Anem al conflicte obert?

"Quan en un conflicte de la intensitat que està vivint Catalunya només vols oferir només la teva cara amable, pots acabar caient en un pacifisme xaró"

Si un no vol, dos no es barallen, diu la veu popular. Possiblement pot ser cert en moltes ocasions, però si un dels protagonistes és Espanya, el refrany mai es compleix. Als que volen garantir, peti qui peti,  la seva unitat, els agrada el conflicte i es troben com a peix a l’aigua quan es tracta d’anar “a por ellos!”.  Són coses dels pobles amb una mentalitat gregària. Amb gent així, per molt que no ho vulguis, sempre has d’entrar en la batalla si no et vols veure esclafat.

 

Les darreres setmanes hem pogut assistir a un increment del discurs txètnik (aquells serbis radicals i expansionistes) per part de mitjans de comunicació i partits polítics espanyols. La finalitat? Atiar el foc del conflicte civil entre independentistes totalitaris i els pobrets espanyols demòcrates i desvalguts davant las turbas separatistas. Criden que cal protegir als espanyols de Catalunya. Fins i tot, apareixen aspirants a esdevenir el Radovan Karadzic del Baix Llobregat, com és el cas d’aquell expresident de l’ONCE anomenat Miguel Duran que fa pocs dies volia enardir a les tropes civils rojigualdas davant la caserna de Sant Boi on tenen allotjats a policia i guàrdia civil.

 

No podia faltar tampoc  en aquest nou i perillós ambient que estan provocant  la resurrecció en els carrers de Barcelona de la pitjor porqueria ultra. Ho vam poder veure en el decurs de les manifestacions del 8 i 12 d’octubre. Banderes, simbologia i salutacions feixistes van conviure de forma harmònica amb la gent de l’Albiol, l’Arrimadas o l’Iceta. Cada ovella amb sa parella.

 

Tot plegat, i tenint present els mecanismes de dominació que han caracteritzat històricament la mentalitat espanyola, aniran avançant en aquesta línia. Voldran introduir un suposat clima d’enfrontament que s’encarregarà de difondre les potents terminals mediàtiques amb seu a Madrid. El relat sempre serà el mateix: els independentistes volen trencar la convivència i l’estat de dret tot imposant-se per la força a una majoria de catalans que volen ser espanyols. Poc més o menys la mateixa línia d’actuació que va tenir la ràdiotelevisió sèrbia en el conflicte dels Balcans. Però malgrat que les seves intencions coincideixen amb les d’aquells criminals que van cometre aquelles atrocitats al bell mig d’Europa no fa pas tants anys, el que realment mou la seva voluntat són les recomanacions que ja feia l’any 1624 el comte-duc d’Olivares per sometre Catalunya: “hacer que se ocasione algún tumulto popular grande y con este pretexto meter la gente (l'exèrcit)”. Són fidels a la seva concepció de la història. I nosaltres?

 

Com que les derrotes col.lectives en els enfrontaments contra el veí són més que les victòries, aquest fet condiciona les nostres actuacions. Abracem moltes formes de protesta que volem pensar que són intrínseques a la nostra personalitat, tot ignorant models que en molts moments de la nostra història han demostrat un capteniment audaç i coratjós. Quan en un conflicte de la intensitat que està vivint Catalunya només vols oferir la teva cara amable, pots acabar caient en un pacifisme xaró.

 

Tot i això, cal reconèixer que els fets derivats a partir de l’1 d’octubre, ha generat en una part significativa de l’independentisme la sensació de no estar disposat a deixar-se humiliar cap vegada més. Només amb aquesta dada, podem sospitar que les situacions que s’esdevindran pròximament poden tenir un component més dramàtic del que hem viscut fins ara. Espanya ha demostrat que està disposada a entomar qualsevol situació violenta amb l’aquiescència de la cínica Europa. La nostra resposta ha d’estar a l’altura d’aquest nou paradigma. Personalment, no penso posar l’altra galta.
Comentaris
antoni
ara com ara penso que la ressistència pacífica ès el camí .aquesta gent que només utilitza la força com a eïna per resoldre conflictes no enten res.
JCT
Una cosa és esperar quiet a que t'apallicin i una altra molt diferent és fer un bloc de gent avançant i empènyer cap a fora. Ho hem vist. Pobles que han fet fora la policia no esperant el seu atac sinó avançant decididament cap a ells. Determinats. La marxa de la Sal de Gandhi.
JCM
Opino el mateix que el Sr Espot. Cal anar de pacífics sempre que es pugui , però quan no es pot, perquè malgrat anar amb el lliri a la mà t'estomaquen , aleshores és quan a arribat l'hora del cop per cop. El dia 1-O , ells van demostrar que estaven disposats a tot. Si nosaltres aquell dia els hi haguérem fet 100 ferits , ara, s'ho pensarien dues vegades i potser la UE ens prendria més seriosament perquè veurien que nosaltres també estem disposats a tot.
Pau
La pasta. I veureu Europa imposant dialeg.
Jordi
President volem la DI avui mateix.
S Mas S
El fracàs de l'espanyolisme. Que un estat que es vanta d'europeu, haja de retenir a la força, mitjantsant represió violenta, falacies i componendes el 40 % de la població que considera com seua, està acabat. En el cas espanyol, és inevitable el fracàs: L'ocupació, destrucció, sometiment i anexió pel dret de conquesta de nacions alienes i la seva explotació economica, impossibiliten l'espanyolisme com ideal actual d'únic argument: la represió dels moviments d'alliberament de nacions ocupades.
I
I què proposa? Eh? Què pretén? Que agafen pals i forques? Que ens armem en el mercat negre? Vostè és un irresponsable que està malament del cap, segurament a causa de l’enveja i el ressentiment (com en López Tena). Si ens tornem violents, perdrem. Perquè no tindrem prou força i perdrem legitimitat. Malgrat vostè, serem lliures.
Dir i fer
Passa que després de 300 anys tenim inculcat un ànim de submissió, d'obediència i temor a "l'amo". Però imaginem que acabéssim d'esser conquerits, la setmana passada, la gent veuria el virrei asseure's a la cadira del President i no en faria cap cas de les seves ordres, com si s'hi hagués assegut un gos. La veritable independència no només es proclama, sinó que es practica. I aquí és on no poden, si els catalans es consideren i actuen de forma independent, no ho poden canviar.
Espot, hem arribat fins on som
mes lluny que mai, mercès a com hem fet les coses, junts i pacíficament, merçes a aixo, i enfront l'autoritarisme i la repressió violenta del govern central, ens hem guanyat el reconeixement internacional. Sols hi ha una manera d'aconseguir el nostre objectiu, activació de la DI, i acte seguit vaga general, la cotització del IBEX 35 avall, la prima de risc enfilant-se, i comprobarem com Europa, al veure que perilla el cobrament del deute obliga a Rajoi a seure a negociar el repartiment.
I
Els que em puntuen negativament, és que volen agafar les armes? Volen violència? Són unionistes potser?
Matilde Martinez
El 155 ES UNA DECLARACIO DE GUERRA GENOCIDA, i si volem viure haurem de lluitar amb totes les armes davant la BARBARIE CRIMINAL ESPANYOLA
federalista
hahah aniras tu espot amb pedres i estelades a defendre al ramat indepre hahaha jo si fos indepre i em tinguera que fiar d'aquest fanatic tarat mental sincerament me'n aniria a la tre lloc hahahahahha.
Carles
Ja som en conflicte obert des de fa anys. Ara arribem a les últimes fases. No ens han pogut/sabut aturar abans. Per què haurien de poder ara?
ensaes
"mentalitat gregària" Supongo que te refieres a esos que se ponen la camiseta del color que les ordena la ANC y le obedecen, o que se manifiestan en el lugar que les dice la ANC y le obedecen, o que se ponen una cartulina en la cabeza cuando la ANC se lo dice.
Carles Viñals Casado
I: 1) Els qui et puntuen negativament ho fan en senyal de rebuig pel que,objectivament, constitueix per part teva una desqualificació retòrica i barroera d'una opinió avui encara minoritària però sens dubte existent, no descartada, respectable com la teva i qui sap si, arribat el moment, que no ho oblidis, no depén de nosaltres, demostrar-se indispensable per l'obtenció de la independència.
Carles Viñals Casado
I: 2) Titllar un patriota de pedra picada com el Sr. Espot d'irresponsable, boig o envejós o dir que serem lliures "malgrat vosté", és posar-lo injustament al mateix nivell dels qui, des d'Espanya ens volen espiritualment esclaus o dels bords que entre nosaltres els fan costat. Recordi que: A) la vía no violenta no és l'única, tot i que sigui la desitjable per assolir les llibertats nacionals i que, havent triomfat en algun indret, és molt dubtós que arribi a fer-ho amb un rival com Espanya.
Carles Viñals Casado
I: 3) B): Que si la via no violenta resultés ineficaç o insuficient, tots nosaltres, i també vosté, hauriem de triar entre la lluita sagnant o la rendició a un poder hostil, amb les conseqüències que vosté no ignora. Arribat el cas, ni jo tindria dret a criticar-li a vosté la seva opció, ni vosté a censurar els qui optéssin per la via del Sr. Espot. C): Com creu que podriem "perdre" una legitimitat que, malgrat la nostra lluita no violenta, se'ns nega reiteradament des de la mateixa UE ?
Carles Viñals Casado
I: i 4) D): La no violència, l''AUTÈNTICA, pot guanyar-ho tot, car significa acceptar la mort sense matar; pot ser, doncs, tanmateix cruenta. Si vosté la sent i accepta així, AMB AUTENTICITAT, única forma de guanyar per aquesta via, té tots els meus respectes. D'altres, potser no tan valents, arriscarien llurs vides per la mateixa causa, per la via diguem-ne "tradicional", per descomptat també cruenta, i també mereixen respecte.
Ens manca coratge potser?....
No es tenen de fer servir las armes, si no es en cas extrem, però si que s'han de tenir, com han fet tots els nous estats que han esdevingut lliures aquest segle passat a Europa,..mirar només a Gandhi es un greu error, es propi de covards, que amaguen sa covardia i por darrere d'aquesta bandera,.....llegiu més história, i no sigueu tant idilics, si els altres ens fan mal, nosaltres també en podem fer en legitima defensa....es una llei natural.
Dubte....
Federalista....a tu et varen parir?...o et varen cagar?..perquè tot tu apestas a kilometres....
EREP
al ANTONI, li tinc que dir, que si que ho entenen,pro lo que pasa es que fan veure que no ho entenen,hi saps parque; dos perque aportem el 20% de la renda nacional. en cuan al FEDERALISTA, fà be en firmar així, dons la seva educació ja diu qui es; insultant es demostre i s'identifica.
trols
La unica manera de vencer és resistencia pacifica pero endavant mai un pas enrera i evidentment els mossos al costat. si prenen el control dels mossos malament. I dedicat a tots aquests trols espanyolistes que corren per aqui, ja que esteu tant contents amb les empreses que se´n van podrieu marxar amb elles i us fiqueu tots els espayols a treballar d´una vegada i com que aquí serem pobrets ens mantindreu vosaltres subvencionats i natros al bar i de festa. us sembla be el tracte?
Narcís ( tots alhora, junts, ensems, a l'uníson .. plegats d'allò més ! .. el rival7 adversari/ enemic .. botxí , n'és el mateix contra nosaltres, contra qualsevulla cosa catalana, contra Catalunya!)
Crec avui tenir raó l'autor .. però no veig gaire clar sa solució .. o suïcida solució ? PD: només desitjar no tingui cap afinitat desconeguda per nosaltres amb el Tena ( si verament el suport a Catalunya n'era de llei .. mai per mai podria haver caigut tan avall per molt decebut o ferit que es sentís en aquelles eleccions ! ) !
Carles
Per a l'altre Carles: i com faríem aquesta "lluita armada"? Amb quines armes? Amb quin suport? Creus que guanyaríem una guerra, sense armes ni soldats ni infraestructura?
HI HA SOLUCIO PACIFICA
L'unica opcio de guanyar PACIFICAMENT es una que vaig llegir fa un temps : Bloquejar INDEFINIDAMENT el pais sencer. Sobretot els moviments economics. Perque ? Perque llavors ho arreglaran rapidament els alemanys i els francesos, a la que vegin que no poden cobrar el deute español de 1.000.000.000.000,00 € Bloquejar ports autovies autopistes i carreteres. DE MANERA PACIFICA, SENSE VIOLENCIA NI AGRESSIONS DE CAP TIPUS, SISPLAU. Com els camioners francesos, amb cotxes, camions, tractors,..
Haciendo el indio
La marcha de la sal de Gandhi era una cosa, sacar dinero del cajero para darse un capricho y "empoderarse" es otra. Si el independentismo no es capaz de captar la sutil diferencia entre la situación de India colonial y Cataluña, no debería extrañarse de que el resto del mundo sea incapaz de captar las aun más sutiles semejanzas.
Fidriko
Sí, pacifisme xaró. Ens seguim manifestant. Amb paraules, cassolades, clavells i espelmes. Ja no ens fa cas ningú ni sembla que ens en hagin de fer. De què ens ha servit? La força la té el poder i el poder és superbiós, cruel i venjatiu. Vae victis! Mai és magnànim, com ho va ser Saladino amb els creuats. A l’escola del meu temps s’enaltien les resistències heroiques de Numància i de Sagunt: no hi va quedar ningú. Podem fer un altre pas?
Joan
Doncs jo crec que cal seguir fent les coses ben fetes, pacíficment, a la catalana, agafant-nos de la maneta, encenent espelmes, fent temibles cassolades... El món ens mira i veu que som els bons de la pel.lícula. Aviat ens ajudaran perquè tenim raó. Diàleg, parlant la gent s'entén, estem al segle XXI i bla bla...
gualbenc
tpt i que comparteixo la idea de que hem de demostrar la força dels nostres arguments pacíficament, vull recordar que la història demostra que l'Espanya imperial mai va escoltar "pacíficament" a les "províncies independentistes" (Cuba, Filipines, etc.)
gualbenc
tpt i que comparteixo la idea de que hem de demostrar la força dels nostres arguments pacíficament, vull recordar que la història demostra que l'Espanya imperial mai va escoltar "pacíficament" a les "províncies independentistes" (Cuba, Filipines, etc.)
Carles Viñals Casado
A Carles: De les teves preguntes dedueixo que mai no et revoltaries ni que tinguéssis armes. Si és així, ja has perdut sense lluitar; la forma més indigna de perdre. Segueix fent doncs cacerolades i processons d'espelmes; és el mateix, però disfressat de "pacifisme". Començaré a respectar-te quan t'asseguis a terra com els avis i àvies heroïcs de l'1-O, i deixis que un goril.la uniformat t'obri el cap, sense revoltar-te ni fugir. O això o la revolta. La resta és covardia i comèdia.
SOMATENTS
Benvolgut Sr.Espot, estic d'acord, crec que cal tornar a la clandestinitat, model Gino Bartali per ser mes eficaços.
Carles Viñals Casado
Ah ! I sí, Sr. Espot. Sí, catalans ! Anem al conflicte obert o a la vergonya.
Partida 2014
Ara toca 1 Declarar la DI 2 No acceptar les institucions les lleis espanyoles 3 Si cal que empresonin a cárrecs polítics 4 Utilitzar tots els recursos pacífics per desestabilitzar l'economia espanyola. Hi ha moltes maneres.
Quico
Si Europa devant d'un extrem pacifisme com el de l'1-O ens ha abandonat a la sort de la bestia espanyola pot ser es que estan esperant que ens hi tornem per frenar la masacre?
Jorge Alberto
Deseo y espero una solución pacífica, pero es difícil creer que el actual gobierno español actúe razonablemente. Espero que el govern siga actuando con control e inteligencia. Insistan en provocar la reacción mundial, promuevan la confianza y la estabilidad económica con una Cataluña libre. Busquen apoyos más allá de la UE, que seguramente los conseguirán, no por eso dejarán de sentirse europeos.
Cosa
La millor arma és l'smartphone. Els acollona cosa fina. Bon cop d'smartphone!

envia el comentari