A Madrid es pensaven que eren independents

"Les elits espanyoles són un mal negoci perquè, ara, també se'ls ha de sostenir des de fora. Fins ara, pagàvem els catalans. Ara, tots els europeus"

El que està en joc és la independència de Madrid. Les elits madrilenyes que porten tres segles apoderant-se de les rendes de la població per la via de la repressió i l'abús estructural es consideren sobiranes i no han acceptat mai cap límit al seu poder. Quan alguna revolta els ha foragitat del poder ha estat breument, fins que l'ús de la violència els ha restituit els privilegis. L'última vegada que va passar va ser el 1931 i ho van resoldre, definitivament, el 1939. Des d'aleshores no s'han mogut dels seus despatxos.

 

Però la crisi catalana els posa davant un escenari nou. El recurs clàssic a la violència té límits i les xarxes socials traslladen al món, instantàniament, la fotografia del seu autoritarisme ferotge. La plutocràcia de la porra i el jutjat comença a costar molts diners al Banc Central Europeu, que es veu obligat a comprar massivament bons del deute espanyol per evitar que es desplomi. Les elits espanyoles són un mal negoci perquè, ara, també se'ls ha de sostenir des de fora. Fins ara, pagàvem els catalans. Ara, tots els europeus.

 

En plena globalització, es creuen independents. La seva història els condemnarà.

 

 
Comentaris
britat 100%
Y parxó han vingut tants charnegus a la nostra terra, la terra del nostres pares y abuels. Els charnegus han vingut sol par a ferse rics am la nostra riquesa.
Tots
Tots sabem que en "britat 100%" és un trol espanyolista intentant fer quedar malament els indepes. Molts dels que van venir i els seus descendents estan defensant ara l'autodeterminació, amb orgull i dignitat. La que el trol no té.
Bacoretta
A "britat 100%". Ves a l´escola i aprèn i en acabat torna per opinar.
Quinto Máximo
Finalment els hi arriba el moment de menjar-se els mocs. I penso que si no fos pel deute monstruos els fotrien fora. Segons com es comportin, potser al final serà així, i la U.E. ho considerarà a fons perdut, abans de seguir tenint-los al costat.
angel
al de bridat, se nota que no eres ni de catalunya jajajjaa abuels por dios jajajjaa es avis IGNORANTE ya que lo traduces con un traductor escoge bien el traductor
DaveB
@angel, aquest ni tan sols fa servir traductor. Li han dit que el català s'escriu com el castellà però traient-li la darrera vocal, i el paio s'ho ha cregut. És un reflex de que han acabat per creure's les seves pròpies mentides, i així els hi va.
Susana Rodríguez-Vida
A "Britat": Con ese don que tenéis para las lenguas los españoles castellanos, hacéis el ridículo cuando os queréis infiltrar como espías. Os derrotáis solos con vuestra estrechez mental.
A britat
El domingo votaremos y olvídate de tu nómina de octubre. Igual que los 80€ por día que le prometieron a la Guàrdia Civil quedarán en nada. Roma no paga traidores y mucho menos a los vencidos. Os están utilizando y gratis, y en el fondo ya lo sabeis. Nadie que os estime y respete os tendría trabajando en estas condiciones.
Josep1112
Nano no se, si et.creus el que dius ves a l'escola. I si esque tens segones intencions tampoc se t'acaba d'entendre, aixi que ves a l'escola tb.
Cagadubtes
I per altra banda Franco era tan curt de perspectiva que va prohibir l'emigració a Madrid i Barcelona als que no tinguessin un contracte de treball. Amb els resultats que coneixeu.
ATUREM ELS ASSASSINS PP-PSOE
Diumenge A POR ELLOS i els espanyols cap a españa, pais de feixistes, criminals, assassins i porcs salvatges que ens volen exterminar. RAJOY-SANCHEZ, GENOCIDES, ASSASSINS, ANIMALS SANGUINARIS A LA PRESÓ, JA IL.LEGALITZACIO DE LA BANDA CRIMINAL PP-PSOE
@ ATUREM ALS ASSESINS P.P.- P.S.O.E.
Be home, tampoc es tracta de despeciar-los tant, que prou pena tenen de ser veins, de un estat faxista comb España. Ya ho sabem que els aleccionen contra Catalaunya, i que nomes miran la 13, TV.5, la 1 i antena 3, pero que i vols fer si la seva inteligencia no don per mes. Nosaltres marchem, que ja s'ho trobaran, quan siguem independents. pot esser que llavors es revolucionin, contra el faxisme que impera a España. SALUT I REPUBLICA LLIURE.
Narcís ( què s'hi pot esperar d'un artifici, damunt, sanguinari, com n'és aquest estat ?)
Com pot ser possible un ' Estat ' amb un deute de més d'un PIB anual .. amb interessos de desenes de milers de milions .. amb un atur de por i treball precari sinó explotació .. . . . . . pugui desprendre's de tants diners tot malgastant-los, malbaratant-los, tot plegat, llançar-los i robar-los .. romanent-se'n tan ample ? PD: ni un cèntim usat amb competència, eficiència, eficàcia i aptitud que sí en fantasmades i furts a dojo!
Uns dubtes, amb permís
Fins que Alemanya no deixi de mirar a un altre cantó, el conflicte s'enquistarà. Diuen que tenen por del deute que Espanya no podria tornar i, com a mal menor, prefereixen que Madrid segueixi parasitant. L'immobilisme alemany fa temps que s'ha convertit en rigidesa i determina la postura de la Unió Europea, que ja té credibilitat zero.
Ectòpic
Aquesta és l'arrel del seu mal (vull dir el mal de tots els que ens els trovem pel camí): el nucli organitzatiu de Castella és 'La Corte', com correspon al seu atavisme caciquil. De fet, el caciquisme és molt més primitiu que el tribalisme, el qual es basa en consens social (milers de tribus de pobles encara primitius ho demostren clarament inclús avui en dia). Dit d'una altra manera, el caciquisme Castellà és pre-tribal, què ja és molt dir.
ferran
L’estat espanyol és una còpia de l’antiga unió soviètica...La gegantesca inútil i corrupta casta de l’alt funcionariat madrileny mana a travès del BOE com ho feia l’antiga «nomenklatura soviètica»...Aquesta estructura de ambaixades de luxe per tot el mon, a més dels xollos autonòmics incloent-hi Bascos i Navarresos, només s’aguanta per l’espoli a que són sotmesos els països Catalans.
doc
Aqui tambien hay alguns daquest *elits* que estan calladets amb els ulls tancadets i les urelles tapats a tota aquesta barbarie franquista...per cert fa temps que no surt la Montse Nebreda amb els seus *entranyables* articles. Deu ser esta rentant els plats pel Godo.
bon article, Cot
quan siguem independents, potser ens haurem de repensar si val la pena pertanya en aquesta Europa... el troll "britat" ´fa servir aquesta la estrategia (escriure malament) per fer-se notar, el principal proposi de tots els trolls...indiferència absoluta, ni negatius ..."no hay mejor desprecio, que no hacer aprecio".
Brill!
Quina encapçalada!
Grapallut
@britat 100%: Tu sí que està fet un bon "abuel". Un abuel troll i fatxa. Aprèn primer a fer una o amb un canut i després torna al fòrum, abuel. Aprende lenguas, abuel, que pareces Girauta falsificando documentos de Òmnium. O Enric Hernández imitando el inglés de la CIA. Por la boca muere el pez.
Petrodolars
Aquesta es una historia que la CE.. mai ha volgut saber. Si no que algú m`expliqui, tans i tan qmtres. d`AVE, allò on no nia gent per agafar-lo, i per tan no nia negoci, mentre que un corredor Mediterrani, que si ho seria, no nia manera ni de que facin uns quan quilometres allà on toca o sigui al mediterrani, i no a la meseta. I la CE ho sap i no fa res. Ells han estat alimentan la fera i ara volen fer-se els innocents.

envia el comentari