Madrid no pot negociar sense trencar-se

"El simple fet de reconèixer que han de negociar, quan ho facin, ja posarà en peu de guerra els més salvatges contra els més pragmàtics i al revés"

La simple perspectiva d'una negociació genera un vertigen intens en el camp del règim del 78. De fet, el que els uneix és, només, la negativa a tot i, fins i tot, l'ús de la força i el xantatge econòmic. A partir d'aquí, l'estratègia per sobreviure no serà la mateixa. El rei d'Espanya, per exemple, serà el primer damnificat per qualsevol canvi d'estratègia que impliqui el reconeixement d'una confrontació política. Felip VI es va prestar a ser utilitzat com a amenaça contra les institucions catalanes i, en conseqüència, qualsevol negociació el deixarà, necessàriament, com un instrument d'un sol ús descartat i amortitzat. A partir d'aquí, ja en parlarem de com intenta ressituar-se tothom en un context nou i vertiginós.

 

Per fixar-nos en dos sectors molt allunyats, no tenen els mateixos interessos els sectors més ultres de la policia espanyola o la Guàrdia Civil que els alcaldes del PSC que governen el dia a dia d'un centenar llarg de municipis catalans. No és fàcil que tots dos grups -com molts d'altres- es mantinguin tan cohesionats com ho han estat enmig de la tempesta repressiva. El simple fet de reconèixer que han de negociar, quan ho facin, ja posarà en peu de guerra els més salvatges contra els més pragmàtics i al revés.

 

Si s'imposen els més ultres a Espanya, la ruptura estarà doblement legitimada. I si guanyen els moderats, no tindran altra opció que pactar un referèndum. El problema, en realitat, és que, des de Madrid, l'estratègia serà paral·lela, intentant dividir el camp independentista. Com passa sempre, guanyarà el que mantingui millor la cohesió interna.

 

 
Comentaris
SB
El referèndum ja l'hem fet i jo personalment no penso votar a cap més referèndum de independència.
Jan Delriu
Ñes que no pensen negociar: mentre no hi hagi sang al carrer, tenen la benedicció de tothom per fer el que els doni la gana. Diguem-li adéu a l'autonomia, perquè la reforma de la Consticución no crec que sigui per descentralitzar més
Son numantins
no pactaràn mai res a no ser que estiguin a punt de ruina personal. La presió económica es l'unic que els farà moure.
El mercats mundials
han pujat en alguns casos a nivells de récord degut a la posició de Puigdemont ahir, segona el telegraph. Aquesta es la questió.
ashe
Doncs que es trenqui en mil trossos i alliberi el mon d aquest pou de feixisme pudent.
Jo votaré tantes vegades com calgui
Ara, no me'n refio de l'Estat espanyol, ni que digui públicament que accepta un referèndum vinculant. M'espero totes les trampes possibles, des de modificar el cens per eliminar gent, fins a empadronar ghosts per fer pujar el NO.
Georgiana
Negociar? Pobre Rivera li vindrà l'urticària. Ja m'agradarà veure el PP com ho expliquen per els canals espanyols i diaris als seus votants.
JaimeH
Sincerament, ¿de què esteu parlant? És com si haguéssiu tornat set anys enrera! Negociar? No anàvem cap a la independència? I que els ultres i els regidors socialistes catalans estiguin en extrems oposats és irrellevant, perquè uns i altres seran igualment irrelevants a l'hora d'acordar una posició per part de PP-PSOE-Cs. I aquesta posició ja la podem imaginar. Si hem organitzat aquest merder per negociar un nou estatut o una nova constitució, encara sortirem més escaldats.
ona
I mentrestant van donant la benvinguda a les empreses que els arriben del Principat. Tant de bo sapiguem guanyar la llibertat, no ens deixen altra sortida.
JERO987
Los Estados-TIASCOT (Totalitarios, Imperialistas, Asimilacionistas, Supremacistas, Caudillistas, Opresores y, por lo tanto, Tiránicos) son totalmente irreformables, pues saben que su naturaleza criminal no resistiría la más mínima dosis de democracia verdadera ; una decisión realmente democrática sobre un tema fundamental, tendría el mismo efecto destructor que los rayos de sol sobre el cutis del Conde Dracula, el Vampiro de las Tinieblas.
Nuria de Mexic
No pactaran res. El FMI i el BCE els obligaran a fer alguna cosa quan la crisis comenci. Llegiu avui el que diu el podrit diari El Pais. Molt significatiu el que diu el FMI. L`unica manera de guanyar aaquesta partida es ratificar la DUI i aguantar fort. Sento dir-vos que la indepèndència te un cost. Aprofiteu que sou al segle XXI, a Europa i no caldran morts, pero s`hauran de fer sacrificis. Sino ho feu us anirá "de la chingada", dit en bon mexicà. Si no resistiu ara España us aniquilará.
Hèctor
Crec que cal, en breu, demostrar que el diàleg no existirà i activar la independència. Només així ens prendran seriosament. Endavant!!
Arnau Estanyol
Parteixes d'una premissa equivocada, Cot. Espanya mai negociarà. Mai.
Piolin
Tots veiem que al govern hi ha traidors que són del mateix partit que el President. Diuen que el cap dels traidors abans també era president.
almogaver.cat
Com més dies passen i més pressió rebem, més s'assembla (quasi calcat) a la Invasió de Praga 68. No tinc cap dubte, que com a Dubcek el Sr.Trapero serà detingut si compareix a madrit. És de manual. L'únic que podria descol·locar seria que el Sr.Trapero al·legues informes que indiquen que incontrolats i indisciplinats guàrdies colpistes armats, intenten alterar l'ordre i sembrar terror i ostatges a Catalunya i fa impossible abandonar el lloc. Ja que el manteniment de l'ordre preval a quimèriques
aniceto
Que traidor es este Mas y su faccion dentro de Convergencia. Que calzonazos es Junqueras siempre a remolque de Convergencia. Solo la CUP da la talla y algunos de Omnium y ANC.
Mr. Putin
?????? ?? ?? ????? ???? ????????????????? ?????? ? ????????? ?? ?
Andreu Sole iPla
Estimat i Admirat Cot, el nen no venem de París i el reís magts son el pares

envia el comentari