La soledat del 78

"Enviar uns quants personatges de la confiança de Madrid a substituir, coactivament, el Govern legítim dels catalans és una idea aberrant"

Abans fins i tot d'aplicar l'article 155, l'estratègia ultraagressiva de Madrid està deixant l'Estat sense suport social dins la societat catalana. Ja fa temps que l'espai dels comuns ha basculat cap un sobiranisme clar i explícit, arrossegant fins i tot els seus referents a Madrid. Però és que l'empresonament de Sànchez i Cuixart ha empès alguns dels alcaldes socialistes de les ciutats importants cap a la protesta i el carrer. Jordi Ballart (Terrassa), Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet) i Josep Mayoral (Granollers) han expressat, públicament, un rebuig frontal a les represàlies contra els presidents de l'ANC i Òmnium. El 78 es queda cada cop més sol.

 

En aquestes condicions, enviar uns quants personatges de la confiança de Madrid a substituir, coactivament, el Govern legítim dels catalans és una idea aberrant que denota un desconeixement molt profund d'aquest país. Ocupar -okupar?- institucions tan apreciades socialment com l'escola, els Mossos o els mitjans de comunicació públics potser pot ajornar la independència però, alhora, la farà inevitable.

 

Ja hi ha dos presos polítics i tot indica que n'hi haurà molts més. Políticament, Madrid fa terra cremada. El 155 és l'avantsala de la independència perquè ells ho han decidit així.
Comentaris
papitu
Es el règim nacional feixista del 1936
Espectador
La gent .el poble ,la societat civil va molt per davant dels politics catalans que van sempre a remolc . Puigdemont encara té que explicar la seva reculada ...........o encara ni haurà una altre ?
almogaver.cat
Realment estem en un submón mon que li diuen Democràcia. I per aberrant, algú podria dir-nos (encara que oh pressuposem) Que feia l'Ertzaina davant d'un collegi electoral al costat de les bestioles? Van també apallissar gent gran, trencar dits a noies?, Donar cops al cap? Quin portent de vilania. Que desmoralitzador la Erzaina a catalunya tapada i donan cop0s a gent que nomes volia votar.
Vinga Cot, menys llops
El Govern de Puchi i Junky no governa i sort d'això. Si fessin alguna cosa podria ser pitjor. És a dir: qualsevol, no fent res, ja iguala l'aposta. Millor deixar Catalunya en mans dels nens de qualsevol escola bressol que en mans del Govern actual.
almogaver.cat
Perdo, pel meu anterior escrit respecte a paraules amb més consonats, o accents. És que aquest fons blanc de base amb, el gris tan clar de les lletres, fan que no ho pugui veure amb claredat fins q2ue l'escrit apareix publicat. Les meves disculpes
Narcís ( una nació o PPCC n'és una nació com ho és Castella o TTCC/ terres castellanes o com ho és Nafarroa o Euskal Herria .. com aquests que han homologat i monopolitzat a mata – degolla aquest estat .. pensen seguir anihilant i piratejant allò que no els pertany ad eternum?)
Quan aquest estat no ha estat sinònim d"' aberrant " .. només cal veure tot allò que se'ns ha fet històricament, mateix 78 ( ' atado y bien atado ' ) i de llavors ençà! PD: verament la ' vilesa ' d'aquesta gent n'és il·limitada, ço és, ara que cerquen .. treure'ns l' autonomia ( oficialment, atès que oficiosa ja ho és ! ) als que ens n'era de llei tenir-la i conservar-les-hi a regions de país veí botxí que no sabien ni de l'existència d'aquest mot amb munt de ' col·locats ' politicastres?
Donç poster no hi serem a temps
fent les coses perqué els altres s'equivoquen no sembla bona estrategia. A que esperem a que ho desmantellin tot?

envia el comentari