I ara què?

"I els que observem atònits com la rauxa s’ha endut temporalment el seny, ens preguntem amb una enorme pena i amb molta indignació, i ara què?"

No em cal esperar més per expressar el que sento aquest primer d’octubre de 2017, un dia del segle XXI amb aparença de no haver superat el XIX. Com imagino que alguns altres, ja em sé el final d’una peli on tothom hauria d’haver estat conscient del què es jugava i qui no ho sabia no hauria de treballar en política. De fet són els polítics els que han dut la gent a aquesta patètica situació, enrocats en les seves posicions, insensibles a la complexitat. Mentre al carrer fins i tot les forces de seguretat s’han enfrontat en interpretar què volia dir l’ordre judicial d’”impedir la celebració del referèndum sense alterar la convivència social”, els veritables interessats en aquesta guerra entre germans estaven a les seves mansions de les diverses serres muntanyenques esperant a veure el desenllaç i els seus titelles, els polítics, explicaven a les seves televisions afins la part de la pel·lícula que més els interessava. La gent i el seus sentiments, com sempre, la carn de canó de les revolucions.

 

Però quan es produeix l’enfrontament dins d’una comunitat, una minoria molt mobilitzada acaba implicant fins i tot als que per res estaven interessats en formar-ne part. De sobte sembla com si tota la gent que no hi ha pres partit, potser perquè el estatus quo ja els està bé, potser perquè una i altra opció no els satisfan, també formés part de la part. Quan els nostres governants catalans diuen que se senten violats per la força de l’Estat (la força és el que defineix l’Estat), per què parlen en nom del tot? Crec que el pitjor error de l’independentisme ha estat creure que la seva posició era la de tots (si hagués estat clarament majoritari, cap urna s’hauria pogut prendre!) i per la seva part el Govern de l’Estat s’ha equivocat en pensar que l’independentisme era una qüestió de quatre eixelebrats.

 

Amb els dos errors de càlcul s’ha anat per part de Puigdemont a celebrar un referèndum contra les decisions dels jutges i per part de Rajoy a dur la repressió més enllà de la requisa de les urnes. Tots dos han aconseguit l’objectiu, però pagant un preu molt alt: no hi ha hagut referèndum, però ha estat a costa d’assimilar la imatge d’Espanya a la de fa cinquanta anys.

 

I els que observem atònits com la rauxa s’ha endut temporalment el seny, ens preguntem amb una enorme pena i amb molta indignació, i ara què?
Comentaris
acp
sra.nebrera,vostè es pregunta I ara que? Nosaltres ja sabem la resposta!!!
Pepone
No has entès res o ets una cínica. Som nosaltres, la gent que, volíem votar i som nosaltres, la gent, que hem arrossegat els polítics fins aquí.
XavierC
Quan una persona pateix una malaltia infecciosa, pot arribar a curar-se, però li queden seqúeles, quan ha militat al PP també. Vés a cagar, pedant de merda
Sly
Ara la gent com tu que neguen el què és ja una realitat, espero que les passeu putes per sobreviure socialment a la futura República de Catalunya. Abans que siguem una realitat, però, encara tindràs més oportunitats d'exposar el teu sempre minoritari punt de vista, per exemple quan declarem la Independència.
Catalunya 427
Ara tu mateixa,pots fer el que te sembli millor.Nosaltres marxem.
Alna
Em fas vergonya. A Sant Carles de la Ràpita la policia militaritzada espanyola ens han cosit a hòsties. Prou Nebrera, prou. L' equidistància va morir ja fa uns quants dies Voler ser equidistant en aquests moments es estar d'acord amb la barbarie VERGONYA
Prou de putes i ramonetes!
No témboliquis, Nebrera, que ja n'estem farts dels teus embolics. I ara què? Claríssim. Mai no havíen esta les coses tan clares com ara. Ha caigut totes les caretes. Fins i tot la teva de de puta i ramoneta indocumentada.
És
És un article repugnant, d'una immoralitat sense fons. Tant fastigós com les declaracions de la Soraya, el Millo, l'Albiol o l'Arrimadas.
enric
Ara Sra Nebrera, vaga general, dui i cap diàleg amb Espanya. Amb assassins no hi diàleg
República!!!
Domenec
Doncs tu cap a casa i deixans en pau
Pobra neofranquista babaua
No se'n va sortir en poder viure de la menjadora amb el PP i ara té els pebrots de donar lliçons. A cagar a la via!
Ara ve el mambo
Ja sé que no ho acceptaràs en ta vida, però el que ve és la INDEPENDÈNCIA. I no valdran falsos arguments que no es compleixen lleis antidemocràtiques. A dormir i a païr-ho com puguis.
La Caterineta
Aquesta setmana farem la REPUBLICA CATALANA I en breu s'afegiran els nostres germans balears i valencians. Llavors ja podreu anar a la via, oi?
xnv
"Crec que el pitjor error de l’independentisme ha estat creure que la seva posició era la de tots (si hagués estat clarament majoritari, cap urna s’hauria pogut prendre! " Digui, quin % a favor de votar hauria calgut per a evitar la càrrega d'aquests feixistes? Quanta baixesa en el seu comentari, senyora.
Jordi (Català i Suís)
Estic segur que la dona que ha escrit aquest article no té pas cap amic, parent o amic que s'estima que haja estat agredit en aquesta "guerra entre germans" que ella anomena. Jo sé que Ells, els Espanyols, ja han perdut i que les cares i els comportaments dels policies espanyols ho reflecteixen. Als Espanyols els dic: Foteu el camp de CAT i no torneu mai més ni de vacances `!
SHAME FOR SPAIN!!!!!!
DECLARACIÓ UNILATERAL D'INDEPENDÈNCIA, així de clar!
Veleta Nebrera
Quan parla la Sr Nebrera sembla un ventrilocuo de l'Iceta, de vegades, d'altres de la Colau, de vegades de....Serà Zelig?
Garmens
"..si (l'independentisme) hagués estat clarament majoritari, cap urna s’hauria pogut prendre!" ????? Seriously?
Giramón
Sra Nebrera, cal esperar el resultat de la votació. I ara que el tenim, ja sabem el què. La república. És trampós, no acceptar el joc que no em va bé. S'ha celebrat el referèndum, qui ha volgut ha votat, i ha votat el que ha volgut. Ara tenim resultats, i aquests, indiquen el seu i ara què seu,
Toni Font
Ja no hi ha terme mig, Sra Nebreda. Se'l va endur ahir la brutalitat policial.
Ara Monserrat
Pasiu bé i moltes gracies.
Doncs ja li dic jo
L'únic camí que Espanya i Europa han deixat al catalans és una DUI, esperar la reacció espanyola (sense cap mena de dubte violenta) i convertir la situació a Catalunya en una típica d'ocupació colonial. L'objectiu no ha se ser Espanya perque militarment no podem guanyar, sino convertir-ho en una situació insostenible per l'imatge d'Europa i que obligui a expulsar a Espanya.
Pitxolí
1. Moltes gràcies, sra. Nebrera, per no haver-nos recordat que el referèndum era il·legal. 2. Suposo que deurà estar d'acord que el PP ha fet un considerable esforç perquè no es pogués saber si la posició de l'independentisme és «la de tots». 3. Vostè diu «...no hi ha hagut referèndum,...» . Faci-s'ho mirar. 4.Les línies que ha dedicat a la brutalitat policial són molt significatives.
vado
que voleu que us digui una ex aspirant a la cupula de los ppeperros
Narcís (l'autora parla així per interessos quins siguin, potser esperant plaça de jutge? ) ( verament no n'és gens normal parlar/ escriure així , ja no només perquè per majoria aclaparadora d'espanyols som ' put. Catalunya ' sinó després d'haver vist allò d'ahir!)
-- La població catalana demana/ reclama allò guanyat democràticament .. si més no, un referèndum, on n'és el problema? -- Del 77 ençà n'és obvi les bestieses verbals que pul·lulaven i pul·lulen defora, sia per mitjans, sia per politicastres, contra Catalunya! -- I de sa població .. què cal dir que no sapiguem, escoltem, dia rere dia ( malgrat minoria decent/ digne defensora de la veritat, el bé i el dret, dret natural! PD: mai més anihilats, espoliats, befats i maltractats .. ens n'anem !
at
per mi t´en potsa anar a viure a les teves estimades ecspanyes, no m´agrades nebrera
neta
Aquest article es un despreci total per la feina feta per la gent i per els voluntaris i a mes ames despreci absolut per la DEMOCRACIA. fes s*ho mirar sra *professora de dret*. ..
Maite
Aquesta ja esta demanant feina a Madrid.
Oriol Camps, de Berga
Sra Nebrera és d'un cinisme i crueltat absolutes dir que si la postura favorable al referèndum hagués estat majoritària cap urna s'hauria pogut prendre. És cínic perquè preteneu assimilar majoria amb unanimitat; els independentistes som majoria però no tenim unanimitat. I també és cruel afirmar això quant la defensa dels col·legis electorals es feia amb mitjans pacífics en enfront de les armes de la policia d'ocupació. Segons què potser s'ho podria callar, com a mínim per respecte als 800 ferits
Maica
Es qe ja li quedes lluny fins i tot a l'evole, que ja es dir. Visca Catalunya lliure!!! Vergonya Nebrera vergonya
ok corral
I denunciar a la jutgessa del TSJC i jutges de guàrdia? Sempre es parla de política i es deixa de banda a la justícia mafiosa, com si es tractés de professionals imparcials. Com es possible que una mafiosa del TSJC dicti una ordre i s'interpreti alhora de forma manifestament oposada (mossos i polimilis) i no digués res? Són això, una màfia, i espanya no ha estat mai una democràcia. Basura d'article tot ell, li paguen per això?
Obvietat
A Nebrera no li cal anar a viure a Madrid; ja «és» a «Madrid»
JORDI CENTELL
Senyora Nebreda: Que després del que va passar ahir a vostè només se li acudeixi escriure un article com aquest no diu molt de la seva intel•ligència, sempre per sobre de la dels altres mortals, però diu molt de la seva baixesa moral.
Pero a quien quereis engañar.
Hoy la Comisión Europea ha dicho que el bodrio de referéndum es más falso que una moneda de 7 euros con 20 centimos.
Cervera
Un article poc empàtic amb les víctimes, ni el mes petit bri d'humanitat. Entre línies s'entreveu que ha disfrutar amb la situación, sinceramen, Sra Nebreda la seva pretesa equidistància l'està fent totalment desequidistant.
Joan García
No sé si vostè ha anat a votar, però li ben asseguro que s'ha perdut una oportunitat d'or: orgull dels meus (seus) veïns. I, ara què? Li diria que comenci vostè per ser més objectiva de debò. Crec que vostè ha de reflexionar sobre la seva "realitat"
Jordi
"Crec que el pitjor error de l’independentisme ha estat creure que la seva posició era la de tots (si hagués estat clarament majoritari, cap urna s’hauria pogut prendre!)" Montse, vols dir aqui aixo no es una mica cinic? ;)
papitu
Doncs fotre el camp ràpidament d´aquesta preso que és españa que ens colonitza i ens genocida
Vilpuig
Sra. Nebrera: Això no va de capitans sinó de tropa. Som una bona part del poble pla que volem tocar el dos d'aquesta Espanya decadent.
Narcís ( ara tot encaixa .. !)
De debò és professora de Dret Constitucional .. a la UIC ? Renoi, n'és universitat privada de l'Opus Dei ? PD: haguéssim començat per aquí !!
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
LA UNION EUROPEA NO A DICHO NADA QUE SIGUI FALS EL REFERENDUM A Dicho ques un AFER INTERNO DE ESPAÑA Balla deja SOLA A CATALUNYA BOICOT A LES ELECCIONS EUROPEAS ,Si EUROPA NO ENS AJUDA ¿ PER QUÈ LA VOLEU VOTAR ? ¿ ARA QUÈ ?Facil no tardara molt EL PDECAT de corra al Congres dels Diputats de MADRID Ajudar al PRESIDENT ESPAÑOL del P.P. Con han fet sempre ¿ PER QUE ARA ES FA UNA VAGA GENERAL ? y no la ban fer cuan C.I.U. Va fer RETALLADES SOCIALS amb LA SRA CAMCHO I ARTUR MAS
un senyor antic
I ara qué?, dons llei de transitorietat juridica i declaració formal de lINDEPENDENCIA en forma de REPUBLICA, que no llegueix els papers senyora?
CCS
Nebrera maca, tu també vius en una realitat elternativa.
jordi A
Injustificable alambic de despropósits i mitges veritats. Avi li he descobert a més una vis cómica: "els veritables interessats en aquesta guerra entre germans estaven a les seves mansions de les diverses serres muntanyenques esperant a veure el desenllaç i els seus titelles, els polítics...” S´ha fea bosta de la CUP, amb la seva dialectica dels poder fàctics maquinant estratègies a costa del poble? Senota Nebrera, vostè no debia ser-hi. Y el seu resum: “Hemos hecho lo que no queriamos hacer"
qvic
"Quien tuvo retuvo" com diuen els castellans. I ara què, es pregunta una "advocada" que ha vista com acaben d'atonyinar indiscriminada, sàdica i criminalment conciutadans seus pel sol fet de voler votar, que no és ni delicte. Ara què? Ara encara amb més raó REPÚBLICA CATALANA //*//
Lidia
Saps què passa, Montserrat? Que el teu cinisme i prepotència disfressats d'opinió ja no ens interessen. Se't veu el llautó, sempre defensant el teu negociet encara que la realitat et passi per sobre. És estrany que "El Món" no trobi al país persones de veritable nivell intel·lectual i compromesos amb la veritat, dels quals ens encantaria llegis l'opinió, encara que no coincidís amb la nostra.
Elsa
Un article vergonyós, desprès d'haver vist la força brutal de l'estat no mereixes ni contestar-te, no obstant ho faig x que et vaig veure' t x TV3 desprès q molts de nosaltres vam estar defensant les urnes, si les urnes, les q tú te n'en fots i q el nostre Govern ens ha portat. No Montserrat, no. Es el poble q vol inde i ja q tú en poques paraules ens vols donar a entendrer q sóm uns ignorants, manipulats, etc. Jo et dic ben alt q ets una fracassada política. Bon vent i Barça nova.
Nebrera, NO HAS ENTES RES!
Ni manaires a les muntanyes ni politics sumissos. Aquí i ara mana el poble, els polítics obeeixen! I TOT PACIFICAMENT, A LA CATALANA !!! No hi ha pitjor cec que'l que tanca els ulls...
LA VEU DEL POBLE
¿Ara que ? NEBREDA ja pots començar a fer las maletas que per el teu pensament i la manera de fer no tens cabedu en aquest nou país, prepara tranquilament la maleta i cap el teu país de sempre ESPAÑA que es a on tens que anar PEPERA mes que PEPERA ransomade que ten haurías de donar vergonya de esriure el que escrius, fins i topt anan mes lluny vergonya de tenir aquets pensaments fora FEIXISTE a les ESPAÑAS. VISCA LA NOVA REPUBLICANA CATALANA. i LLIURE.
Segon
¿I abans què?
Antuan
I es queda tant ampla.
Irene
Doncs declarar la DUI i fer fora pacíficament aquests paios armats fins a les dents i morts de por, per com surten a agredir, i aquests diuen que son per ajudar a les persones, MENTIDA!!!!! FORA FORÇES D'OCUPACIÓ VIOLENTES I SALVATGES. Veus Nebrera com la teva España, S.A. NO CAMBIA. Au per tu per sempre. VCSI //*//
Carles
I Ara què? Quina pregunta més absurda! Vagi a una escola d'adults a estudiar la història d'Espanya i de Catalunya... Jo em pregunto, per què hi ha gent que no és periodista, ni politòloga, ni historiadora i tenen cabuda en un mitjà per escriure en un article?
Pere Gallerí
La veritat es que sorpren l'argumentació d'aquesta Sra. i es que les emocions es colen per totarreu. Es el problema dels que volen ser equidistants entre un elefant i una formiga, que sempre acaben a tocar de l'elefant.
Nuri
Nebrera ets una cínica i immoral. La força ha sortit , surt i sortirà del poble. Fas veure que reflexions amb seriositat però la teva ànima PP et segueix alimentant l'esperit. Via fora
L´art de les banalitats
Si preval el: "hi ara que". La repressió s'imposarà a la llibertat. Que la manipuladora equidistància i la interessada prudència, que han predicat i prediquen personatges com aquesta senyora (de política inconsistent i camaleònica), no ens faci perdre el camí o ser traïdors a Catalunya... El temps dels venedors de fum ja ha passat i si en sabem i persistim el futur serà nostre. Aguantem i La ploma vencerà a l'espasa
monica
La solució pacífica era el referendum
Quico
Nebrera, no em crec que no hagis entes res, no em sembles tan ingenua. Es molt facil estar sempre al mig sense mullar-se, i a sobre utilitzar la critica facil. Es molt facil tenir protagonisme sent qui diu l'ultima paraula amb aquestes premises de suposada centralitat i de estar per sobre del be i del mal. Sento ser tan cru, pero si hagues estat per persones com tu les dones i la gent de raça negra encara no votarien.
Fedor
I ara què?... Ara mambo.

envia el comentari