'Creo que he visto un lindo estadito'

"El fet que un dels creuers porti dibuixats a l'exterior diversos personatges dels dibuixos animats de la Warner ha fet que l'ocellet groc s'hagi convertit -paradoxalment- en símbol de la lluita pacífica contra un estat que amenaça amb la violència

El conflicte entre Catalunya i Espanya és la primera crisi d'aquest tipus que es desencadena a Europa en temps de màxim desenvolupament de les xarxes socials. Internet -com va passar a les primaveres àrabs- juga en contra del poder, que té moltíssimes dificultats per anar obstruint les vies d'aigua que es van creant, simultàniament, des de tot arreu. La tardor catalana té alguns components revolucionaris, espontanis, que expremen la creativitat popular i la difonen, ràpidament, des de baix.

 

L'exemple més clar ha estat l'explosió del canari 'Piolín' com a arma de contrapropaganda enormement efectiva. L'Estat ha enviat dos vaixells amb milers de policies armats que tenen, d'entrada, la funció d'intimidar la població amb la seva presència. Però el simple fet que un dels creuers porti dibuixats a l'exterior diversos personatges dels dibuixos animats de la Warner ha fet que l'ocellet groc s'hagi convertit -paradoxalment- en símbol de la lluita pacífica contra un estat que amenaça amb la violència.

 

'Piolín' ha ridiculitzat de tal manera el desplegament policial que Madrid ha ordenat amagar la seva imatge del vaixell. Massa tard. L'independentisme popular s'apunta una victòria simbòlica i l'Estat veu ridiculitzada l'ostentació de força. En fi, com diria Porky, that's all Folks!
Comentaris
Marca España
Primer fan el ridícul mes bestia i ara van i fan el cutre posant unes lones patètiques. Per favor quan siguem independents que la Plaça d'España se li canvii el nom i li posin el nom del infiltrat que els assessora.
Ricard
Proposo el nom de plaça Piolín. Parlant més seriosament, jo no tindria cap problema en mantenir el nom de Plaça d'Espanya, igual que tenim l'estació de França, estat del qual no ens imaginem formant part. Parlant encara més seriosament, lo de la independència potser està més lluny del que sembla i fins a cert punt és il.lusionant elucubrar amb aquest noble dessig, però malauradament encara ens queda molt camí
Narcís ( què es pot esperar d'un estat mantingut fora mida amb nostre espoli i, damunt, fatxendejant d'allò que no n'és ni mai serà justament per sos politicastres i per qui els vota!)
Catalunya només rebrà " floretes " dels espanyols, del país veí, quan siguem independents així amb lleis pròpies/ catalanes! PD: mentre siguem dessota .. mai valoraran, reconeixeran ni agrairan res justament per teni'ns-e com allò que són ells o espanyols ( a l' inrevés .. fúme'ns, fúme'ns i fúme'ns tot amagant sa misèria política, moral i , per extensió, econòmica!)!
Reflexiu
Sisplau, prou centralisme, son tres vaixells, dos a Barcelona i un a Tarragona... i el boicot dels estibadors és a tots dos ports.
reforços
L'Estat pot esdevindre ridícul, però continua tenint la força. Caldrà molta calma i coratge per protegir els col·legis electorals. Però també podríem demanar voluntaris al País Valencià, Les Illes, Escòcia, Irlanda, Còrsega, etc, que ajudin a fer una muralla de resistència passiva quan arribin els picoletos. Durant un parell de dies, famílies d'acollida els poden donar allotjament. El temps fins l'1-O és escàs, però suficient. La imatge d'uns escocesos formant una muralla humana seria impagable.
ona
No ajudaria molt tenir un exèrcit d'advocats de la Warner demandant Espanya per tapar en Piolin. Algú els ho podria fer saber..
No huyas cobardel
I mentrestant el cobard d'en Rajoy marxa als EEUU per que no l'esquitxi el Tsunami democratic del dia 1 d'Octubre
Mr Warner
Qualsevol ús que comporti la ridiculització dels personatges està fora de la llicència. He donat instruccions per posar els nostres equips d'advocats a treballar per denunciar el mal ús que l'Estat espanyol està fent dels nostres caràcters/personatges. Les llicències atorgades tenen límits ben establerts en els contractes i col·laborar en la repressió contra la població que reclama llibertat traspassa qualsevol límit acceptable.

envia el comentari