El PSOE no sobreviurà a l'error

"No només ha quedat al descobert l'essència autoritària del règim del 78 sinó que, sobre aquesta evidència, el bloc dinàstic -PP, PSOE i Ciutadans- ha decidit destruir el que queda d'autonomia política de la societat catalana"

Vertigen a Madrid. És la primera vegada que el govern espanyol s'enfronta a una crisi globalitzada, amb el precedent d'uns abusos policials que han impactat l'opinió pública mundial i dos empresonats polítics que ja formen part de les campanyes d'Amnistia Internacional. No només ha quedat al descobert l'essència autoritària del règim del 78 sinó que, sobre aquesta evidència, el bloc dinàstic -PP, PSOE i Ciutadans- ha decidit destruir el que queda d'autonomia política de la societat catalana.

 

En aquest context, Madrid ha decidit aplicar unes represàlies que són difícilment comprensibles fora de els seves fronteres polítiques i, sobretot, mediàtiques. L'èxit o el fracàs d'aquesta decisió serà el que farà que se li mantingui -o no- a l'Estat espanyol el suport dels socis europeus. Un retorn ràpid i efectiu a la tranquil·litat mantindria el crèdit a Mariano Rajoy i l'statu quo espanyol, però la cronificació del conflicte deixaria el règim del 78 al llindar d'un abisme profund i inevitable.

 

Dins del desastre, el PSOE té un futur particularment tràgic. Ha pres una decisió històrica en posar-se al costat de la dreta de tradició franquista contra el catalanisme. En aquest sentit, ha alterat unes aliances que vénen de molt lluny, des d'abans de la Guerra Civil, que van travessar les dictadures espanyoles del segle XX. Un final políticament miserable del que intenten escapar els alcaldes més conscients del PSC.
Comentaris
Pepone
Més que el PSOE, qui patirà o ja està patint serà el PSC.
Miquel
Salvador, acostumes a fer bons anàlisis però en quant al PSOE i la seva trajectòria històrica comets alguna errada. De tots és sabut que van ser col·laboradors amb la Dictadura de Primo de Rivera i de tots ets sabut que al 1981 conspiraven amb els militars per derrocar el govern de l'UCD.
Especatador
El passat històric del PSOE es lamentable. PSOE -PSC son la versió covarda del franquisme . Es suficient veure la imatge patètica de Sànchez darrera de Rajoy per entendre - ho tot .De en Iceta no val la pena ni comentar rés , sobren les paraules .
Alex P.T.
Aquets socialistes han caigut tan baix, que la merda es per damunt d'ells.
psssciecalista
A mi m'agradaria q es reconegués que el PSC ja no existeix com a tal ; des de la nefasta gestió d'en Navarro, va ser una diàspora i ja no existeix. Senzillament, el PSOE es va quedar amb les sigles i així sobreviu, però no són els hereus de cap partit socialista català. Són el PSOE espanyol, res mes. I encara la O i la S haurien de caure de vergonya del seu logotip
JCM
Ho porten al seu ADN . Quan veuen perillar la unitat d'Espanya fan pinya amb el poder. Per ells primer està espanya i en acabat ja en parlarem de si som socialistes , obrers o allò que toqui. Espanya t'ho perdonarà tot si fas res per ella.
el talp venjador
la posició del Pedro és molt complicada: el pressionen, d'una banda, la vella guàrdia dels anomenat barons i la verdulera Susana Diaz,que,sens dubte, a la primera de canvi li faràn el llit. Per això aquest moviment electoralista per a les seves bases més reaccionàries.El més galdós és el paper del PSC que ja es pot dir amb propietat el psoe català
Narcís ( com pot ser possible siguin votats defora, i no diguem a ca nostra, quan són d'una falsedat i farsanteria que clama al cel!) ( sempre amb el ‘ compte de Locomotoro ‘, damunt, amb nostre espoli ..1 per a ses regions, 1 per a ells; 2 per a ses regions, 3 per a ells; 3 i 6; 4 i 10..
El PSOE n'és un més de la colla ' pepera ' .. n'és més que còmplice .. n'és part directa dels delictes que fum qui governa aquest estat : -- només cal veure les bestieses contra Catalunya que llancen antics manaies -- només cal veure les animalades contra Catalunya que llancen els actuals -- només cal veure el munt de desprestigi que ambdós han llançat sempre contra Catalunya ( així són d'agraïts aquests no ningú o " simples enfiladors vers llur propi estatus sota excusa del bé comú "! ) !
Matilde Martinez
El PSOE al temps de Sant Franco era la Falange y las Jons, nomes cal recordar el Juanito Reventos, els Maragalls reben al Franco amb champagne français. El PSOE es el GAL, una banda nazional.socialista d'assassins i criminals amb dret a matar vascos, catalans , etc.. oi Iceta de Rajoy?
Zas
no es pot explicar millor.Gràcies Cot.
Cal Marxant
No és cert que el PSOE ara s'hagi passat a l bàndol oligarca!! ho va fer tot just va morir Franco!! i sinó que li ho diguin les empreses d'empresaris catalanistes que varen ser atacades pels sindicats a finals de la década.Un exemple clar n'és Construccions Padrós (ara ACS). De fet en això hi ha un dels motius de la caiguda de Banca Catalana. Una altra prova és que ja al 1983 el sr. Felipe Gonzalez ja feia "negocis" a través d'un testaferro amb Venezuela mitjançant una empresa situada a Panama.
Jordi V
Tan baix han caigut que un expresident de la Generalitat ha votat en favor de suspendre l'autonomia. Vergonya senyor Montilla!!!
ensaes
La Colau braman contra el PSC, los secesionistas braman contra el PSC. Cuando los oponentes atacan es porque el rival está creciendo
No sé com li anirà al PSOE
Però m'imagino com li anirà al MON, al Sr. Cot i a tots els mitjans hiper-subvencionats, sense les subvencions.
La intervenció dels mitjans de comunicació, amb clausura, comissariat polític, etc. és un element clàssic de les dictadures. El problema és que estem sols, no tindrem ajuda de ningú. I en aquest escenari, la pregunta és si volem viure, en un Estat protodictatorial, on determinades coses no es poden fer, dir, opinar, on la llibertat política està acotada a unes línies específiques i inoqües?
aruberuto
Des de 1714, els diferents reis o governs d'Espanya, han volgut fer desapareixer Catalunya del mapa. Alguns mes i altres menys pero TOTS. a vegades han estat a punt a punt. Pero sempre s'han trobat amb l'esperit persistent dels catalans i catalanes, que han lluitat de totes maneres contra els espanyols. Ara el mateix. Amb un afegitó sobre la pocavergonya del PSOE d'esquerres unida fraternlment amb el PP FRANQUISTA. Ojala aquesta deriva podrida, en un futur pugui purificarse el PSOE!!!!!....
Blai
el talp venjador: ¿Que potser has tingut algun disgust amb una verdulera? Entre les verduleres (i els verdulers) hi ha de tot, com en les altres professions. Solem parar compte de no ofendre individus, però amb els grups no filem tan prim.
Elisa
tu ensaes, el rival está creciendo? hahahaha ja ho veuran en les properes eleccions, tu deus viure a Alicia en el apís de las maravills com la Camacha
Gorka
I els miserables del PSC encara de bracet dels neofranquistes del PSOE? No tenen vida pròpia? VERGONYA!!
Anna Armendares
De socialistes, i catalans, sempore n`hi ha hagut que han odiat la seva patria, amb el cuento del socialisme. Per exemple, se de bona font, que Solé Tura va ser dels que es va oposar a que Catalunya yingues concert económic com els bascs perque s`havia de fotre als burgesos catalans ¡¡¡ O sigui, sense pensar, com fan ara, que foten a tots els catalans i no catalans que viuen a Catalunya.
Martí
Ja veuràs que hi ha subnormals que encara els votaran !!
aruberuto
Quan surt a la televisió, l'aspectre físic del senyor Sanchez sembla el de una persona sense esperit ni força. A mi em sembla que dintre del seu cap existeix una gran preocupació perque no sap que fer per sotrtir de les urpes del PP franquista. I a mes hi ha la faraona d'Andalusia que li fa mes por que perdre el favor d'en Rajoy. Em conjunt, em sembla un pobre home ficat en uns temes que no sap per on sortir-s'en una miqueta viu....
Ni un pas enrere, dignitat, coratge i fermesa...
Lo que ha quedat molt clar al descobert, es que qui governa Espanya, des de la Transició, no son els partits de la alternància del "atado y bien atado",.si no els militars-policials, als quals el rei encapçala, a quedat clar que son aquest hereus del franquisme, qui sempre ha mogut els fils, i que ara ha decidit fer-ho de forma més descarada,..ens estan empenyen cap a dues opcions, o desapareixer com a poble, o plantar cara sense por, no se si en plan Termopiles, però que que tot el mon ho vegi
Job
Com aguanta aquest discurs ppsoe Nuria Parlón?
Charliecarles
No crec que pateixin gaire. El PSOE i els seus votants mes fidels no saben d'historia i els hi fa les antigues aliances. Tot es valid per ells contra el sobiranisme de qualsevol poble de l'estat espanyol. Altra cosa es, la politica d'aliances per derrocar el PP quan se sentin mes forts. En quant al PSC, el senyor Iceta fa funambulisme politic i es un expert en aquets temes. Segurament poden perdre els ultims vots catalanistes que els queden.
Pep
L'economia, els diners, el consum marquen el furtur d'Europa. I aquesta es la base ideologica de les dretes, per això creixen arran Europa. Aqui igual, i arrivem.a que PP, PSOE i Ciudadanos es disputaràn el mateix espai. El PSC, encara exixteix com a tal?

envia el comentari