'és vist buscar la independència i al mateix temps reconeixer la legitimitat de la metròpoli i entregar-se amb totes les facilitats. Si haguessim actuat com fan els països s'han independitzat i haguessim volgut donar menys lliçons ara no estariem tant malament. Davant del dubte, si hi ha una "manera catalana"'de fer política, podeu estar segurs que és errònia
Pitxolí
Efectivament, les manifestacions són un recurs que sembla ja insuficient. Han estat i són molt útils per a confortar i animar -fent-lo conscient de la seva força- el soberanisme i per a fer conèixer el nostre problema al món. Però no han servit per a fer canviar l'actitud de «Madrid». Cal fer un nou pas.
Carles Viñals Casado
No cerquem culpables, perquè TOTS NOSALTRES HO SOM. Si els líders ens enganyaven pietosament dient-nos que guanyaríem amb un lliri a a mà, nosaltres ho vàrem comprar, SABENT QUE ERA MENTIDA; pietosa, però MENTIDA. I sapigueu, (si ho voleu saber), que la Sra. Nerea es queda curta, i que l'única manera, no sé si de guanyar, però sí d'espolsar-nos del damunt "la gran vergonya mansa dels lladrucs", és i serà sempre, LLUITAR. Ens volem assabentar, si o no? LLUITAR. LLUITAR !!!
pep
i perquè no alguna vaga de fam el cor de la Unió europea
La Justícia espanyola està ajudant a desvetllar la veritat
S'entén que els que, com Nerea, viuen del agitprop, segueixin amb el conte i les fal·làcies. Ara bé, la gent normal ha d'obrir els ulls davant d'uns dirigents que cobrant uns sous fabulosos han estat mentint a tothom durant anys. La independència, suposant que fos possible, tenia un cost altíssim. S'ha estat acusant de "el discurs de la por" als que només deien la veritat. Prou de les nereas de torn.
Kadra
Tota la raó
Susanna
Quie agafa al comandament???
Rudolf von Ihering
Crec que la denominació "JUSTÍCIA ESPANYOLA", per referir-se a l'ENTRAMAT JUDICIAL ESPANYOL és del tot inadequat. Cal ser precisos. Què l'entramat judicial faci justícia és una hipòtesi molt, però que molt, pendent de confirmar.
Molt encertat el terme "postjustícia" (o "pseudojustícia"). Però potser no tenim més remei que entomar cops fins que la posició espanyola sigui tan aberrant que la comunitat internacional reaccioni. És molt dur, però la humiliació sistemàtica busca desencadenar una resposta violenta dels independentistes (que, em sap greu dir-ho, no m'estranyaria gens que fos benvinguda per la UE)
monica
Endavant! Fem-ho ja! No puc estar més d'acord!!!
Es podria impedir el pas a les carreteres de frontera? D'aquesta manera no podrian passar camions de mercaderies. Tancar la clau general de la llum cada dia 10 minuts a una hora fixa. Crec que mentres no provoquem una inestabilidad econòmica, Europa no es ficarà .
Narcís ( com pot haver-hi gent que digui ' a por ellos ' .. que digui ' a la cárcel ' .. que digui . . . . . i que sos politicastres enfiladors - bon vivants diguin les baixeses que diuen .. anant-se'n a dormir tan amples i, per si no fos prou, s'hi diuen cristians, s'hi diuen catòlics i .. " viva
Ras i curt : n'és obvi que això no n'és de justícia que sí abús/ prepotència infantil o recolzada en la força animal barata! PD: allò que no podem fer és romandre'ns de braços plegats davant aquests miserables!

envia el comentari