La clau és la unitat i la mobilització pacífica

"L'empresonament de Sànchez i Cuixart pretén aconseguir una reacció violenta que justifiqui una altra jornada de vandalisme policial"

No falta ni un element en el procés de feixistització de l'Estat i la conversió del règim del 78 en una dictadura dissimulada amb un bipartidisme corrupte. No es troba una altra via civilitzada per tractar la qüestió catalana. Compta amb el suport actiu del PSOE, de l'oligarquia, de l'Església i el passiu de l'altra esquerra espanyola i la inhibició de la UE.

 

No queda res dels principis de l'Estat social i democràtic de dret de la CE. El Rei, la legitimitat és més que qüestionable, està per sobre de la llei, però no del partidisme polític. En el seu recent missatge va recolzar la política repressiva del partit del govern, es va posar de la seva banda, va amenaçar a l'altra part del conflicte i va ignorar la sort de les víctimes innocents.

 

El Tribunal Constitucional és un òrgan polític al servei del poder, convertit contra tota justícia, en executor de les seves pròpies sentències mitjançant una reforma inconstitucional avalada per ell. Aquest òrgan que arrossega un desprestigi d'anys, ha anul·lat la Llei del Referèndum catalana, amb la mateixa rapidesa amb què mostra la seva complicitat amb els interessos del govern.

 

La jutge de l'Audiència Nacional (versió actual del TOP de Franco), persona amb una carrera política partidista i recentment condecorada per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, ha empresonat a dos dirigents socials populars catalans. La decisió, de fonament jurídic dubtós, pretén alimentar la política de provocació de l'Estat a Catalunya per aconseguir una reacció violenta que justifiqui una altra jornada de vandalisme policial al Principat.

 

No és estrany que, segons la Comissió Europea, Espanya estigui a la cua d'Europa en matèria d'independència judicial. A la cua és poc. El poder judicial està al servei del govern i del seu partit que té més de 700 imputats en processos penals per delictes de dret comú.

 

Al Parlament hi ha una coalició nacional-espanyola de fet entre el PP, el PSOE i C’s que bloqueja la càmera i la converteix en una imitació d'un òrgan legislatiu i de control. La seva sola funció és donar suport al govern en la seva política d'imposició i arbitrarietat.

 

Els mitjans de comunicació estan a les ordres del poder polític. Tant els públics com els privats són instruments de propaganda, tergiversació i manipulació especialment pel que fa a Catalunya. També els fa servir en muntatges polítics en campanyes de guerra bruta contra els seus enemics polítics. Segons l'estudi Reuters de la Universitat d'Oxford, aquests mitjans són dels menys creïbles d'Europa i del món. Si els espanyols volen informar-se han de recórrer a alguna (escassa premsa digital), els mitjans estrangers i, sobretot, les xarxes socials. Per això el govern de la dreta pretén escometre una "regulació" de la llibertat d'expressió en les xarxes. És a dir, suprimir la llibertat d'expressió en el digital, igual que el seu "Llei Mordassa" era una llei contra la llibertat d'expressió.

 

Amb arbitrarietat del poder executiu, submissió del poder judicial, irrellevància del legislatiu, servilisme dels mitjans de comunicació, suport de l'oligarquia financera i de l'Església catòlica, Espanya no és un Estat social i democràtic de dret, sinó un règim despòtic de filiació franquista. El social va ser eliminat de cop amb el programa neoliberal del PP de corrupció i saqueig del país. Allò democràtic, fulminat quan es va apallissar la població catalana pel fet de votar. Això de dret ha acabat de desaparèixer amb l'empresonament de dos dirigents populars per motius polítics.

 

Mentre es resol el contenciós epistolar entre el govern d'Espanya i la Generalitat, l'Estat no deixarà de provocar l'independentisme per veure si aconsegueix destruir la seva base popular, política i moral. Per veure si, amb ajuda dels seus comparses pseudosocialistes, el posa al seu baix nivell franquista per tenir un pretext i atacar amb això que els seus criats intel·lectuals diuen "violència legítima" de l'Estat i no és altra cosa que feixisme marca Espanya.

 

Per això, la resposta de l'independentisme català serà sempre la mateixa: resistència democràtica i pacífica davant de l'arbitrarietat i la tirania i, sobretot, manteniment de la unitat d'acció de totes totes. De totes totes vol dir de totes totes mentre l'objectiu estratègic estigui pendent. És el missatge que han deixat els dos Jordis en entrar a la presó i el que sens dubte il·luminarà l'acció de la societat catalana en la seva resposta a les cada vegada més histèriques escomeses d'un Estat en procés accelerat de feixistització. I a què la gent dóna suport massiu als carrers. Quan l'Estat comprengui (o, el més fàcil, l'obliguin a comprendre) que no pot bloquejar la voluntat majoritària d'una població que expressa la seva desobediència a la tirania pacífica i democràticament, la República Catalana, ja proclamada de fet el 3 d'octubre, serà una realitat de dret.
Comentaris
Joan
Es pot dir més alt però no més clar.Gràcies Sr.Cotarelo , un plaer llegir el seu article.
CarlesViñals Casado
Benvolgut Ramon: Catalunya està sola contra Espanya; govern neofeixista i, lamento haver de dir-ho, la immensa majoría de la seva opinió pública. Sola davant d'una Europa podrida i insensible; sola davant d'un món indiferent i amb prou problemes propis. Israel ho estava també davant del món i de 50 milions d'àrabs, però ells, a més del Hagganah (coloms) tenien l'Irgun (falcons). Per això Israel, avui, existeix.
Joy
Gracies Ramon, mai t'oblidarem!!!
Elnenc
Té tota la raó!!!!!!!!
Normal
Quan la traïció, l'assasinat, el robatori, la tortura, no es castiga com va passar el 1978, passan aquestes coses.
Narcís ( què pot esperar-se'n d'un estat que capgira, deforma, deprava, tergiversa fins l'infinit el significat dels mots jurídics? ) ( què es pot esperar d'un estat que només cerca la desaparició nacional de Catalunya i llur esfondrament econòmic, damunt, arrebossant-ho d’escarn i befa?)
Què es pot esperar d'un estat que : -- partits quant més anticatalans, més vots en treuen? -- partits permeten cantin als seus camps d' esports ' put. Catalunya ' ( no diuen ser espanya?)? -- partits veuen de nassos àdhuc s'engreixen amb allò de ' a por ellos ' ? -- partits honoren/ glorifiquen ' cossos de seguretat ' per fotre batzacs, puntades de peu i grapeig a ciutadania pasiva? -- partits permeten ' cuerpos i fuerzas de seguridad ?! ' premiï/ condecori jutges ( cercant-hi què?) ? -- . . .
Nic
Espaterran com sempre el meu admirad Ramon!! Com t'envejo la teva claretat i rigor, salut per tots
Fidriko
Ens seguim manifestant. Amb paraules, cassolades, clavelles i espelmes. Ja no ens fa cas ningú ni sembla que ens en hagin de fer. De què ens ha servit? De què ens serveix? La força la té el poder i el poder és superbiós, cruel i venjatiu. Vae victis! Mai és magnànim, com sembla que ho va ser Saladino amb els creuats. A l’escola del meu temps s’enaltien les resistències heroiques de Numància i de Sagunt: no hi va quedar ningú. Joan, ho podem fer, a més, d’una altra manera?
Futur
Potser si ens independitzem ho passarem malament però es millor sols que mal acompanyats.
Què tens d'intel·lectual, Cotarelo?
Si fins Belén Esteban et dóna mil voltes. I els secessionistes catalanets te fan cas perque el que tu fas en els teus articles és copiar els pamflets de Diplocat, l'ANC i altres de l'olla.
federalista
t'oblides de dir carles viñals sola davant la galaxia via lactea, sola davant laniakea el cumul de 100000 galaxies on es la via lactea, sola davant l'univers observable de 93000 mil millions d'anys llum de diametro, i sola davant el meta univers o univers no observable, i al cotarelo dir-li que com estomac agrait que es escriu molt be pel lladre burgues del 3 per cent que li paga es un bon mercenari a sou.
No l'hi sembla estrany l'actuació del nostre govern?
Estàn dient que només declararàn l'independencia si Madriz es porta malament amb la 155? Es que ja no l'estàn desplegant? Es que ja no tenim presos politics? es que ja no han fet us de la violencia? Esperen que els ilegalitzin per defugir de la seva responsabilitat?
@federalista
Tu parles d'estomac agraït, TU parles de mercenari, que ets tu, més que un Trol uniópata, estomac agrait, mercenari sense vergonya, que defensa un estatus quo, amb un govern central (i els seus mariaxis PPSOE, Colono's), autoritari, corruPPte, repressor de les llibertats individuals com son el vot i la llibertat d'expressió, i que en una "suposada" democràcia ja ha fet els seus primers presos polítics, de debò fas vergonya aliena.

envia el comentari