Un Estat agressiu i vulnerable

"La crisi entre Catalunya i Espanya ja ha començat a passar factura a Madrid, que ha d'assumir una coacció unànimement qüestionada per la totalitat de la premsa internacional"

L'assetjament de la Guàrdia Civil a les institucions catalanes és un error tan colossal que fa l'efecte que als despatxos de Madrid es creuen la seva pròpia propaganda. Un cop de l'Estat que deixa molt tocada l'organització del referèndum de l'U d'Octubre, però que també mostra el tarannà autoritari i amenaçador dels que ocupen els despatxos de Madrid i, al capdavall, liquida el poc prestigi democràtic que li pogués quedar a l'Estat espanyol entre la societat catalana.

 

La crisi entre Catalunya i Espanya ja ha començat a passar factura a Madrid, que ha d'assumir una coacció unànimement qüestionada per la totalitat de la premsa internacional. L'Ibex-35 mostra símptomes clars de patir una desconfiança creixent per part dels inversors i la prima de risc espanyola s'encareix en un estat que deu l'equivalent al 100% del seu PIB. Ningú no es creu la tesi oficial del govern espanyol, que haurà d'afrontar un daltabaix de proporcions encara difícils de determinar.

 

La confrontació ha entrat en la fase definitiva. Tot és molt incert encara, però queda clar que la feblesa del règim del 78 el fa enormement agressiu... I vulnerable.
Comentaris
Un daltabaix a l'IBEX 35 és l'única cosa que farà reaccionar la UE
A Europa els importem una m...els catalans. Si la UE no s'ha posat ferma amb Espanya pel desastre de l'acollida de refugiats, i ells venen d'una guerra terrible, menys encara els preocupem nosaltres. Ara bé, quan vegin que potser perilla el retorn dels crèdits i Espanya segueixi demanant diners, és quan començaran a veure el que pot passar a Europa. El deute espanyol es pot carregar l'euro. Potser només tenim aquesta "arma" contra un estat que, si pogués, bombardejaria una població indefensa.
Lliures o morts
Ara tot està en les mans de la capacitat de mobilització permanent dels catalans.
passa-ho
Fwd: Cal un advertiment pacífic allà on fa mal: si a les 11:30 a.m. uns quants milers de persones entren de cop a www . lacaixa . es , penjaran el servidor. El mateix a les 12: 00 a www. bbva . es . L'avaira durarà poc, però prou per fer adonar del poder de la gent.
Jordi Lògic
Crítica constructiva. Amb la interveció d'ahir, l'Estat Espanyol ha demostrat que controla el territori. La única manera de revertiro és fe el referèndum l'1-O. Si no, ningú ens reconeixerà com nou estat. Poden renyar a Madrid, però ningú ens reconeixerà
Pastoret
Ocupar Catalunya no us sortirà de franc. Ni als que veniu de fora, ni als que sou a dins i llenceu als vostres veïns als peus dels cavalls del monstre Leviatan. De fet també en pagareu les conseqüències, miserables.
maria
Rajoy està fent tot això perquè sap que si hi ha una foto dels catalans votant se li demanaran eleccions i les perdrà. I si les perd, no podrà controlar ni ficar mà sobre tots els processos judicials que el PP té oberts per corrupció. I això sí que no s'ho pot permetre. Es pot permetre la violència als carrers de Barcelona, però perdre el poder i no controlar el poder judicial ara que té tants casos pendents, això no s'ho pot permetre, per tant, aniran a per totes. Però ja no fan por.
La clau ès la vaga general
Pel que he llegit sembla que Junqueras ho ha estat negociant amb els dos sindicats UGT i CCOO i si no ho he entés malament ha sigut la negativa de la CUP per no se què història de pantalla superada. Si aixó ès així, la CUP hauria de refelxionar perquè el futur de Catalunya no ja com a estat independent sinó simplement com a poble estarà acabat. La vaga general, com ja apunta un altre comentarista ès l'unica cosa que farà reaccionar a Europa.
passa-ho
Treu els diners del banc abans que comenci el Corralito de Rajoy! Passa-ho!
trolls
A un comentarista anterior, dir que la CUP, per boca del David Fernández, recolza la vaga general. No us deixeu intoxicar pels trolls digitals que volen dividir l'independentisme.
ragmo
cal prepararnos per la resistencia amb la ambivalencia d la clandestinitat i sense ella, ja q el estat spagnol ha assignat a la GC novament el paper d la Gestapo. en la mida d o possible derivar la economia i ls guanya de la mateixa cap al extranger , i cultural i artisticament colocar al regim d Francjoy en el lloc dictatorial q li correspon
Evarist
I si cancel·lem els comptes bancaris de forma massiva, de la mateixa manera que sortim al carrer o podem fer-ho Tancament de caixes !!
Carles
L estat espanyol ja ha perdut tot el seu crèdit a Calalunya, però encara ens pot fer molt de mal, com va passar ahir. La clau de tot es dominar el territoti. Desprès de l'atemtat la Generlaitat va demostrar que era ella qui el dominava. Amb l'actuació d'ahir l'estat demostra dues coses: que encara el pot dominar, però que per fer-ho necessita fer servir la força. Rer el Referèndum i que voti molta gent es la demostració de que la Generalitat domia el territori i llavors haurem guanyat.

envia el comentari