L’oferta de l’Estat ja ha arribat

"Estan convençuts que aquesta és la seva oportunitat per doblegar Catalunya d’una punyetera vegada: ara o mai"

Hi ha gent que encara somia que el dilluns 2 d’octubre ens llevarem ressacosos, farà un sol esplèndid i la casta que domina Espanya plantejarà una oferta a Catalunya a través de Rajoy. Vinga, va, passem pàgina i posem-nos a parlar de com fer les coses d’una altra manera, deixem-nos de rancúnies i misèries, oblidem el passat i mirem cap endavant...

 

Hi ha gent que somia que després de la trencadissa apareixerà per art de màgia una mena d’enganxa-ho tot miraculós que servirà per tornar a unir els trossets de porcellana, un bàlsam que guarirà les ferides i ens convidarà a tots a avançar entre flors i violes cap a un futur harmoniós mentre cantem lloances a la comissió d’estudi d’una prometedora reforma constitucional de cara al segle XXII o XXIII.

 

Tanmateix, l’oferta ha arribat uns quants dies abans, el dimecres 20 de setembre. Una oferta clara, rotunda, sense matisos. L’única que era raonable esperar. Una oferta seriosa, a través de la Guàrdia Civil, que és com a Espanya es fan aquesta mena de coses. El motorista de Franco, vaja, el que comunicava el cessament als ministres: el missatger del poder de veritat, que porta el sobre amb la sentència inapel·lable.

 

No hi haurà cap altra oferta, ni diàleg ni punyetes. L’oferta és claríssima: o passar pel tub o passar pel tub. L’embolcallen amb confusos i hipòcrites raonaments jurídics, amb l’imperi de la llei, l’estat de dret i tot el que se’ls acut, però es redueix a això. «Palo y tientetieso».

 

Treguem-nos-ho del cap. Si en el seu moment haguessin volgut acceptar a la valenta un referèndum legal i acordat, que haurien guanyat molt probablement, ja ho haurien fet. Però, clar, això hagués obligat a fer una oferta alternativa, a posar millores damunt la taula. Senzillament no volien ni volen ara.

 

Si haguessin volgut millorar el finançament, complir amb les inversions, fer el corredor mediterrani o deixar volar l’aeroport del Prat, tot això ja estaria en marxa. Si haguessin tingut la més mínima intenció de construir alguna cosa semblant a una Espanya plurinacional, el mateix.

 

Ni han volgut abans ni volen ara. El plantejament és molt cru: volen guanyar per deu a zero, com va dir la vicepresidenta Soraya. Estan convençuts que aquesta és la seva oportunitat per doblegar Catalunya d’una punyetera vegada: ara o mai. I l’aprofitaran sense manies i no els tremolaran les cames.

 

No hi haurà més ofertes. L’oferta és la Guàrdia Civil, el Constitucional, lligar de mans i peus la Generalitat, fer de Madrid la capital del món mundial... Totes aquestes coses. El pla d’Aznar, vaja, i de les elits financeres, polítiques i mediàtiques madrilenyes, conxorxades aferrissadament per continuar acampades sobre l’Estat pels segles dels segles.

 

Simplement, s’acaben de treure la careta. Qui es vulgui seguir enganyant i somiar truites, a Barcelona o a Navalcarnero, endavant. Per sort, hi ha símptomes que conviden a un cert optimisme: Catalunya està fent despertar una part de la millor Espanya, abduïda i enganyada, miserablement estafada.

 

En qualsevol cas, ja s’ha acabat una etapa, per molt durs que siguin els mesos i anys que vindran. El joc està fet, les apostes estan fetes, les cartes estan damunt la taula. Ells mateixos han posat en marxa el compte enrere del Regne d’Espanya. I ho pagaran car, més car del que s’imaginen, perquè la revolta catalana acabarà essent la seva ruïna i la del seu Regne, més tocat de mort del que es pensen.
Comentaris
JordiP
Exacte. I encara hem de sentir per la tele a la tocineta vicepresidenta insistir en que es pot parlar de tot sense violència i sense vulnerar la llei. No té vergonya ni amor propi ni professionalitat de cap mena.
Jaumet
Nosaltres no passem «pel tub», sinó per l'«adreçador»
alerta
Nomes els hi falta comunicar :" casi desarmado sin papeletas Catalunya ha sido derrotada, solo, nos falta un ultimo xou, que salvara al mundo, destruiremos las armas de destrucción masiva que están apuntando a madriz, según nos dicen son URNAS peligrosísimas para nuestras divina constitución y cuerpos de justicia" firmado correcaminos y SS S
Narcís ( així és .. només cerquen esfondrar-nos .. per ells ser capdavanters, capdavanters de la indignitat, de la .. maldat!) ( com pot ser possible espanyols es deixin ' passejar ' així per aquesta xurma?)
Article clar i català .. per si encara quedava un-a innocent ! PD: són fantotxes d'allò més ben mantinguts .. projectes d'aristòcrates amb diners d'altri .. acomplexats ' enfiladors ' de baixa estofa .. gens ni mica espanyols àdhuc ni bon castellans, atès que si ho fossin, entendrien què n'és ser català!
La tocinita Pepis
Vencido y desarmado el ejercito estelado, hemos ganado por 10 a 0 y la transicion posfranquista ha terminado. Empiezan otra vez los 25 años de paz.
Francesc
Es demagogia i mala fe, dir que es pot dialogar en el marc de la llei quan del que es tracta es de dialogar com eradicar aquesta llei que ells defensen. Només tenen l'engany per divisa.

envia el comentari