Majestic, Tinell, Casa Fuster

"En el procés cap a la independència, el viatge (amb qui i com) és tan important com el destí. Com per a Ulisses, el camí val per a mi molt més que Itaca"

Des de les primeres Corts era coneguda entre la gent entesa en política la distància que existeix entre la bel·ligerància ideològica i les relacions humanes entre polítics, per simpatia, per interès o fins i tot per amor hem vist tota mena d’afinitats entre persones ben oposades ideològicament. Per aquesta raó no té cap mena de sentit que es critiqui l’eventualitat de què Jaume Asens, Toni Soler i Antonio Baños prenguessin junts (o trobats!) una copa a la Casa Fuster durant una de les últimes nits d’aquest estiu.

 

Tanmateix, el que ha canviat és que cap mena de trobada d’heterogènies sensibilitats es pot amagar al gran públic i per això es poden emprar com armes envers els adversaris. Per això la situació serveix per a fer un seguit de reflexions i a mi se me n’acudeixen les següents: En primer lloc, que a les cúpules polítiques ( i en part en les socials  i econòmiques, que molts cops coincideixen) no hi ha divisió, la confrontació es queda a la porta; de fet, estic convençuda que els que diuen que l’independentisme no ha dividit famílies, és perquè no pensen que ningú es pugui barallar més enllà de l’àmbit públic. En la intimitat, fins i tot es poden casar.

 

En segon lloc, a alguna gent se li pot estar passant pel cap quina mena de congruència hi ha en qui ven la lluita dels descamisats des de la barra del bar d’un hotel de luxe, però el cert és que això ha estat així com a mínim des de Visconti; em sembla que ens hem oblidat de quants artistes milionaris ens han venut la dictadura del proletariat des de la transició (de fet van ser els seus protagonistes) En tot cas sí pot servir saber-ho per recordar que en el procés cap a la independència, el viatge (amb qui i com) és tan important com el destí. Com per a Ulisses, el camí val per a mi molt més que Itaca.

 

I en tercer lloc, la qüestió més positiva: aquesta mena de “esperit de Casa Fuster” que podrien simbolitzar aquestes tres persones el voldria metàfora de la mateixa alçada de mires d’aquell altre pacte, el del Majestic, i tot el que es pugui allunyat d’aquell tercer, en negatiu, el del Tinell. Potser en els pactes no hi poden ser tots, però m’agradaria que fossin sempre per aliança, mai amb l’únic objectiu d’excloure algú, ni que aquest algú vulgui auto-excloure’s.
Comentaris
JCM
Caram ....doncs sí que treus punta d'una collonada més de l'Albiol . Haurem de repassar si Albiol va fer el mateix quan Jorge Fernandez Diaz es va entrevistar amb un encausat i investigat Rato .
S'ha de dir
Casa Fuster de Barcelona, feta construir per Marià Fuster i Consol Fabra Puig avantpassats del Torrellas, segons sembla relacionat ensems amb en Moragas en el cas del joc brut de l'operació Catalunya.
Ja hi som
A Itaca. Vosté no la veu perqué no va pujar mai al vaixell.
Narcís ( s’ha acabat fúme’ns, escarnir-nos/ insultar-nos, befar-s’hi i aixecar falsos testimonis .. com si no fos prou l’espoli, l’anihilació i el menyspreu com bé delata dir ‘ Generalidá ‘!) ( cap persona decent/ digne pot esmentar-s’hi espanyol com no sigui hi tregui profit, se n’aprofiti!)
Ras i curt: els únics deslleials amb Catalunya han estat : a) PP : ( per no anar-hi més enrere .. ) tot faltant a una de les característiques principals de la/ sa constitució com n'era el " consens " .. fent servir d'arma llancívola el tc ! i b) PSOE : ( per no recordar abús de ses lleis orgàniques .. ) tot faltant al PSC dient-li perquè feia ' aliança amb ERC sent aquest independentista ' en lloc de reconèixer/ agrair-li aquella! PD: país veí botxí n'és l'únic excloent tot negant-nos-en!
res a dir?
Amb la que cau i a Nebrera no li surt res més que un comentari displicent i cap a les esquerres i les seves posicions. Res a dir senyora sàbia i docta de les actituds feixistes del PP en ocupar la Generalitat? i congelar els comptes? Res a dir? Vosté mira molt prim en les actituds de Catalunya i mira cap a una altra banda en les actituds de l'estat. La hipoteca li surt molt cara, moralment.
jyt
Em preguntp per què aquest diari digital té a Nebrera com a columnista. O sigui per què li donen veu.
Pep
Vostè Sra Nebreda esta quedan ben retratada en totes les tertúlies . Jo ja no perdo el temps ,la he vist canviar tantes vegades d'opinió que ja la seva no hem mereix cap interès
Peric
Hay Montserrat.........
Judith
Vaja... Ara resultarà que si ets d'esquerres no pots anar a prendre una copa al lloc que et doni la gana, és vostè una demagoga i si això és l'únic que ha trobat per criticar l'independentisme, és que ho estem fent molt bé. Vostè que, segons diu, és catedràtica de dret constitucional, critiqui com els seus amics de PPs'estan carregant ells solets la Constitució des del moment que van anular articles que eren plenament constitucionals, si no com s'explica que no s'hagin anul-lat en d'altres esta
J.M.
Ves per on, mai m'ha caigut bé aquesta senyora
MontseC
Quina llastima que em Sra. Nebrera. Amb vostè sempre que la veia a les tertúlies tenia una impressió ambivalent, de fet no sabia molt bé per on tirava, fa uns dies li vaig sentir dir que la manera en que s'expressava en Rufian li produïa vergonya aliena, a mi també. Ara bé la que em va produir vergonya aliena va ser vostè l'altre dia a l'especial 20-9, feia pena, fins i tot li van haver de cridar l'atenció de com estava d'estèrica. Feia molta pena i molta vergonya aliena.

envia el comentari