La realitat

Sabent perfectament que els podia caure un cop de porra, més de dos milions de persones van sortir de casa per votar. Posant-hi tot l’esforç repressiu i milers d’agents, l’estat només va aconseguir tancar el 10% dels col·legis.

En una demostració més de la seva capacitat de seducció i de generar adhesió a través d’un projecte nacional modern, cívic i acollidor, l’estat ha activat l’estratègia del pànic per intentar retenir Catalunya. Ho fa jugant amb dues pors universals, que compartim tots els éssers humans: la por física (policia i guàrdia civil) i la por de l’empobriment (fugida d’empreses). La batalla és, més que mai, psicològica. A través de la por, es pretén fer trontollar el moviment social més important d’Europa i els seus dirigents, introduir-hi la divisió i, finalment, paralitzar-lo.

 

Vostè està a favor de la independència i ha tingut por en algun moment des de diumenge? Jo també. Vaig tenir por davant del meu col·legi electoral mentre ens arribaven les imatges del que passava en altres llocs. Vaig tenir por les dues vegades que (falsa alarma) ens van dir que la policia arribava i vam trencar les cues per posar-nos tots ben junts davant la porta del Casal. Aquesta setmana, com molts de vostès, he sentit ben a dins meu el vertigen del salt al buit de la declaració d’independència. I també se’m va fer un nus a l’estómac quan vaig començar a llegir les notícies dels canvis de seu social dels bancs.

 

Puc explicar com he vençut la por: observant la realitat. La realitat diu que ni els serveis d’informació de la policia i la guàrdia civil, ni el CNI, van ser capaços de trobar i requisar una sola de les urnes que els meus conciutadans tenien amagades a casa. La realitat diu que les paperetes van arribar a totes les escoles. La realitat diu que el meu Govern va preparar i executar la jugada del cens universal sense que l’estat, amb totes les seves escoltes telefòniques i els seus satèl·lits i el seu ciberespionatge, ni tan sols ho ensumés. La realitat diu que, sabent perfectament que els podia caure un cop de porra al cap i a les costelles, més de dos milions de persones van sortir de casa per votar. I també diu que, posant-hi tot l’esforç repressiu i milers d’agents traslladats especialment, l’estat només va aconseguir tancar el 10% dels col·legis.

 

La realitat diu més coses. Diu que ni la Caixa ni el Sabadell han tancat ni tenen previst tancar ni una sola oficina a Catalunya, que no traslladen ni un sol treballador, i que el senyor Fainé i el senyor Oliu continuen vivint on sempre i tenint el despatx on sempre. La realitat diu que els efectes reals de traslladar la seu social (una seu social pot ser una habitació de 8 metres quadrats i un telèfon) són insignificants. La realitat diu que el deute espanyol supera des d’aquest estiu el 100% del PIB, i que, si no reconeixen l’estat català i negocien actius i passius, serà literalment impagable i faran fallida. La realitat també diu que el tractat de la Unió Europea prohibeix expressament utilitzar l’exèrcit contra els propis ciutadans, sota pena d’expulsió de la Unió, i que per tant l’única força que poden utilitzar contra nosaltres i les nostres institucions és la mateixa que només va poder tancar el 10% dels col·legis.

 

I, sobretot, la realitat diu que som molts, que hem demostrat una capacitat organitzativa i una resiliència mai vista a l’Europa occidental, que som gent pacífica, que diumenge vam aprendre a passar por junts i que dimarts vam aprendre que podem aturar el país cada vegada que ens ho proposem, que el cas de Catalunya ja està definitivament sobre la taula de totes les cancelleries, que els mitjans de comunicació internacionals li estan dient unànimement al govern espanyol que segui a negociar, i que tenim un Govern intel·ligent, compromès, responsable i audaç alhora, que ha fet una feina extraordinària fins ara i que mereix la nostra confiança. No és moment d’ abaixar el cap. És moment d’ajudar-nos, d’estimar-nos i, sobretot, de confiar en nosaltres mateixos.
Comentaris
Mefist
Van tancar el 28% dels col.legis segons dades d'ahir. 600. 400 abans d'obrir.
Esther
Gràcies per resumir de forma tan brillant el que pensem molts i gràcies per obrir-nos la mirada al futur.
jere
Esplèndit article!
Joan Emili
Excel·lent article Eduard. Trobo molt encertada la contraposició que fas entre les pors que ens volen inocular i les conseqüències reals insignificants que tenen les seves astutes però inútils accions. Et felicito
anna
manífic article.concís.clar.equilibrant emoció i raó.
Francesc Soler
Endevant. Sembla increible que poguem estar manats per uns espanyols del segle passat. Quina incultura tan gran que hi ha. Pobra espanya van ben apanyats.
Teresa M. Sanahuja
M'has llegit el pensament! Camí cap a la nova Republica Catalana amb intel·ligència i amb pas ferm, decidit i pacífic. ||?||
Pep
Felicitats. Cal recordar aquests dies. La nostra força és superior al que a vegades pensem
Reconciliació, i si no?
Doncs jo tinc una altra por. El sentiment de culpa. Aquest és el que ens intenten inocular des dels que defensen la mediació i el diàleg i que consisteix en renunciar a la declaració d'independència sinó es volen mals majors. Si la independència s'intenta fer efectiva llavors els seus promotors seràn culpables de més violència, més divisió, més tensió. La violencia de l'estat ha aconseguit polaritzar tant el debat que ara defensar la independència es l'origen d'un dels dos mals.
Salvador
Reial con la mateixa vida. Endevant
LÍDIA
Pels meus ancestres, mare i fills. Més que mai, junts guanyarem.
Shin
Article molt brillant. La realitat de la setmana vinent també dirà que un cop hagin marxat les 4 empreses que depenen del BOE i de fons d'inversió de Madrid, hauran gastat un altre cartutx sense aconseguir res més que perjudicar-se a ells mateixos. Hauriem de pensar com reaccionem a aquesta moguda econòmica. Jo no ho tinc clar. Estic segur que em donaré de baixa de Gas Natural i probablement tancaré els comptes de La Caixa. però caldria fer més coses.
Issa
Que faríes a la vida, si no tinguessis por? La resposta es el nostre camí a seguir.... felicitats per l'article
Montse
Som un poble amb una força imparable!! Visca Catalunya Lliure i la seva gent!!
Lola
S,hauria de parlar sempre aixi, no hi haurien tans dubtes, gracies
Magda
Magnific article, m’ha ajudat molt
Ana
Tinc "MOLTA PO"......però endevant, ni un pas enrrera....
Xavier
Endevant REPÚBLICA CATALANA.
Montse
Aixecar els anims es el k toca fer ara,grácies per fer-ho
Carme
Estic d'acord amb l'article, felicitats. A vegades sembla que mo ens creguessim del q som capaços, vinga endavant! Entre tots ho farem realitat!
Loreto
Estic orgullosa del nostre govern i plena confiança en ell..endevant!!!
Agustí
Magnífic, endavant i ànims
Angels
Endavant sense por Hem fet un llarg camí i no podem aturar.nos
Rpm
Totalment d'acord.Ahir el sr. Guilem Lopez Casasnovas a Mes3/24 va fer una explicació molt planera del perqué hi ha aquest moviments de seus d'empreses.Salut i ànims a tots!!!!
Cloti
Felicitats! Explicat com cal gràcies.
Nrv
Magnífico artículo para aclarar y fortalecer ese estado d ánimo q a veces sufre..... Adelante el futuro nos espera
Lorenzo
tots els canvis importants en la vida són traumàtics. aquest molt més. però crec q ens en sortirem. en cas contrari estem morts i trepitjats.
Pussy Galore
Mefist: La realitat diu que les forces del esta nomes van tancar el 10% del colegis a base d'hosties sense mirar prim, i la realitat diu que el 18% restant els van tancar el Mossos d'Escuadra sense treures les mans de la butxaca. I la realitat diu que ja n'hi ha prou de manipulació.
Eduard
Per nosaltres 1+1 = 1 perquè som 1 sol poble que anem junts, 1+1 = 2 per altres però no per natros. Felicitats per l'article..
Núria
Soc plena d'ilusio,i al mateix temps,una mica d'po,gracies
Margarita Jové Campmajó
M'agradad molt l'article. però també m'agradaria que Europa fos més inparcial i no parlés només amb la por de no cobrar tot el deute que ha comprat Espanya Sempre és per dinés, mai per democràcia
Maria Josep
Bon article, però no patiu. Un cop independens entrarem a la AELC = Associació Europea de Lliure Canvi. Espanya plorarà de pena. El Govern Català ja sap el que fà. En anglès EFTA European Free Trade Association.
Joaquim Carles
Senzillament oportú i aisenyat...!!! Un exemple de bones maneres d'escriure i descriure una realitat. Mai no m'aguera esperat veure i viure el que vaig viure amb la meva família el passat 1 d'octubre; innocent de mi, pensava que les forces públiques serviran per mantenir l'ordre. Notas per reprimir la poblacio, ja ti con 61 anys i quasi no recordaba els "temps dels grisos" quan es corría devant les porres i els casos lacrimogens; hem rascar una moqueta a fons i han tornat amb la por del pasat.
Intel.ligent escrit que m'omple de decissio i alegria.
Núria Mesado
Molt veritat tot el q es diu. A mi el q més por em fa és la convivència amb els veïns, potser molta gent no s ha expressat a les urnes, per mil raons, ningú els ho prohibia, potser les seves idees. Però si s expressa amb el dia a dia i haurem de saber viure i respectar- nos amb la acceptació de un projecte comú
Montse
Fa quasi 1 setmana de l'1 d'octubre i encara em venen llàgrimes als ulls quan penso en la violència que va viure la nostra gent. Em sento molt orgullosa de com va reaccionar el poble arreu, con van salvaguardar la seva dignitat persones de totes les edats. Un gran poble! Us estimo!
Laia
Mil gràcies per recordar-nos el gran sentiment que teniem adormit i esvaïr-nos la por que ens han imposat. Entre tots farem possible el somni que els nostres avis esperen veure fet realitat abans de marxar.
Rosa
Olé! Màgnific article per renovar-nos la confiança en nosaltres mateixos i en el nostre govern que fins ara no m'ha decebut. Endavant poble català! Visca la Republica catalana. Farem un país com cal.
Albert
Jo també tinc por... però ja hem arribat molt lluny i hem de tenir plena confiança en el govern, que fins ara encara no ens ha fallat. No podem tirar enrera, amb tot els que ens han fet durant anys i sobretot aquests últims dies, no ho podrem oblidar mai. O sigui que endavant i no ho deixem arrefredar, s'ha d'actuar pensant molt bé els següents passos a fer, però sense trair al poble, doncs si aquí estem és per part de moltíssima gent que hi ha posat la il·lusió i fins i tot el coll. Ens en sortirem
Jordi
Cada trava ens uneix més i ens fa més forts.
maria
Nosaltres no tenim por, son ells I depenend de nosaltres, per aixo fan pressio on poden. Mes que mai volen una Republics Catalans!
Mila lopez Marco
No tinc por de cap mena. La por la tenen el govern d'espanya i l'ue,quí pagara el deute espanyol?si Catalunya marxa?
mercè
Hola, perseguits, insultats, vilipendiat, em sento tant trista. Les persones de bé citats a declarar i els que han trespassat barreres clamats com herois. Injusticia total, marxem amb els governants i ciutadans que tenim arrivarem lluny. Ànims i tot i sé perseguits, ridiculitzats i espremuts!
pep
Cuan als meus fills varem maexar de casa, vaix tindre por, ara no. La por es que no fosim independents, i aixo no pasara. II*II
Joan
Gran article. Que les empreses canviin de seu social implica poca afectacio economica directa, article de Sala Martin molt interessant al respecte. En tot cas afecta a la confiança dels mercats, i amb el tant per cent de deute q tenen ells, per sobre el 100%, i nosaltres inferior al 20%, els mes perjudicats son ells.Tret al peu. Fugida endavant fent veure una cosa intentant transmetre por, ultim cartutx, mentres intenten salva mobles per la porta del darrera. Paciencia, confiança I seny
Cristina
A mi em fa més por quedar-me que anar-me'n. Perdre la dignitat és pitjor que no poder canviar el cotxe l'any vinent. Ens en sortirem!
Arnau
Bravo, Eduard! Necessitem articles com el teu, aquests dies qie el pessimisme i un cert abatiment plana sobre el sector independentista. Amunt, sempre amunt! Ho tenim a tocar, però encara haurem de remar moltíssim. Ningú va dir que fos fàcil.
Rosa
Estic d,acort amb vosaltres, la independencia, es el cami a seguir. Fora pors i endevant.
Eugeni Marsal
No defallirem. "Visca Catalunya lliure".
JFC
Si considerem els 770000 vots incautats, van anar a votar quasi 3 millions de persones, no?
Francesc Rodon Loran
Cal saber esperar el que haurem de fer, segons com anirà la resta d'esdeveniments i ens dictin els nostres dirigents En quant a l',exposició del comentari, només cal llegir els fets per diverses personalitats en la matèria, que saben de què parlan. Endavant a un sol crit "Visca Catalunya lliure"
Mare Nostrum
Bon article. Felicitats. Un incís: Per tenir un domicili fiscal no es necessita ni una oficina de 8m2 ni un teléfon. Simplement una adreça sense teléfon.
Angels
Mentre no marxin els bombers tots tranquils!!
Esther
Clar i catalá, necesitem molta força, ens dirán de tot, ens ficaran la por al cos !! Encara una mica mes si cal !! Pero junts podem amb tot aquest feixisme disfresat , s’estan destapant les caretes , son els mateixos de sempre i amb ells , no podem viure , nosaltres no som d’eixe mon!!
Pepi
Si negociem sque hi sortirem pardent.
Sandra
I la resta de catalns?
Roger
Som I serem. Ara mes que mai hem de fer pinya com tantes altres vegades.
Mercè
Molt acertat lo de ...he sentit el vertigen al salt al buit a la independència.
Eduard
Les entitats financeres havien de traslladar-se per que depenen de la confiança i havien de protegir els dipòsits. Ho entenc. Però Fundació La Caixa, Repsol, Agbar, Abertis, totes gestionen serveis públics que paguem els catalans, estan en règim de monopoli. No tenen cap justificació per marxar. Excepte els bancs la resta que marxin jo faran per motius polítics. No ho oblidem. Totes estan controlades per als Caixa.
Enriqueta
Estaba molt desabude, pero aqet escrit mha ajudat molt , endevant estic animade, q la rao s'imposi
Joan Vila
Sí, i la realitat també és que va participar un 43% en un referèndum en què els mateixos observadors internacionals portats pels partidaris del si van dir que no complien els requisits minims de garanties... i amb aquesta realitat es vol fer una DUI.
Mireia Alier
Em sumo a la resta de companys al felicitar a Eduard Voltas pel magnífic escrit i l’anàlisis fet, tanmateix ,m’agradaria esmentar que malgrat el govern català està fent aquest pas amb molt de seny, els catalans de dins i els que estem a fora no podem pretendre veure i viure els resultats qualitatius d’aquest gran pas en 10 minuts. Com fan els castellers, hem de seguir junts i fent pinya, i amb fermesa seguirem construïnt la nova Catalunya. Endavant!
Txema
Article clar i concís. Pensem que les grans decisions col.lectives són veritables actes de consciència, la qual cosa comporta un plus de neguit i incertesa però, si el món és avui diferent que al sXIX és perquè uns quants es van manifestar de forma decidida i oberta!
#parlem
ehm, 1 apunt, l'article 116 que resumit = exercit, i dius: "el tractat de la Unió Europea prohibeix expressament utilitzar l’exèrcit contra els propis ciutadans, sota pena d’expulsió de la Unió", xo l'any 2010 es va fer servir i la UE no va expulsar a ningú.
Anna Maria
Després del referèndum, en veure la reacció de la Estat contra nosaltres em vaig espantar, si vaig sentir molta impotència i por i vaig tenir dubtes, molts. En el decurs de la setmana i a la vista de tot el que han mentit i manipulat, sento una força interior que em diu que estem en el bon camí, que és el moment que tants i tants hem esperat. Nosaltres i els que no ho podran veure. No hem de tenir cap dubte. Albiro la llibertat del nostre poble.
Montse rratC
Felicitats!!! Aquestes son exactament les paraules que necessitem escoltar. Catalunya ja ha guanyat... L'embastida espanyola serà forta pero la seva manca absoluta de intel.ligència politica els ha condemnat!!!
Guillem
Si Espanya no ens vulgues reconèixer com a estat s'hauria de empassar tot el deute
Rosa
Confio amb el meu govern, se que farà lo millor per Catalunya, ja que tenim que constituí una nova República. Endevant tot el meu suport
Toni
Torbarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem vèncer !!!!
Mercedes
Maravilloso artículo , clarificador para no sufrir por miedos fantasmas . Confiar en quienes con tanta inteligencia y saber hacer nos están acompañando e el proceso . Andavant
Josep
Estupenda la article crec k no podem mirà enrere comensem de nou teníem uns dirigents nets confiem k ya darrera el régimen per favor no es deixeu intimida la meva àvia deie k la por sol són tres lletres salut' y endeban visca Catalunya lliure
Ambseny
Dios mío, no os dais cuenta que sois una minoría que no llega ni al 35% del censo? Lo más inteligente, y es lo que quiero, es un referéndum legal. Porque ya hemos visto el num de sies, y éste es s inferior al de noes se mire por dnd se mire. En nuestro país, catalunya, existe una realidad innegable y es que una minoría tiene secuestrada a una mayoría que queremos vivir en unión, armonía y paz, y a causa de esA minoría muy ruidosa, esa voluntad está robada.
Ya va siendo hora que utilizamos el seny catalán del que tan orgullosos estamos. Como es posible que un pueblo de tanta finura intelectual este de acuerdo en elnmaltrato psicológico a una parte muy importante de sus sociedad cuando se opina libremente y haciendo uso de su libertad de expresión? Cono es posible que hayamos llegado a un punto en el que lo único válido es estas conmigo o contra mi? Los fascistas no son los que defienden una bandera distinta a la tuya, los fascistas son los
Lluís
Quan un país veu que no té futur, quan un poble veu l'interès de l'estat xq desaparegui, que és pot perdre? Ja no tenim futur sent una comunitat autònoma O creem un país O desapareixem Sempre endavant pels nostres fills, sense oblidar d'on venim Amb seny i calma.
Que quitan el derecho a ese conciudadano ha poder hacer uso de su libertad de expresión que no coincide con el de una minoría. Eso es fascismo. La fuga de empresas es algo muy serio para la estructura industrial y económica de un país. Es la base de un país. El primer aviso ha sido cambiar la sede social en unos casos y en otros la sede social y fiscal. Con lo cual nuestro país, catalunya, pierde la fiscalidad que se tributaba en el, a nivel local y regional. Es un aviso que se nos está dando de
Pere el gran
Article estupend. Gracies per escriure.l i compartir.lo amb nosaltres. No erem conscients de la força que tenim fins diumenge passat. Vale
Vamos por mal camino. No se pued hacer las cosas de este modo. Así no se hace las cosas. Este no es nuestro estilo, el estilo catalán es elegante y con clase. EsTamos secuestrados por una minoría antisistema cuyo lega es La anárquico y estamos cayendo a 4 patas, como tontos. Todo esto ya lo vivimos el siglo pasado con Companys, tb fue en octubre, como acabo la revolución? Todos los sabemos, creo yo. No nos aferremos a volver a repetir lo mismo una y otra vez, fem Cami, tos plegats, amb germano
Martetabon
Espectacular article ple de realitat
Juan Carlos
Les pors són per aprendre a vencer-les i ho estem fent molt bé. Ànims i endavant!!!
Àngel
Magnífic article, no tenim que deixar que la por en venci, cuant no han pogut unes porres en mans de mala gent, endavant nova REPÚBLICA CATALANA ||*||
Esther
Jo també tinc por i sentiment de culpabilitat. Em considero una persona a favor del referèndum però no tinc tan clar el tema independència. Treballo a Madrid des de fa un parell d'anys i tinc debats constants amb companys/ companyes i això em porta a un sentiment de no voler decepcionar,... Sona molt estúpid, ho sé..Però així ho sento. El tema de 'fugida' d' empreses em preocupa i soc incapaç de treure conclusions coherents llegint mitjans de comunicacions dels 'dos bandos' :(
Joan
Estic d’acord. En aquest moment declarar la DUI fa vertic, igual com de petit em feia por saltar a la piscina des de el trampolí. Però només cal mirar enrere i veure el que passaria si no fem el salt. Un estat arruïnat per unes polítiques de infraestructures desastroses, uns governs controlats pel Regimen i unes empreses del IBEX que només poden sobreviure gràcies als sobrecostos de l’obra publica que inverteixen en pagar els salaris dels polítics que els han ajudat. Hem de saltar del trampolí
Josep
És així com tu dius. Més que mai. És fum de canyot, confusió, el que ens ofereixen. Una abraçada decidida i autodeterminada.
Lonseny
Porque no se publican mis comentarios? Hay censura? Se está coartado mi derecho de expresión?
Juli
Que bonic es el meu país, Visca Catalunya Lliure
Maríangela Palacios
Est un magnífico y real artículo, con una exposición concreta de cara a futuras actuaciones. No nos podemos parar ahora..la por la tienen ellos, por la trascendencia que toma todo. El Rey, ya le vale el discurso franquista que dió Que trabaje y plegur, ya que nadie le ha votado.
Daniel
Vull ser Català. Moltes gracies!!!
Enric
Exel-lent escrit, molt content per aquesta informació , el nostre Govern molt i molt bé
Carme
Magnífic i endeban
Maite
Que la por no ens pari mai i ens faci mes valents. Visca catalunya lliure i tota la seva gent
Josep Ramon Gonzalez
Molt bona reflexió Eduard. Totalment d'acord. Fa uns cents d'anys, els avantpassats reis castellans ja van viure uns episodis semblants, i el final va ser l'independència de Filipines, Cuba i altres "colònies". Espero puguem sortir-nos nosaltres. Força.
Josep Ramob
Molt bona reflexió. Fa uns cents d'anys, els avantpassats reis castellans ja van viure uns episodis semblants, i el final va ser l'independència de Filipines, Cuba i altres "colònies". Espero puguem sortir-nos nosaltres. Força.
Lluís
Qui mai té por, fa molta por. Hem arribat aquí per ser independents, ara caurem amb la mentida del "diàleg del No, No, No". Mai es va dir que seria fàcil, però no ens podem aturar al moment més important. Confiança i si cal por, pò la que et manté en alerta per superar els obstacles, no la que paralitza.
Lukot
Mirar endavant pot generar, incertesa, viure el present pot espantar però mirant enrera i veus el que tenim t'anima a seguir mirant endavant
Jordi
Clar que sí, molt bé explicat el nostre poble té una sang superior i molt forta que no mereixem aquesta gent d'incompetents.
Ruth
Sin miedo . Todos para adelante.!! Nos espero un pais precioso , fuerte y unido esa es nuestra garantia. Gracias por su articulo .
Pilar
Estic completament daccord amb el que diu el Shin, jo penso fer el mateix però diria que lo millo estaria en lloc de tancar el compte de la caixa, en cas de tindrehi algun deute, deixarho alli, els ingressos tots fora!! I fer les coses sense fer cap mena de soroll, com ells, callats i actuar!
Narcís ( aquest estat ens n'és un ' organisme paràsit, pitjor, tumoral .. quina persona / col·lectiu és quedaria tan ample tot no traient-se'l del damunt?)
Columna que ben bé encerta el blanc de ple! PD: aquest estat o país veí botxí només ens respectarà àdhuc estimarà i, què dir-ne, llançarà floretes .. quan siguem lliures, quan siguem sobirans ( només cal veure com de bé parlen els espanyols que són a ' països estrangers ' àdhuc dient de no tornar de moment a sa espanya!)!
Joaquim
Ningu ens va dir que seria ni rapit ni facil. El mon no es per els cobards
Joan
Els propers dies el repte serà mantenir la calma i tranquil·litzar aquells que s'esvaloten aviat amb notícies falses o exagerades. Cal actuar amb la màxima normalitat i esperar que amaini la tempesta unionista. Ja es cansaran de bramar. Nosaltres, anar fent com cada dia però amb una profunda sensació de llibertat al cos.
Nuria
Estic decord molt clar
NURIA
MOLT be gracies
María antonia
Totalment daccord! Espero que la gent que ha actuat amb tant de seny, no es cregui tanta demagògia!
nuria comas
Excelent moltes gracies
Josep gonzalez amalrich
Per mes persones amb bona fe que demanen dialeg , es impossible mentre el govern de PP.Cs.PSOE no reconeixen Catalunya Nacio.
Nuria
Gracies, en devant i sense por. Visca Catalunya i els Catalans????????????
Pepo
És dels millors consells, observar la realitat.
Nar6
Un moviment que pot fer caure com un domino la prepotència de la UE.. Quan abans facin la DUI..Europa tmb correrá.. no sabem cap a un..Flandes.. Euskadi... Bretanya..Escòcia... Còrsega. .Lombarda. .Ens miren amb enveja.. però alerta.. Els primers morts al carrer de Barcelona poden aparèixer demà.. plena de forasters amb ganes de brega..Aquí ho deixo..
Angela
No tenim por endavant
pili
Vull la independència,pero tambe entenc k el vulgin negociat. Seria mes facil i no tan traumatic per els dos bandes. Pero per una altre banda no confio gens ni mica amb el estat espanyol. Ells no ho consentiran perque no es creuen capassos de sortir-sen tot sols. A part del orgull de k (segon ells) Catalunña es España. Tot juns segedors ho consegirem!! Visca la República Catalana!!
Emilio
Visca la republica catalana,tinc por,pero tenim que tindre dignitat ,
Ignasi
Fantàstic escrit. Felicitats!! Ja que reflexa perfectament l sitiació a Catalunya. Visca Catalunya!!!
Marianna
Gràcies per l article. Aplicar la raó ,és més q mai necessari,per poder gestionar tot aquest desgavell emocional. Això és el que ens diferencia dels tants q surtiran demà al carrer,i aquesta és la clau per aconseguir la victòria. Salut i República!
David
Estem en aquest moment, com país, igual que el Barça de Copa,Champions,Lliga. Aprofitem-ho!!!!!
Sonia
Estic totalmente d'acord amb tu Eduard. Jo confio en el nostre Govern! I tinc moltes ganes de que ja siguem la República De Catalunya! És un article que tots hem d'enviar als amics i familiars que volen la independència perquè perdin la por. Jo ho he fet :) Gràcies!
Nico
Estic orgullos de la meva gent. Aquesta segsajade ens ha unit mes encare. Em sentu imparable. Gracies governants de el meu estimat pais. NI UN PAS ENRERA!! VISCA CATALUYA LLIURE!!
Xavi
Hem de seguir amb pas ferm! Endarrera només per agafar embranzida!
Ramom duocastella
Crec que tot plegat es una mala administració de l'odi,la ràbia i l'amor. Espanya ens odia per ser lliures pensadors. Fa veure que ens estima perque necesita els nostres diners i ens colpeja amb tota la seva rabia perque vol que contiunem estant a les seves ordres. Jo sento molta impotencia i en una embranzida de rabia ,treuria tot l'odi i els colpejaria de la mateixa manera que ens han colpejat a nosaltres.Però llavors hariem perdut!!! El qui utilitza la força es perque ni tant sols sent!!
simiente
Eduard, no és l'Estat, són les empreses, l'euro, la pela. Eduard, no es un joc psicologic … És la realitat, és real i ens afectarà realmente, es recaudarà menys i repercutirà en els serveis, en la gent d'apeo (en la casta, no). I una interpretació que no és objectiva, que és merament psicologitzada, es paranoia: interpretar la realitat de manera que no es correspond amb la veritat sinó amb una preconcepció. ¿El que fas es una paranoia teva o és per a embaucar a la plebe? ¿És conscient del que
Fermín baloys
Graças a Deus ,por fin se hará justicia,necesitábamos un cambio ,mucho abuso,espolio ,saldremos adelante seguricimo,visca la democracia,y la republica
Jorai
La seva Soberbia i Gosseria els a perdut sempre, endavant !!!, estem arrivant al moment d governarnos Nosaltres i no akestos Torpes petulants !!!
ei point
no nomes a Madrit stan acollonidos, tambe ho esta la rancia Uropa d q los seus ciutadans despertin i les demanin comptrs dels seus diners q han deicat a she's pain q s'han malbaratat en infraestructures q no serveixen per a res i q han servit per a w tots los representants los toques la loteria
joan
Un article entenador. No em de defellir. El futur és nostre.
Laia
Jo pensó que això s'ha de fer amb molta cura, aquesta gent es Perillosa , una cosa van ser les escoles, ara aniren a totes i tenen suficients mitjans entre GC o PN per fer mal, i quan dic mal es mal de veritat, la UE esta a favor d'ells i si la Veuen perillar faran oidos sordos i que ens matxaquin per donar una lecció, no es que la por s'estigui instal·lant es que no se si tenien controlat tot el que esta per venir
Joan
El resto de españoles son tan orgullosos como los catalanes. Y Si crees que van a mantener sus cuentas en la caixa o Sabadell, es que no vols ver la realitat. Y en ese momento ya verás si cierran oficinas o no... Y lo mismo con cualquier empresa de origen catalán. A ver si prefieren un mercado de 40 millones de personas o de 7. Pero oye, que si todo esto es por tener un DNI catalán, por mí adelante, estáis en vuestro derecho, pero valorad bien cuanto estáis dispuestos a sacrificar. Perdemos tots
Rosa
Crec que Aquest article es de molta ajuda, el nostre gobern, ho te tot previst. Sols tenim que mirar como Anat sortinse, si fallava el plan A treien el B I si Aquest tambe era anulat treian el C I aixi sucesivamente, no tinc cap por, pues se que es el pitjor enemig del home I no la deixare que guany. Confío plenamente amb el meu gobern. La prepotencia dels que volen fernos por mai guanyara
No tenemos nada que perder
la represión va a ser terrible si no se hace la DI. Nos van a maltratar i empobrecer. Eso afecta a todos los que viven en Cat. Solo hay que ver i oír a los manifestantes unionistas hoy en Bcn.
Fina Blazquez
Deixant de pagar a Madriz el desdiner que s' emporta i no retorna...ja en tenim prou, per començar.... VISCA CATALUNYA INDEPENDENT, I SEMPRE
Josep
Ja ni ha prou andavant amb la Rapublica Catalana , no serà fàcil ja ho sabiem però no fallarem
Carme
El lunes La Botín compra La Caixa y el Banco de Sabadell por un euro. Y lo sabéis
Carme
Pues para tenerlo todo preparado vuestro amado presidente se os nota algo nerviosos. ¿De verdad os creéis que no sabían dónde estaban las urnas?,¿de verdad pensáis que no os han dejado hacer? Leeros los fallos en la planificación de Bahía de Cochinos y veréis muuuuuchas similitudes
Ivonne
GRACIES!! Ho sabía!!!!
Ambseny
Por qué se han eliminado los votos que tenía a favor? Es increíble!!!!! Seguro que este comentario no se publica. Tenía 5 comentarios a favor y vuelvo a entrar y me encuentro que han sido borrados y únicamente han dejado los votos en contra. Decidme, como se llama eso?!! Nos están engañado y silenciando a los que no seguimos la línea editorial. Intentan dar una visión irreal. Muy fuerte que esto ocurra en un medio de conunicacion. Increíble!!!
Alber
Un gran escrit felicitat, Perque no es crea un Banc Nacional de Cataluña amb aportacions de socis de jo m'apunto amb 5000 euros es posible?
Anna Maria
Excelent article !!! Al fi La felicitat de veure Catalunya lliure!!!
Ambseny
Os lanzó un desafío, bueno un par. El 1o. Contad cuantas veces sale la palabra odio o/y derivadas en los comentarios. No os hace reflexionar. Habéis sufrido esa experiencia de odio en vuestras carnes o alguien de vuestro entorno? Porque os escudáis en esos argumentos tan bajos del ser humano? En el resto de las regiones se nos quiere y se nos respeta y se nos admira. Os Puedo asegurar que están orgullosos de Catalunya, aquesta Terra tan bonica que tenim! Os propongo que contactéis a través
Ambseny
Través de chats y demás con personas que viven fuera de Catalunya, hablar con ellos, hacerles preguntas, das vuestra opinión con respeto y sacar vuestras propias conclusiones. Claro que habrá algunos que no les caeremos bien, en la vinya del Señor ha de haber de todo, como en rebotica...! Pero la inmensa mayoría mostrará su amor hacia nosotros hacia los catalanes. Hacedlo y comentadlo luego. A ver qué pasa. El 2o desafío que os propongo, es mirad las noticias, leed la prensa, informaos en un
Ambseny
Un abanico amplio de medios de comunicación, no os quedéis solo con aquellos medios que dicen lo que os gusta unos gustaría oír. Ampliad la visión de la realidad, no os quedéis con una parte sesgada, contrastad lo que dicen unos y los que dicen los otros y como lo dicen. Fijaos en el vocabulario, en las expresiones, en el uso de las palabras, en los tonos empleados, en los rostros. Fijaos en los detalles y luego trazad una Zona en común. Eso es lo que debe hacer un ciudadano que desafío estar
Ambseny
Estar bien informado. Así es como nos aproximamos a la verdad y a la realidad, porque que no nos engañen, verdad solo hay una. Luego está cómo interpreta cada cual esa realidad, lo cual requiere asumir una responsabilidad. Jo Soc catalán i estimo amb tot el meu cor la nostra maravellosa Terra, Terra de intelectuals, d'artistes, de reis, de grans politics, pero sobre tot, de bona gent amb un gran cor i un gran cervell! Per Catalunya! Pel seny! Per La germano! Prou de esta locura irracional!
Ambseny
Estar bien informado. Así es como nos aproximamos a la verdad y a la realidad, porque que no nos engañen, verdad solo hay una. Luego está cómo interpreta cada cual esa realidad, lo cual requiere asumir una responsabilidad. Jo Soc catalán i estimo amb tot el meu cor la nostra maravellosa Terra, Terra de intelectuals, d'artistes, de reis, de grans politics, pero sobre tot, de bona gent amb un gran cor i un gran cervell! Per Catalunya! Pel seny! Per La germano! Prou de esta locura irracional!
Anna
Es el somnis de variés generacions!!! Visca Catalunya lliure e independent !!!
Ambseny
Menudo artículo horrible y espantoso el del Sr Espot. Claramente una llamada al odio. Debería estar denunciado por delito a la incitación al odio. Así es como se apaga los fuegos? Hechando más gasolina? Como un diario sensato que representa a tantos miles de bons catalans pública alto así? Me he quedado horrorizado. Es pura propaganda nacional socialista contra los judios. Leed cualquier artículo de goebbles llamando a los alemanes a golpear a los judios. Hacedlo, por favor. No hay diferencia
Ambseny
Entre uno y otro. Os guste o no, eso es fascismo puro y duro. Y tenemos la obligación de denunciarlo de gritarlo, de senyalarlo. Enlace directamente con mis comentarios anteriores sobre lo de la utilización de la palabra odio. Manifestaos contra este tipo de personas que trabajan para el odio para la brecha, para el desastre. Sin Europa este periódico no recibiría ninguna subvención de las que recibe, me diréis, las recibe de la Generalitat, CAP de ruc! Y os contesto, de dnd sale ese dinero?
Ambseny
No os engañéis y sobre todo no dejéis que os engañen. Necesitamos a Europa muchísimo más de lo que Europa nos necesita a nosotros. Simplemente un pequeñiiiiisimo ejemplo; los erasmus, se acabarían. Dejarían de existir. Pensadlo bien: objetivamente, sin emociones. Tendamos puentes en lugar de dinamitarlos. Nadie nos odia, no es cierto. No estamos perseguidos, no es cierto. Catalunya se unió a Francia en el pasado y después de 13 años volvimos a España. Eñdenunciad esos tipos de artículos de odio.

envia el comentari