PPk EAJ engainatu du

"Deixar el país a mercè de l'article 155 -amb dues persones a la presó i les institucions amenaçades per un compte enrere- hauria estat una irresponsabilitat"

Algun dia els historiadors posaran negre sobre blanc el que ha passat en aquesta jornada confusa. Però una cosa està clara, els mediadors -sigui el lehendakari o el primer secretari del PSC- han estat enganyats pel govern del PP, que no estava realment interessat en cap negociació. Els dirigents del PNB, tan hàbils negociant, en aquest cas van traslladar una oferta mentidera, una pura estratagema per intentar enganyar el Govern català i aconseguir-ne una rendició preventiva. Per això la sonda de les eleccions anticipades no només ha deixat al descobert un frau gegantí, sinó que ha evidenciat la inevitabilitat de la declaració d'independència.

 

Deixar el país a mercè de l'article 155 -amb dues persones a la presó i les institucions amenaçades per un compte enrere- hauria estat una irresponsabilitat, més encara tenint en compte que convocar unes eleccions autonòmiques hauria generat una divisió a l'interior de l'independentisme que hagués comportat la substitució del conjunt dels lideratges del país. Les elits de Madrid volen acabar amb l'autogovern dels catalans, de la mateixa manera que van destruir les institucions del 1714, la Mancomunitat del 1923 i la Generalitat republicana del 1939.

 

Ara toca a les nostres generacions defensar, democràticament i des del carrer, la República Catalana que van proclamar, amb un vot tossut, els més de dos milions de persones que van ser amenaçades i apallissades l'U d'Octubre. Endarrera aquesta gent. El dia és avui.
Comentaris
Enrica
... hauria necessitat la substitució del conjunt dels lideratges del país. Perdona, substituint al Mas, al Vila i al Pugdemont, ja feiem.
JordiP
Certament, el posat, el llenguatge oral i el corporal de la SSS no deixa lloc al dubte. Traspuava odi, rancor, set de sang, autoritarisme, supèrbia, fàstic i esperit de violència.
Molt fluixeta l'argumentació
Res del que diu l'article se sosté. Precisament la DUI implica l'aplicació immediata de l'article 155 que, al final, no serà gran cosa.
Salvadó
Que intel·ligent que eres, dons, impresionánts els teus articles, quin fundaments, quinas argumentasiós, dons, alusinu, tú. Yo ti dunaría el premi pulllicher y el premi nobel da lliteratura, premi da cumunicasió, y el premi al milló pariudista da la rapública dons
Fat Boy
Home, el que no vulgui veure que aquestes eleccions, a part d'il.legitimes, haurien estat un exercici on s'hauria votat sota l'ocupacio militar, la manca de llibertat d'expressio, tupinades segures, si no aqui a les ambaixades, prohibicio de partits politics i intromissio de jutges comprats i juntes electorals partidistes es que o esta cec o ens pren per idiotes.
Paco
Comptat i debatut, un ridícul de cal Déu!
Joy
Doncs a veure si es veritat i la declarem d'una vegada .Tirem pel dret !!!!!!
tomas
Desde lluny es veia que aixo de les eleccions no tenia ni solta ni volta. Hem fet un referendum i ara aplicarem el resultat.
Josep
I tu Salvadó el premi Nobel de literatura. Au cap a l'escola a fer unes classes de català.
JRRiudoms
Alguns -a banda i banda- sembla que frisin per viure quelcom molt semblant al franquisme. Atentament

envia el comentari