Espanya acceptarà una victòria dels independentistes?

"El president Puigdemont, des de Brussel·les, ha assenyalat perfectament quin és el nucli del problema: Poden guanyar els independentistes?"

D'acord, senyors de Madrid. Anem a les eleccions que han decidit Mariano i Soraya sota les regles de joc de vostès, amb l'autogovern destrossat, amb dues persones injustament tancades a la presó -en espera que n'entrin moltes més-, amb multes i confiscacions i amb la meitat del Govern legítim a l'exili. Tot i així, d'acord. Però el 21 de desembre no només poden tenir opció de guanyar els partits unionistes. Si guanyen -i tenen tot un estat a favor- els independentistes, tots, acceptaran la derrota i quatre anys, legítims, com a comunitat autònoma de règim comú.

 

Però, si guanyen els independentistes, què ofereix la democràcia espanyola? Més presó, més confiscacions, més repressió més exili? Un altre 155? El president Puigdemont, des de Brussel·les, ha assenyalat perfectament quin és el nucli del problema: Poden guanyar els independentistes? I, si guanyen, han d'aplicar els programa polític dels unionistes per evitar la presó?

 

La democràcia espanyola passa un test d'estrès. De moment, ha respost amb repressió i amenaces. Veurem com actuen sota el focus internacional. Tot és possible, però ja no tot està per fer.
Comentaris
trampes
no puc evitar pensar en totes les trampes que poden arribar a fer, des de empadronaments massius de foranis (com el Quebec)---obstrucció en la arribada del vot exterior (com ja van fer en altres comisis)---tupinada en l'escrutini, la empresa indra el seu cap el va posar a dir el regne d castella--- intentaran dividir l'independentisme (com ara el talp del Vila, que vol ser candidat, aquest personatge sempre treballant per castella)..etc...
ferran
La Por, les vomitades de la TV i premsa del règim, a més d’una tupinada que jo no descarto de cap manera, faran molt difícil la victòria de l’independentisme...Només la mobilització de la gent de Sumate i la Cup en els barris putejats víctimes de les polítiques del règim farien decantar la balança a favor...Cal molta imaginació per contrarestar l'embrutiment a que són sotmesos aquesta gent a traves dels mitjans del règim.
Al loro!
Elsindependentistes haurem de procurar-nos un bon operatiu, persones i mitjans informàtics, per al recompte de vots i la tramesa i consolidació de dades. Cas contrari, "guanyarà"l'unionisme.
Que mal plantejament de l'assumpte, Cot
Les eleccions plebiscitàries no existeixen. Fins ara totes les eleccions a Catalunya s'han regit per la LOREG. Totes, inclosa la de l'27S perquè Catalunya no ha estat capaç de generar una llei electoral pròpia des del 78; clar, es necessiten 90 diputats per aprovar-la. Sempre s'han respectat els resultats. Però majoria independentista no implica carta blanca per a la secessió, ni molt menys.
Churchill
Avui m'han entristit les paraules de Puigdemont. Hem perdut. EXCEPTE si és cert el que s'ha rumorejat de la mediació a l'ombra de la UE/ONU. Només puc entendre la rendició si aquesta teoria d'Europa és certa. Sino seria una presa de pèl. Perque tots sabíem que Espanya usaria jutges prevaricadors, violència, exèrcit i el que fes falta, i estàvem disposats a pagar un preu. Rendir-se no treu a res. Excepte si és certa la teoria europea esclar, que llavors previsiblement hem guanyat.
Jordi Comasobirana
Que són unes eleccions il·legítimes, d'acord. Que faran trampes /tupinades / joc brut, és gairebé segur. Però ens hem de resignar a tenir com a Presidenta de la Generalitat la sra. Arrimadas? Almenys posem-los-hi molt difícil! I, si malgrat tot, guanyem... tindrem ja definitivament alguns països europeus al nostre favor.
Només es pot votar...
en condicions si un pais estranger controla la organització, les condicions i l'escrutament. En mans d'Espanya juguem 9 contra 12, els 4 àrbitres i els massagistes junts.
Amill
Es molt bonic tenir en el arc parlamentari partits independentistas, aixó si s´ha de procurar que no guanyn mai,es clar........
Temo una tupinada
La insistència a convocar eleccions; deGuindos assegurant a les empreses que ja poden tornar perquè ha passat el perill..com poden estar-ne tan segurs? Tinc la sospita de que hi haurà manipulació. Podrem demostrar-la o a la UE ja li estarà bé el simulacre sempre que porti l'estabilitat monetària, única preocupació real que tenen?
Pep
Ens falta saber l'estratègia que s'aplicarà si guanyem els independentistes. Tornem a fer una DI?
Ja ens han dit que
NO!
ona
Que hi haurà tupinada és segur. Caldrà posar-la al descobert.
Jordi (Català i Suís)
Le Soir (Francòfon belga) explica avui els diferents escenaris. Una possibilitat és que els centenars de milers d'independentistes protegeixin les institucions catalanes com el Parlament i la Generalitat. Si els Espanyols han convocat eleccions és perquè tenen un pla detallat: manipular el cens, prohibir partits i empresonar dirigents. L'UE deixarà fer. És evident que si no hi ha morts no es mouen. Què ens resta ? Molt simple: la revolta general i l'ocupació de tots els edificis espanyols.
català
haurem de demanar observadors internacional a les urnes i vigilant el procés electoral com a les repúbliques bananeres i dictatorials
Shark
Sorprenent la rendició catalana. Abans pacte amb Rússia per a que la nit de la proclamació 50.000 soldats sense-bandera s'haguessin desplegat per ports, aeroports i fronteres, com a Crimea; o contractar 5.000 soldats mercenaris americans de gatell fàcil i ensenyar les dents, que obrir les portes de l'administració catalana per a que ens violin com cada 50 anys. O potser és que Puigdemont -com Trapero- s'ha cagat a les calces i ha acceptat el pont de plata que li oferia Madrid ? Ho sabrem aviat
Josep
Els independentistes NO haurien de participar en aquestes eleccions. Són una trampa definitiva. L'Estat trampejarà el recompte. Voti el que voti la gent, els unionistes tindran majoria absoluta, i serà la fi de l'independentisme. Participar-hi és un colosal error.
fàstic d'Europa
Per què no es va declarar la independència el dia 10? La "treva" que demanava Tusk només ha estat una trampa per preparar tot això del 155 i posar previsiblement els dirigents catalans a presó (amb el beneplàcit de la UE)
jo
Què mal preparat tot aquest "procés", per acabar finalment tenint la Generalitat amb el 155 i el govern a l'exili..
Expulsionista forever
A la pregunta de si Madrid hauria d'assumir la victória dels independentistes, la resposta és molt senzilla: amb una actitud degradant, no ho crec. Millor fem fora a Madrid i que no torni durant la resta de la seva existència.
Vito
Esta clar no claríssim, al estat espanyol no hi ha democràcia, estem pagant la pésima transicio que es va fer i fins aquí s,ha arribat.... L'estat espanyol mai acceptarà una Catalunya independent, ha de canviar primer tot el seu ADN i per això calen unes quantes transicions ben fetes....
Eduard
Les eleccions no seran lliures. Qui vetllarà per la puresa electoral ? La guàrdia civil, la policia espanyola, la fiscalía espanyola, o els jutges del TOP
Carme
Lleváis 40 años ganando bajo forma CiU, tripartito o JpS. ¿No pensáis que si hubiera puchererazo se haría mejor? Respetad la ley o cambiadla y no habrá ningún problema con la ley. Y si Jordi "el brasas" y su amigo están en prision es por un delito común, el mismo que el de los atracadores de Cangas de Ónix: enfrentarse con fuerza a las fuerzas de orden público.
Jim
Crec que abans de presentar canditatures els partits independentistes haurien de fer una petició formal a la UE i a España de si pensen permetre la independència o un nou referèndum amb garanties si guanyen. Si la resposta probable és el silenci o la negativa, hem d'assumir la retirada de les institucions. La resta seria abonar-se al pensament màgic com vam fer quan vam pensar que la UE mediaria.
Jordi (Català i Suís)
Torno a insistir: no som pas en lluita contra "El Règim del 1978". I ací rau tot el problema de previsió dels comportaments del Poder Espanyol: els dirigents catalans no es podien imaginar tot el que han fet, estan fent i ara sí, faran. Han perdut la memòria dels temps d'en Primo de Rivera i la resta. La realitat és més bèstia: Els Catalans som en guerra amb els Espanyols i no pas amb una minoria "classe extractiva". Confio que quan ens n'adonarem no serà massa tard.
tupinada
Empadronaran milers i milers d´espanyols, obriran els sobres del vot estranger i canviaran les paperetes... això és un circ. Una errada dels nostres partits no fer boicot total a aquestes eleccions.
Jordi (Català i Suís)
Més raons per oblidar-nos del "Règim del 1978": la prova que no és pas aquest "Règim" el qui ens agredeix és que el 100% dels mitjans espanyols i el 99% dels Espanyols comparteix aquell "a per ells !". I malgrat que el repugnant Rafael Nadal digui que la majoria d'Espanyols estima els Catalans, tots sabem que menteix i que com els seus amics Espanyols, no té pas ni un bocí de vergonya. Som en guerra i tot s'hi val. Ho heu copsat ? O encara us calen més proves ?
Fer
a la pregunta realitzada, NO, ja van trucar el resultat en les seves eleccions passades, què no van a fer en aquestes
Gorka
El problema és que organitzant les eleccions el "desgobierno de españa" i amb la complicitat d'iNDRA, la tupinada electoral està assegurada
Racional
El que no tiene respeto a las urnas no es gobierno español sino Puigdemont y compañía, que con el 47,8 % de los votos declaró la independencia de la Repüblica Catalana. Y respecto a al 155 y las elecciones convocadas solo hay que decir que Rajoy ha hecho lo que Puigdemont pensaba hacer y no se atrevió al final.
Racional
¿Después del butireferendum del 1-O pedimos garantías de limpieza? Permítanme que me ja, ja,...

envia el comentari