Per damunt de tot, unitat

"Arribem al 10 d'octubre amb una espiral insostenible per ambues bandes, aquesta és la realitat. Però la por de l'Estat, ja de per sí, és una victòria històrica"

Passi el que passi, es decideixi el que es decideixi avui, el valor més important a preservar és el de la unitat. Govern i Parlament han de prendre les decisions adequades perquè s'hi senti representada -almenys- la franja central del país, la que va de la CUP als comuns, passant per l'espai central de Junts pel Sí. És aquesta suma la que ha de protegir la sobirania del país; és a dir, la conquesta democràtica que van lluitar, a cara descoberta, milers i milers de persones que tenen tota la determinació per ascendir a ciutadans de la República.

 

El Parlament ha de respondre fidelment a la demanda democràtica de l'U d'Octubre, però també ha de garantir que l'itinerari marcat tindrà alguna possibilitat d'èxit. I això no serà fàcil. Tot i que, a l'altra banda, la possibilitat de convertir Espanya en una Grècia gran genera una tremolor de cames que no per oculta és menys real. Arribem al 10 d'octubre amb una espiral insostenible per ambues bandes, aquesta és la realitat. Però la por de l'Estat, ja de per sí, és una victòria històrica.

 

L'esforç titànic de l'U d'Octubre s'ha de veure recompensat amb una afirmació directa i solemne. Els catalans mereixem recuperar la presència al món que vam perdre -sense renunciar-hi mai- fa tres segles. Avui el món mira al Parlament de Catalunya. O sigui que aquesta vegada ni la prudència ni la imprudència no ens poden fer traïdors.
Comentaris
Joan Emili
Molt bon article Salvador. Déu t'escolti!
Narcís ( tant de bo nostre MHP Puigdemont tingui temps via ' croquis ' d' explicar tot allò sofert/ patit segles ha fins encara avui, ara i ací sent dessota estat violador de nostre territori!))
No només guanyàrem per pallissa el 9N, no només guanyàrem per quasi 10 escons les plebiscitàries, no només guanyàrem sobrerament el Referèndum .. que, per si no fos prou, persones amb braços enlairats cantant ' som gent de pau ' sofriren l'allau covard d'armats amb ganes de fer mal, quant més, millor! PD: mai més ' volem venir de cap silenci ' i en l'endemig .. seguir escarnits, difamats, anihilats i robats!
Venen dies difícils, ens hem de fer costat uns als altres
Animar-nos mutuament. Ja hem vist que allò que semblava una democràcia, no era més que un barnís superficial. Estem sota el domini de feixistes violents, que enyoren la dictadura i tenen el cinisme de titllar-nos a nosaltres de nazis. Volen la nostra aniquilació. El 10 a 0 que va dir la Soraya. Són violents i retrògrads. No podem estar sota el domini d'aquesta gent, treballem per futur dels nostres fills. Altres països ho han aconseguit i nosaltres ens hem de mantenir ferms. Visca Catalunya!

envia el comentari