Una República cap al futur

"Mariano Rajoy i les elits de Madrid intentaran fer por, amb tota la capacitat d'intimidació del seu estat, als que ja són ciutadans d'una República políticament radiant, plena de futur i il·lusió"

La República Catalana ha entrat en la història condensant la il·lusió de la major part de la societat catalana. Costarà defensar-la, evidentment, però el primer símptoma de la feblesa de Madrid és que Mariano Rajoy ha convocat -segons la seva legalitat- unes eleccions catalanes el primer dia que li permet la Llei Electoral. És a dir, Madrid no té cap confiança en poder aplicar l'article 155 de forma efectiva i, a més, intenta esquivar la majoria independentista -legítima- que hi ha al Parlament de Catalunya.

 

Mariano Rajoy i les elits de Madrid intentaran fer por, amb tota la capacitat d'intimidació del seu estat, als que ja són ciutadans d'una República políticament radiant, plena de futur i il·lusió. I ho faran des de la imposició tenebrosa de la força. Ho tenen francament complicat perquè tampoc no tenen temps, Europa els ha donat suport per arreglar la crisi amb eficàcia i rapidesa, no pas per enquistar un conflicte que afecta directament l'estabilitat de la Unió Europea.

 

La partida serà llarga, però el suport popular del què disposen la República i l'article 155 és de proporcions incomparables. Els passa sempre als imperis, arriba un dia que són incapaços de derrotar un poble.
Comentaris
Espectador
El pas donat avui es fonamental .molt més del que sembla de primera impressió .La confrontació será dura però guanyarà Catalunya . Un poble que estima la seva terra la defen a mort .
Elaccions? Quines eleccions?
El Reino d'Espanya convoca unes eleccions a la República catalana? Però si a les repúbliques no hi ha rei ni els catalans tenim rei. Qui anirà a votar?
El Reino menguante
Si volen convocar unes eleccions dins del seu territori, que les convoquin a l'illa de Perejil que potser seran mes legitimes.
miquel
gran Cot
Racs
Salvador, les teves paraules estan plenes de llum i d’esperança. No podem caure en la temptació de la por. Fixeu-vos que és l’unic argument que te Espanya. Ens han fet por en les coses mes importants: salut ( han aplicat violència física), diners ( han aterrit amb la fuga de capitals, seus d’empreses, boicot comercial...) i amor ( la convivència està trencada, els germans no es parlen...). Han intentat crear un xoc emocional per paralitzar-nos, però ara nosaltres tenim un país a defensar.
Maria
Exacte, la defensarem i no defallirem.
Ramon
Si continuem "ampliant les bases independentistes" per l'actual camí, si continuem fent aquestes apel•lacions a "la república" que tanta gràcia fan a la gent gran i que taaaant de vot pudent ens fa captar, si continuem assumint consignes cupaires i visques a Terra Lliure i si continuem sense imposar-nos ni per casualitat en cap tertúlia de l'única televisió on hi ha veu independentista, l'hòstia que ens fotrem serà major i tot que la que ens fotran.
Maria
La gent defensarem el nostre país. Estimada Catalunya!!
Pere
Quin pas de gegant que hem fet! Ara hem de desconectar d'Espanya. Nosaltres a la nostra, com si sentissim ploure
J.M.
A totes per la nova Catalunya!!! amb serenor i decisió ningú podrà vèncer el nostre poble.
Grasias Salvadó
Moltas grasias Salvadó para las teva paraulas, dons, ens plenas dillusió, dons.Mai había lleit a nadie tan cult y tan illuminat com tú.
Manel
Altanto amb la tactica del gobern espanyol: les eleccions que han organitzat ells per el Decembre son les uniques que consideraran legals. Si no s'hi presenten els partits independentistes ( ja que es consideren dins de la republica i fora de les lleis espanyoles) guanyaran Ciutadans (per majoria?) i es veuran com els que tenen dret a governar Catalunya! Quina por!
picafort2
La violència és la por pels ideals dels demés. Recordeu que al llarg de la història sempre hi ha hagut tirans i assassins, i per un temps han semblat invencibles. Però sempre han acabat caient. Sempre.!
Consol
Tindrem q fer l'imposible per poger resistir el Embat de Govern del Reina d'España. Sen cregut totes les seves mentides i artimanys . El q no entenc com pot ser q persones be CIUTADANS de CATALUNYA ens tinguin tanta rencunia ens menys-prein tant i tant. Nomes volem viure tranquils i amb pau per a tots i amb respecte per a tothom.
sí, però és feina de tots
hem de començar a pensar i a parlar amb propietat...o sigui, deixem el pensament autonomista i comencem a pensar i a parlar com el Nou Estat q som...amb això hi tenen molta responsabilitat els mitjans de comunicació, redactan els titulars i les notícies del regne d'espanya, com tracten a les demés notícies estrangeres.
Un país estranger no pot imposar unes eleccions
a Catalunya. Es ilegítim, es i'll.legal.
Tomba 155
El 155 era una fugida endavant desesperada. Però una mínima reflexió ja deixava clar que la seva aplicació amb una massa crítica de població en contra i mobilitzada era materialment impossible. Així serà i haurà estat la palada final a la seva tomba. Visca la República!
Clar
Estan febles. Eleccions com mes aviat millor i no han trobat cap sicari aborigen que volgués fer de virrei. Vaga general i precipitar la caiguda de l’ibex i prima de risc rampant. Bancarrota espanyola i Republicà catalana.

envia el comentari