La carta més arriscada de Rajoy

"El 155 només té sentit per prendre el control de la situació; si en comptes de prendre’l, el perd, Rajoy haurà perdut tot el seu crèdit"

Acaba la setmana més trista, amb dos homes innocents a la presó i el 155 en marxa. No puc afegir “i la UE mirant cap a una altra banda” perquè no és cert, és evident que la UE ja no mira cap a una altra banda. És obvi que Espanya va guanyant en el tauler oficial de la realpolitik internacional, però també ho és que la roca ha presentat ja esquerdes ben visibles: Bèlgica, Eslovènia, Suècia, Luxemburg, els editorials de la premsa financera més influent... Si tots aquests s’han atrevit a censurar els mètodes del govern espanyol en públic, vol dir que en privat l’olla bull. Europa es debat entre el tancament de files al voltant del soci del club, per una banda, i el perill d’avalar dins de les seves fronteres l’aixafament d’un moviment pacífic massiu que s’expressa a través del vot i dels valors fundacionals de la Unió.

 

Per això Rajoy s’hi juga tant amb l’aplicació del 155.  De fet, s’ho juga tot. Si l’eina li serveix per sufocar la rebel·lió catalana i fer tornar la normalitat política i institucional de forma real i efectiva, sens dubte Europa tancarà la carpeta catalana. Però hi ha la possibilitat, jo diria que bastant alta, que sigui precisament el 155 allò que converteixi la situació en definitivament ingovernable, amb afectacions greus de l’estabilitat que vagi més enllà d’allò que els mercats i les institucions europees estan disposats a suportar. Cal tenir-ho clar: el 155 només té sentit per prendre el control de la situació; si en comptes de prendre’l, el perd, Rajoy haurà perdut tot el seu crèdit i la realpolitik internacional actuarà en conseqüència.

 

Aquesta és la raó per la qual avui, més que mai, hem de deixar de mirar què diuen a Europa i ens hem de centrar en què fem a Catalunya. El 155 s’afegeix a l’empresonament dels líders civils i tanca sense matisos la porta del diàleg ofert per Puigdemont. L’estat no podia respondre més clarament del que ho ha fet, i només ofereix a la institucions catalanes dos camins: rendir-se amb més o menys dissimulació, o oposar-se al finis cataloniae i executar els mandats democràtics del 27S i l’1O. La pilota és definitivament a la teulada dels líders polítics del sobiranisme: Rajoy ha tirat la seva carta més arriscada i, precisament per això, ara és possible fer-lo descarrilar. A Espanya i a Europa.
Comentaris
Espectador
El silenci del Govern es preocupant i més encara la seva inacció . Si el poble català no s'activa, forçant la DI tot està perdut . El govern no té cap sentit estratègic, i Espanya esta recuperant molt terreny .Es alucinant com passen els dies i Puigdemont no pren la iniciativa .Els JORDIS estan empresonats per no haver fet la DI avans
Tere
Tranquil quan parli sera espectacular Ringues fe el seu silenci es molt bo
Marc
El Govern està fent bé la feina internacionalment. Paciènciaque anem bé! molt més del que alguns volen i diuen.
Felix
Deixem que el govern faci el que sigui millor. Confiem en ell
Lourdes
Hem de confiar en ells, el nostre Govern no ens deixarà a l'estacada, no els ho permetrem.
Gloria
Tot arrivará... s'te que tindra confiança amb al nostre Gobern !!!
Jaume
Confiança total en el Govern. Hem de ser pacients, no serà fàcil ni curt, però ho aconseguirem. Arta es quan més cohesionats hem d'estar.
uS QUEDAREU A CASA I SORTIREU A CRIDAR AMB ELS FEIXISTES?
Castellans que viviu des de fa molts anys a Catalunya o que ja hi heu nascut i que us sentiu poc catalans que no ho veieu que un dels dos Jordis es diu Sànchez. Això és Catalunya, terra d'acollida i d'integració. Algú de la seva família va decidir que la terra que els havia acollit era la SEVA terra, va trencar el cordó ombilical que l'unia a la terra que havien hagut de deixar per gana, i que la defensarà contra els que la volen destrossar, espoliar, xafar... Ara Jordi Sànchez és a la presó
Narcís ( davant d'un paràsit .. d'un virus .. d'un tumor maligne .. només hi ha una eixida .. la que sembla esmentar Santiago Espot ! )
N'és obvi que oficialment estan fument l'Autonomia catalana fum munt de temps .. LOFCA .. LOAPA .. . . . i què dir-ne de la ' potestat inconstitucional ' amb els recursos .. i ' mateixa modificació inconstitucional ' de la llei orgànica del tc ! PD : d'un estat delinqüent només podem esperar delictes .. i Catalunya tota plegada no pot permetre-ho per més temps ( ni Catalunya ni ningú amb mínima dignitat ! ) !
ITA
Si el PP entra a les nostres institucions sera per quedard-s'hi. Tornem a fa 40 anys? Es això el que volem?
Tot depèn del Puigdemont
No entenc la posició del govern. Tenen alguna informació que el poble no té o és vertígen de fer el pas definitiu? Tot dependrà de si el govern es deixa desmantellar passivament o si declara la independència i mobilitza el país per resistir l'ocupació espanyola.
Manel
Deixeu-me fer de analista polític... Anem bé, inclòs podria dir que molt bé! Tot va començar el passat dia 10 amb una trucada d'en Tusk. Els va demanar al govern de Catalunya dos mesos per intentar fer seure a la taula de negociació a l'estat espanyol....les imatges de la brutal violencia contra gent que només volien votar a fet molt de mal al mon. En un mon tant globalitzat on el Vot és una de coses mes importants que hi ha és incebible que un estat usi la violencia contra aquest deure...el del
Daniel
El president Puigdemont ha estat escollit per fer el que està fent. Ho fa tan bé com pot i s'ho juga tot per satisfer la promesa que els seus van fer als seus electors. No li falleu ara, feu-li confiança. Fins i tot la CUP calla i li fa costat. Siguem una mica pacients, això és una partida d'escacs de conseqüències extremament importants. Qui faci un pas erroni perd, i ara per ara guanyem nosaltres.
Mcm
La venjança es un plat que es menja fred i, si només tens una bala, espera tenir l'enemic molt aprop, no fallarà el tret i, espero que pugui ser aixi
laia
Tal com jo ho veig, poden esperar fins l'últim minuts, cridar al diàleg (crida internacional), i encabat, convocar eleccions, que no sé si poden, o tirar pel dret. Tots voldríem tirar pel dret, estem tips, però si esperen, serà que convé. Potser una situació d'intervenció com la que volen s'els girarà en contra per pagar el deute espanyol, es reuneixen el 26 i els francesos i els alemanys volen cobrar. Si veuen que d'aqui no sortirà ni un cèntim, potser els pressionaran.
ocellet del Conflent
crec que des del govern catala s'esta fent una operacio intel.ligent i eficaç. Cal tenir argjments de pes per declarar una DI amb efectes internacionals. I el regim del 78 ens en donen suficients
Arizona
És cert q no podem esperar eternament, però deixeu-me donar un vot de confiança al nostre govern i a les CUP tb. Hem arribat fins aquí, i continuarem endavant perquè tenim gent intel·ligent, preparada i coherent.
Ramon
Enhorabona, no-nacionalistes! Enhorabona, no identitaris! Enhorabona, defensors del castellà!
Primet
Divendres qui del 2 pitjara primer el botó vermell?
Pere
Confiem en el Govern, fem confiança al Govern, anem be, molt millor del que des de Madrid voldrien!! http://www.cataladigital.cat/2017/10/20/pide-2-meses-de-dialogo-si-no-conseguimos-sentar-a-rajoy-en-una-mesa-frente-a-ti-en-ese-plazo-entonces-declara-lo-que-quieras/
Carrasclet
Adaptació per a Catalunya d'un discurs molt important de Ben Gurion: Deixeu-me dir primer una cosa: no importa allá que el món digui sobre Catalunya; no importa alló que diuguin de nosaltres en qualsevol altre lloc. L'únic que importa és que puguem existir aquí a la terra dels nostres avantpassats. I tret que mostrem als espanyols que hi ha un preu molt alt a pagar per a sotmetre'ns i empresonar-nos, no sobreviurem.
cosa
Tothom a filmar-ho tot. La filmació és l'arma més mortífera al segle XXI. No n'hi ha prou amb el telf pq ens el fotran, cal posar ocultes als arbres o balcons per evitar que actuin amb impunitat. Si saben que hi ha cameres ocultes per tot arreu els hi dificulta molt molt la feina
L'enemic a casa
Delenda est hispania
federalistas
quina colla de fanatics adoctrinats dient pallassades, cot de veritat d'on treus aquests paios, qiuina mena de casting fas ,per agafar aquests retardats mentals ,el mon ens observa som ,lo mes important de la galaxia un millio i escaig de fanatics i baixant resistirem al mon i al univers hahah per pitjar i no fer gota mare ,meua quins cervells de retrasats hahah inda indapandenchia per al 2784.
demócrata catalana
No ens hem d'amoinar, el dia avans de votar ningún sabía on eres les urnas i les parapetes ni com es ferien el registres del vots.... impresionan!!!. Si el Govern va aconseguir el referéndum amagan urnes las cementaris, ¿algú por pensar que li falten estrategies per superar el 155 que sabiem arribaría? Si la CUP está callada vol dir que tot va be... Mes be del que ens imaginen... Madrid ha destapar l'olla, la catalana encara bull ...

envia el comentari