La Guàrdia Civil internacionalitza el conflicte

"La Guàrdia Civil ha convertit el conflicte entre Catalunya i Espanya en una crisi de màxima actualitat. La prima de risc espanyola ja se'n ressenteix"

A hores d'ara, encara no podem saber exactament quin hauran estat les conseqüències de la ràzzia de la Guàrdia Civil contra l'estructura tècnica del referèndum. Però sí que es poden mesurar almenys un parell efectes secundaris de gran importància que afebleixen notablement la posició de l'Estat. En primer lloc, la reacció contra els escorcolls i les detencions ha depassat, de molt, el perímetre de l'independentisme. En qüestió d'hores hi ha hagut una allau de rebuig per part de gairebé la totalitat de les entitats catalanes. Sindicats, patronals, gremis, associacions de tot tipus, clubs esportius... Tants, que només criden l'atenció els que s'intenten situar en terreny neutral. Suport a Madrid: Zero

 

Segonament, la notícia ha estat a la portada de tota la premsa internacional. "El món, inversors i governs estrangers, està mirant a Catalunya i Espanya, expectants davant l'evolució dels esdeveniments", ha dit la presidenta del PSOE, Cristina Narbona. I és així, la Guàrdia Civil ha convertit el conflicte entre Catalunya i Espanya en una crisi de màxima actualitat. La prima de risc espanyola ja se'n ressenteix.

 

Dels estibadors al Financial Times, del FC Barcelona a Le Monde, tothom ha girat la vista -amb un ventall que va de la perplexitat a la indignació- en direcció a Madrid. Veurem que els passa pel cap en aquells despatxos però, a hores d'ara, entre la comunitat autònoma de Catalunya i la República Catalana hi ha, només, la detenció de Carles Puigdemont.
Comentaris
Mjollnir
Amb una mica de sort els vaixells que paga el Rajoy seran de la mateixa qualitat que els avions que pagava el Trillo. I la diferencia, al sac.
fotli
ost. Cot, Aquesta ultima frase, i em sap greu per la seva familia i per ell, es la que tenia al cap. però tant seval sigui certa. ell hi esta d'acord.
Ara tothom
Ara vindrà la detenció de Carles Puigdemont que ja ens ja dit on hem d'anar a votar abans que el retinguin. I quan el detinguin (a casa seva de matinada , o al Palau) ja petarà el globus perquè tothom que pensa una mica voldrà guanyar el ref Si i Si.
Joan Dominguez Expósito
Tot va bé i bé acabara el ho sap
@Ara tothom
Si aquest estat central autoritari i colpista, s'atreveix a tocar el nostre President, ho tenen clar, la resposta del poble català serà brutal, immediatament tots al carrer i vaga general, o declaració immediata de la DUI , ells trien.
Jaume Vives
De guardia civil res de res , es un cos militaritzat.
Jaume
La guàrdia civil ex SS de la dictadura
El govern espanyol MALTRACTA els guardies civils.
Aquests guàrdies civils en comptes d'anar contra el poble català s'hi haurien de sumar per reivindicar la seva dignitat en front del menyteniment, la misèria obligada i la humillació que els fan patir l'estat espanyol (Segurament alguns dels seus caps es foten calers a la butxaca per la diferència entre el diner pressupostat i la despesa real, escanyant les bases).
Pepo
Repressió, més temps als carrers. Més repressió, més gent als carrers i per més temps. Violència policial, ells sabran el que fan. El Poble seguirà als carrers. Això no ho acabarà un estado español, podrit del tot i en estat de descomposició. Ja no hi ha marxa enrere. Catalunya s´ha d´alliberar del jou espanyol, que ens porta cap al segle XIX en tots els aspectes, cultural, polític, formatiu, econòmic, social, judicial, etc etc.
Narcís ( espanya mai ha estat política ni democràtica que sí covard/ prepotent de baixa estofa amb pacífics desarmats!) ( simples delinqüents emparats en institucions sanguinàries i sanguinolentes!)
Els catalans tenim valor, valentia i coratge ( només cal veure quins esports fumem àdhuc guanyant-hi i, què dir-ne, mateixos ' castellers ' !), quan de bandits i malvats violadors de nostre territori i lladres fora mida , es tracta! PD: les infàmies i difamacions que ens hi fumen a espanya, ens serà impossible evitar-ho .. però " a ca nostra escopir-nos, pixar-nos i escalabrar-nos .. ni somiar-ho!
JordiP
Només falta això. Després de veure aquest matí la fava de TV6 parlant de Puigdemont agitant la CUP per fer aldarulls ja m'ho crec tot. No ens quedarà altre sortida que ocupar els carrers perquè s'en adonin a Madrit i a l'estranger de què va la torrada. I el Romeva ja pot redactar l'explicació de tot plegat. Màx. un DinA4: frases de màx 10 paraules, subjecte, verb i predicat. Sense subordinades. Anglés, castellà. francés, italià i alemany. Distribuir per correu electrònic, facebook i whatsapp.

envia el comentari