Allò que tenen en comú un estibador i un capellà

"Madrid ja ho té molt difícil per governar Catalunya. En menys d’una setmana el govern espanyol s’ha carregat la poca -poquíssima- credibilitat que li quedava"

Un moment excepcional és que els estibadors dels ports es neguin a abastir vaixells concrets. Un moment excepcional és que els ciutadans s’asseguin a terra i donin clavells a la policia. Un moment excepcional són més de 40.000 persones al carrer -convocades improvisadament- defensant les seves institucions. Un moment excepcional són milers de ciutadans fent cassolades a les nits. I també és un moment excepcional que més de 400 capellans d’un país signin un manifest polític per defensar un referèndum que vol la majoria del seu poble.

 

I això és exactament el que ha passat aquests darrers dies a Catalunya. Per si algú en dubtava, de l’excepcionalitat de tot plegat, de sobte estibadors i capellans apareixen junts en una fotografia totalment inaudita, on bàsicament s’hi llegeix indignació i fermesa. Amb les accions dels darrers dies, l’Estat s’ha quedat sense pràcticament cap suport a Catalunya: entitats socials, sindicats, patronals i col·legis professionals i entitats esportives de tot tipus han sortit a defensar les institucions catalanes.

 

Madrid ja ho té molt difícil per governar Catalunya. En menys d’una setmana el govern espanyol s’ha carregat la poca -poquíssima- credibilitat que li quedava. Tant és així, que l’Estat ha aconseguit que tot el món observi amb sorpresa i admiració què tenen en comú capellans i estibadors: Catalunya. I la seva gent i les seves institucions.
Comentaris
Júlia
Preciós. Gr.àcies!
Al Collboni se li rebota el personal!
http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/noticia/comunicat-del-comitzs-dempresa-del-consorci-de-biblioteques-de-barcelona
Karl Koreander
Ni en el millor dels somnis les coses haurien sortit com, gràcies a l'acció dels cervells espanyols, estan sortint.
Victoria
I si es proposes com a llocs electorals les esglesies o. Alli no hi t jurisdiccio la policia, doncs no hi.por entrar com a tal, ni tampoc els alcaldes, no mes els rectors. ??
Lleidatà
Bueno, bueno. No presumim tant que l'espanyolisme encara conserva el recolzament incondicional dels artistes catalanas (encara que només els fatxes, els socialistes i els cul llogats) com els Hnos Sardá, Serrat, Coixet, i les VELLES glories Julieta Serrano i Monica Randall. Amb aquesta colla, ho tenim pelut...juaaaajajaja. A VOTAR I A GUANYAR!!
Fidriko
Quan no entenc les coses les les pregunto al pastor del meu poble, que és un home molt llegit i assenyat. Perquè, li dic, l’estat espanyol ha de descarregar tota la seva malvolença contra Catalunya? –No t’ho creguis, em diu, la vol i li cal; el tema Catalunya li ha salvat el cul durant la crisi i la podridura del partit: el que ara fa, li ho demanen els seus votants. També C’s.
EREP
Es collonut, com mes siguem , mes riurem.
Narcís ( d'estat que fa servir la força bruta o assessina, damunt, amb mitjans pagats amb diners espoliats a Catalunya .. què s'hi pot esperar que no sigui misèria econòmica, moral i intel·lectual així com de consciència, bona consciència!)
Davant de l'abús, la prepotència i, allò pitjor, la injustícia o allò que atempta contra la justícia natural àdhuc legal .. quin país amb dignitat pot desinteresar-s'hi/ desentendre's ? PD ;: Catalunya ha demostrat ( i continua demostrant ) ser una gran nació, ser/ seria un gran Estat i .. ho serà!

envia el comentari