Cop de porra a la civilització

"L'Estat espanyol ha internacionalitzat definitivament la causa dels catalans i ha perdut el control de la situació"

L'error de Madrid ha estat colossal. La seva reacció violenta contra milions de ciutadans que volien exercir els seus drets ha estat un cop de porra contra la civilització, però també contra la globalització. La premsa internacional ha reaccionat amb moltíssima aprensió cap a un estat que ataca els propis ciutadans en nom de pactes de fa quaranta anys amb la dictadura franquista. Els policies i guàrdies civils que han ferit més de vuit-centes persones indefenses també estan fent baixar la cotització de l'euro, a l'hora que han disparat la desconfiança en l'estabilitat de l'economia espanyola.

 

Ara a Madrid li pertoca pidolar que se li mantingui el suport internacional, malgrat la seva repressió vergonyosa contra milers de persones que, al capdavall, són ciutadans europeus. L'Estat espanyol ha internacionalitzat definitivament la causa dels catalans i ha perdut el control de la situació. Espanya ja és al costat de Turquia.

 

La societat catalana construirà una República exemplar. Enmig d'una pluja de cops de porra i patacades de bóta militar, ha estat admirable la contenció dels joves catalans que defensaven els seus instituts. I encara més emocionant ha estat comprovar la fermesa de la gent gran, dels què sabien perfectament a què s'enfrontaven. Aquest diumenge, durant el dia, molta gent ha plorat. Però ha estat l'última humiliació, la que sega cadenes. 
Comentaris
terrassenc
Brutalitat policial premeditada contra població civil indefensa = dictadua. La República Catalana ès una qüestió de supervivència.
VOTAR ENS FA LLIURES
Gracies Salvador! Avui he plorat com be dius tu. Pero tens rao! Avui tambe m'he adonat que soc molt mes lliure i fort que el divendres. Visca Catalunya! Visca la republica!
Jordi (Català i Suís)
La brutalitat i la violència ordenada pel govern espanyol contra els Catalans no ha estat pas improvisada. 1975-76-77: vaig participar a manifs al carrer i el gener del 76 en Fraga ens va enviar les Brigades de Valladolid. Veient les imatges avui i comparant-les amb les que vaig veure i viure fa 40 anys, hi he trobat una diferència d'actitud entre els policies espanyols de l'època i els d'ara: molta ràbia i desesperació ara que a l'època no tenien. I he descobert per què: saben que han perdut.
Jordi (Català i Suís)
Visionar les imatges de les agressions dels policies espanyols, dels encaraments amb els Mossos; de la ràbia i el maldestre comportament emduent-se urnes emmascarats, m'ha produït una joia interior que no havia tingut mai abans només quan en Franco va morir i mentre l'Arias Navarro plorava tota la família reia a crits de joia. Tots els Policies Espanyols que apareixen expressen inconscientment "ja hem perdut". I jo els dic "Aneu a l'infern, foteu-vos i no torneu mai més a CAT ni de vacances !"
Ocellet del Conflent
Tan de bo sigui així.
SHAME FOR SPAIN!!!!!!!
És la pròpia Espanya quI ha obert les portes a la independència de Catalunya. L'actuació d'ahir de la policia és un escàndol! VERGONYÓS I FASTIGÓS! Com també el relat manipulat dels fets via declaracions polítics espanyols o mitjans de comunicació espanyols! LA LLIBERTAT DE CATALUNYA ÉS A TOCAR!
Guillem
Utilitzaven drons x enviar als represors a on havia menys gent per atonynar-la. Ahir es van utilitzar drons de reconeixement x veure si hi havia gaire gent en els colegis i enviar hi o no seguidament la policia represora.A Cardedeu en vam veure un. Em pregunto, esta permes o hauria de ser nomes x expedicions militars
alerta
Ara es compren l´ïnteres dels unionistes per no anar a votar, segur que ja coneixin les actuacions policials i axi estalviarse els atacs sense control SOM LLIURES
giramón
Jo no sento humiliació, sento orgull per la fermesa, la dignitat, l'esperit demòcrata, etc etc., del meu pais.
caesar
Sr. Cot , lo terrible en pleno siglo XXI es saber que esta brutalidad salvaje DA VOTOS no solo en la españa profunda sino también en el palco del bernabeu, DUI YA !!!
gualbenc
tot el meu suport als vuit-cent i escaig de ferits, cal que presentin denúncies als jutjats de guàrdia, a veure si es colapsen i també, a qui toqui, que demani a la magistrada del TSJC que actuï contra els qui han desobeït la seva interlucotòria amb "excés de zel"
Un lliri a cada ma
Ahir, jo també vaig plorar de ràbia per la brutalitat amb que va actuar la policia espanyola contra gent pacífica i indefensa, però també d'emoció i d'alegria pel SÍ rotund obtingut malgrat la repressió espanyola, i queens obre les portes a poder ser lliures d'una vegada i per sempre. El meu escalf i solidaritat amb tots als ferits. Els desitjo una ràpida recuperació. Un petó a tots.
Alwix
Ma mare em va dir unes paraules el 20 de setembre que mai no oblidaré, Salvador. La humiliació és seva, no ens poden prendre la nostra dignitat.
Poble armat ...
... poble respectat
B.
El problema és que a Espanya no hi ha una dreta moderna. La suposada democràcia només te 40 anys i el tarannà autoritari i arcaic de tota aquesta gent, que es copsa a diari a ABC, La Razón, Libertad Digital, Cope, etc etc..dista molt dels paràmetres europeus.
Fins que no es vegin a prop de la fallida
no deixarà de ser un afer intern.
Narcís ( si mana un partit titllat d'organització mafiosa sinó d'allò més semblant amb el munt de corrupció d'allò més criminal en quantitat .. què n'espera ningú d'estat així !)
Si un ' policia ' en lloc d'anar contra el frau, l'estafa, l'atrac, el macarró, el saltejador, l'abusador, l'assassí, el violador .. el corrupte actiu i passiu .. el terrorista .. així com contra protagonista de ' tumult penal '/ sedició ( policies d'ahir sí que ho foren!) , tot plegat, amb uniforme que es deu al ciutadà, bon ciutadà, que al cap i a la fi n'és qui el paga .. fa tot el contrari, damunt, fora mida .. què nassos hi fum de policia ? PD: sense comentaris!
J.M. Viñas
Crec que estaria bé que a les concentracions davant les forces d'ocupació en comptes d'insults, als quals ja hi estan acostumats perquè és el llenguatge habitual al llarg del seu escalafó, s'expressés "SHAME ON YOU!", "VERGONYA!", que fa més mal i evita l'equiparació d'uns amb els altres.
Jordi Estelada
Venen dies durs, hem de continuar mobilitzats i no caure en les seves provocacions!

envia el comentari