Error colossal de Madrid

"En política, la prepotència és poc aconsellable i menys encara quan es combina amb la humiliació de l'adversari. Madrid ha aconseguit que la independència passi de convenient a imprescindible"

Per si encara quedés algú que confiés en no sé què d'una comissió al Congrés, l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart dóna un cop de porta a la possibilitat d'una progressió del diàleg. Per entendre la dimensió real d'aquesta provocació, només cal llegir l'article en què Xavier Vidal-Folch, director adjunt d'El País i unionista fervent, demanava a l'Audiència Nacional que no enviés a la presó a ningú perquè una acció com aquesta aniria "en favor de la causa del dislate segregacionista". La majoria dels diccionaris tradueixen dislate per disbarat o barrabassada. Doncs bé, ara el dislate ja és una realitat. I l'han fet ells.

 

L'Estat continua fent política amb la coacció. Tant, que ara ha pres dos ostatges amb la intenció d'intimidar i, amb posterioritat, negociar penes baixes a canvi de l'acceptació de la derrota per part de les institucions catalanes. Un abús que no tindrà l'efecte que busquen perquè els mateixos Sànchez i Cuixart s'han encarregat de denunciar la maniobra, ells mateixos, en sengles missatges en video. Òbviament, com escriu Vidal-Folch, la causa "segregacionista" es veurà afavorida. Han comès un error colossal. 

 

En política, la prepotència és poc aconsellable i menys encara quan es combina amb la humiliació de l'adversari. Madrid ha aconseguit que la independència passi de convenient a imprescindible. Sànchez i Cuixart són ciutadans de la República Catalana. Tornaran aviat.

 

 

 

 
Comentaris
Gebre
Pot passar qualsevol cosa: desde deixar-los anar amb càrrecs, a torturar-los o, fins i tot, que no puguin tornar a veure mai més Catalunya. I mentrestant aquí anant demanant mediacions i diàleg.
Andreuenc_Dani
No hi haurà mediació. Ells voken rendició. President Puigdemont, Vicepresident Junqueres, surtin al balcó de la Generalitat, ja!
Milio
Lo mas grave de la situacion es que Rajoy santamaria catala montoro and cia han perdido definitavamente el control del estado en manos de la ultra derecha
Pipe
M'estimo molt Catalunya i no tinc entre els meus objectius la independencia pero si millorat en molts aspectes el nostre status. Pero soc tant independent que no m'agrada que ningù en dicti el meu camì. Entessos.
llort
El feixista de l'Albiol ja ha donat a entendre que a les properes eleccions "autonòmiques" que preparen s'haurien d'i-legalitzar els partits amb programes independentistes, en la línia que ja apuntava també el feixista del Casado. Ho segui, cap aquí anem; il-legalització de partits desafectes i retorn a la "democracia orgánica"
Colaboracionistes
Aquest comportament tant sols es explicable si estàs treballant per l'enemic. Des del 27s hi ha mandat democratic i legitim per declarar l'independencia a part del 9n. Per no assumir la seva responsabilitat han deixat els ciutadans al peu dels cavalls. Caigut al laberint de la justicia espanyola. I seguim sense implementar la independència?
Qui dia passa Espanya empeny
No ens fallaran mai! Ara ja ens ofereixen màrtirs per si no tenim prou raons.
Año Mariano
Privatizar la Justicia? Mariano eres un crack!!
Carles Viñals Casado
Oh, sí !, Un altre "error colossal" de Madrid, oi Cot ? Quina sort la nostra, de tenir per enemics uns imbècils que no encerten ni una...! Ara entenc la "declaració d'independència" de vuit segons, seguida d'una "suspensió d'efectes". Amb un rosari d' "errors" que indubtablement ens duran a la independència, per què necessitem cap declaració formal ? Jugada mestra, sí senyor.
ja hem fet prou l'innocent
Donant corda als setciències aprofitats amics de la Colau, quantes estupideses més haurem de fer per "atreure el sector dels comuns"? l'únic que volen és apuntar-se el tanto, surti com surti això. Hem donar prou oportunitats de diàleg a un estat estúpid, sord i feixista. Hem donat massa oportunitats a una justicia venuda i inútil. ja hem aguantat prou fanfarronades de l'Albiol, les mentides i patades ignorants de l'Arrimadas i l'estúpida condescendència de Rabell, Coscubiela i Iceta. DI, ja!
Gandhi
La violencia es el miedo a los ideales de los demás
Gandhi
La violencia es el miedo a los ideales de los demás
fa olor a republica
VISCA CATALUNYA LLIURE
Clàssic secessionisme catalanet
Jo em victimizo, tu et victimizas, ell es victimitza, etc.
Aquesta nit
hem vessat moltes llàgrimes per la detenció neofranquista d'en Cuixart i d'en Sànchez! Endavant!
Lleidatà
S'han begut l'enteniment. Actuen amb prepotència i odi. Prou.
Pepone
@ Gebre Si no els volen tornar mai més, doncs Espanya ja pot començar a assumir que haurà de carregar amb tot el deute. Realment una molt mala estratègia el que ha fet el govern espanyol.
Federalista
Spa pallassos separatistas uno darrere altre a preso.hahaha vom em vaig a Pixar a riure,ars presi pelomoxo vice Carpanta Junqueras,i el conseller Mortadelo el viatjant,els seguents tres al trullo,per golpistes nazis i separatistas.
A que espereu
a proclamar la república a que hagafin a tots els disidentes politics mentre els comuns i la vella ciu s'ho miren? Com si els sentis contestar: Sí.
Ep, enviem
un FAX a Soto de El Real?
PPKK
Els de la Sasntísima Trinitat són ns fills de PP... PP
Jordi (Català i Suís-Brasil)
Després de veure les imatges dels Policies Espanyols atonyinar àvies, donar puntades de peu a dones assegudes i arrossegar-les pels cabells, sabia que els Espanyols - prou d'anomenar-los feixistes ! No ho són pas ! Són Espanyols de dreta, centre i esquerra i seuen al Parlament Europeu ! - poden fer qualsevulla cosa, violenta i més. Jo em demano què cal que facin per "tocar a sometent" perquè "El Rei Nostre Senyor declarada ens té la guerra". Fins on caldrà tibar la corda ? El Full de Ruta on és?
Jordi (Català i Suís - Brasil)
Em sap greu dir-ho per tots els Catalans amb origens totals o parcials Espanyols, però els Espanyols em fan fàstic. Llevat d'una petita minoria la majoria de la població espanyola és com aquesta "raccaille" de polítics, periodistes, monarques, jutges i policies. No ens enganyem. Foten fàstic. Són allò que diem en francès: "une sale race de connards". Només us resta als Catalans la revolta general, intensiva, permanent per fotre fora definitivament els Ocupants Espanyols.
No se l'hi ha de demanar res a Espanya
si no als Govern català DI ja! Heu de complir el mandat! President no necesita el vot dels diputats, necesita el de la gent i aquest ja el té. No s'ha de votar al parlament no son ells els que decideixen, es el vot que ha sortit de les urnes.
Anna Armendares
Republica Catalana ja. El món ja ha vist prou, comença el rosari de declaracions de politics de la UE demanan diáleg, inclus mediació. Pero no hem de perdre mes temps, no podem confiar en ningú. I de tota la colla de comuns i podemites l`unic que em sembla que va de bona fe es el Fachin. I no tenim res mes.
Isabel C.
Deixeu de simplificar, no és només el PP, és PP, PSOE i C's, feu un mal favor a la veritat quan ho voleu reduir tot a un partit. És Espanya, entreu a tots els fòrums de les xarxes socials, diaris, etc. espanyols: l'espanyol mitjà, "progres" inclosos, encara és més radical que qualsevol d'aquests polítics bocamolls del PP. És Espanya sencera, amb molt poques i insuficients excepcions.
Apallissats
1 Oct No oblidem ni perdonem. 10 Oct No oblidem ni perdonem.
Liza
I com és que tornaran? Tenim una vareta que els farà tornar? Es declararà la DI i sortirem definitivament al carrer? La manca de lideratge en aquest moment és esfereïdora...
Giramón
No ès un error, ès una manera de voler dividir-nos, extremant posicions. Cap fred, ara sobre tot!
Narcís ( això fet contra en Sánchez i Cuixart ha estat pur frau de llei, pur abús/ tergiversació del dret i prepotència de barriada!) ( llavors, el rebombori quan es llançen inquilins .. allò que feren aquells el 12-O a ca nostra i València .. . . . quin nom o mot li donen?)
Com es possible l " espanyolets mil del carrer ' no se n'adonin de la presa de pèl que els hi fan sos manaies, ço és, servir-se'n/ excusar-se en Catalunya per tenir el ' poder ' així viure de collons de mico? .. o sí se n'adonen, però amb el munt de funcionaris sobrers en massa de ses administracions ( multiplicats per familiars que tinguin ) pagats amb el dèficit fiscal o espoli català .. els hi surt ben a compte? PD: i aquell extremeny i aquest gallec dient que mantenien Catalunya !
Politica pero nova!!!
Perdoneu pero ells estat presoners (politics?) jo diria que si, pero lo pitjor per mi es que finalment anem a parar a unes eleccions (de moment el Govern no te intencions de proclamar res i els entenc,) per tan ens portaran a aquestes eleccions en les que no podran presentarte amb un Programa que parli de voler la independència per que ells l' il·legalitzaran, i llavors que? dons que ells seran els que dirigiran la vella política un altre vegada a Catalunya. Ara nosaltres sempre podem lluitar.
Ramon
Ahir nit, totes les televisions menys una eren com la televisió d'un país en guerra contra el nostre. L'excepció va ser TV3, que era neutral. El missatge dominant de TV3 era que l'acusació de sedició i l'empresonament potser sí que han estat mesures exagerades (els corresponsals a Madrid, ni això), però a veure si trobem un camí entre els dos extrems. De debò que pensàvem tirar-ho endavant en aquest context mediàtic?
Quina mena de miracle esperen els del govern?
Quants ostatges i/o competències retallades necessitarem per entendre que Madrid no vol negociar i que només acceptaran una rendició? DI, ja! Que la borsa peti i la prima de risc s'enfili i sortiran veus a dojo preocupats per cobrar el deute. Què passarà amb els Jordis? quina és l'estratègia que sacrifica persones que no han fet cap mal?
Ramon
El que no entenc és aquest acarnissament, quan resulta que ara sí que havíem fet les coses bé, no com les "rates traïdores" del 9N, que va ser "un butifarrèndum", no entenc l'acarnissament si ara el referèndum era vinculant i l'emparaven tot d'estructures d'estat i de lleis de desconnexió. Menys entenc, encara, la rabiosa reacció unionista de Can Zam: que no saben que ara resulta que no som nacionalistes i que trobem el castellà "una riquesa brutal"?
Ramon
La "vella política" és precisament el que ens proposen aquells que, amb l'ajut de totes les televisions, han posat de moda el concepte de "nova política". No hi ha més vella política que la que proposen Podemos i la seva sucursal a Catalunya. Vella, perquè són demagògies populistes pròpies del segle XIX. Vella i sistemàticament fracassada... llevat que fessin com el PSC, és a dir, que un cop en el poder tot quedés en xerrameca (llevat de l'espanyolisme, és clar).
Guillem de Cardedeu
per que hem de seguir pagant el sou de personatges com el Sr.Xavier Vidal Folch director adjunt del EL PAIS? L´editora PRISA te un deute amb els bancs (o sigui amb nosaltres) de més de 1.500€ . Esta en fallida técnica però segueix funcionant. Doncs a canvi de favors politics , mediatics i economics.
francesc de sants
espny o ( CASTELLA) mai han sigud democratiques per ells si els vols debatre el seu imperialisme ets contrari. Iamb les seves lleis sempre et fotran, i l'independencia si no tens una força al te darrera es mol dificil d'aconseguirla'.

envia el comentari