República o República

"Madrid no té cap altra perspectiva -descartada la propaganda- que una cronificació del conflicte que se li farà impossible de sostenir a mitjà termini"

El 155 és a tocar. Però la República també. L'Estat espanyol ha obligat els catalans a decidir en una opció binària, com si fos un referèndum. La diferència és que la tria no es fa entre autonomia i independència, sinó entre l'administració directa de Madrid i una futura República Catalana. El règim del 78 no només ha impedit qualsevol via intermèdia, sinó que ha destruït per sempre l'estat de les autonomies. L'oferta de PP-PSOE-Ciutadans és café para todos, menos para los catalanes.

 

La República Catalana serà molt difícil d'implementar, certament. Però el 155, tant o més. Amb la qual cosa, Madrid no té cap altra perspectiva -descartada la propaganda- que una cronificació del conflicte que se li farà impossible de sostenir a mitjà termini. L'Europa dels estats ha donat un xec en blanc a Mariano Rajoy perquè prengui les mesures que consideri, però no li ha donat temps. Tot el que sigui allargar la crisi acostarà Espanya -cada dia una mica més- al tracte de Grècia.

 

Una Catalunya espanyola és la del 155. Quatre províncies amb els comptes intervinguts, Zoido manant els Mossos i Soraya Sáenz de Santamaria al capdavant de TV3 i Catalunya Ràdio. Amb Cuixart i Sànchez a Soto del Real. Però des del 12 de setembre de 1714 aquest país té un altre projecte. Quinze generacions ens han permès arribar aquí. Som-hi, doncs.

 
Comentaris
Mul bé dit Salvadó
Exacta, aquesta es la pustura, dons, par aixó som supariós y pasifistas, dons, y par aixón ens han aburragats aburragat aburragat, dons, que no tenim dugas dedus de frente, dons. Cumpletament A-BU-RRA-GATS estem, dons
terrassenc
La tria és fàcil. On volen viure els catalans? En una República Democràtica Catalana o en una Dictadura Constitucional Espanyola? És així de simple.
Quina il.lusió, poder dir que ets completament lliure
que no tens por de ser qui ets, que et saps amo per decidir en quina societat vols viure, una que reflexi els teus valors.
Partit Sotmes Covardament
El misteri de la santíssima trinitat faxistoide espanyola es basa en el "Todo por la pasta" el "Semos los mas mejores" i el "A por ellos". Pobrets els que només per quatre monedes es venen a un projecte tan galdós. el Partit Socialista Colonial arriba al seu final. 11 de novembre Sant Martí.
Ramon
Aquesta estupidesa de tanta república, estupidesa o quelcom pitjor!, es mereixeria que ara a Espanya la proclamessin ells.
Par fin
Ya san dunat conta que cuan ens fan boicot els que mes perden son eis, dons. PArque el deixen da ragalá else seus subsidis dons
A comerte los mocos, Cot
Ahora, elecciones autonómicas o elecciones autonómicas.
Elisa
Hi ha molt estaquirot suelto, no?

envia el comentari