Des de Brusel·les, amb fermesa i dignitat

Puigdemont és on ha de ser. Sense decebre, ni trair, ni acovardir-se, ni fallar o enganyar els seus seguidors com han fet, repetides vegades, els seus adversaris

¿Què es pot pensar d'un Estat el Fiscal General del qual, reprovat pel Parlament, encapçala un escrit de querella judicial contra uns ciutadans amb el títol (força gastat) de "Más dura será la caída"? Òbviament, que el Fiscal no és digne del càrrec. Però que aquest funcionari, mogut per l'odi, mostri la seva talla moral de pigmeu, també mostra que l'Estat no existeix com a Estat de dret sinó com una partida de la porra. Una partida que es mou amb aquell crit de les seves cultivades hosts de l'a por” (sic) ellos”.

 

Que l'Estat espanyol -al que la premsa del règim anomena "democràtic i de dret" és un Estat de l'“a porellos també es demostra pel fet que hagi empresonat sense base jurídica i per raons polítiques dos ciutadans que manté tancats com a ostatges. Un Estat amb presos polítics i càrrecs públics democràtics a l'exili no pot ser de dret. Pel partit del govern que el regeix, el partit de la Gürtel, sembla i actua més com una màfia que com un Estat.

 

La màfia del 155, néta de l'article 48 de la Constitució de Weimar de 1919, amb el que es va obrir el camí a Hitler, l'Holocaust i la guerra. L'article de l'anomenada "dictadura constitucional" que el president dels sobresous està disposat a emprar fins les seves darreres conseqüències i que, per sort, ja no inclouen la de comptar amb esbirros que li entreguin el president de la Generalitat per fer-ne el què el seu portaveu Casado anunciava amb fruïció, convertir-lo en un Companys.

 

Davant d'aquest atac salvatge a la tradició de llibertat i democràcia d'Europa, Puigdemont ha tingut l'encert de presentar-se al bell cor del continent, en exercici dels seus drets de ciutadania europea. La ciutadania la naturalesa de la qual Rajoy desconeix perquè també desconeix la de la ciutadania espanyola, en la mesura que tingui una mica de dignitat, i, és clar, la catalana, que li produeix urticària.

 

A banda d'aquest valor simbòlic de la compereixença de Puigdemont, cal tenir en compte dos factors més. En primer lloc, el president continua al comandament i complint la seva funció de representant legítim de la República Catalana, alhora que li dóna una visibilitat i una projecció internacionals que mai no han aconseguit els membres grisos de la partida de la porra que passa per govern de la "gran nació".

 

És a dir, totes les malediccions, el verí, l'odi en brut que destil·len els mitjans del règim de la restauració (tots, públics i privats) i la brutícia que aboquen els periodistets i esbirros a sou no poden amagar que Puigdemont és on ha de ser. Sense decebre, ni trair, ni acovardir-se, ni fallar o enganyar els seus seguidors com sí que han fet, repetides vegades, els seus adversaris Rajoy, Sánchez i Iglesias.

 

En segon lloc, la compareixença té un valor estratègic. Puigdemont, al capdavant d'un moviment independentista fort, pacífic, democràtic i més cohesionat que mai, accepta el repte de les eleccions del 21D, imposades per la força bruta de l'ocupant amb la ineptitud que el caracteritza. Perquè tot aquest caos, vandalisme policial, arbitrarietat política, odi de la fiscalia i manipulació de les instàncies judicials (el fiscal ha presentat la querella quan era de guàrdia la jutge Lamela, per la qual cosa ja se sap quin serà el resultat), es va fer per evitar un referèndum d'autodeterminació. Però el resultat és que ara serà el mateix govern del partit més corrupte d'Europa el que haurà d'organitzar-lo legalment i sota supervisió directa o indirecta de les autoritats estrangeres ja que ningú, absolutamet ningú, es refia d'una gent acostumada a "guanyar" eleccions fent trampes i cometent presumptes delictes.

 

Les eleccions del 21D són el referèndum que el triumvirat nacional espanyol (Rajoy, Sánchez, Rivera) ha mirat d'impedir sense aconseguir-ho. Els més llestos del bloc espanyol (n'hi ha algun) ja s'han adonat de la ficada de pota de posar com a càstig precisament la consulta per la que l'independentisme duu anys lluitant... i sense poder fer trampes!

 

Per arreglar-ho, el vicepresident del Senat del PP, que no és de la minoria esmentada, ja ha fet saber que, si el resultat de les eleccions torna a ser majoria independentista, es tornarà a aplicar l'article de la dictadura i, és de suposar, es continuarà així fins que els catalans els dobleguin i votin els representants de l'Espanya eterna oé, oé, oé, PP, PSOE, C’s, Podemos, els Arrimadas, Albiols, Icetas o Colaus, putes i ramonetes totes juntes.

 

Proclamar la voluntat d'eternitzar la dictadura, quan l'Europa democràtica es troba directament involucrada en un conflicte de què no ha pogut escapar-se gràcies a la visió i la capacitat de liderat (plurilingüe, per cert) de Puigdemont és, potser, la penúltima prova de com aquells a qui els déus volen perdre, primer els fan embogir.
Comentaris
Espectador
Si les eleccions del 21D son el referèndum que ha "sugerit" Europa .les ha de controlar Europa , i mai mai Espanya, per què el resultat estarìa "ganrantizado" com va demanar " el Alberto Rivera " El que es realment nauseabund es tenir que aguantar que un president elegit democràticament el vulguin empresonar .El poble esta esperant ordres per actuar ja !!
Quarter d'hivern
Immens Cotarelo !!
terrassenc
El 21D tindrem que triar entre una República Democràtica Catalana o una Dictadura Constitucional Espanyola, amb PPSOECs fent de poli dolent i els 'equidistans' de tota mena fent de poli bo. Las urnes seran sempre nostres!
Narcís ( verament l'autor és digne d'estima .. ben retrata qui són els que són .. clarament i català i/ o castellà ! )
Gràcies per ta defensa pro la veritat, el bé i el dret ( dret natural i legal ) ! PD : i per ta personalitat .. coratjosa o fermesa de cor i ànima !
No hemos visto ni oído lo mismo Cotarelo. Copio de alguien que ha sí ha visto y oído lo mismo que yo:
La escenografía sórdida, la iluminación pobre, la acústica mala. No era el sitio para una declaración trascendental. Y el personaje principal del drama que se representaba, a la altura ínfima del escenario. La cara ojerosa del que no ha dormido apenas, la fregona/mocho en desorden, la sonrisa-mueca forzada, la improvisación constante, saltando de idiomas sin conseguir aclararse. El mensaje confuso, vacilante. Sin autoridad ni energía. Sin la más mínima pizca de épica, o de simple dignidad…
MontseC
Sr. Cotarelo. Cada día espero el seu article amb candeletes per donar-me ànims i agafar forces. Li agraeixo que avui l'hagi fet més dora.
Lideratge, no liderat.
La trivalització del que es important
ridiculizant ho perqué no s'actua amb l'estridencia que ells acostumen, es de mala fe. Es fan veure a tots llocs per altisonants, igual que no entenen que les bones maneres no son un signe de debilitat.
ignasi
Help, quedan billetes para salir corriendo a otro planeta....
Cristopher
Bravo Cotarelo! Queda tot molt clar: davant la certesa de que la mafia del 78 no pugui seguir robant com fins ara, els seus caps han enfollit de manera clara. El dit pel vice del Senat és històric: si no voten com volem ho anulem i ja esta. Fantàstic! Menys mal que ES és un estat de dret....I això colarà a UE?
Envejosos
Que mala es la envidia!
Núria Florensa i Soler
Clar i català: com fins ara, Sr. Cotarelo des de la Meseta, clar anàlisi i reflexions molt encertades de la situació política. Catalunya és un país ocupat, però no rendit! "Tornarem a lluitar,tornarem a sofrir i tornarem a vèncer". Estem conjurats amb la justícia, la llibertat i la solidaritat d'un sol poble: construir la NOSTRA REPÚBLICA CATALANA.
Joan Figueras
Veieu el vídeo sobre Indra i sabreu com s’ho faran per guanyar https://www.youtube.com/watch?v=op5HvGFmvLw
Mercè
Justament, em sembla que la dignitat no es mesura per l’escenari luxós, ni pels quilos de gomina ni el maquillatge que intenta (però no aconsegueix) ocultar les calaveres franquistes resorgides en els repentinats membres del PPSOEC’s. La dignitat és ser fidel al poble que t’ha escollit, i deixar-s’hi la pell, com ho estan fent els nostres representants polítics.
Que es per voté la dignitat?
Dignitat es demanar als funcionaris que dilluns vagin a treballar per la republica i tu escapar-te com un covard, a un lloc on ningú t'ha convidat; i a l'endema sortir a fer el rídicul amb un discurs sense contingut més enllà del victimisme? Quina VERGONYA. Menys mal que a nivell internacional no ha tingut cap resó. Que patétic.
Angico
Quina raó tens Cotarelo! Llegim els teus articles tota la família.
Sí, dignitat
La dignitat (feixista que escriu preguntant "Què és per vostè la dignitat?") és ser fidel al que el poble ha votat i jugar-se-la davant els feixistes que roben i governen a l'Espanya cavernària com han fet sempre. Per cert, veig que els del CNI sabeu escriure en català. Qui us ho tradueix? L'Iceta, potser?
Eusebio
La mayoría de la población espa?ola vive comodisima con la herencia franquista y los valores del Régimen 78, les asusta salir de La Jaula, en su ADN insconciente se esconden 40 años de Nacional Catolicismo, y miles de asesinatos en las cunetas.Los catalanes hemos abierto la puerta, que no sabían que ni existía !! ohhhh!!! Separatistas !!! Oh!!!
remigio III
Teniu grans criminals, grans traïdors i gran botiflers . En tots els llocs hi ha algun muntó de misèria.Però encara és més gran el coratge, la dignitat i els valors humans i personals dels vostres caps. Si un crist va promoure el més gran moviment social mai vist, vosaltres, sou capaços de canviar el món i, tant de bo, Nosaltres els Valencians, hi participem del canvi. Que la força ús /ens acompanye companys. Salut i llarga vida a la República Catalana.
sinto
Una vez en la Sexta un espanyol republic'a afirmaba que los franquistas se han quedado al poder de Espanya. Para mi es muy sorprendente que ni Podemos ni Izquierda Unida no lo destapan y no lo combaten. Yo particularmente estaria agradecido si los espanyoles como Cotarrelo vengan a vivir con nosotros en una republica catalana y los Colau's los enviaria a Madrid para cambiar Espanya (que por lo visto no tienen pebrots para ello).
Marta
Immens Cotarelo ????????????
Racional
Después de leer varios de sus artículos, señor Cotarelo, me pregunto cómo una persona racional, de izquierdas y con formación intelectual puede destilar semejante bilis. Solo es comprensible desde el odio, el rencor y la venganza. ¿Pero de verdad cree que lo hecho por Puigdemont es digno de un presidente de la Repüblica catalana?siga desvariando.
Un Estat amb presos polítics i càrrecs públics democràtics a l'exili no pot ser de dret.
Un preso político es aquel que lo encarcelan por ser miembro de un partido político Sánchez y Cruixart no están en la carcel por ser de ANC u Omnium, sino por los hechos protagonizados por una turba que estaba bajo sus órdenes.
Joan
Bilis el Cotarelo?, tant gran es la ràbia que us produeix als que preconitzeu allo de la "indisoluble unidad de España", que confoneu els termes? A on veus la bilis?, has vist algun insulls que cada dia es despatxen personatges tant distants però a la vegada tant propers com Ana Rosa Quintana, Jimenez Losantos, Herrera, Jirauta i un interminable exercit d'Espanyols a qui la impotència no els deixa pensar.
Harta de fachas
Harta de vuestra escenografía de terror nazi, harta de vuestra violencia de mandíbulas salientes, agresiones e insultos. Sólo sabéis dar miedo, tremendos incultos, impotentes lameculos de vuestros señoritos, con aspecto de matones y ese discurso arrogante, desafiante y vengativo. ¿De donde os viene tanto odio, tanta rabia, tanta violencia? Que asco me dais. Ojalá Cataluña se libre pronto de vosotros. A los que no vivimos allí nos llevará más tiempo, pero todo se andará. ¡Viva Cataluña libre!
Xavier
La clau d'aquestes eleccions, al marge del context de repressió en que es desenvoluparan, és si seran netes. Tinc dubtes més que raonables
Narsi
Es pertorbador que per salvar la vida del cadàver podrit haguem de amputar el tros sa.
Pau
Unionistes: sou tots una colla de garrulos descervellats i tercermundistes dignes del país del que tan orgullosos esteu: Espanya.
Franki
Que fumeu???
Penelope
I si com a presidents d les taules electorals hi hagues molts que son posats i pagats per determinats partits?, sense que ningu ho sapiga, la llista que surti de les urnes no es la que arribara a Gran Via, van sols i ningu comprova la signatura del secretari ni del 2n de la taula i per la nit els vots son retirats i al mati cremats, això va passar al 26J,? Ningu a nivell internacional pot comprovar això, despres hauriem de veure a l'empresa que va enviar les dades. Ningu deixa escapar 18.000M
aqui
Ja tenim REPUBLICA Ha defensar - la a les URNES
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
Aqui ja moltes Bones OPINIONS que Respecto totes pero no comparteixo del tot moltes de elles Alguns sembre opineu per fer la pilota a COTARELO Lo que el no diu i no diu ningu de JUNTS PEL SI,Es que TOT AIXO SE PODIA HABER EVITADO¿Qui u podia haber evitado ? PUIGDEMONT Cuan encara ERA PRESIDENT y tenia TOT EL PODER Per demanarFER LES ELECCIONS CATALANES Una cosaTAN FACIL Con aixo FUERA FRENADO EL155 Es lo que li demanaben PEDRO SANCHEZ I ALBERT RIVERA i no huba fer pas Puigdemont
JordiP
Pagès, encara no t'has assabentat de com va anar la cosa? Doncs assabenta't, home, assabenta't. Torna a comentar quan sàpigues algo concret.
Aliccia50
Vaig llegar un informe del Sr. Maza on deia que había estat ingressat dos cops a la clínica Lopez Ibor perque pateix una malaltía mental, algú en sap quelcom d'aixo?
jordi6
vamos a ver dignidad la de Junqueras, se ha quedado a verlas venir, se puede estar o no de acuerdo con ell pero dignidad lo se dice dignidad... , tiene, el MH ha huido es un cobarde por mucho que no quieran verlo, es una rata 235/5000 veurem dignitat la de Junqueras, s'ha quedat a veure-les venir, es pot estar o no d'acord amb el però dignitat ho se diu dignitat ..., té, el MH ha fugit és un covard per molt que no vulguin veure-ho, és una rata

envia el comentari