A Flandes se'ls torna a pondre el sol

A hores d'ara l'impacte a l'opinió pública europea és enorme, amb tots els mitjans de comunicació obrint les seves edicions i els focus posats en una crisi catalana que ha esclatat al cor d'Europa

Només hi ha una sortida: Internacionalitzar el conflicte. Si l'independentisme català no aconsegueix trencar l'aïllament exterior a què el sotmet l'Estat espanyol, Madrid aplicarà, a fons, el bulldozer políticojudicial i el moviment polític es veurà obligat a lluitar -durant anys- per treure la gent de les presons i pal·liar, en la mesura que es pugui, les confiscacions arbitràries. És l'estratègia de l'Estat, destruir l'autogovern per passar a negociar-ne una devolució més o menys parcial sota la pressió afegida de retenir ostatges.

 

Per això la jugada del president Puigdemont i diversos membres del Govern va en la línia correcta. Si s'aconsegueix que un jutge belga posi en qüestió la imparcialitat de la justícia espanyola, la denúncia de l'autoritarisme de Madrid haurà guanyat un amplificador decisiu. De fet, ja a hores d'ara l'impacte a l'opinió pública europea és enorme, amb tots els mitjans de comunicació obrint les seves edicions i els focus posats en una crisi catalana que ha esclatat al cor d'Europa. "Una part del Govern està fent feina a Brussel·les", deia el vicepresident Junqueras a TV3. Efectivament.

 

Madrid juga al límit convocant unes eleccions amb presos polítics, exiliats i l'autogovern brutalment intervingut. La situació és explosiva i, des d'ahir, Europa ni tan sols té la possibilitat de mirar cap a una altra banda. El postfranquisme espanyol ja s'ha empassat el PSOE i assetja Podemos mentre -en part, per això mateix- es deslegitima encara més a Catalunya... Fan tant de soroll perquè necessiten dissimular que a Flandes se'ls torna a pondre el sol.
Comentaris
No diguis res , seran capaços de enviar al capita Alatriste i el seu autor a doblegar-los.
Espectador
La actitud de Europa es senzillament infame . La gran decepció .El mite europeu s'ha esfondrat definitivament El parlament de la UE es ple de vividors, que son allà per fer "negocis " internacionals exclusivament . Junker es un ninot de palla sota efectes etílics (això si , de bones marques ) permanentment . Tal vegada la independéncia de Catalunya sigui el revulsiu necesari per tornar a somiar amb la democràcia de l'antiga Grecia.
L
Preguntes i més preguntes: si no es podía, per què van aprovar les Lleis el 6-7S? Per què la DUI del 27S? Per acabar rendint-se incondicionalment, per què s'hi van posar? Calen respostes clares. I prou d'astúcies, trucs reglamentaris i barroc vaticà. LA VERITAT.
Serrallonga
Tens raó Cot. Uns diuen que si Puigdemont s'ha acollonit i no té pebrots per continuar (amb la que li ve a sobre). Uns altres diuen que tot ha sigut un miratge, un farol, que no n'hi havia rés preparant més enllà del 1-O . Però jo crec que aquesta jugada de anar a demanar asíl a Bélgica és un bon recurs. I si no hi ha anat amb tot el govern en plé pot ésser perquè ara només està tantejant el terreny. Déu vulgui que Madrit quedi ben retratat i no els quedi un altre que claudicar devant Europa.
Ramon
Ignomínia i vergonya. L'ensulsiada és la que ens mereixem, per haver-ho fer tot com ho hem fet, per haver tirat de la merda d'argumentaris que hem tirat, per haver posat a defensar-los els burros i ineptes que hi hem posat i per haver votat com s'estúpidament hem votat. Vergonya i ignomínia. Sense pal•liatius. Ens ho temísm. Ara ja ho sabem del cert. I això és un horror.
Ben dit
Maria
I el més fort de tot: els ciutadans espanyols accepten estupendament aquest estat putrefacte i antidemocràtic que també va contra ells. I no se'n donen compte!!!! Tantes Belens Estebans i Pedrerols el que arriba a fer.
No tenim por ...de les urnes
21D triarem entre Dignitat o Vassallatge
vicenc gimenez
farem al q calgi per lliura Catalunya
unitat per sobre de tot
genial Cots, acabe d´entendre el viatge del president de la republica a Bélgica.
va de veritat o no?
Els diputats sobiranistes han d'ABANDONAR el Congreso de España
toni
Cots, m´agradaría que fitxares a Josep Mª Brunet i si fitxares a Jordi Hurtado ja sería el hare krisna en tanga.
la realitat
La realitat crua és que l'Estat s'ha fet amb el control de la Generalitat.
Tranquils tot arrivara
laia
Primer impacte: esta buidant les conselleries de calers per pagar el deute europeu. Estan arrassant amb tot.
Olga
Laia, qui ho diu això?, es de suposar que només vénen a fer al papirot mentrestant no arriben les eleccions impossades per ells.
El problema d'Espanya
és negar la realitat constantment perquè la realitat que veuen no els agrada però aquesta realitat se'ls girarà a la contra més tard o més d'hora perquè no poden fer de la mentida i la negació un mantra etern!
Sixtus
Molt bé, Laia. Suposo que tens proves del que afirmés. Si no, no tens vergonya per escriure això. El missatge del senyor Cot, molt adient del seu posicionament a la proa de la maquinaria de propaganda del proces independentista.
Tranquil·litat
Tranquils, el President Puigdemont no ha volgut que hi hagués més ferits. No volia de cap de les maneres que la gent sortís al carrer a defensar-lo o a defensar les institucions (jo ho hauria fet). Ha volgut evitar que la policia espanyola ferís més gent. Tot continua. Si ens mantenim units guanyarem la guerra. Però cal paciència i temps, i evitar que els Santi Vila de torn ho espatllin tot. No us desanimeu ni preocupeu. Espanya és un estat podrit, i les coses podrides acaben esfondrant-se.
Carles
Confiança, perseverança, unitat i ovaris, collons!
cartanya
Es inimaginable per mi l' abast, del que novament Catalunya amb el seu President al davant, esta cuinant a la rebotiga. Si Bèlgica esta a la alçada i dona un suport al nostre president per petit que sigui, sera una pilota de ping pon, que si corre, es pot convertí en una gran bola, que trenqui amb el totalitarisme del PP i dels seus satèl·lits. Després del canvi de cotxe en un túnel el dia 1-O, el President fa un doble salt mortal exiliant-se, a Bèlgica avia'm que diu per que això pot ser. .
Carles
Unitat, confiança, perseverança i ovaris, *nassos! (*altres mots es veu que no són benvinguts)
federalista
hahahah un presi fugit, els jordis al trullo, els demes esperant trullo, la generalitat intervinguda ploro junqueras nomes ha pogut estar 10 minuts rull 1 hora, i els mossos li han dit que cap a casa, hahahaha ho teniu a tocar nanos endavant la indapandenchia es a tocar hahahahahahahah cal ser ruc i imbecil per acreure-se un compte de fades tan absurd i burd a tocar nanus a tocar hahahahahahahaa.
Alucinavecina
No he vist uns polítics amb tan gran grau de compromís i d’autenticitat. No estem acostumats a confiar en els nostres polítics. . LA VERITAT és que hi ha una voluntat de portar el mandat sortit de les urnes, respecte a les estratègies caldrà donar un vot de confiança perquè les circumstàncies marcades per un 155, la impunitst jurídica i l’assetjament el que està sotmès el govern català, així ho requereix. Confiança i endavant!
EREP
En posat en marxa l'article 26 "que en un cas de compromis............... ".

envia el comentari