El règim també té full de ruta

"L'Estat intenta crear un escenari tan complex, violent i imprevist que el porti al Govern a renunciar al referèndum pel bé de la seguretat dels seus ciutadans"

El règim del 78 ha decretat a Catalunya un estat d’excepció de facto movent-se per uns llimbs jurídics que permeten a l’Estat, la policia, la justícia i les clavegueres actuar amb discrecionalitat per tal d’imposar el relat de la violència als carrers del país. Una fotografia preuada que justifiqui a ulls de l’opinió pública espanyola i de la comunitat internacional una militarització de Catalunya i una intervenció per la força per restablir l’ordre. L’operació ‘Tumulto’ no és cosa del govern de Rajoy. És una trama orquestrada col·lectivament, per les elits econòmiques, pel PSOE, per C’s, fins i tot per l’extrema dreta que actua impunement. Altrament, en qualsevol país democràtic un govern en minoria i podrit de corrupció hauria caigut en un sol dia si apliqués repressió indiscriminada contra una part del territori, vulnerant drets fonamentals i actuant fora de la llei. Si durant la falsa Transició, per tapar les vergonyes d’uns i altres i per preserva o obtenir privilegis, molts van callar davant la violència del procés, amb 700 morts i un suposat trencament amb la dictadura reconvertit en reforma política moderada, per què ara haurien d’alçar la veu els que són dins del búnquer, si el sobiranisme català justament és l’única amenaça real a aquest negoci?

 

En nom de la salvació del búnquer, han decretat que a Espanya ja no hi ha regles del joc. No hi ha línies vermelles ni separació de poders. El ministeri de l’Interior dóna ordres directes a un fiscal per intervenir els Mossos, i aquest fiscal, només signant un paperet, es pretén carregar acords polítics que es van fer en virtut de resultats electorals i deixar Catalunya sense el control de la seva seguretat. És a dir, desposseïda de tot poder, indefensa com a institució. La Guàrdia Civil pot practicar escorcolls sense ordre judicial, detenir càrrecs de la Generalitat en ple carrer o, en aquest cas la policia espanyola, intentar assaltar la seu d’un partit polític sense autorització judicial i provocar els manifestants amb infiltrats. Un desplegament sense precedents en l’Europa democràtica contemporània per impedir una votació.

 

Tot plegat, per situar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com el responsable últim de qualsevol incident greu que es pugui produir en els propers dies, perquè el relat de la violència a Catalunya que intenta imposar el règim, amb la connivència dels seus mitjans de comunicació, passa per posar contra les cordes el president al preu que sigui. Crear un escenari tan complex i imprevist que porti Puigdemont i el Govern a renunciar al referèndum pel bé de la seguretat dels seus ciutadans. Aquest és el full de ruta del règim per garantir-se la supervivència.

 

La desgràcia d’aquesta Espanya, amb la digníssima excepció de Podemos i de molts ciutadans demòcrates que aquests dies han sortit al carrer, és que Catalunya ni és ni serà violenta. I el que és pitjor, les seves elits són al carrer amb la gent i no als despatxos. A Madrid, en canvi, no veuran Rajoy, Sánchez o Rivera defensant res al carrer. Tampoc veuran empresaris compromesos amb la defensa de ciutadans espanyols davant d'un atac del seu estat, o empreses fent comunicats defensant la democràcia i el dret a decidir. A tots ells els trobaran a la llotja del Bernabéu defensant altres coses.

 

Per tot plegat, el dilema de la tria dels electors catalans serà o Rajoy o República. Si fos això, l’1-O estaria guanyat. Al darrere de Rajoy hi ha tot un Estat sustentat per un règim corrupte i podrit. No serà fàcil, però cal arribar a diumenge vinent mobilitzats al carrer, amb el Govern blindat pels ciutadans i sense caure en cap provocació. Serà la setmana més dura de la història moderna d’aquest país. Però també la més dura per a Espanya. El règim s’ho juga tot. I els ciutadans espanyols demòcrates també. 
Comentaris
Barnús
L'extrema dreta sempre ha gaudit d'impunitat a l'Estat espanyol. Només recordar que molts matons (i pistolers) vinculats a Fuerza Nueva actuaren emparats per les clavegueres de l'Estat durant la "modèlica" transició. Alguns d'ells passaren a ocupar després càrrecs públics als ministeris espanyols.
Jordi Estelada
Benvolgut Barnús: no cal anar tan lluny, recordem l'assassinat de Guillem Agulló; ni l'assassí ni els seus còmplices han estat castigats com mereix el seu crim.
Jordi(Català i Suís)
30 anys després de la Independència no parlarem gens ni mica del Règim del 78 o de l'Estat Espanyol. Parlarem dels Espanyols. Tampoc parlarem de l'extrema dreta, ni de la Policia Nacional ni de la Guàrdia Civil, ni de la Justícia del Règim. Direm: els feixistes espanyols, la Policia Espanyola, la Policia militar espanyola i els jutges espanyols. Sembla que encara no hem pas assumit que som en guerra i que és Espanya-Catalunya que simplement vol dir: Espanyols Ocupants-Repressors contra Catalans.
zarathustra
L'estratègia del govern espanyol també podria ser la de combinar cops de força amb propaganda intimidatòria. Això dels vaixells plens de policies no té gaire sentit doncs no es pot controlar el territori sense un despagament. Ningú ha vist que realment hi hagi tants efectius com diuen i sembla que tenen molt de interès en filtrar vídeos que al cap de vall no mostren que realment hagin mobilitzat el nombre que insinuen. Hauríem de mirar de no ser nosaltres els qui difonem la seva propaganda a.
Documental qye cal veure abans de votar!
Per a dubtosos del SI i del NO, pels que pensen votar en blanc i pels que no es mouran del sofà! https://www.youtube.com/watch?v=YYp3x_3Ffw8 https://www.youtube.com/watch?v=YYp3x_3Ffw8
Anna Armendares
I davant de tot aixó la UE calla. Ara hem de ser hipócrites com ells, els necessitarem despres del día 1, pero jo penso que la majoria de catalans no tenim cap ganes de formar part d`aquest club d`impresentables presidit per Juncker.
Cotarelo o l'extraordinària anàlisi de la realitat:
Fantàstic! https://cotarelo.blogspot.com.es/2017/09/mientras-tanto-en-cataluna.html
ZAS
Que ben explicat.gràcies Gemma.
pac
Parlant del règim del 78, no he vist encara que n'ha de dir de tot això el cap d'estat. Algun periodista informat ens pot explicar on s'ha ficat? Està participant en alguna regata importantissima o mirant pel.licules de Kurosawa amb la nena? Si no serveix ni per dir alguna cosa del tipus que està molt preocupat quan se li està desmontant el regne i se li revolten els subdits, quin sentit te que seguim pagant-li el sou a aquest senyor entre tots. Sort que a aquest el van "preparar" be ...
Elsa
Gemma et felicito, ho has descrit molt bé. Gràcies.
Narcís ( què vol aquest estat .. siguem de braços plegats mentre fumen nostres lleis, fumen nostres rendiments i fumen nostre ser nacional tot dient-nos ' regional ' ?) ( quin respecte se'ns hi té quan esmenten la institució que ens hi representa com de “ generalidá “ . . . . . .?)
La diferència és que el full de ruta català n'és no pas ja ser al món políticament sinó pura supervivència/ pervivència/ vivència catalana perquè si no a ca nostra, on, així conseqüència! Mentre que el full de ruta espanyol o veí n'és origen, causa, raó que cerca nostra desmantellament, nostra desemparança, tot plegat, nostra davallada nacional .. i això hi té un nom : crim de lesa humanitat ( sia, per ara, sense sang, sense assassinats!)! PD: som poble que només " vol votar "!
JERO987
VISCA CATALUNYA LLIURE ! uRna, grande y libre ! FINS A ACONSEGUIR-HO !

envia el comentari