Tan ufans i tan superbs

"Soraya Sáenz de Santamaría i els seus s’han proposat esclafar Catalunya"

Del canvi de seu social dels bancs i empreses, al decret aprovat pel govern espanyol per facilitar precisament aquest moviment. Els últims dies han estat marcats per la por que l’Estat intenta inocular als catalans. I, en part, sorgeix el seu efecte. Alguns -com és lògic- ja comencen a preguntar-se què passarà i si tots aquests canvis i moviment econòmics tindran realment conseqüències sobre la seva vida i el país. Tot i que la majoria d’experts coincideixen en afirmar que el canvi de seu social dels bancs és més una qüestió intimidatòria que no pas un problema real, no és aquesta la percepció que tenen gran part dels ciutadans.

 

L’aprovació del decret per facilitar que les empreses puguin canviar la seva seu social fora de Catalunya és el que en periodisme sovint s’anomena com filldeputisme. No cal, però serveix per fer mal a l’altre. És el seu únic objectiu. El govern del PP sap que l’economia del país és un tema sensible. I l’aprofita. Amb tota la força que atribueix el fet de ser el fort lluitant contra el dèbil. Ho provaran tot. Ho faran tot. Sense límits. Soraya Sáenz de Santamaría i els seus s’han proposat aixafar Catalunya. Tot un Estat contra uns quants -pocs- milions de ciutadans que aixequen els braços quan la policia fa un ús desproporcionat i immoral de la força.

 

Els darrers moviments de l’Estat són la prova evident que la seva intenció no és només guanyar, sinó esclafar a Catalunya. Trepitjar-la i deixar-la sense respirar un bon temps. És la supèrbia del que explica represàlies abans de saber si podrà guanyar.
Comentaris
anna
Jo també hi he pensat en aquestes paraules aquests dies de força i repressió, fa més de 300 anys i encara tenen sentit avui dia, sembla mentida però ens indica que l´únic camí és el que emprenem: la independència. Nosaltres tenim la sort i el privilegi d'arribar-hi. Gràcies a tots,
La intenció sempre a set axafar i limitar la llibertat de Catalunya. Res nou.
Ara del que es tracta es de que no ens prenguin bous i esquetlles amb la "mediació". I l'única manera de accomseguir ho es declaran DUI primer després media. A qualsevol mediació s'hi ha de dentrar amb les cartes mes fortes.
JordiP
Veuen una ocasió d'or per portar a terme el que deia l'assassí Queipo de Llano: "Haremos de Madrid un vergel, de Bilbao una gran fábrica y de Catalunya un inmenso erial". La veritat és que ho van intentar, però l'autarquia els va forçar a aprofitar la tirada industrial i exportadora de Catalunya. Per això es van esverar tant quan les inundacions del Vallès de 1962. Ara, però, com que el PIB de Madrit és més alt (i més virtual, compte) creuen que els ha arribat l'hora. Un pam de nas?
L'economia és també...
... el seu punt més feble. El Maig del 2010 fins a 3 presidents, Obama, Merkel i el President Xinés, van trucar a Zapatero (en plena campanya de despesa per revifar una economia en fallida) per dir-li que aturés la bogeria. El motiu era que amb el nivell de dèficit que agafava ESP en pocs mesos tindria un deute en volum i interes impagable i el país faria fallida, arrossegant tota la economia mundial. ESP te unes setmanes mentre el BCE li aguanta la prima de risc. Després intervenció.
Nuria de Mèxic
Jo crec que sempre han odiat i envejat Catalunya. Pero ara estan rabiosos per el paperot que van fer el diumenge. A Mèxic aquesta setmana a les universitats els joves han quedat impressionats per la repressió policial. Fins fa una setmana lo mes destacat de Catalunya era el Barça i molt pocs sabien que el diumenge es faria un referendum. Aquesta setmana, com diu el jovent, ha sigut trending topic. I tota la simpatia va per els catalans ¡¡¡
endavant
per aixo i per molt mes es mereixen un bon cop de falç.. endavant segadors!!!
Narcís ( espanya necessita criminalitzar-nos per a ells amagar, no sentir-s'hi delinqüents .. seguir deturant-nos en prosperitat, seguir, anihilant-nos com nació i seguir espoliant-nos económica i material .. siguem llur ninot de pim pam com argamassa de sa farsa d’estat!)
Defora, a espanya, i de sempre, si ets català-na, ja has begut oli .. tant és els hi diguis ser Catalunya plena d'espanyols àdhuc catalans ídem, haver munt del RCD així com massa penyes madridistes, tot allò que feu Catalunya pro espanya ( com a mateixa invasió francesa ), etcètera . . . si ets català-na o, simplement, vius a Catalunya i això sent paisà-na àdhuc familiar d'espanyols, sempre seràs un " fill de put. " àdhuc aquests darrers ' éstos son los peores '! PD: així ha estat sempre!
MFX
A Catalunya no tenim cap altra companyia de gas pròpia. Però m'he donat de baixa del servei tècnic de gas natural i l'he contractat a una empresa local. Hem de protegir els nostres.
No patiu que Espanya
patirà la llei de l'acció-reacció! Tot el mal se'ls girarà en contra ben aviat!
Per MFX
https://www.catgas.cat/
Ciutadana farta
Si que la tenim , catgas, i la llum holaluz i factor energia, el que no se es d,aigua
Jordi (Català i Suís)
El parany de la proposta d'eleccions autonòmiques: els Espanyols volen ara eleccions autonòmiques. El més probable que aquesta proposta estigui acompanyada per una inscripció massiva d'Espanyols al Cens electoral de CAT. Potser els 15'000 policies espanyols que han arribat a CAT ja han estat inscrits al Cens. Recordeu que el Quebec va rebre 1 milió de nous habitants a la regió de Montréal un any abans del 1995, any del referèndum d'Independència. I un any després varen tornar a desaparèixer.
Jordi (Català i Suís)
Nova estratègia del Càncer Ocupant Espanyol: manipular el Cens amb arribada massiva d'Espanyols i forçar eleccions autonòmiques. Potser és el que els han proposat els cínics de l'UE. Qui lo sap ?
Jordi Català Sobirà
Després del referèndum toca DI. El pitjor q podríem fer seria devaluar els resultats del referèndum, tirar-nos enrere o caure en els paranys i la propaganda dels qui ens volen sotmesos i esclafats per sempre més.

envia el comentari