Humiliaran fins perdre

"La jornada de l'U d'Octubre va demostrar que l'Estat també participa de l'"A por ellos" inicial i que està perfectament disposat a deixar anar els policies rabiosos que udolen "que nos dejen actuar"

Sense anar més enrere en la història, el principal ingredient de l'actual cicle polític és la humiliació. El ribot d'Alfonso Guerra i la sentència del Tribunal Constitucional són això, humiliació. La mateixa humiliació, aquesta vegada sostinguda en el temps, que ha estat el menyspreu sistemàtic a les manifestacions més nombroses i cíviques del continent europeu. Les elits de Madrid han tractat milions de catalans com a pobres estúpids fàcilment manipulables des d'un sol dels canals dels seus televisors.

 

Però aquesta escalada d'humiliacions, per intensa que fos, encara s'ha incrementat. La jornada de l'U d'Octubre va demostrar que l'Estat també participa de l'"A por ellos" inicial i que està perfectament disposat a deixar anar els policies rabiosos que udolen "que nos dejen actuar" des dels hotels que okupen contra la voluntat dels propietaris, els cambrers, els ajuntaments i la ciutadania.

 

Una de les intencions del discurs de Felip VIè era aquesta, humiliar els mateixos que porten anys manifestant-se i que feia tres dies havien rebut els cops de porra d'uns policies i guàrdies civils que continuen amenaçant amb la seva presència massiva i macarrònica. L'article 155 i la detenció del president, que comenten amb lleugeresa i satisfacció les tertúlies de Madrid, són més humiliació. És per això que el president Puigdemont li ha respost "Així no".

 

I continuaran així. Menystenint que la humiliació és l'emoció més intensa que pot patir un col·lectiu humà. I que, quan s'ha transformat en impuls, és invencible.

 

 
Comentaris
Marc
"fins perdre": és ininte?ligible. Suposem que vol dir "humiliaran fins que perdin"
S'ha de valorar un efecte nou, el sorgiment públic, ara si, dels contraris a la independència. I això cal menar-ho amb molt i molt de compte, per a no crear dos bàndols enemics on només hi ha d'haver dos postures polítiques. Cal resumir tot el discurs de la humiliació, per a que sigui intel·ligible: per què es va fer el nou Estatut és quelcom que ningú recorda, i és quasi tant important com el que ha vingut després. Som un sol poble i hem de saber gestionar la convivència.
Els rius, les onades, les tempestes
no es poden controlar sempre! Això és el que és el poble català!
ferran
Ells fan el relat basat en calumnies, difamacions i mentides...És urgent canviar el nostre relat perquè la gent i mitjans internacionals percebin la crua realitat d’estar sota un règim colonial.
Al autor
Pobrecito, qué pena das. ¿Podría dejar de lloriquear un rato, por favor?
Posició
El que em costa més d'entendre és la posició dels Comuns. I no diem del PSC - o és PSOEC?
Ja no m'afecten els seus actes
Compte, espanyols, que encara no heu superat allò de Cuba i us en ve una altra de grossa.
Narcís ( què es pot esperar d'estat que permet policies " facin de veïns qualssevol aprofitant-se de dur uniforme?) ( què es pot esperar d'estat que n'és el primer en esperonà'ls-e perquè actuïn com ' los hermanos Watson ' entrant a poble de l'Oest?)
Aquest estat és malvat fora mida .. que si ' fractura '/ ruptura, quan l'única que hi ha és la d'espanya com no català al congrés, ni Parlament europeu, ni català al seus carrers, ni música catalana en ses ràdios de música ' espanyola ', ni . . . catalans a espanya ( el reguitzell d' aquests facinerosos seria inacabable .. només cal veure el mal tracte, l'anihilació, l'espoli i lleis per a ben fúme'ns així com ses mentides, infàmies i injúries àdhuc calúmnies, tot plegat, fal·làcies a dojo!)!
Narcís ( verament, no hi ha res a fer .. són d'altre món, món més proper a l'EI .. llàstima els decents/ dignes que també els han de sofrir!)
Es saben tan " miserables " així llur ' complex d'inferioritat ' vers nosaltres .. que pensen humiliant es posen a nostra alçada .. quan n'és a l'inrevés, ço és, delaten encara més sa misèria, misèria moral, ètica, humana i , com no, material! PD: si àdhuc a sos mateixos paisans que són amb nosaltres els hi deien ' éstos son los peores ' pel que fa a allò català ( potser tot esperant fossin pobres, tot esperant també volessin anihilà'ns-e !)!
La força de la dignitat
El 1-O no vaig poder votar. Vaig seguir des de bon matí la jornada de votació des de l'estranger. Vaig presenciar per la televisió i internet les brutals càrregues de la policia contra persones pacífiques i inermes. Però el que més em va sobtar, repetidament i en tots els indrets (a Barcelona, en petits pobles, a tot arreu), va ser l'enorme coratge cívic de la gent, homes, dones, joves, gent gran... A tot arreu la gent va plantar cara. No m'ho esperava. Em va fer sentir enormement orgullós.
terrassenc
Espanya, vulnerant els drets humans dels catalans s'ha convertit en una dictadura, un estat sense justícia. L'única resposta possible és la declaració d'independència de Catalunya i l'establiment d'una legalitat pròpia que restauri la justícia per els catalans. Els drets humans no són negociables.
Gabi
Va a ser una pena cuando Puigdemon convoque autonómicas dimitan todos y luego haya revueltas en las calles y los propios Mossos d'Esquadra tengan que cargar contra los independentistas.será todo muy triste y muy humillante. Lo veréis.

envia el comentari