Madrid, pur teatre

"L'Estat ara només vol una rendició dels independentistes humiliant i sense matisos"

Intenció real de dialogar no n’hi ha, per part del govern espanyol. Ara bé, la jugada és bona, teatral: tornar a passar la pilota al president català -que sigui ell qui hagi d'aclarir si dimarts va dir al Parlament el que efectivament va dir- i fer creure -més a fora que a dins- que hi ha voluntat de parlar i arribar a acords amb Catalunya. Però és del tot inviable. Madrid ve a dir que si Puigdemont i els catalans es deixen aixafar i humiliar, l’any vinent el PP i el PSOE es posaran d’acord per fer veure que fan alguna concessió a Catalunya. Però ja ho sabem: aquesta seria del tot insuficient i insatisfactòria pels milers de persones que surten cada 11 de setembre al carrer des de ja fa cinc anys -quin "suflé d'estiu" més llarg!-. Però els és igual. És una bona manera de guanyar temps, i ara només volen una rendició sense matisos.

 

I, de fet, s'assembla molt a la proposta que fa Europa. Els altres països només demanen a Espanya que no apliqui la violència contra els catalans i donen suport a mantenir l’status quo. “És el vostre problema, solucioneu-lo vosaltres com volgueu i pogueu, amb l'única línia vermella de la violència”, ve a dir-li Europa a Madrid. I ja està. Però creu de debò Europa que, fins i tot encara que mai més es reprodueixin les escenes de violència policial gratuïtes i desproporcionades de l'1 d'octubre, els catalans que surten massivament al carrer compraran qualsevol altra opció que no sigui la d’una declaració d'independència o, com a molt, un referèndum pactat amb l'Estat, vinculant i amb totes les garanties?

 

És del tot impossible. I és per aquest motiu que ara mateix l'única opció que té el Govern català és anar endavant, a totes. No hi ha cap mà veritablement estesa a Madrid. El camí és desconegut, d'acord. Però el de la rendició o la derrota Catalunya ja l'ha transitat, més d'una vegada. I aquest sí que és conegut. 

 
Comentaris
JA ESTEU TREBALLANT
com bojos ? No podeu anar amb el lliri a la ma. Agafaran rehens (Trapero, Sanchez i Cuixart). Vosaltres agafareu tambe rehens ? Vindran en plan salvatge i arrasaran Catalunya. no l'autonomia, no, Catalunya. Ja heu començat a agafar i bloquejar el territori ? Vindran amb moltes armes.....Que penseu fer vosaltres ? Val la pena canviar a en Trapero per unaltre lluitador a favor de Catalunya ? etc. etc. etc. I RECORDEU: AMB ELS ESPANOLS NOMES VAL GUANYAR, SINO 300 anys mes com ara no, pitjor !
Com bloquejareu el port de barna i l'aeroport ? i el port de Tarragona ? i els cuartels ? Heu parlat amb tots els pagesos ? i les autovies ? i els trens ?PERQUE PENSEU QUE ESPANYA VA A LA GUERRA I VA A TOTES !!!
Hem de deixar de creure en la UE
Europa està aliada amb els espanyols i veurà molt bé qualsevol mena de repressió. Darrere dels pretesos principis democràtics sols hi havia interès a mantenir l'status quo.
Georgiana
Ens insulten, ens apallisen, ens atemoreixen, ens judicialitzen, ens volen retallats, humiliats, castigats i rendits...aah! però no la pela catalana, a aquesta no li fan fastics, que continui fluint cap a Madrid. Aquesta si que no la volen ni suspesa, ni castigada ni rendida! Tenen por d'una recesió? Sí l'espanyola, perquè saben que l'independència de Catalunya ens aportarà una renaixensa.
Maria
Vaga general indefinida. Ja veureu si mouen el cul. Espanya i Europa. S'ha acabat la gallina dels ous d'or. A cagar ja, home! Tenim la força de la gent.
estem sols, mes sols
que la una, pot ser eixa será la clau de la victoria , no esperem res de ningú, si no tot de nosaltres. VISCA CATALUNYA LLIURE.
20 d'octubre
Termini per presentar 130/131...............Es fa el pagament de l'impost a l'hisenda catalana i s'ha acabat el conflicte. Que no ho veieu? Sense els nostres diners no es sostenen ni una setmana. Obriu els ulls, per Déu!
ona
Què continguda, Nerea. És evident que ja veiem el Goliat en tota la seva dimensió. I millor si no deixem de mirar-lo i d'observar-lo fins a que sigui el moment d'emprar la fona. Goliat té ulls i orelles entre nosaltres, i fins i tot té boques i parlen la nostra llengua. El que no té és la capacitat de veure-hi gaire clar, tant com s'ha cregut les seves pròpies mentides. Contenció i prudència.
Pensem una mica mes
Si ells no poden usar la violencia, ja hem guanyat. No es pot controlar un pais que no vol ser controlat, sense violencia. Desobeim en massa, pacificament, cadascú en el que pugui o cregui convenient, i l'estat espanyol acabara marxant sol de Catalunya, perque es gastara milers de milions en intentar controlar-la, sense aconseguir-ho. I el desgast economic, politic, social i d'imatge internacional els enfonsarà.
cock cokc cokc
les gallinetas surten a picar
Charlie Hebdo: Les catalans plus cons que les corses
De seguir així, només cal veure l'article i els comentaris, en el futur: "Les catalans les plus cons du monde".
Conoce Nerea, conoce
Los que van al teatro a presentar leyes son los secesionistas. En Madrid, gente atrasada, van al Parlamento. Y Puigdemont ha rechazado todas las ofertas de diálogo sin condiciones; no lo olvides.
Rafel
El que no pugui la politica ho h fe fer la gent.....A la plaça
Narcís ( quan, país veí botxí, viurà de llurs propis mitjans sense atracar nació violada o PPCC? ) ( renoi, per malbaratar, per fatxendejar, per furtar - estafar - fer frau i robar ..!) ( si ses autonomies reben més del que donen a adm. central .. vol dir no donen res .. espanyolíssims!)
Aquest estat no pot ser estat de res ni de ningú .. vegi's quins politicastres hi té, vegi's quines maldats llancen, vegi's quines lleis fan, vegi's . . . . . de qui han de viure eternament! PD: " orgullo de ser estar en el PIGS .. orgullo de Deuda Pública .. orgullo de chorizos/ corrupción ( desenes i desenes de milers de milions d'euros) .. orgullo de paro .. orgullo de emigración .. orgullo de mayores abandonados a su suerte .. orgullo de discapacitados olvidados .. orgullo de . . . . "!

envia el comentari