Anem o no a les eleccions de Soraya?

"La participació que pot aconseguir l'unionisme en les eleccions a què ens convida la no gens honorable Soraya Sáenz de Santamaría tindria un topall d'un 30%, projectant les dades del 27S"

La invitació de la Moncloa és a una campanya electoral amb presos polítics tancats a Soto del Real i amb una Generalitat convertida en una carcassa buida monitoritzada des de Madrid. Per si fos poc, els partits independentistes podrien aspirar, en el millor dels casos, a una victòria perfectament inútil, amb un nou Govern que tindria com a horitzó únic un altre cicle polític que tornaria a acabar amb la presó i la ruïna. Tot això, sense tenir en compte la immensa humiliació de renunciar a la República i, a sobre, acceptant, dòcilment, la indecència democràtica de l'article 155. L'escenari és molt complicat.

 

Però, a l'altra banda, ho tenen tant o més malament. Fins i tot aconseguint que tots i cadascun dels votants socialistes s'avinguin a formar part d'un tristíssim pack ideològic amb les candidatures de Garcia Albiol i Arrimadas, la participació que pot aconseguir l'unionisme en les eleccions a què ens convida la no gens honorable Soraya Sáenz de Santamaría tindria un topall d'un 30%, projectant les dades del 27S. O sigui que l'Estat es trobarà, amb tota probabilitat, havent de reconèixer internacionalment que només té l'adhesió d'entre una quarta part i un terç dels catalans. D'aquí les crides a la participació dels independentistes, fins i tot sota la candidatura de Carles Puigdemont, a qui -en paral·lel- asseguren que ficaran a la presó. L'Estat necessita un independentisme dividit a qui poder derrotar amb una aparença de netedat democràtica. I si la CUP s'autodescarta, magnífic, queda completada la plantilla basca. Uns vots que no es converteixen en escons, uns presos amb qui Madrid pot pressionar a plaer i, alehop, Patxi Arrimadas al poder.

 

Contra això, unitat. O tothom deixa al descobert que la majoria silenciosa és un 30% i s'inicia una campanya fortíssima de desobediència o, per contra, tothom va a les eleccions amb la perspectiva de guanyar-les contra la maquinària de l'Estat. Però l'incentiu ha d'existir. Ratificar la República amb les regles de Madrid és molt arriscat. Arriscadíssim. Però pot valdre la pena si això implica reconeixement o, com a mínim, la negociació que fins ara Europa s'ha negat a patrocinar. No hi ha estratègia que no passi per la unitat. L'alternativa són dècades de travessa pel desert fins recuperar-se d'un fracàs colossal.
Comentaris
Casilda
No entenc aquest analisi, dones per fet que la impresentable de l ‘arrimadas serà presidenta???? Això intoxicar i fa mal!! No passarà!!
Lupe Azpiazu Aranguren
I guanyarem l’aprovacio internacional que no tenim ara.
Ramon
Jo no vull sumar amb fills de puta que fins i tot en les actuals circumstàncies es neguen a sumar amb Convergència.
Joan
Candidatura unitaria de societat civil (CUP inclosa) sota el nom de Republica. Si Madrid l’ilegalitza, boicot. Per fer boicot, tenim fins l’últim moment. Des de 1Oct a Madrid també el vigilen. No podrà fer segons que
Anfoz
Si aconseguim que al final de la propera setmana, del 30 dOctubre al 5 de Novembre, l'estat no s'ha apropiï de la Generalitat, segur, segur, que aconseguirem la independència. Ecspanya no es pot permetre que es demostri que no controla Catalunya durant una setmana.
Ok
La cláu es la unitat.
eleccions netes?
però qui ens pot assegurar unes eleccions netes venin del regne de castella, que només vol guanyar i esclafar-nos a tots?...l'empresa indra és qui tindria la clau del recompte, i el president aquesta empresa estat posat a dit pel pp, a part està denunciada per tupinada en altres paisos....masses garanties democrètiques no sembla que hi hagi.
I, INDRA, INDRAPENDENCIA
Indra ya tiene preparado el pucherazo, asi que si los partidos independentistas se presentan a las elecciones perderán, y si no se presentan también. La cosa estará reñida entre Arrimadas,Iceta,Albiol y Domenech.
Fat Boy
Tips de pagar impostos als espanyols?. L'IRPF de la teva pensio va a pagar que els del PER visquin gratant-se les gonades?. Hi ha esperanca. Portugal ofereix a qui no hagi residit mai al pais i visqui mes de 6 mesos una exencio de 10 anys en el pagament del IRPF sobre els rendiments de tota mena obtinguts fora de Portugal. Consultar: https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/pt/Documents/tax/RNH%20Flyer%20Pensioners%202015%20new%20brand%20vfinal.pdf. Clima mediterrani, bon menjar, mes barat
Arnau
La meva opinió, a contracor, llista unitària de la societat civil i a guanyar. El risc de no presentar-s'hi és altíssim, i per quatre anys... a ells els és igual que la participació sigui del 30%. Hauran guanyat i nosaltres no serem res.
Fat Boy
(1 tallat 65 centims, 1 barra de quart, 70 centims, lloguer 1 pis 50 metres quadrats, a Oporto, 350 euros/mes), el portugues esta tirat d'entendre, tothom parla "portunyol", i la gent es moltissim mes amable que aqui. Catala, Portugal et crida!.
Espectador
Anar a eleccions es no reconèixer la proclamació de la República . La gent es molt poderosa i te que prendre la iniciativa de manera definitiva Els polítics son 72 però la gent son milions i ben organitzats son imbatibles .L ANC OMNIUM I CDR son els que ha de agafar el relleu . Unes noves eleccions no serviran per res , Europa només actuarà si te un problema impressionant .No s'ha de caure al parany.
Esperem...
...que parlin els líders amb una sola veu i ens hi sumarem. La resta, es perdre el temps. Evitar la divisió multiplica la nostra força.
ll
No ho se si s'han de presentar o no, però tenir a la sra Arrimadas de presidenta de la Generalitat "autonòmica" o un govern de Ciudadanos, PP-PSOE seria una situació quasi insuportable.
Maria
No siguem babaus. Ens tenen preparada una trampa. Jo no confio. República!!!! Fugim del feixistes i estat espanyol corrupte i putrefacte.
De veritat us penseu que faràn eleccions sense manipulación?
si convoquen eleccions es perqué s'asegurarán de guanyar les. Els tripijocs seràn molts per asegurar el resultat que volen i no es el que la gent ja va votar al 27-S i al 1-O. Al Quebec va haber milers d'empadronaments d'ultima hora, podrien promete a tots els extranjers que si voten tenen la ciudadanía al día seguent, manipular el cens, i.legalitzar partits. Si ells controlen el procés de votació estem perduts.
L'única cosa positiva
és que podrem comptar-nos! Si ens deixen! Si no ens deixen, boicot a les eleccions i es comptaran ells solets!
El Gegant del Pi
Ja faran per manera de assegurar-se el resultat amb males arts: il·legalitzaràn el PDECAT, ERC i CUP. I ja està. El Parlament serà dissolt i el sobiranisme neutralitzat
Un país extranjer no pot fer eleccions
aquí.
Catalan Republic
Penso que cal presenta-nos entre altres coses perquè som majoria.Votem i guanyem davant de tot el mon. Dit això, en cas contrari no passarien decades de travesia doncs la nostra majoria demogràfica arribarà en pocs anys, per tant guanyarem en tots els escenaris.
josep m
El cavall de Troia són els comuns, ja ho van ser el 27S.
Noves eleccions vol dir...
que el referèndum no ha servit per a res, que tornem al paper de vasalls, que tornaran a manipular els vots via correus i ambaxaides amb la qual cosa es perdrien milers de vots, com ja va passar fa dos anys. I després INDRA recomptant vots, que vol dir tongo total. I tota aquesta farsa per a què? Per a un nou govern autonòmic? ¿Es això el què volem?
om
El 21D és el refrèndum legal i acordat que han pactat amb Europa. Llista única per la República contra la probable llista constitucionalista del Borrell. Els Colauos seran el submarí per esgarrapar-nos vots. Tot ha estat un pacte amb mediació UE i amb molts interessos creuats (deute esp, gas Rússia, 1oct, democràcia a Europa). Llista única i a guanyar la llibertat
Observant
Riscos: 1. Tan si s'hi va com si no. Ha de ser l'independentisme al complert. Si només hi va la meitat les avales i les perds. 2. Si no s'hi va pot donar un govern amb una gran abtenció però que el donguin per bo igualment perque qui no vota no compta. 3. Sense un control escrupulós, unes eleccións sota supervisió del PP, poden ser adulterades, falsejats els resultats o inflada la participación.
Angeles sabemos que somos 7 millones
Sabemos que somos pocos contra ellos Pero ganamos cuando nos unimos. Nada más que decir
Aurembiaix d'Urgell
LLista única "REPUBLICA DE CATALUNYA" amb ERC + PDCAT + Democrates + CUP + ANC + Sumate + Omnium + Bombers + Universitats + Estudiants + Llach , etc. etc.i devant de tots la Carme Forcadell, Marta Rovira i Anna Gabriel. The power women. Som-hi, a per el 50% del vots. Respecta al 2015 sols ens falten 80.000 vots que poden venir de Unió, Comuns desencantats del Run-runionisme i dos anyades més de gent jove que vota. Som-hi!!!
30% tret de la màniga
El 27S els partits Cs, PP i PSC van obtenir el 39% dels vots vàlids. Deixem a part CSQP (de moment) però tinguem en compte que UDC va obtenir un 2,5% de vots no secessionistes, ja que el vot secessionista d'UDC es va anar amb els Democrates de Castella a JxSi. La projecció de dades de Cot es un nyap.
eleccions del gos rajoy, eleccions dels genocides
Votar a les eleccions del Rajoy y sus genocidas? Com es pot esser tant criminal i anticatalà? aquestes eleccions antidemocratiques, franquistes i genocides nomes hi participaran els amics del Rajoy y sus asesinos del OPUS-DEI. CAP VOT A LA PORQUERIA DELS GOSSOS DEL RAJOY.
Fidriko
Proposo una acció paral·lela. El mateix dia, 21D, convocar la participació ciutadana directa a referendar amb el seu vot la república catalana. Altres urnes, altre paperam i el “dejà vu” de l’estat espanyol: que si és il·legal, la caçera d’urnes i paperets, les garrotades, ...
21-D, ELDIA DELS GENOCIDES ESPAÑOLS
El 21-D nomes votaran els feixistes del PP-PSOE-Cs-COLAU. PROU PARTICIPAR A L'ESPAÑA CRIMINAL, GENOCIDA I FEIXISTA. cap vot per col.laborar AMB LA BANDA CRIMINAL DEL 21.D
pep
Jo nomes opino del que digui el meu President Puigdemont o el seu govern, la resta no val res i no es necesari ara mateix.
John Smith
Si les podem convertir en el referèndum que cridi als votants del no, i anem units i amb il·lusió, en una candidatura republicana, rotundament si. Els que boicotegen eleccions acostumen a perdre.
Kadra
Cal contraprogramar amb les eleccions constituents. No el mateix dia 21des sinó abans. El més aviat possible. Això és possible pq ja no estem subjectes a la seva llei electoral de 54 dies. Si no sabem resistir no ens creurem mai la república. Encara que guanyessim el 21des ens trobariem un cop més amb el mateix mur. Cal saltar el mur ara.
Joan
Hem caigut en la trampa. Per què ningú es recorda ara dels ferits de l'i-O. De veritat algú pensa que aquestes eleccions generosament concedides per Rajoy (Millo, Albiol, Casado...) són aigua clara? En el suposat cas que ho fossin, i les guanyéssim, estaríem com estàvem el 2 d'octubre, és a dir, hi perdríem.
Jordi Lògic
Hi ha l'opció que ara, Puigdemont, convoqui eleccions: 1- Pel mateix 21 de desembre 2- Per un altre dia, per exemple el 22 de desembre
Txiscu
Que l'unitat és bàsica hi estem d'acord tots (espero). El que no veig és que Espanya accepti que qui guanyi tindrà un reconeixement ni que Europa es mulli,
?
És evident que el control de la Generalitat el te ara el govern espanyol. Hi ha hagut un error de càlcul? S'ha subestimat la reacció de l'Estat?
josep
jo no penso votar en unes eleccions il.legals digui el que digui la la ANC, jo NO VOTARE!!!
laia
No és plat de gust, però si volem perdre un altre vegada, donem-nos el gust de ensorrar-los per sempre més. Volen urnes i vots, en tindran fins que s''ofeguin ! I els farem fora de casa nostra.
laia
Ja ho va dir, En Junqueres, que pendrien deicsions que no s'entendrien, però confiem. Fins ara ho han fet bé.
Josep Thai.
per a " un país estranger no pot fer .... " , sento molt de dir-t'he que Catalunya segueix sent territori espanyol , i que la proclamació del dia 27 va ser un simulacre , anims .
Xavier
Algú es pot creure qué seran netes aquestes eleccions amb Indra com empresa responsable del reconte, i qué va financiar el PP amb 600.000€!!!
Quim
cap vot a l'acte feixista del 21-D FIESTA NAZIONAL DE L'OCUPACIÓ FRANQUISTA DE CATALUNYA. CAP LLISTA EN HONOR DE RAJOY Y SUS FRANQUISTAS. PASSEU DE VOTAR, i que guanyin els nazionals.socialistes del ICETA Y SUS FRANQUISTAS O LA COLAU DE FRANCO. UN PARLAMENT DE LES FORCES NAZIONALS-ESPANYOLS seria la cosa més ridicula del mon
Si guanyen els franquistes( tots ells)
serà el principi del final. Llegir la nova planta fa por el que van haber de sobreviure els nostres bias is.
cartanya
Allò mes assenyat es no anar a votar, si no votem el mon dirà no mes ha votan el 30% de la població (es necesitaran observadors internacional per que el PP esta acostumat a fer votar als mors i als ancians sense família amb l`Alzheimer, en aquest cas no seria per guanyar solament, si no mes aviat per pujat l'índex de votants. Pero si votem nosaltres pujaria per sobre del 50%, i el mon diria els catalans volen autonomia, penseu-ho amb calma pero no aneu a votar.
Robert
AVÍS A CAGADUBTES: EL VICE-PRESIDENT DEL SENAT AVISA QUE SI L'INDEPENDENTISME GUANYA EL 21-D ES TORNARÀ A APLICAR EL 155
Pepe
Las elecciones del 21-D serán plebiscitarias, pues el unionismo acudirá en masa. Desaprovechar esta oportunidad sería el segundo gran error del independentismo. El primero fue NO hacer caso a Antonio Baños dando por ganadas unas plebiscitarias (el 27-S) atribuyéndose los votos de CSQP e iniciando el camino de la DUI unilateral. Si el 21-D gana el independentismo, se podrá reafirmar la República, si pierde, habrá sido derrotado por las urnas, no por el 155. La clave, la unidad.

envia el comentari