L'Estat dona el cop

"Aquesta confrontació serà dura, perquè és la culminació de la lluita històrica, generació rere generació, per la supervivència política dels catalans"

Ens envien la Guàrdia Civil. A tots. Les elits madrilenyes que controlen l'Estat espanyol han decidit acabar amb el que quedava de l'autogovern de Catalunya. I ho fan com és tradició al llarg de la seva història: Amb l'ús de la força. Davant d'això, les institucions catalanes només poden ser defensades pels ciutadans a qui representen i que els han elegit. Per això les entitats cíviques i els partits polítics que conformen la majoria social i política d'aquest país demanen que hi hagi una mobilització immediata al carrer. Pacífica, cívica, tenaç i urgent.

 

Aquesta confrontació serà dura, perquè és la culminació de la lluita històrica, generació rere generació, per la supervivència política dels catalans. Però també és veritat que el moment culminant és més a prop que mai. Avui, la societat catalana del tot conscient que es juga la pròpia supervivència política, l'herència resistent de les generacions precedents i la dignitat de les futures.

 

No som a les portes d'una desfeta. Hi ha un Govern, un Parlament, entitats capaces d'organitzar mobilitzacions massives, prop de vuit-cents alcaldes amb tota la determinació, mitjans de comunicació compromesos amb el país i la llibertat d'informació, una incipient reacció solidària del poble espanyol, atenció prioritària de la premsa internacional... I, sobretot, un país. Som-hi.
Comentaris
és l'hora de mostrar la força
Potser ha arribat l'hora de fer altres accions pacífiques (sempre) que no posar l'altra galta i cantar cançons. Si no mostrem força, estem venuts.
Carles Viñals Casado
Mobilització urgent ? ara mateix. Tenaç ? el temps que calgui. Cívica ? Mentre ens deixin. Pacífica...? Mentre no signifiqui acceptar morir bollits com la granota, amb un somriure estúpid als llavis; fora indigne i deshonrós. Honorable Puigdemont, membres del govern, ANC, OMNIUM, AMI: Sou els nostres generals i nosaltres els soldats de Catalunya. Esperem les vostres ordres. VISCA CATALUNYA LLIURE !! VIA FORA !!
on fa mal una concentració pacífica?
Concentrar-se davant les conselleries no fa ni pessigolles al govern espanyol, que està a 600 km. de distància.
Erem, Som i Serem
Son els ultims cops de cua de la Dictadura dels Corruptes.
carles
oblidem el barça, la lotaria nacional, etc. desconectem el que poguem
terrassenc
S'acosta la República Catalana. L'estat espanyol ha començat a posar en perill l'estabilitat europea.
Orgull i dignitat
Pels nostres fills i pels nostres ancestres. Som-hi, ara és l'hora Segadors.
Narcís ( diu el Rajoy ‘ interés general de todos los españoles ‘ .. quan vol dir ‘ dur-se’n nostres diners esmentats com ‘ alforges ‘ per un tal Barreda expresident de C-LM dirigint-s’hi al ZP!)
No defallirem .. si procurant seguí'ls-e la corrent aquests darrers anys .. no han fet altra cosa que malparlar , befar-se'n i fúme'ns amb majoria aliena a Catalunya .. que no farien com indignes que són, si afluixéssim! PD: doncs ser més macarrons!
Marc
DUI ja! d'una puta vegada!
crazy mountain man
Treieu els diners dels bancs. Trenqueu la columna vertebral de l'economia de l'invasor.
Joan Coscubiela (diputat guai)
Daniel, fill meu, avui pots comprovar la sort que tens de viure en un autèntic país democràtic. Carinyo, recorda el que sempre t'he dit: Catalunya és caca i en canvi España, aquesta meravellosa monarquia hereva del franquisme governada pels megacorruptes del PP, és el paradís de la llibertat i la democràcia. Daniel, quina sort que tens de viure a España.
Fat Boy
Catalunya ha de tenir un exercit?. El Papa es catolic?.
XX
Ja, en realitat el que ha passat avui és inacceptable però tampoc és una derrota. L'estratègia del govern espanyol és lose-lose. De tota manera, per molt menys han cremat cotxes de la policia. Penso que ja va sent hora: la democràcia no s'aconsegueix llençant floretes.
ocellet del Conflent
Aquesta actuació, barroera i maldestres, fruit dels nervis i la pressió ultra sobre Rajoy, legitima una declaracio unilateral de independència si no podem votar en el referèndum del 1 de octubre de 2017
Jordi (Català i Suís)
Som al periode en què els Espanyols apareixeran com realment són. On tothom a CAT haurà de "definir-se" i on les grans mobilitzacions dels Catalans hauran de fer-se per tal de blocar les Forces d'Ocupació Espanyoles. L'enfrontament és ja obert i "les masques vont tomber l'une après les autres". Els Espanyols sempre han estat així, són així i seran així fins que la humiliació màxima històrica sigui la secessió dels Bascos i dels PPCC. Els Espanyols restaran solets entre ells. La fi de l'Imperi.
romaní del Vallespir
No es un 6 d'0crtubre de 1934 com afirmava l'unionisme sinó es l'assalt al Cucut i la Solidaritat Catalana
Toni
Tenim la sort de viure un moment històric, jo només demano a tots els què sentin que formen part d'aquest país que sapiguem estar a l'alçada. A cada un de nosaltres en la mesura que ens sigui possible. I si després de fer tot que estigui a les nostres mans, no podem votar ni Sí ni No, només ens deixen una opció que es marxar. Visca Catalunya Lliure.
Parem màquines!!!
Sis empreses de l'Ibex Telefónica, Santander, La Caixa, BBVA, Mercadona.. que sumen mes de 320.000 milions d'euros, reunides d'urgència per analitzar les consequencies de la represió a Catalunya. Si anem a la vaga general El PP i Rajoy tendrien les hores comptades. Hem d'anar pensant ja en convocar-la.
l'aligot del castell
Compreu sempre que pugueu productes catalans a les cadenes de supermercats d'origen catala. Productes de proximitat, no son mes cars. Costen menys de 16.000.000.000 d'euro l'any.
Aquests dropos ho tenen fotut
Avui no hi ha l'exèrcit francès per treure'ls les castanyes del foc
querube
Gandhi va desobeir al Imperi Britànic trencant el monopoli de la sal, va organitza una marxa consistent que els indis anessin al mar amb un recipient, agafar aigua, deixar-la evaporar i obtenir la sal, va ser un èxit colossal per tal de obtenir la independència, Si no podem votar el 1-O,com que no tenim tems per agafar aigua del mar i deixar-la evaporar, comprem paquets de sal i depositem-los als col·legis electorals, Relacionar el procés amb el pacifisme i Gandhi pot ser mol positiu

envia el comentari