Carta oberta a Ada Colau

"Vull expressar la meva coincidència amb les seves paraules de dilluns passat en què reclamava evitar solucions precipitades i tornar al diàleg"

Benvolguda alcaldessa, vivim moments difícils en què estem veient, molt al nostre pesar, com anys de treball en favor de la convivència, la cohesió social i el progrés econòmic poden, d'un dia per l'altre, veure's afectats i encaminar-nos cap a una situació de incertesa social i econòmica que vindria acompanyada per un desprestigi internacional, gens favorable al nostre desenvolupament. Barcelona i Catalunya no es mereixen perdre el crèdit que s'han guanyat a pols els seus ciutadans, les seves institucions i les seves empreses.

 

Des de la meva posició com a representant d'una companyia que porta 150 anys treballant a favor de Barcelona i la seva conurbació, em congratulo de la seva crida per reclamar als actors implicats en aquesta crisi que tornin al seny, el seny i a vetllar per l'interès del conjunt de la societat, sense deixar-se portar per les emocions, pels prejudicis i per visions esbiaixades que no ens representen a tots. La força de Barcelona, ​​i de tot Catalunya, ha estat sempre el diàleg i el consens i cap circumstància, per complicada que sigui, ens ha de fer abandonar aquest camí.

 

Dos cultures a l'ADN

 

Barcelona ha de ser escoltada perquè, a més de ser la capital de Catalunya, representa el millor de les dues parts que semblen incapaces d'entendre. Barcelona és una alumna avantatjada de la capacitat d'emprenedoria i de la feina ben feta que ens caracteritza als catalans. I també és una ciutat cabdal per a Espanya, amb la seva capacitat d'acollida de ciutadans vinguts d'altres comunitats i amb el seu paper tan rellevant, per exemple, en les lletres en castellà, des de Cervantes al 'boom' de la literatura hispanoamericana. Portem les dues cultures en el nostre ADN i ningú ens pot demanar que ens desprenguem d'una d'elles perquè seria com esgarrarnos per sempre.

 

Vull per això expressar la meva coincidència amb les seves paraules de dilluns passat en què reclamava evitar solucions precipitades i tornar al diàleg, en el mateix sentit que es va pronunciar la seva companya Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet. Efectivament, hem de recuperar l'estabilitat institucional i oferir un horitzó de seguretat i confiança. El que necessiten i demanden les dones i homes de la nostra societat és un marc estable que els permeti planificar amb tranquil·litat les seves activitats i les seves vides. Hem de recuperar la sensació que governem el nostre futur i que tot el que hem construït -amb tenacitat i sentit comú- no s'enfonsarà perquè altres no han estat capaços d'entendre i d'avantposar l'interès general als seus interessos particulars, per molt legítims que siguin.

 

Barcelona ha de tenir veu pròpia en aquesta situació. És un símbol del millor de tots nosaltres: enteniment, treball en equip, suma d'esforços, integració de gent i idees, respecte a tots els plantejaments... Des de la concòrdia hem guanyat un prestigi que atrau ciutadans i empreses de tot el món. No podem defraudar les expectatives dels que ens han mirat amb admiració des de tots els racons del planeta.

 

Els aliats, els ciutadans

 

Senyora alcaldessa, la nostra companyia sempre ha estat una aliada fidel de Barcelona, ​​sempre ha apostat pel diàleg i sempre ha estat al costat de la ciutat en els moments més difícils. Les ciutats, com les persones, es creixen davant les adversitats i els reptes i donen passos de gegant en els moments de dificultat. Barcelona ha forjat el seu caràcter superant, una per una, les proves a què l'ha sotmès la història. Ha comptat sempre amb els millors aliats: els seus ciutadans. I també amb les seves petites i mitjanes empreses i el seu teixit comercial. Companyies tenaços i compromeses, algunes centenàries, que han treballat colze a colze amb tots els agents i actors per fer-la evolucionar i situar-la en primera línia de les ciutats globals. Barcelona és un referent en el món gràcies a l'esforç de tots i no ens podem permetre dilapidar aquest capital.

 

Alcaldessa, sàpiga que compta amb nosaltres en aquesta situació decisiva perquè avui, més que mai, són les ciutats les que mostren el camí a seguir i són les protagonistes del segle XXI. La responsabilitat de Barcelona és mostrar també la via del diàleg als responsables que Catalunya i Espanya segueixin impulsant un futur millor per a tots els que formem part d'aquestes dues realitats enllaçades i complementàries. Els nostres fills ens ho agrairan. Compti amb nosaltres sempre que vulgui obrir vies de diàleg.
Comentaris
Em pregunto si es pot ser mes barrut.
Massa paraules per tan poca substància
No fem trampa: diàleg la Generalitat l'ha demanat i ofert sempre. No són posicions simètriques, com pretenen Colau i l'autor de l'article. Sense pressions i un àrbitre amb capacitat sancionadora, Espanya seguirà negant el diàleg o, si dialoga, no aplicarà el que es pacta (en tenim experiència). Quant al contingut, només poden ser dues coses: o de com tramitar la independència o pactar un nou referèndum (i aquesta segona sent molt generosos).
Ara volen fer presidenta de la Generalitat a la Colau
I cagarse al cap de la seva població. Perqué no dirigeix aquesta carta Puigdemont?
Abderraman
Molt bé Angelito, on eres demanent diàleg fa 9, 7 o 5 anys?. Retornem al seny, oi?; Clar, seny vol dir ajupir-nos ensenyant el cul, para lo que gusten mandar, i, a sobre, disculpar-nos per donar-els-hi la esquena. I tens els sants pebrots de fer una carta oberta després d'endur-te la seu fiscal SENSE NECESSITAT (no com la banca, que ho entenem tots). Cínic!.
Mireu
Dos Cultures??? dues! Dos CulTibats!
Es volen carregar Puigdemont, la unitat independentista
i posar a Colau l'equidistant a fer la puta i ramoneta. No tenen vergonya.
Elsa
Vostè deu ser dels q van ajudar a la Colau ser alcaldessa per la qual cosa va guanyar ajudada x les clavegueres de l'estat per tal d'enfonsar l'independentisme. Vostè és un cínic, la paraula més educada q li puc dir. Bon vent i Barca nova.
Clarísim que volen provocar i confirma el que sempre hem sabut
Na Colau treballa pel ibex. Diuen que no s'ha de fer mai el ridicul.
Trinxaire
¨" Hem de recuperar la sensació que governem el nostre futur i que tot el que hem construït -amb tenacitat i sentit comú- no s'enfonsarà perquè altres no han estat capaços d'entendre i d'avantposar l'interès general als seus interessos particulars, per molt legítims que siguin." Es clar. L'alcaldesa Colau defensa l'interès general . Les seves ambicions personals passen a un segon terme. Primer estan els interesos i el benestar de Barcelona i Catalunya abans que la seva carrera . A la merda !
Ho tindreu molt fomut
Si per mifos, totes aquestes empreses de serveis (bancs, asseguradores, gasista,..) que ha fugit com a rates no les dixaria tornar. Fundem un banc català i al 2n dia tindrà els fons de la meitat de la població catalana, i Caixabanc i Sabadell s'arrossegaran per les Espanyes fins desintegrar-se (qui se'n refia d'un traïdor, a més català?)
xup
voste es un ximple venedor de fum, digui clar a hon voldria arrivar, obviament primer son els seus interessos, i a la gent que l,hi dona negoci que la donguin, PERDONI PERO AIXO NO FUNCIONA AIXI
Aquests voldrien fer una City
com a Londres pero mès bestia, tot s'en aniria a les espanyes i ells es quedarien amb les joia del cap i casal.
JERO987
A estas alturas de la película, yo, ya no me espanto por nada, pero siguen indignándome muchas conductas humanas : entre las primeras de la lista, porque son las que más repugnancia moral me producen, están las del torturador y las del cipayo, harki o colaboracionista con el ocupante represor, tiránico u opresor, aunque se vista de demócrata de toda la vida, que es lo que se lleva últimamente. El autor del artículo y su alcaldesa preferida, pertenecen, para mí, junto a otros muchos catalanes....
JERO987
..... al grupo o categoría epistemológica de cipayistas vergonzantes que yo distingo bien del grupo, también muy numeroso, de cipayistas orgullosos de serlo. Estoy convencido de que es un fenómeno que se da en todas las naciones cautivas y desarmadas (sin Estado) del planeta, y que hace, desgraciadamente, de contrapeso al nacionalismo. Ninguno de los dos se daría, sin la pérdida previa de la libertad de la nación por la fuerza de las armas.
Narcís ( de desagraïts, el cel n'és ple!)
Renoi, amb els ' titolitis ' .. treballant a empreses públiques i després empalmant amb . . . . . sense comentaris! PD: aquí hi ha un botxí, únicament un botxí ( i aquest bon home per als espanyols és i serà sempre un " catalán, catalino, catalufo , hijo put. catalán de .. la put. Cataluña " .. així, doncs, què ens en ve a dir, potser que valora més son estatus/ compte corrent que l'anihilació i espoli de ca nostra i, què dir-ne, mal tracte, insults, escarni, befa, infàmies, difamacions ..?)!
Vomitiu
jo s'hi fos de vosté m'amagaria per no pasar vergonya.
J.M.
Quina vergonya!!!! Per un plat de llenties es vendria el que fos aquest
Sílvia
Aquest diari no té periodistes que omplin els seus espais que han de tirar mà d'empresaris?
Max
Com sempre els comentaris plens de catalans dialogants i democrates, com diu el president Puigdemont: feixistes en estat pur que es creuen millors per tapar-se el seu odi amb l'estelada.. no sé si feu por o feu fàstic...
Berta
Qui hi ha al darrera és Foment del Treaball que no representa el teixit productiu català de pimes sinò les grans empreses que han traslladat la seu social. Foment ja ha dit que aposta per Colau a la que van promocionar per aturar el independentsisme
no hace falta desir nada mas...
Si encara hi ha algu que esta dubtant a qui representa Ada Colau?Aqui teniu la resposta.. a los de foment del BOE de l* ibex i de burgesia catalana i establishment de*estat.... Los de Iceve els que han quedat tots son aixi mireu el Coscu, Franco, Domenech ...
madrileny
M'ho sembla o amb aquesta carta vol el president d'Agbar vol utilitzar el Procés com a excusa per a posar-li més difícil a Colau que s'atreveixi a municipalitzar el servei d'aigua i/o seguir la batalla legal per dirimir si la concessió inicial a Agbar es va realitzar d'acord amb la llei?
Fugiu?
Sr. Àngel està parlant amb qui és alcaldessa després de mentir: "Mai faré política" i amb l'ajuda de les clavegueres de l'estat que van potenciar la revolta de can Vies, posant l'anomenat Pau Guerra a organitzar el xou i, també de les clavegueres, gràcies a la denúncia-mentira que van posar a l'alcalde Trias de tenir diners a fora. Ella sola, mai hauria estat alcaldessa, desconeix l'ànima catalana, no l'ha viscuda. Vostè és el president d'AGBAR?, ajudi la Generalitat, no fugi com un ...

envia el comentari