Salvaguardar la República

"Aquesta és la nostra oportunitat d'integrar els comuns i altres sobiranistes i qualsevol persona que de veritat vol constuir un país millor"

Un cap de setmana dur, sense president al balcó, ni control efectiu de la República. Sense gaires notícies, la majoria dolentes: Trapero acata. Espanya comença a aplicar el 155 on pot. Vol imposar eleccions en 7 setmanes. Algun bri d'esperança dels alcaldes que demostren la seva lleialtat a la Generalitat actual, fins i tot amb humor.

Puigdemont apareix per Girona i crida a la resistència democràtica davant d'unes escales. El diumenge silenci complert excepte per la victòria del Girona sobre Madrid, que molts prenem com un presagi del futur, i uns altres senzillament disfruten.

La pregunta queda: què passarà el dilluns? Què volen que fem? Anar d'excursió ens diu l'Assemblea i Òmnium. Molt neguit. Però els catalans ja som mestres de la paciència. Dilluns celebrem la foto del Puigdemont feta a Palau mentre que els que estem esperant fora no l'hem vist ni a ell, ni els núvols de la foto. Alguns consellers arriben a la feina, però no hi ha res clar. Ho hem perdut tot? On és la nostra República tant durament batallada?

La humiliació que hem servit a l'Estat l'1 d'octubre a ulls de tot el món assegura una resposta desproporcionada i violenta. Afrontar cossos de policies o funcionaris en despatxos no pot acabar bé, i com a mínim no seria la 'Catalan Way'. El president, els dies 10 i 26 d'octubre ha demostrat claríssimament que l'interés de l'Estat no és arribar a cap solució sinó esclafar-nos del tot. Ni la capitulació complerta en forma d'eleccions autonòmiques a canvi de no res no els ha estat suficient.

Com, llavors, podrà batallar-hi la República? Ja hi ha massa màrtirs, i no poden ajudar gens des de la presó. El que necessitem ara és algú que sàpiga retrocedir dos passos fins a una posició de força. Per exemple a Bèlgica. És un desafiament directe i per tant una jugada molt més arriscada i alhora més estratègica que no quedar-se a Girona a esperar la injustícia espanyola. Un moment clar de 'Alea jacta es'. També demostra el seu compromís amb la via pacífica i per tant amb Catalunya i amb la seguretat de la seva gent.

Des de Brussel·les, el Govern pot protegir l'existència de la República mentre es desplega la 'resistència democràtica' a Catalunya, es comença la lluita legal i s'insisteix en el reconeixement internacional.

I si l'Estat, revelant el que tothom sap i que es va quedar manifest l'1 d'octubre—és a dir, que no té la capacitat per controlar Catalunya i que la societat civil és més determinada que mai—crida eleccions en temps rècord, ens facilita un terreny on podem legitimar el nostre Parlament i el nostre Govern. De nou. Un terreny creat per ells i per tant que ells no poden negar.

Aquelles set setmanes es poden fer servir per començar el procés constituent que és el marc necessari i fonamental del nou país. Necessitem que hi treballi tothom per saber exactament com serà aquest país que construïm i com serà diferent del que tenim amb Espanya. Amb la nova República ja existent, aquestes propostes donaran una garantia de ser molt més que no exercicis gratuits i reunions interminables: hi ha un marc legal real on poden aplicar-se. Tenim la sort de tenir l'energia i les idees de tots els comités de defensa del referèndum i de la República. I totes les diferents comissións que al llarg d'aquests anys han treballat tant per començar el procés constituent. S'ha picat molta pedra ja. I aquesta és la nostra oportunitat d'integrar els comuns i altres sobiranistes i qualsevol persona que de veritat vol constuir un país millor.

Per últim, hem de guanyar les eleccions el 21 de desembre. Seria interessant que els mateixos diputats del Parlament que van ser destituïts pel Govern espanyols es tornessin a presentar—perquè quedi clar que el que volem és reafirmar el Parlament que ja vam triar el 27 de setembre de 2015. I hem de tenir observadors internacionals per assegurar que Espanya no faci trampa—que no pugui illegalitzar els partits que no els agraden, ni inhabilitar polítics que no són del seu gust. Hem d'assegurar qeu Espanya posi en qüestió la seva pròpia legitimitat insistint en una votació justa.

I quan guanyem el 21 de desembre, quan triem un parlament pro-independentista de nou, amb quins siguin els partits individuals o coalicions que es vulguin presentar, associats per un nom en comú si això ajuda, haurem solidificat la nostra causa, i cap senador de Madrid ni d'enlloc podrà parar el reconeixement del nostre mandat per part dels països del món per la República de Catalunya.
Comentaris
carrasclet
Tot aixo esta molt be, pero i si guanyen ells,que,no es descavellat sempre han fet trampa,no la faran ara? Amb el que se hi juguen,en Comu-Podem no estan per la labor els seus capitostes xuclen de la mamella de l'Ibex i els aborregats els faran cas,necesitem 300.000 vots per guanyar amb claretat, surtiran dels empadronaments que hi ha a dojo, al contrari,aixo esta perdut
Josep
Oficialmente, no guanyarme les eleccions del 21D . Els unionistes estan eufòrics amb elles perquè saben que els resultats oficials diran que les han guanyades ells sobradament, votin el que votin els ciutadans. No considerar la possibilitat que l'Estat manipularà el recompte dels vots és no acabar d'entendre com funciona el poder espanyol.
Liz, cornuda y agradecida
Cómo pasa el tiempo ... http://www.elperiodico.com/es/politica/20160331/liz-castro-denuncia-presiones-para-rechazara-optar-presidir-anc-assemblea-5016347. A tí te hicieron la cama y la siguen haciendo a todo el mundo. Abre ya los ojos, va.
Toti
Carrasclet,m he equivocat i he posat una mà en vers del cor.Tens tota la raó,jo també discrepo molt d'aquesta bona voluntat del estat
Potser és hora de desenganyar-nos, els Comuns tenen els mateixos dos problemes que els que resten al PSC: poltronitis (exemple sublim l'alcalde Ballart), i nacionalisme espanyol abans que ideologia d'esquerres. Intentar pescar res aquí és feina debades. Seria molt més útil repartir propaganda bústia a bústia, propaganda tipus la de la CUP per a l'1-O, senzilla i inequívoca, i pescar el que es pugui.
La UE vol rentarli la cara a la Espanya antidemocrata
Surtí el que surti s'aseguraràn de que ells guanyen. Es veritat que no podem fungir de les urnes, no ho hem fet mai. Sempre hem d'estat disposats a defensar la nostra opció a on sigui. Ells conten amb la desafecció dels catalans envers unes eleccions "autonomiques" quant l'autonomia ja està suspesa. No els hi hem de regalar el nostre vot. Dels comuns ajuntarem els que s'han donat conte de la gran enganyifa que son.
Jaume
Estic d'acord amb negociar una candidatura de SUMAR independentistes amb possibilitats de configurar un Parlament de "amplia majoria republicana" i compromès a un mandat de consolidació de la República.
Narcís ( sobretot, compte amb les meses .. siguin totes amb llurs representants/ vigilants àdhuc tant de bo internacionals ! ) ( vist el que fan amb un mot sagrat com n'és el de la ' justícia ' o recursos al tc o apallissar l’1-O o empresonar ‘ els Jordis ‘ o querelles vils o . . . !)
Ras i curt : 1. N'és obvi que som nació envaïda .. violada, negada i piratejada ! 2. N'és obvi que bandera espanyola equival a vessar sang catalana ! 3. N'és obvi que Catalunya mereix la llibertat així resta PPCC ! 4. N'és obvi que país veí sap som altre món així mai tindran com espanyol un botifler ! i 5. N'és obvi que democràticament, legal i amb els DDHH a la mà .. hem de ser Estat sobirà ! PD: i el 21D romandrà verificat, comprovat !)
marc67
Efectivament. Europa ha forçat rajoy a fer les eleccions en 2 mesos i tot el món mirarà que siguin netes. Hi haurà interventors que signaran l'acta de cada mesa, observadors internacionals, etc. No hi haurà pucherazo, en podeu estar segurs. I les guanyarem perquè tothom ha vist que el PSC és hipòcrita, C's falangista i el PP corrupte i franquista. I també els sobiranistes i veritables progressistes dels comuns, que n'hi ha bastants, s'adonen que la Colau forma part del sistema. Ho tenim a tocar!
Espectador
Em temo que els comuns faran a poc a poc la via del PSC, que de fet ja l´han iniciat. Contra el 155 però equidistants...que de fet és una acceptació tàcita. I que només miraran per un càlcul electoralista. Es clar que no tots els seus els seguiran i que no treuran tant com es pensen; però a l'hora de la veritat ja veurem a qui fan costat, em temo molt que diran que s'ha de seguir acumulant forces mentre va passant temps. I la Colau segueix amb el pacte amb el PSC per no perdre la poltrona
Bugerró
A veure senyors. Deixau- vos d'històries i el dia 21 a votar tothom massivament. Punt i final
Hipatia
I el vot exterior ? Quines garanties tindrà. ? Votem massivament... però tinc un ai al cor ... no cal dir res més
Agusti
Algu em pot explicar com es pot integrar els comuns i altres sobiranistes i qualsevol persona que de veritat vol constuir un país millor a un procés constituent d'une Republica independent, quan no s'és independentista ? Potser soc una mica ruc, pero per més que hi penso no en sé treure l'entrellat...
Ramon
L'obsediment d'ERC per fer de palanganer de les esquerres espanyoles és patològic. I el seu caïnisme envers la resta del catalanisme polític, sobretot el que no desbarra tant com ells, també.

envia el comentari