Madrid no pot aguantar gaire

"Poden mantenir una posició radical durant uns dies, potser setmanes, però de cap manera mesos. Amenaçarien excessivament l'estabilitat econòmica d'Europa i el seu deute costaria massa diners als contribuents del nord del continent"

Madrid ho aposta tot al no. No a parlar, no a pactar, no a reconèixer les institucions de Catalunya com a interlocutores. És una jugada perillosa, molt en la línia borbònica. Només té dues limitacions bàsiques; una és que l'opinió pública espanyola continuï prou desinformada com per assumir tota mena de riscos en defensa dels interessos exclusius de les seves elits. I el segon condicionant és el temps. Poden mantenir una posició radical durant uns dies, potser setmanes, però de cap manera mesos. Amenaçarien excessivament l'estabilitat econòmica d'Europa i el seu deute costaria massa diners als contribuents del nord del continent.

 

Arribats a aquest punt, l'última eina de defensa és la declaració d'independència. Una acció d'aquest tipus posaria definitivament sobre la taula un problema que caldria afrontar molt més enllà de la Unió Europea. Però també és cert que, per fer-ho, el Govern català ha d'estar raonablement segur que pot defensar els seus ciutadans de la reacció previsiblement violenta de l'Estat. La famosa DUI és una arma que no és gradual i que només es pot utilitzar una vegada. Prudència, doncs.

 

En definitiva, estem recorrent terreny desconegut, com va predir ja fa anys Artur Mas. Som a prop d'un final que requerirà unitat i màxima mobilització, aquesta és l'única certesa.
Comentaris
Jordi Estelada
D'entrada que posin els Mossos sota les ordres exclusives del nou Estat Català perquè seria penós que encara haguessin d'obeir ordres espanyolistes. Els Mossos estan per garantir la seguretat de la ciutadania davant dels qui pertorben l'ordre públic (la PN i la GC, sempre han actuat com el que són: forces d'ocupació i de repressió, i ara tbé alteradors de l'ordre públic), i davant la més que previsible actuació de grupuscles d'ultres esperonats pels de sempre.
Ara i aqui
Tant el govern com les CUP, estan acordant la millor manera i el millor moment per a la DUI, els catalans ho sabem i sabem també que pot trigar uns dies, tant es, serà quant calgui, als espanyols aixo els fa posar nerviossos, no saben com fer res, a part de les corrsponents amanaces, res de nou, per tant poc a poc i bona lletra, tot arribarà.
Sí, esperem que arribin els contenidors de la Xina o de on sigui. Però aquest cop plens de RG i AKA-47
Arizona
CONTINUAREM TOSSUDAMENT ALÇATS. Ara que hem arribat fins aquí no tornarem enrere. Pacíficament hem de resoldre el nostre problema x tal q no es torni a repetir en generacions posteriors. No creiem en les promeses de l'estat espanyol. Prudència, calma, resistència i alertes, això sí. La setmana vinent crítica
ATUALDF
Doncs som-hi! Ja sabíem que aquest moment havia d'arribar, no serà pas ara que ens farem enrere. Només depèn del poble i darrerament el poble ha invadit els carrers, convençut!. El camí a la independència fa temps que ha començat, potser al 2010 va haver-hi el punt d'inflexió. Ara toca proclamar la república catalana i resistir. Endavant catalans!!!
Jordi (Català i Suís)
https://www.vilaweb.cat/noticies/guardies-civils-acarnissats-en-pobles-petits/ Veient les imatges de les agressions dels Espanyols a Callús només em venia un desig profund i fort: la destrucció total i permanent d'Espanya. La meva mare fa més de 80 anys que espera que fotem fora els Espanyols i jo més de 50. Però si rellegim la Història aquesta raça de cafres i bèsties hi tornen sempre. Només mereixen llur pròpia destrucció. Són el Mal encarnat a Europa.
Jordi (Català i Suís)
Els Espanyols són el Mal. Només una raça maleïda pot fer patrimoni nacional i cultural la tortura i execució d'un toro enmig de bèsties maldites humanes que aplaudeixen un psicòpata que en diuen toreru. Els Espanyols són el càncer d'Europa. Les imatges dels policies espanyols agredint catalans indefensos a la CNN davant d'en Dastis i l'Amanpour collant-lo, reflecteix perfectament la raça que tenim al damunt.
Jordi (Català i Suís)
El Càncer Espanyol ja ha perdut però com encara té molts mitjans per fer mal als Catalans i una manca total de moralitat, el patiment que encara produirà als Catalans continuarà. El Mal és així. Recordeu el Nazisme, Feixisme i Comunisme. Recordeu la Inquisició cristiana. Els Espanyols - llevat d'una petita minoria, potser un 15%- formen part d'aquest càncer. Només un gran patiment que els apropi a llur destrucció pot fer-los canviar.
Em sembla Sr. Cot que s'equivoca.Sense DUI
No hi ha presió de cap mena per dingú excepte nosaltres. La violencia vindrà igual, començaran a posar gent a la presó, declararan diaris i partits il.legals, tiraràn la clau al mar i aquí no ha pasat res. Europa podrà respirar alleugerida. La DUI es l'única força que te Catalunya.
Freedom
Is not free. La llibertat no es gratis.
Jordi (Català i Suís)
Fins avui només dos diaris francesos donaven una informació i opinions correctes de la situació a CAT: Libération i Le Figaro (Mathieu de Taillac). Avui Le Figaro publica articles vergonyosament anti-catalans. Le Monde no fa pas millor. Le Point publica un article de l'anti-català vergonyós François Musseau que també publicava al diari suís Le Temps. Els suïssos francòfons Tribune de Genève, Le Matin i Le Temps sempre publiquen articles copy-paste d'agències o articles contra els Catalans.
Jordi (Català i Suís)
Els mitjans suïssos de la Suisse Romande francòfona tenen a llur sí un fotiment de gent d'origen espanyol. Per això Le Matin (seu a Lausanne) va tenir la barra de fer un reportatge entrevistant només a Espanyols, tots ells parlant un francès horrible pitjor que una vaca espanyola (és un expressió típica). Només un xicot català parlant un francès perfecte es declarà a favor de la independència. Hem d'anar als mitjans germànics, escandinaus i britànics per trobar articles correctes.
Jordi (Català i Suís)
Ni el Banc Sabadell ni la Caixa ni la Guàrdia Civil, ni la Policia Espanyola ni la Justicia dels Espanyols ni El Pais ningú no podrà amb els Catalans si es mantenen ferms, serens, units i RESISTEIXEN ! Només cal RESISTIR. L'usura la tindran Ells, aquest Càncer que hom diu Espanyols. Potser durarà el calvari un any més o un any i mig. Però ho assolireu. I després seran els Espanyols els qui patiran. I cal un Exèrcit i potent. Cal un Exèrcit de Milícia com a CH per evitar una altra ocupació.
Jordi (Català i Suís)
Cada agressió física o moral dels Espanyols s'afegirà a la Memòria Històrica dels Catalans i serà transmesa als nostres descendents. Els Irish encara detesten els British per exportar patates mentre 1 milió d'Irish moria de fam al segle XIX. La Queen of England visità Dublin fa uns anys i els Irish varen buidar la ciutat: boicot total. Els Espanyols s'estan acumulant crèdits negatius a grans passes.
enric
L'article em sembla be, però si puja la "prima de risc" el que resulta perjudicat és el poble espanyol que té que pagar uns interesos més alts pels prèstecs. Els països prestataris, certament, corren un risc major però se'l cobren de sobres a través dels interesos. Fins a cert punt, ja els hi va bés. És una simple precissió, res més.
catala progresista
cot el tarat del jordi suis tinc un dubte es 1real, es 2 un tarat mental, cas de que fos el segon sr cot de quina mena de sanatori psiquiatric ha tret a aquest individu, m'agradaria cot em donara la direccio del psiquiatric on esta aquest individu a suissa o espanya cal que parli amb el director del sanatori, per a que m'expliqui quina malatia o deliri te aquest paio, pareix ser ademas cot que en el teu pamflet, o diari tots els malats mentals i fanatics de catalunya escriveixen pero lo del
senyals
El fet que les empreses del Pont aeri deslocalitzin la seu és un senyal clar que la independència és real i propera.
catala progresista
deia que lo del jordi es de nota i jo com a periodista vull investigar les malaties mentals als cervells i el jordi aquest te una sintomatologia de malat de llibre per favor sis plau on es el psiquiatric on esta aquest paio.
Seny i rauxa
A mi em sembla que la millor opció és fer una DUI "en diferit". És a dir, no fer-la immediatament, però deixar permanentment la possibilitat oberta de fer-la en qualsevol moment. L'Estat espanyol està atacat dels nervis i va permanentment a remolc de tot el que passa. D'aquesta manera hi ha moltes més possibilitats que ells s'equivoquin altre cop greument i que nosaltres tinguem més cartes per jugar.
Doncs
Doncs estudia't tu mateix, català progressista, que déu n'hi do!
voleu
Voleu dir que en Jordi (català suís ) no és una invenció del mateix català progresista?? Tot aquest rotllo de "raça maleïda", que són "el Mal" em sona més aviat a un trol unionista intentant sembrar zitzània i fent veure que els indepes som mala gent. És que semblen els dos igualment dements.
Està bé que les empreses del pont aeri s'en vigin
formen part de l'estructura de poder espanyol. Al seu torn en sortiràn unes altres molt més competitives i que es nodriran de talent real i no d'enxufats.
Jordi (Català i Suís)
Durant 40 anys els mitjans catalans (i també els polítics) han amagat l'odi als Catalans que tenen una bona part dels Espanyols. I encara l'amaguen. El batlle de Dosrius ho explica. L'apallissaren i sentí l'odi dels qui el colpejaven. Fa uns 15 anys érem amb uns veïns vora mar a l'Empordà i reberen uns amics que venien d'Andalusia per la mort d'un parent. Tota aquesta gent havia arribat a CAT feia més de 30 anys. Suite.......
Jordi (Català i Suís)
Suite: explicaren que varen anar a dinar a casa d'un cosí allà a Andalusia. Hi havia tota la família i el cosí, la dona i els fills ja grans es passaren el dinar parlant malament dels Catalans amb insults i tot. Aquest matrimoni no volgué enverinar més el dinar i marxaren ràpidament. Ens digueren que mai més no tornarien a visitar aquest cosí-germà. La dona molt emprenyada ens digué que ella se sentia catalana i que els seus fills parlaven tots català als néts. Suite....
Jordi (Català i Suís)
Suite... La història viscuda per aquesta dona emigrada d'Espanya és tan freqüent que mai podria ésser considerada anecdòtica o com es diu en estadística una aberració estadística. Els mitjans Catalans haurien de mostrar realment quin és el resultat social entre els Espanyols de les campanyes i declaracions contra els Catalans que fan polítics i periodistes. Simplement mostrarà al món el MAL que comanda aquesta nació.
Narcís ( espanya són ells .. llavors que els hi fum nostra marxa que no sigui seguir violant-nos en tots els ordres i facetes?)
Un estat que esmenta com llei, democràcia , constitució i estat de dret .. tant abús, tant recurs, tanta tergiversació i tanta vilesa . . . no n'és un estat, n'és una màfia d'allò més criminal o professional del frau econòmic , del frau de llei i de la coerció penal! PD: aquest país veí .. no té solució ( anem's-en abans que ens esfondrin nacionalment i econòmica!)!
Cartanya
Nosaltres ja no podem (crec) perdre mes, hem sigut apallissats, ara tenim que viure, com estan obligan a marxa a les empreses mes dubtoses amb la nostre independència, inclòs han creat una llei, per saltarse les decisions dels accionistes, i amb el permís d' Europa? les accions de aquestes empreses en pocs dies tornaran a estar com si estiguessin aquí. Nosaltres encara no hem dit la última, esperarem al dimarts avia'm que ens diu el nostre president.
MFX
Con ho tenim per ingressar els impostos a la nostra agència tributària? Tinc pressa per pagar-hi.
EREP
Fa 303 anys, jà ens van destruir, pró som com l'ave fenix,reneixem; Europa te por,dons si consenteixen amb Catalunya, tenen : Fransa, la Catalunya Nord, els Bretaña, etc etc.- Italia, Sicilia, l'Italia del Nord, i altres - Holanda,,los belgas i los alemanes- Alemania, tenen Baviera que també es vol separar; etc. etc. Nosaltres, els catalans, som un Pais amb una llengua i unes costums diferentes de la resta d'Espanyols, per dir- ho mes clar; som de una altre raça.
EREP
Els catalans no som ni més bons ni mes dolents; som simplement diferents, com ho són els vascos, els gallecs i asta els andalusos. Aixó vol dir que volem ser un país amb ESTAT; que ens volem gobernar, baja, hi ser amic de tothom. Oi que ho enten Sr. Rajoy?
Soletat
Jupiter entra a la casa d'Escorpi, avui, això vol dir que passarem un any, fins novembre del proper any, que anirà a Sagitari(Espanya) que patirem molt, però Jupiter ens farà aguntar

envia el comentari