Madrid, dins la gàbia del no

"Respecte a Catalunya, l'únic consens possible entre els diversos actors del règim del 78 és el no a tot i qualsevol moviment cap al diàleg, per mínim que fos, dividiria profundament el camp constitucionalista"

Després de la resposta turca d'aquest diumenge -a partir de la qual han descobert els efectes de la globalització- Madrid necessita desesperadament una aparença de negociació. Com diu la Comissió Europea, en un espai democràtic la violència ha de quedar descartada com a instrument de la política i per això les elits de Madrid han de fer alguna oferta de diàleg més o menys creïble. Més encara quan el Govern català ha demanat públicament una mediació internacional.

 

Però és impensable que facin cap proposta. Respecte a Catalunya, l'únic consens possible entre els diversos actors del règim del 78 és el no a tot i qualsevol moviment cap al diàleg, per mínim que fos, dividiria profundament el camp constitucionalista. Només per posar un exemple; des del punt de vista del PSOE d'Andalusia és preferible arriscar amb una possible independència de Catalunya i no moure res abans que renunciar al seu superàvit. I les empreses de l'Ibex, al capdavall, també participen del dèficit fiscal de Catalunya.

 

Madrid no dialogarà perquè no pot, perquè les estructures del règim estan dissenyades, precisament, per no haver de fer-ho. Ells mateixos es van fabricar la gàbia política on viuen. Per això són tan agressius respecte a la idea d'un referèndum pactat, perquè mai no seran capaços de fer cap proposta per al futur d'una Catalunya espanyola.
Comentaris
afededeu
Gràcies sr. Cot, senzill i brillant com de costum!
blanc
Compte! : segur, seguríssim, que molts voldran focalitzar tots els mals en Rajoy i els seus; n´hi haurà que ens diran: "Fotem-lo fora, amb nosaltres sí que anireu bé: ben progres, ben equidistants, ho podrem tot, som ben comuns ....". Compte amb els que en diran això: en el fons són iguals que els altres ...... amb molta més vaselina, però iguals. Compte !.
Pitarra
El fet que estiguin atrapats es la nostra oportunitat, ras i curt.
Bernat
No em considero cap llumbrera però ja fa temps que penso el mateix. MAI seran capaços de der cap proposta sobre el futur d’una Catalunya espanyola. Molt bé Salvador.
Els números no els surten
Tenen un sector productiu casi inexisten i n'ho arreglaràn mai perqué treballar es considerat de tontos.
Sínia
Totalment d'acord. Jo ja fa temps que dic que el problema no és dialogar, el problema és què han d'oferir per tal que no marxem. I això no estan disposats a oferir-ho. Si fossin intel·ligents haurien vist que una pacte fiscal era bona idea: més val una part d'alguna cosa que tot de no-res. Però ai, el seu tarannà no els deixa. Llàstima per ells,
MariaLlum
L`'ùnic a dialogar es quins deutes es queden ells i la quantitat de diners que ens han de abonar. No tenen res a oferir-nos Si ens quedem, ells hauran guanyat i comque mai cumpleixen les seves promeses, lo que ens esperaria serìa més acollament. Demano per favor i de genolls al President i als partits catalanistes que ni s'ho plantegin. Un pais que te tan d'odi als seus cors no es beneficios per nosaltres. Espanya es tòxica. Marxem aviat ho ens encomanarem

envia el comentari