L’ocupació militar de Catalunya

"L’objectiu és el «deu a zero», la victòria absoluta, la destrucció política i personal de l’enemic i la rendició definitiva de la sempre sediciosa Catalunya"

Podem passar-nos la resta de la vida lamentant-nos perquè el govern espanyol i la immensa majoria de la política espanyola han renunciat a fer política amb Catalunya. No serveix de res, només per no adonar-se’n d’una veritat evident: no fan política perquè no la volen fer, perquè no estan disposats a discutir res, ni molt menys a renunciar a res.

 

Fan una altra cosa, el mateix que els suggeriria Maquiavel o von Klausewitz: fer la guerra. No, clar, no a l’estil clàssic. Ja no es porta allò de bombardejar Barcelona cada cinquanta anys per posar-la a ratlla, com deia el general Espartero i com li agradava recordar, mig en broma, a Peces-Barba, un dels pares (socialista) de la difunta Constitució del 78. Von Klausewitz afirmava que la guerra no era res més que la continuació de la política, tot i que amb uns altres mitjans. Cínic, sí, però cruament realista.

 

I aquí, per molts clavells i molt pacifisme a l’estil Gandhi que li posem a la cosa, n’hi ha uns que estan en guerra i uns altres que no volem deixar-nos arrossegar. Tanmateix, la lògica de l’Estat i de la casta que el té segrestat i espremut és la de la guerra. Per terra, mar i aire. Amb lleis o sense, saltant-se el que més convingui. Guerra. Això és el que senten i el que pensen, tot i que no gosen dir-ho. Guerra. Fins a les últimes conseqüències.

 

La lògica, doncs, és 100% militar. No diferent de la que va portar Franco a reprimir la revolució d’Astúries bestialment. En absolut. L’objectiu és el «deu a zero», la victòria absoluta, la destrucció política i personal de l’enemic i la rendició definitiva de la sempre sediciosa Catalunya.

 

La política (democràtica) busca l’acord, el pacte, l’equilibri, una victòria insatisfactòria per a tothom. Però aquí l’ofensiva s’ha plantejat d’una altra manera: volen una victòria per KO, com a la boxa. Desitgen veure l’enemic (no ho diuen, però el tracten com a enemic) estès a terra, inconscient i absolutament derrotat.

 

És guerra toba, però guerra. Com sempre ha passat a Espanya: l’exèrcit contra el poble. L’exèrcit espanyol només guanya guerres contra els espanyols. Ara està disfressat de Policia Nacional (civil però pseudomilitaritzada) i Guàrdia Civil (que forma part de l’exèrcit i porta un nom enganyós), però l’exèrcit és exèrcit. No són paramilitars. La Guàrdia Civil és oficialment un cos de l’Exèrcit, que patrulla les «fronteres interiors». És l’eina bàsica de control militar dels ciutadans. A més, volen i poden segrestar els Mossos i els recorden que formen part de l’exèrcit «civil» de l’Estat, per si no se’n recordaven: l’autonomia s’ha revelat com una ficció i la dura realitat ens ha caigut al damunt. Es pot acabar amb l’autonomia quan vulguin. Els Mossos són Estat Espanyol. Aznar i Pujol ho sabien perfectament quan ho van pactar.

 

La policia, essencialment, és dues coses. Una, la força civilitzada que persegueix els «dolents»: lladres, assassins, maltractadors, corruptes... fins i tot els que se salten els semàfors o corren massa a la carretera. És la força que preserva la seguretat i la llibertat de tots.

 

Però quan les coses es compliquen, la policia esdevé sempre un exèrcit bis. El monopoli de la força és exactament això, es digui Guàrdia Civil, Mossos o Policia Nacional o Gendarmerie o Carabinieri. És un exèrcit que es pot activar en moments de crisi: tenen armes, una ideologia més o menys militar, unes lleis que els emparen... El problema, en democràcia, és quan aquest poder extraordinari, el de repartir garrotades, cau en males mans i se n’abusa sense control, com ha passat a Espanya. O quan els jutges, els policies i els governants són els mateixos. Visca la divisió de poders i els equilibris de Montesquieu, Lincoln i Tocqueville!

 

Això és el que ens porta a l’evidència: Catalunya ja ha estat ocupada militarment pel seu propi exèrcit, que ni és seu ni està tampoc al servei de la societat espanyola, sinó de les oligarquies que monopolitzen Espanya. Deu o dotze mil policies paramilitars i «guàrdies militars», que pretenen apoderar-se d’uns setze mil Mossos i recordar-los què són exactament, a qui es deuen, qui els paga, qui els mana.

 

La jugada està plantejada així, per molt que la vulguem embolcallar amb clavells i somriures. Una jugada duríssima, descarada, descarnada. 

 

S’hi pot plantar cara pacíficament i intel·ligentment, sens dubte. I fins i tot fer bromes sobre el Piolín. Però no és recomanable enganyar-se sobre el fons de la qüestió: l’exèrcit espanyol ja està aquí, disposat a actuar com a exèrcit d’ocupació i repressió, sota un camuflatge democràtic de fiscals, lleis i jutges. Els propers dies (i setmanes) veurem l’exèrcit espanyol, no la policia, en acció. Sense manies, perquè l’aposta està ja fixada, encara que ens tremolin les cames: o tot o res. No hi haurà mitges tintes, perquè la política espanyola fa temps que es va acabar.
Comentaris
terrassenc
Vull creure que els nostres polítics ho tenen clar,i que la variable clau està en el cost econòmic que tindrà per l'estat espanyol trepitjar els drets humans a Europa.
Aljubarota
Via for l´invasor ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
jordi56
Com a mínim després no anem am rialletes amb els espanyols.
JCM
L'única cosa que ens queda és la força de la gent . El nostre "exèrcit" som nosaltres mateixos , i farien bé en no menysprear-nos , perquè no ens calen armes . Un escenari de retirada massiva de diners dels bancs , vagues generals , mobilitzacions i aturades econòmiques amb primes de risc de pànic i l'Ibex fregant el suïcidi , faríem que signessin , si no la rendició , si més no l'armistici i ho faria la UE. Només cal ser valents i no defallir. La llibertat no té preu però Espanya sí .
Narcís ( text clar .. i la raó d’aquesta maldat veïna n’és senzilla : Catalunya/ Barcelona no pot ser més avançada, i si ho és, ha de deixar-se ‘ usurpar ‘ àdhuc plagiar i, què dir-ne, robar, perquè espanya/ madrid ‘ jugui a capdavanter ‘ , a ser el més, el millor, a allò que no hi ha!)
Polítics espanyols o politicastres amb ses mamarratxades a dojo! Ex.: diuen ser els Mossos ' policia autonòmica ' que no pas estatal així no rebre informació directa d' Europol, etcètera ( quan n'és a l'inrevés, ço és, són extensió de la resta de la policia amb competències transferències!) i, alhora, diuen ser ' policia estatal ' així haver d'obeir manaies forans que no comandaments catalans .. Resum: en què quedem ? PD: espanya capgira/tergiversa la llei .. ' el fi justifica els mitjans '!
Trapero for president !!!
Bueno, pues molt bé, pues adios.
Els mossos espanyolistes del tripartit, no son catalans
noi, el tripartit va omplir els mossos de policias españoles, ho entens tripartidista de vergonya. Com odieu el PUjol, es la vostra consciencia de montillistes i psoecialistes de vergonya, miserables espanyolets d'erc. Sempre dividint el poble catala, sempre venuts a montilles i criminals espanyols, ara, en macia i el psoecialista companys que ens va col.locoar una guerra per l'extermini de Catalunya., el molt espanyolista
Jaume Vives
Molt ben dit, ja era hora de parlar clar, això es una invasió , solament saben atacar gent desarmada , covards-
gualbenc
Nacions Unides i Consell d'Europa, on sou?
Aixó mateis pensu yo
Aveura, dons, fins i tot, tenim bastants bumbers, que son leals, y bastan charnegus que fan luque les diguim, dons. Els mosus, fins i tot, dons no son tants. É que no? Dons
Mateu Llampega
Molt bo l'article, de lo milloret que he vist ultimament....a veure si comença la gent a deixar d'anar amb el lliri a la ma.
Dr. Benway
Els hi podem fer molt més mal del que ens pensem. El 2-O si anem a treure la pasta del banc (encara que no sigui tota, però es facin cues a cada entitat) el sistema bancari eSSpaÑol se n'aniria a fer punyetes. I amb la prima de risc tan alta, la guardiola de la Seguretat Social gairebé buida i la pasta que hauran de pagar pels avions als americans, es cagarien potes avall. Derrotats? Només si ens deixem.
Abderraman
Sempre han estat la mateixa cosa. Els Mossos són plens de guàrdia civils i policia espanyola que van canviar l'uniforme per peles. Apa!, anéu a donar-els-hi floretes.
el verdugo del Cid
No estic gens d'acord. Bàsicament, perquè aquest "exèrcit" tan sols pot intimidar. No té prou efectius per controlar, ni que sigui mínimament, la que se'ls hi ve a sobre: Carrer inundats "tumultuosament", vagues generals, edificis ocupats. I això si no fem petar del tot el sistema amb retirades massives de diners dels bancs, etc. Qui té la clau és qui controlo el país, i si els catalans volem, podem fer que a espaÑa li sigui 100% impossible fer-ho. Guerra!!!
Inadaptado
Pues sí!! Sí! Guerra, guerra y GUERRA contra el separatismo catalán!!!! Se os derrotará por las armas, se os aplastará, y se os pisoteará hasta haceros desaparecer!!!! Que lástima que el Ejército no entrará por la Diagonal de Barcelona y ocupará toda Cataluña como en el 39...
Floreta
Díos mío. Mensajes como los del inadaptado hacen cambiar mi voto del no al sí. Neo-franquistas, nos podéis matar pero no podéis matar nuestras ideas. Ganastéis la Guerra Civil pero nunca ganastéis nuestras almas.
Larosadereus
Inadaptado, tu nombre lo dice todo; eres ultraderecha, agresivo, cazurro y te ciega el odio visceral sin saber por qué. Hablas como los camisas azules de la falange, los franquistas más rancios. Eres parte de una raza que, por suerte, está en extinción. Coletear es una opción, sobre todo cuando ves que no tienes más argumentos que la violencia.
No tenim por....
D'això s'en diu tocar de peus a terra i no fer volar coloms,..ara be, res de por, ans tot lo contrari, si l'exercit vingut son 12 o 14 mil, aqui en som molts més, i lo que puguin tenir ells, també ho podem tenir nosaltres, tenim bons padrins i pagant sant Pere canta,..cap problema, ferms com sempre, i que no ens violentin, perquè tornaran a baixar "els segadors",...ENDAVANT i VIA FORA!!!!!
sant pau (veure per creure)
¿ On és un Banc Català ?. Molta independència i lo principal encare es per fer. Sense el Banc de Catalunya no som rés. Clar i català. ¿ A qui voleu fer tremolar si ells tenen els euros i el poder ?.
Pep
Estic d’acord pero o poden utilitzar la força contra nosaltres ,es imposible están disntre de la UÉ
Ric
On es alló de..... Poble armat.... poble respectat!!!!!
Joan
Has sido tu quien ha disparado la escopeta de balines esta noche?
Jordi
Totalment d'acord amb l'article, això vol dir que tenim que preparar una bona resistència, no tenim armes, per tant la violència no és una opció, però tenim el que més malt els pot fer a les elits extractives espanyoles , els nostres diners i el nostre treball. dirigim tos els esforços en destorçar l'economia de la oligarquia espanyola, per començar treure els diners de la caixa , banc de Sabadell, BBA, i la resta de bancs espanyols tenim alternatives catalanes o de fora d'Espanya.
Marc
100% d'acord amb l'articulista. No hi ha diàles possible. Només hi ha una solució: marxem x sempre més.

envia el comentari